Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Több
21 éve 9 hónapja #96683 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

viggo írta: Narie: Nem vagyok budapesti, debrecenben lakom. Itt csak Tesco, Plaza, Cora és Spar van.
Örülök, hogy tetszik a nevem! :D
Nem hiába választottam! :up:

OFF (bocsi) Viggo, te lány vagy? :lol:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96660 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Hát az tény hogy 7 mozijegy nem túl olcsó de elég megszálott vagyok ahhoz hogy fizessek érte. Ha olyan sok pénzem lenne akkor valószinüleg már itthon nézném házimozirendszeren de egyelőre még ahhoz is csóróak vagyunk hogy dvd-t vegyünk.
Abban teljesen igazad van Szilszakáll hogy a filmet nem a hibáiért kell nézni de én minden filmben hibát keresek mert ezt jó poénnak tartom. És én nem is a film-könyv különbségekbe kötök bele mert az nem hiba hanem változtatás. Másrészt a filmet nem a Gyűrűk uráért nézem meg hanem a mozi élményéért a látványért az effektekért és a hangulatért amit a film áraszt. De ha maga a történet az átérzés az egyes szereplők jelleme és Középfölde világa érdekel akkor nem a moziba megyek hanem a székembe olvasni. ÉS a film nem adhatja vissza soha de soha amit a könyv nyujtott nekem

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96610 Írta: Szilszakáll
Szilszakáll válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Legyetek már nagyvonalúbbak!

A film nézés nem csak hibakereseést jelent. Meg aztán regényben leírtakon felül a Ti elképzelésetekhez képest is biztosan rengeteg a hiba.

Én a magamrészéről nem figyelem a hibákat, elfogadom a filmet külön alkotásnak és kész. Ilyen értelemben mindkét eddig látott rész kiváló.

Aki pedig 7-szer látja a filmet az igen szerencsés, vagy sok pénze van.

"Föld-fia entek, kőszál-vének"
Burárum!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96547 Írta: Ghargoqurk
Üdv!

Egy páran írtátok hogy hogy lehet észre venni ezeket a hibákat... Hát egyáltalán nem nagy dicsőség. Bárki aki hatszor megnézi az észreveszi ezeket. Holnap megyek 7.-szerre akkor már nagyon fogok figyelni a hibákra mert mániákusan keresem a filmhiákat. Sajnos még eredeti nyelven nem láttam erre hamarosan sort kerítek, csak azért mondom mert nyilván sok fordítási hiba van. Amúgy vannak olyan oldalak ahol töménytelen hiba van a filmből olyanok amiket senki nem venne észre....csak én nem tudok angolul :oops: .
Ettől függetlenül szerintem messze az egyik legjobb film amit csináltak ( a másik a Fotr :D ). És az hogy egy állat vagyok és már holnap megyek hetedszerre ez csak azért van mert olyan jelenetek vannak a filmben amikbe beleborzongok....(Szarumán és Gríma kiáll a torony erkélyére és és ott áll a labuk alatt 10000 ork- hát a megdöbbetnéstől és a magasztosságtól nekem is majdnem kicsordult a könnyem mint Grímának)
Na boccs mindenkitől ha olyanokról írok ami senkit nem érdekel....

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96447 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Szívemből szóltál!

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #96439 Írta: Reinatha
Reinatha válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
[size=9:11yruc2n]Sziasztok!

Gondoltam, leirok par dolgot a filmmel kapcsolatban, miutan negyszer lattam.
Sok kritikat elolvastam, mielott eloszor elmentem volna megnezni, es feltem is egy kicsit, hogy nagyot fogok csalodni. Hah! De aztan neeem! Az elso velemenyem az volt, hogy egy kicsit azet gyengebb a Fotr-nal, de aztan minel tobbszor megneztem, annal inkabb valtozott a velemenyem: mostanra nekem jobban tetszik a TTT mint 'elodje'. Persze alapvetoen mas a hnagulata, itt mar igencsak elorehaladnak az esemenyek (hol van mar a bekes Megye a maga idilli hangulataval!!). Ebbol egyenesen kovetkezik az, hogy a TTT eleve mas hangulatu kell legyen - tobb feszultseggel, tobb tortenessel, akar tobb szalon futo cselekmennyel is. Egeszeben veve tehat szerintem jo es kovetheto, elvezheto a film, nem lehet erezni, hogy az ember mar harom hosszu oraja ul egyhelyben. Amit kulon kiemelnek pozitivumkent, az a kovetkezo:

- nagyon szep es hatasos a zenei alafestes jonehany helyen, pl. : Keselyustok megjelenese, Gandalf kilovaglasa Edorasbol, Helm-szurdok (amikor az elfek bevonulnak, aztan Haldir halala, valamint Eomer es a felmento sereg 'lezudulasa' a hegyrol napfelkeltekor), az Arwen-jelenet

- Grima!! nagyon jo, kifejezo, nemcsak Edorasban, de akkor is, amikor Szarumannal kivancsiskodik ('hogyan segithet a tuz a sziklak megrepeszteseben'); es amikor Szaruman hatalmas sereget meglatja, a dobbenet es hitetlenkedes mellett azert megiscsak kigordul a szemebol egy konnycsepp...

- Elrond monologja, Arwen es Aragorn szomoru jovojerol; nagyon szep a jelent, amikor rwen ozvegyi fatylat hatrafele sodorja a szel es hullanak az elmulast szimbolizalo falevelek Aragorn sirjara

- entek :) ) lehetnenek kicsit robusztusabbak is, de egyebkent jol sikerultek :) ) az a lassu beszed, na es amikor Szilszakall Trufaek ele terjeszti a hatarozatot, miszerint ok tenyleg nem orkok... :) )

- Gollam!! tokeletes a maga szomoru, tudathasadasos allapotaban (en sajna magyar szinkronnal nem lattam, csak olaszul van szerencsem ismerni, de itt nagyon jo a szinkronja, a hangsulyai, nemcsak a mimikaja vagy a mozgasa altalaban)

- az elfek bevonulasa es Haldir halala a Helm-szurdoki csataban: elegansak es igen hatekonyak a tundek; Haldir agoniajanak pillanataiban pedig annyira sok kerdes/gondolat/felismeres surusodik ossze!!

- aprosag, de nekem nagyon tetszik: Feher Gandalf, amikor visszaemlekszik Szurke Gandalf-korara, az a kis nosztalgikus felmosoly

- megegy aprosag: a minoseg-elennor ork :) ) isengardi jelenet, amikor az eppen 'elkeszult' 'sorozatgyartott' uruk-hait megvizsgalja a kis koz-ork es nazalis 'makkantassal' mintha azt mondana: 'na, elfogadhato, mehetsz te is'

Biztosan kihagytam valamit...

Ami kicsit ciki:

- az olimpiai langot hordozo ork - Leglas pont ezt a szepen megvilagitott celpontot baltazza el, ketszer is??!! ( :arrow: ertsd: nem sikerul olyan modon halalosan megsebesitenie, hogy mar NE jusson be a langgal) es a tobbi tunde?? olyan szepen elmondtak a csatakezdes elott, hogy hol sebezheto az ellen, akkormost...nemhogy egyik sem talalja el, de lego-n kivul ra sem lo senki sem :( ( ADALEK a felreertesek elkerulese vegett:a 'kicsit ciki' alatt en azt ertem: KAR, hogy pont akkor es pont Legolas nem tudja megolni azt a bizonyos kamikaze orkot. Az kulonben igaz, hogy ott celozza, ahol korabbi megallapitasa szerint kell, csak akkor mier' nem hal meg (rogvest) az a nyavalyas??! Sok ork egesz konnyeden kinyirhatonak tunik - mondjuk lehet (valoszinu?), hogy ezt az egyet az atlagosnal jobban felkeszitettek es valami erosebb pancelt hord stb. Amennyire kiveheto, a feje igencsak vedett.
Kulonben viszont az esemenyek tovabbi menetehez pont az kell, hogy az ominozus ork bejusson es sikeruljon a robbantasos trukk. Csak (again) kar, hogy pont Legolas az, aki megprobalja, de megsem tudja megakadalyozni ezt az orkot a feladata vegrehajtasaban. Ha mondjuk jopar tunde lotte volna es megsem hal meg, akkor mindenki azt gondolna: na, ez a Szaruman vegre krealt egy igen nehezen elpusztithato special orkot erre a donto fontossagu akciora.
Ugyhogy elnezest a Legsie-rajongoktol (hisz' en is kedvelem ot!!), nem azt mondtam en, hogy "aztaaaa' de bena !!?
Nem vagyok orkologus, de utananeztem ennek a faklyas orknak.Forrasom szerint egy beserker az illeto, a leheto legerosebb es legnagyobb uruk-hai fajta. Szoval ez megmagyarazza hogy miert olyan nehez elpusztitani: 1-0 Legsie javara.Viszont akkor is lohetne mas is , csak akkor nem ugy alakulna a Helm-szurdoki csata, de ezt mar irtam. Persze az is elkepzelheto, hogy a tobbi tunde ijasznak mas dolga is van, mintsem a faklyast loni. Annyit mondok csak: ha picivel jobban erzekeltetnek, hogy ez egy specko uruk, akkor nem lepodne meg annyira az ember, miert nem lehet azonnal leszedni.)
Az itteni premieren sajnalattal tapasztaltam, hogy a hires-hirhedt Legsie-jeleneteknel (lora felugras, szorf) hangosan nevetett a tobbseg illetve hitetlenkedesuknek hangot adva nem szegyelltek tapsolni/hurrogni sem , csak akkor nem ugy alakulna a Helm-szurdoki csata, de ezt mar irtam. Persze az is elkepzelheto, hogy a tobbi tunde ijasznak mas dolga is van, mintsem a faklyast loni. Annyit mondok csak: ha picivel jobban erzekeltetnek, hogy ez egy specko uruk, akkor nem lepodne meg annyira az ember, miert nem lehet azonnal leszedni.

- iranytevesztes Osgiliathnal: szerintem is pont forditva huzodnak a 'frontok'....de errol pont itt elottem irtatok nagyon okosakat

- Legolas es a szorf :) ) latvanyos, latvanyos, de azert... :) ) milyen sok orkot lenyilaz a lesuhanas kozben, de hogy meg a 'szorfdeszkaval' is sikerul pont egy uruk-hai torkaban landolnia :) )

- Gimli :( ( szegenyt elegge poenos figurara veszik (persze ez biztosan azert van, hogy a tobbseg ne aludjon el a moziban es talan enyhiteni celozza a filmbeli feszult iramot)

- Faramir kicsit ellenszenvesre sikerult, de azert talan ez valtozik a harmadik reszben

- Theoden...hmm...neha az entek ritmusanal is jobban lassitja a cselekmenyt a hatarozatlansaga

Persze ez az en 'sajat bejaratu' velemenyem, en eddig ezeket szurtem le a filmbol nagyjabol.

Bocsanat, hogy ilyen hosszu lett!![/size]

Amugy, ha vannak koztetek olaszosok, akiket erdekel a Fotr olaszul, csak jelezzetek!!

Official Keeper Of Dinendal, Silent Scout Of Lothlorien
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96432 Írta: Eszterprise-Estel
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Most néztem meg harmadszorra (le vagyok maradva). Gollam egyre jobban tetszik, főleg ahogy a kettős énje megjelenik, meg magával beszéget.
Hogy a fenébe tudjátok észrevenni ezeket a hibákat?

A remény hal meg utoljára
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96427 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

viggo írta: Ery: Köszönöm a tájékoztatást! :D
Még egy kérdés: ez DVD-n vagy VHS-en jelent meg?

Mind a 2ôn!Ha van DVD-d,akkor sztem érdemes azt megvenni,mert 4lemezes,és vagy 7 órányi extra anyag van rajta :up:

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96414 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
muindketön....
A szöveghibákat a szinkronbol vetéttek??
Vagy az eredetibe is vannak ezek a hibák.. mert sajna a szinkronnal nem tudunk mit tenni...-(

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96413 Írta: Andragorn
Andragorn válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Narie: Nem vagyok budapesti, debrecenben lakom. Itt csak Tesco, Plaza, Cora és Spar van.
Örülök, hogy tetszik a nevem! :D
Nem hiába választottam! :up:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96410 Írta: Andragorn
Ery: Köszönöm a tájékoztatást! :D
Még egy kérdés: ez DVD-n vagy VHS-en jelent meg?
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96407 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

viggo írta: Felvilágosítanátok, hogy mi az a bovített kiadás? Hol lehet kapni?

Bôvített kiadás:a FOTR rendezôi változata,ami ugye tele van jobbnál jobb új jelenetekkel :up: ,november körül jelent meg,és sztem minden nagyobb videókkal/dvdkkel foglalkozó helyen lehet kapni.Bpi vagy?Mert akkor a Media Marktben(westend) nagy tornyokban áll :lol:

Különben Khirály a neved!!! :D

Off vége....

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96405 Írta: Ery
viggo: A bővített kiadás olyan részeket tartalmaz, amelyek a moziváltozatba nem kerültek be. Az 1.rész már kapható (kb 3,5 órás). A 2. részre még nyárig várni kell (hivatalosan).

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96401 Írta: Andragorn
Eszméletlen, hogy milyen hibákat vesztek észre! 8O
Én már háromszor láttam a TTT-t, de soha nem vettem észre a hibákat.
Igaz, hogy én a könyvet nem olvastam (illetve most kezdtem el), de ettol függetlenül nekem eszméletlenül tetszett a film. :hello:

Egyedül talán Legolas "gördeszkás" jelenete, meg a "olimpiai fáklya vivo" nem tetszett annyira, de ezek eltörpülnek a film egésze mellett. :wink:

Felvilágosítanátok, hogy mi az a bovített kiadás? Hol lehet kapni?
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96392 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Osgiliath teljes egészében egy nagy baki :twisted:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96388 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról

Ghargoqurk írta: Hát én nekem volt szerencsém és már hatzsor láttam a filmet így sajnos elég sok hibát véltem felfedezni benne, többet mint a Fotr-ban.

egy párat leírok hátha érdekel valakit.

Jujj, ezek nagyon jók...

- Mikor Emyn Muil nyugati részhez Rohan határához érnek Aragornék Legolas azt mondja orkok észak-keleten. Hát ez érdekes lenne mivel észak-kelet félig mögöttük van.
- Aragornékat körülveszik Éomerek. A beszélgetés után Éomer azt mondja irány észak....hmm onnan jöttek
.

- Én ilyenenket spec sosem veszek észre! :D

-Trufa fején lévő bazi nagy seb eltünik mikor felkapaszkodik Szilszakállra és az ork elkapja a lábát, viszont az ent tanácsban már ott van a fején egy heg.

- Erre valószínűleg a bővített változat ad majd magyarázatot, abban ugyanis minden bizonnyal lesz az ent-ital, amitől Trufa meggyógyulhat - de hogy még az előtt miért "tűnik el" a seb... :roll: :hein:

-Gandalfék Théoden csarnokába lépnek, ekkor Gandalf átkarolja Legolast, majd vált a kamera, akkor már nem fogja Leg-et, majd vissza és megint fogja.

- Igeeen, ez nagyon feltűnő...

-A Holtlápon alszik Fordó és Samu éjszaka sötétben. Ezután Frodó felkel beszélget Szméagollal és ezután jön a nazgul ekkor viszont már meglehetősen világos van mintha reggel lenne.

- Ide is jön majd még egy rész - vagy az, hogy Gollam visszaemlékszik "Szméagol-korára", vagy az, hogy Samu is beszélget Gollammal...
(Ez olyan, mint amikor a FOTR-nél hibának tüntették fel azt, hogy az Anduinon Frodó először Samu előtt, utána meg Samu mögött ül a csónakban, aztán a bővítettnél kiderült, hogy közben kiszálltak. :D

-Frodó eltakarja Samut a tünde köpennyel Morannonnal és így sziklának néznek ki a katonák szemébe. De vajon hova tün Frodó táskája mi elötte és utána is a tünde köppenyen volt rajta.

- 8O

-Osgiliathban miért nem érez Frodó semmit a régi sebéből amikor a nazgullal néz farkasszemet pedig a holtlápon szenvedett tőle mikor jött a nazgul

- Hja, az Osgiliathos részben már több bakit találtak itt egyesek, mint az egész filmben együttvéve... 8O :roll:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96358 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Szerintem mondták is, hogy a keleti partot foglalták el az orkok. Ez egyébként a legelfogadhatóbb var., bár hogy hogyan jutnak át, azt nem tudom, meg hogy aztán miért tűnnek el az imént még ostromgépekkel nyomuló orkok. Ja igen. A Zsákos fiú esete a Tóth Nazgúllal. Ha látja a Gyűrűt, az nem baj, még ha el is mondja a gazdinak, mert, mint tudjuk, Szauronnak eszébe nem jutna, hogy Mordorba viszik elpusztítani a gyűrűt; mivel értesül a hollétéről, joggal gondolja, hogy Minas Tirithbe tart, s ott ellene akarják felhasználni, ezért is indítja el idő előtt a támadást Gondor ellen. Az nem stimmel, hogy a félelmetes és hatalmas nazgúl nem kevésbé ugyanilyen pacijával miért nem száll le, és veszi el Frodótól a Gyűrűt? Ki akadályozná meg? Samu? Netalán Gollam? Különben érdekes, hogy itt már a gondori katonák "rettegnek" tőle, ugyanis F. ordít, hogy fedezékbe, nazgúl; aztán többen a földre vetik magukat pajzsukat fejük fölé emelve, de nincs rettenet hang tekintetében, nem kiabálnak kétségbeesve. Ezután meg vki(Faramir?)belelő egy nyilat, erre elhúzza a csíkot az orkokkal együtt. Egyáltalán minek támadták a halott várost, ha nem hagytak vissza erős őrséget? És nem hagytak, különben Frodóék nagy sz*rban lettek volna.
Velejár a filmmel, hogy ki kell hagyni az olyan részeket, adalákokat, mint az entasszonyok verse, Rohan hadszervezete, a jelzőtűzrendszer, a huornok, meg át kell írni a szálakat, hogy kezelhető legyen a történet. Ezt nem gondosan hajtották végre a csajok és PJ, de jól. Csak logikátlanul. Ezért lesz száműzve Éomer, megy Osgiliathba a Gyűrű, marad ki Dúnharrow, stb. De azért várjunk:
1. a bővített változatra
2. a ROTK-ra,
majd (remélem)több dolog miértjére fény derül ezekben.
Értékelésem kétszeri nézés után: sssssssss a tízből. Fantasztikus, még most is olyan volt a vége, mintha fejbevágtak volna, csak ültem és bámultam. Nagy film. Csak azért nem tízes, mert akkor mit adok a bővített kiadásnak?!

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96356 Írta: Ghargoqurk
Hát én nekem volt szerencsém és már hatzsor láttam a filmet így sajnos elég sok hibát véltem felfedezni benne, többet mint a Fotr-ban.

egy párat leírok hátha érdekel valakit.

- Mikor Emyn Muil nyugati részhez Rohan határához érnek Aragornék Legolas azt mondja orkok észak-keleten. Hát ez érdekes lenne mivel észak-kelet félig mögöttük van.
- Aragornékat körülveszik Éomerek. A beszélgetés után Éomer azt mondja irány észak....hmm onnan jöttek.
-Trufa fején lévő bazi nagy seb eltünik mikor felkapaszkodik Szilszakállra és az ork elkapja a lábát, viszont az ent tanácsban már ott van a fején egy heg.
-Szilszakáll azt mondja majd a fehér mágus eldönti orkok vagytok-e. Akkor viszont az ent tanácsban ezt miért kell megint megbeszélni hogy nem orkok?
-Gandalfék Théoden csarnokába lépnek, ekkor Gandalf átkarolja Legolast, majd vált a kamera, akkor már nem fogja Leg-et, majd vissza és megint fogja.
-A Holtlápon alszik Fordó és Samu éjszaka sötétben. Ezután Frodó felkel beszélget Szméagollal és ezután jön a nazgul ekkor viszont már meglehetősen világos van mintha reggel lenne.
-Frodó eltakarja Samut a tünde köpennyel Morannonnal és így sziklának néznek ki a katonák szemébe. De vajon hova tün Frodó táskája mi elötte és utána is a tünde köppenyen volt rajta.
-Osgiliathban miért nem érez Frodó semmit a régi sebéből amikor a nazgullal néz farkasszemet pedig a holtlápon szenvedett tőle mikor jött a nazgul
-Nem tudom én se hogy mi van Sogiliathban ki hol merre miért de az biztos hogy Faramirék a Gondori oldalon vannak mivel a folyó jobbra folyik. De hogy miért kisebb az Anduin Osgiliathban mint az Argonathnál azt már végképp nem tudom

És még sok-sok hibát lehet benne észrevenni. Ez persze nem azt jelenti hogy nem a filmtörténet legnagyobb alkotásai közé soroloható filmről van szó.

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96351 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Leguanember: és ha Osgiliathban több híd is volt? Az északi városrészt tartották az orkok, a délit a gondoriak...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96347 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Ne cseteljünk, főleg arról az ominózus cikkről ne!!!
No, másodszori megtekintés után:
Kevésbé volt felkavaró, de néhol más helyen, s most már kül. finomságokat fedeztem fel benne. Furcsa, de az nagyon megragadott, mikor a Fekete Kapu tetején mutatják az őröket, s látszik kettő, amint beszélgetnek. Ott filóztam, hogy miről tud trécselni két mordori ork, ráadásul olyan csevegő gesztusokkal :D :roll: Egy másik: Farkasszemet néz a két sereg Helmnél, és Haleth?, az öreg remegő kézzel tartja, majd lő az íjával, baromira ott van. Aztán Faramir is jobb lett, ne túlozzunk, sokan mondtátok, hogy teljesen negatív szereplőt csináltak belőle... Jó, nehéz megszokni, de remélem PJ majd sokat foglalkoztatja a 3. részben, jóváteendő ezt a kis eltévelyedést.
Most már nem zavaró Gimli lovas bohóckodása. Ellentétben a tájékozódási és számolási problémákkal. Legolas Kürtvárban azt mondja, hogy fog kitartani 300(!) védő tízezer orkkal szemben. Aztán hogy Éomer 2000 lovassal északnak tart, eleve az elején 100 körül vannak. Iránytű: Faramirék keletről közelítik Osgiliathot, a túlpartot pedig ostromolják(beveszik) az orkok. Namármost ha keletről jönnek Faramirék, akkor mit keres ork sereg a Minas Tirith-hez vezető úton a nyugati parton, ha az orkok a keleti parton vannak, akkor hogy jutnak át a gondoriak a túlsó oldalra, de még ha esetleg az ostrom előtt érkeznek(ami nem igaz, mert Henneth Annunba jön a hír; meg látják, hogy füst meg por van a város felett), akkor Frodóék hogy jutnak vissza??? Ez sehogysem áll meg a lábán.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #96046 Írta: Rabyn
én most azt teszteltem le magamban, hogy amikor a könyvet olvasom a film szereplői jellenke- meg..
ÉS NEM!!!
Marhára mgelepdtem magamon, hogy nem.. pl érdekes modón Samu helyett nekem egy barátnöm arca ugrik be, az ő hangsúllyával és az ö picit pöszeségével.. furcsa nemde? :)

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95919 Írta: Szilszakáll
Szilszakáll válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Vélemény a filmről:
Már többször több helyen írtam, hogy a két megvalósulástól (film - regény) nem várható el az egyezés. Ne feledjük el a filmet mindenkinek el kell adni nem csak a könyvet már olvasott embereknek, illetve három órában nem lehet megvalósítani a könyvbéli cselekményt. Ennek ellenére szerintem a fontos helyzetek és mondatok a helyükön voltak.
Több dolog hiánya, vagy átértelmezése nekem sem tetszett amiket már Ti is felsoroltatok, nem ismétlem.
Ami nagyon tetszett:
Gollam-Szméagol tudathasadás ábrázolása.
Az entek megjelenése (lehetek elfogult ugye?).
A katarzis elmaradása:
Ne feledjük el, hogy a regényben sem itt jön el a katarzis, hanem a harmadik részben és nem is a végén, hanem a koronázás körül. Ezek a most látott cselekmények épphogy szomorúak, hátrányosak a "jók" számára. Még akkor is ha részgyőzelmeket aratnak (de milyen áron).
Mindenesetre nekem bizseregtek az idegeim a végén, és várom a harmadik filmet.
Még egy dolog. A film nézés nem helyettesíti a könyvolvasást, nekem a mai napig (már többedszer) nagyobb élmény elolvasni a GYU-t mint megnézni.

"Föld-fia entek, kőszál-vének"
Burárum!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95917 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Egyvalamiben egyetértek a cikkíróval. A több cselekményszálat nem sikerült egységbe foglalni, így annak, aki nem olvasta a könyvet és csak egyszer látta a filmet, egy éve, talán kissé zavaros a sztori. Lehet ugyan követni, de mindig kizökkentem az eseményekböl és ez tényleg a katarzis rovására ment. Föleg a Faramir-vonal. Csak azért kellett az egész, hogy Frodó és a nazgul találkozzanak és így leessen kivágni a palantíros részt? (Hogy Szauron azt higgye, a Gyürü Gondorban van és ezért támad oly sietve). Nem minden változtatásnak értem a lényegét. De a legfurcsább az volt, hogy Rohant egy kb. 6000 fös országnak mutatja be, amelynek a fövárosában max. háromszázan élnek... Nem háborgok rajta, csak nem értem, miért...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95912 Írta: Eszterprise-Estel
Eszterprise-Estel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
A legtöbb kritika két fajta tud manapság lenni. Semmitmondó, vagy pocskondiázó. Az utóbbi nagyon felkapott, ettől lesz az író véleménye olyan egyedi, nem áll be a sorba, ki meri mondani az igazat, és nem hajol meg a népbutító tömegizlés elött. Csak hát az illető nem látja, amikor valami tényleg jó. Nem jött be neki a megszokott módszer.

A remény hal meg utoljára
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95715 Írta: Ery
Köszi Telumethar! Amúgy az óra jól sikerült!

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95713 Írta: Rabyn
Visszatérve a filmhez: Úgy sajnálom, hogyegy csomó minden kimaradt.. Remélem a bővítetetten rajta lesznek... És ha a harmadik rész moziváltozatában nem is leszmegye akkor lesz majd a bővítetten.. lenne már szeptember

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95709 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Szerintem is röhejes ez a cikk :lol: Eggyálltalán tudja miről beszél? :) Ery: jól megmondta neki :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95707 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
ÁÁÁ! Nekem nem ér ennyit! Épp arra ment ki,hogy felbosszantson minket! :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95685 Írta: Ery
Tőlem is.
Itt is, és ott is.

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #95682 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák A Két Toronyról
Beleolvastam a cikkel kapcsolatos topicba.... Ott megkapta a magáét....

'Is there anybody out there?'
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.345 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére