Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Több
21 éve 7 hónapja #108650 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Nefadar írta:

Cerebrum írta: Szerintem jó, hogy Szarumán fehér rucit viselt. Ezt a csilli-villi palástot már a könyvben sem értettem, hogy miért kellett...

Mert áruló :arrow: Sokszinű Szarumánnak hívták, az árulása és a ruhája miatt is.

Óóóó, tényleg! De hülye vagyok... :oops: :oops: :oops:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108646 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Cerebrum írta: Szerintem jó, hogy Szarumán fehér rucit viselt. Ezt a csilli-villi palástot már a könyvben sem értettem, hogy miért kellett...

Mert áruló :arrow: Sokszinű Szarumánnak hívták, az árulása és a ruhája miatt is.

A "gázkitörés" a gyertya lángok helyett igen durva volt.

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108570 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Holtláp-téma: Pontosan a fényekkel volt a legnagyobb baj. Ezek nem apró, gyertyaszerű lidércfények voltak, hanem gázkitörések.
És teljesen felesleges volt Frodó vízbeesése...
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108553 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Egyetértek nem véletlenül viselt "színváltós" ruhát,és nem maradt fehér Szarumán.

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108552 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Egyetértek nem véletlenül viselt "színváltós" ruhát,és nem maradt fehér Szarumán.

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108506 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Hm.. szerintem azért volt "csilli- villi" Szarumán ruhája, mert Tolkien ezzel jelezte,hogy mennyire kétszinű és hintapolitikus. Éppen oda állt, ahová az érdeke diktálta.

"God's away, God's away
God's away on business, business"
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108495 Írta: Cerebrum
Szerintem jó, hogy Szarumán fehér rucit viselt. Ezt a csilli-villi palástot már a könyvben sem értettem, hogy miért kellett...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108487 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
A változó szín ruha elég furán jött volna ki a filmen...

a gyertyákat én sem lángoknak képzeltem, hanem a halottak arca mellett a vízben kis lángocskáknak, amik kékes színnel égnek.

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108433 Írta: Nefadar
A lángokat én is máshogy képzeltem el. Én sajnos még csak egyszer láttam ezt a filmet, a FotR-ot 12szer.

Engem az bántott nagyon a filmben, hogy lehagyták az 1/3-át. Szarumán meg mért nem azt a ruhát viselte, mint ami meg van írva?
Változó szinű ruhát kellett volna viselnie és nem fehéret :(

Nefi

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108425 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Úgy emlékszem, hogy az újakban erről nem volt szó.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108356 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Igen, igen, azon a régi, Spektrumon sugárzott 1992.-ben készült (az író születésének 100. évfordulójára) dokumentumfilmben... de szvsz az az új, rövid dokumentumfilm is megemlített valami hasonlót, amit nemrég sugárzott a Spektrum, nem? Talán a Carpenter-életrajzban is volt rá utalás, de pontosan nem emlékszem.
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108343 Írta: Ery
Ezt egyébként én is hallottam. Valamikor úgy 2000 környékén volt egy Tolkien film a Spektrumon, és ott hangzott el (ez nem azonos azzal mint ami a NGeon, vagy a Discoveryn ment).

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108327 Írta: Corwin
Corwin válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Gandalf írta: A könyvben állítólag Tolkien a Somme-folyó melleti csatában szerzett élményeit írja le a Holtlápnál, a harcokban elesett katonák holttesteinek látványa a sárban.. brr... ezért mondják, hogy a halál központi motívum Tolkien műveiben.

Ezt hol olvastad/láttad/hallottad? :?:

Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108276 Írta: Arlith
Én a lángokat a víz alatt képzeltem el, bár nem mernék megesküdni rá,hogy Tolkien így írta le. Viszont lángocskák, és lidércfények nélkül sokkal kevésbé misztikus a holtláp. És Gollam is igazán kinyöghette volna, hogy megpróbálta elkapni a holtakat, de nem érte el. Ez elég hátborzongató a könyvben, és még hatásosabb lett volna a filmben(ha már a hatásvadászatnál tartunk).

"God's away, God's away
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108259 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
A lángokat én sem úgy képzeltem el... Hanem gyertyáknak a halottak fejénél... :roll: Hiszen így Frodó nem is annyira a fényt követte... :roll: :?
De annyi mindent megváltoztattak, és nekem így is nagyon tetszett, mert ugyan a könyvhöz nemigazán hasonlít, de (szvsz) FANTASZTIKUS! :idea: És most már 10/9-et adok rá (tegnap megnéztem harmadszor, és már Faramirba is kezdek belenyugodni). :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108225 Írta: Sesy
Amikor először láttam, azt gondoltam a lelkeknél: ezt most mi a fenéért?
Nagyon horror-film beütéses! De végülis megszoktam, és gondolom, azzal, hogy Frodó belezuhan a vízbe azt akarta PJ megmutatni, hogy azok igazából nincsenek ott... és akkor mi lett volna a vízben...? Áh, nem tudom...

Nekem a TTT után már nem is tetszik annyira a FotR :? A TTT sokkal életszerűbb... szvsz... és sztem a RotK valami fantasztikus és lélegzetelállító lesz...

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108197 Írta: Cerebrum
Én azokat a lángokat a Holt-lápnál inkább amolyan lidércfénynek képzeltem volna el...

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108191 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Nefadar írta: Pedig szerintem kelettek a lelkek, ez tette hatásossá az egészet.

Pont ez az: hatásvadászat! :?
Végül is nem lett rossz, de elég olcsó fogás volt, s nem túl eredeti ötlet.
A könyvben állítólag Tolkien a Somme-folyó melleti csatában szerzett élményeit írja le a Holtlápnál, a harcokban elesett katonák holttesteinek látványa a sárban.. brr... ezért mondják, hogy a halál központi motívum Tolkien műveiben. Jackson ehelyett egy olcsó horrorba illő jelenetet kreált. Amúgy egész ügyesen, el kell ismerni, de meglehetősen eltér az eredeti koncepciótól.
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108183 Írta: Nefadar
Pedig szerintem kelettek a lelkek, ez tette hatásossá az egészet.

Nefi

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108181 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Nefadar írta: Nóli szerintem jól lett megcsinálva, mert elég félelmetesnek kell lenni a holt lápnak :arrow: már a nevében is benne van :D
A filmben volt valami megfoghatatlan ezeknél a "soroknál" amit a könyvben nem éreztem, és ez tette jobbá.

Nem tudom. Odáig jó, hogy Frodó elesik. Nekem csak az nem jön be, hogy ott jönnek a lelkek, meg satöbbi...
Ebben viszont hajthatatlan vagyok. Nekem határozott elképzelésem volt a Holtlápról, amit nagyjából eltaláltak (csak én szürkébbnek láttam), de ez sehogyan sem jön be...

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108180 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Elanora írta: Úgy tűnik nekem, hogy itt mindenkinek tetszett (valamilyen szinten) a TTT. Gondoltam lázadozom kicsit. :wink: (bár mivel új vagyok,lehet,hogy lehurrogtok). Szerintem a TTT a közepén olyan szinten posványos(és itt nem a holtlápra gondolok), hogy amikor másodszor néztem meg, nem tudtam mit kezdeni magammal a moziban. Ha nem hagyják így szétcsúszni a történetet, talán sokkal több dolog belefért volna a TTTbe, és nem kéne izgulni, hogy mi lesz a ROTKal. :x
Hát ennyi. A FOTR tényleg gyönyörűséges, és lenyűgöző, meg minden. De ez még csak meg sem közelíti.. :(

Teljes mértékben egyetértek! Én kétszer láttam a TTTt, de el nem mondható, hogy mekkorát csalódtam benne...
A FotR nagyon tetszett, 6x láttam, a jegyeket szentképként őrzöm...stb.
De a TTT teljesen lelombozott persze amikor először kiléptem a mziból, még teljesen a hatása alatt álltam, meg voltam babonázva, de amire hazaértem (kb 1/2 óra múlva), addigra kitisztult a fejem, és teljesen kiborultam... :bawling:
Aztán másodszorra mégjobban, és úgy néz ki, hogy többet nem is fogom megnézni (majd csak videón, mert azért persze megveszem, de többet nem adok ki mozijegyre...)
A FotR után boldogan, és várakozón tekintettem a TTTre, de most aggódok, mi lesz a RotKkal?! :?:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108179 Írta: Nefadar
Nóli szerintem jól lett megcsinálva, mert elég félelmetesnek kell lenni a holt lápnak :arrow: már a nevében is benne van :D
A filmben volt valami megfoghatatlan ezeknél a "soroknál" amit a könyvben nem éreztem, és ez tette jobbá.

Nefi

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108172 Írta: Nóli i linantea

Nefadar írta:

Ery írta: Nekem a filmbeli Holtáp jobban jött át, mint a könyvben.

Nekem is.
És az nagyon tetszett ahogy a holt lelkek hívták magához a vízbe esett Frodót.

Nekem az a véleményem, hogy csak előjött PJ-ből a horrorfilm rendező. Túllihegték. Nekem a könyvben is tökéletesen lejött... :triste:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108156 Írta: Nefadar

Ery írta: Nekem a filmbeli Holtáp jobban jött át, mint a könyvben.

Nekem is.
És az nagyon tetszett ahogy a holt lelkek hívták magához a vízbe esett Frodót.

Nefi

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108065 Írta: Corwin
Corwin válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Arden Borough írta: szerintem a sárkány hátas hatalmat ad nekik,sokkal veszélyesebbnek,er?sebbnek néznek ki szerintem mintha lovon lovagolnának!szerintem

A tolkieni sárkányok meglehet?sen eltérnek az elmúlt években "divatos", idehaza is kapható m?vekben leírtaktól - senkinek sem fordulna meg a fejében, hogy mondjuk Ancalagon, vagy Glaurung, Smaug hátára odaképzeljen egy lovast... erre a sárkány fel?l a válasz egy sokatmondó "hamm" lenne és egy elégedett nyelés....
8) 8)

Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108040 Írta: Ery
Nekem a filmbeli Holtáp jobban jött át, mint a könyvben.

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108030 Írta: Arlith
Úgy tűnik nekem, hogy itt mindenkinek tetszett (valamilyen szinten) a TTT. Gondoltam lázadozom kicsit. :wink: (bár mivel új vagyok,lehet,hogy lehurrogtok). Szerintem a TTT a közepén olyan szinten posványos(és itt nem a holtlápra gondolok), hogy amikor másodszor néztem meg, nem tudtam mit kezdeni magammal a moziban. Ha nem hagyják így szétcsúszni a történetet, talán sokkal több dolog belefért volna a TTTbe, és nem kéne izgulni, hogy mi lesz a ROTKal. :x
Hát ennyi. A FOTR tényleg gyönyörűséges, és lenyűgöző, meg minden. De ez még csak meg sem közelíti.. :(

"God's away, God's away
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #108017 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Nem gondoljátok, hogy a Holtláp nem volt elég félelemetes? Amikor a könyvet olvastam, az tűnt a leghátborzongatóbb résznek.
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #107654 Írta: Sesy
Hmm.... a "lovak" leírása vhogy nem maradt meg bennem... :roll:
amúgy nem egy teljesen lófromájú lóra gondoltam... csak hogy a feje lóra hasonlít, és nem ugy néz ki, mint egy gumitömlővel keresztezett sárkány... :evil:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #107403 Írta: Nefadar
Igen azzal a pokolkeselyűvel nagyon félelmetes, egyetértek Eryvel, hogy jó lenne személyesen átélni és nem csak JK-val. Bár azzal is jó ha a KM jól adja elő. :D

Nefi

Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.324 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére