- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Finwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Akinek van lelke annak szükségképpen van lelkiismerete is, az egy dolog hogy nem tanult meg szeretni, az ösztön mindenkiben ott van, legfeljebb nem tudatosodik. A tudatosságon van a hangsúly. Legbelül valamilyen módon a gonosz is (V is) gyötrődik, csak lelkének ez a része lehasad, vagy nem akar tudomást venni róla, fél, nem mer önmagával szembenézni. Nem tudja miért szenved miért fél, azt gondolja hogyha mindenkit maga alá gyűrhet akkor majd nyugalmat lel.3. Voldemort nem azért nem szeret senkit, mert eredendően gonosz és már Avada Kedavrával a kezében született.
Voldemortot senki nem tanította meg szeretni, szülei meghaltak/elhagyták, az árvaház meg nem kifejezetten jó terep ilyesmire. (ha nekem az óvodás/iskolatársaimtól kellett volna ilyesmit tanulnom, aligha állnék jobban mint a Sötét Nagyúr)
Persz bennevan az emberben némi ösztön, de az korántsem egyenlő azzal amit mi szeretetnek hívunk, talán a ragaszkodás lenne a legjobb szó rá.
És ragaszkodni ő is ragaszkodik például az egyetlen dologhoz, amiben biztos lehet, önmagához.
A lelkiismeret még sokkal inkább tanult dolog, a társadalom elvárásain alapul. Az olyan társadalmakban ahol egymás tárgyainak használata nem minősül lopásnak, nem fognak ilyesmiért lelkiismeretfurdalást érezni az emberek. Tom Denem ugyanígy állhat igen sok dologgal, bár megtanulta az eszével, hogy mi a rossz és mi a jó, ez nem vált részévé így minden különösebb lelkifurdalás nélkül megteheti.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
2. Én nem hiszem, hogy még a tálba tétel előtt kicserélhette volna bárki is a nyakéket, mert
- Voldemortnak feltűnt volna hogy nincs benne a horcrux, azt elhiszem hogy messziről nem érzi őket, de közelről...
- Az a nyakék amit Harry talált legkevésbé sem hasonlított mardekár nyakláncára. Ez aztán végképp feltűnt volna Voldemortnak.
3. Voldemort nem azért nem szeret senkit, mert eredendően gonosz és már Avada Kedavrával a kezében született.
Voldemortot senki nem tanította meg szeretni, szülei meghaltak/elhagyták, az árvaház meg nem kifejezetten jó terep ilyesmire. (ha nekem az óvodás/iskolatársaimtól kellett volna ilyesmit tanulnom, aligha állnék jobban mint a Sötét Nagyúr)
Persz bennevan az emberben némi ösztön, de az korántsem egyenlő azzal amit mi szeretetnek hívunk, talán a ragaszkodás lenne a legjobb szó rá.
És ragaszkodni ő is ragaszkodik például az egyetlen dologhoz, amiben biztos lehet, önmagához.
A lelkiismeret még sokkal inkább tanult dolog, a társadalom elvárásain alapul. Az olyan társadalmakban ahol egymás tárgyainak használata nem minősül lopásnak, nem fognak ilyesmiért lelkiismeretfurdalást érezni az emberek. Tom Denem ugyanígy állhat igen sok dologgal, bár megtanulta az eszével, hogy mi a rossz és mi a jó, ez nem vált részévé így minden különösebb lelkifurdalás nélkül megteheti.
Alapvetően Voldemort sokban a tehetségének áldozata. Azzal, hogy varázsló, nagyszerű eszközt talált a másokon való uralkodásra, mondjuk úgy, a tömegből való kiemelkedésre. Megszokta, hogy különleges, megszokta, hogy ő az úr.
Az, hogy más varázslók is vannak, a nagy jóérzés - tartozik valahova -mellett hatalmas csapás is: mégsem annyira különleges, nem emelkedik ki, és végképp nem ő az úr.
Innen már egyenes út vezet a diktatúrához.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lin
- Nem elérhető
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Cerebrum
- Nem elérhető
Nóli írta:
De Sirius nem tudott a horcruxokról, vagyis arról sem tudhatott, ha Regulus tett volna velük valamit... vagyis lehet hogy nem pitiáner volt,, csak sunyi...Cerebrum írta:
Nelossel írta: Lehet, hogy Regulust azért ölték meg, mert az árulása összefügg valamiképp Voldy horcruxaival?
Erre én is gondoltam már, de Sirious eléggé úgy utal az öcssére az ötödik részben, mintha egy pitiáner alak lett volna, aki még arra sem érdemes, hogy Voldemort saját kezűleg végezzen vele.
600!!!
Hát igen, úgy tűnik Rowling néni alaposan félrevezetett minket Regulus személyiségével kapcsolatban...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Nelossel
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Nelossel írta: Lehet, hogy Regulust azért ölték meg, mert az árulása összefügg valamiképp Voldy horcruxaival?
Erre én is gondoltam már, de Sirius eléggé úgy utal az öcssére az ötödik részben, mintha egy pitiáner alak lett volna, aki még arra sem érdemes, hogy Voldemort saját kezűleg végezzen vele.
Elég pitiáner, ha valaki főnöke háta mögött valami titkos módon (hisz Siriusnak gőze sem lehetett erről) alaposan keresztbetesz főnökének, akit annyira imádott... Aztán pedig mentette a bőrét.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
De Sirius nem tudott a horcruxokról, vagyis arról sem tudhatott, ha Regulus tett volna velük valamit... vagyis lehet hogy nem pitiáner volt,, csak sunyi...Cerebrum írta:
Erre én is gondoltam már, de Sirious eléggé úgy utal az öcssére az ötödik részben, mintha egy pitiáner alak lett volna, aki még arra sem érdemes, hogy Voldemort saját kezűleg végezzen vele.
600!!!
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Cerebrum
- Nem elérhető
Erre én is gondoltam már, de Sirius eléggé úgy utal az öcssére az ötödik részben, mintha egy pitiáner alak lett volna, aki még arra sem érdemes, hogy Voldemort saját kezűleg végezzen vele.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Nelossel
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Nelossel írta:
Cerebrum írta: De akkor azoknak is a "jó" oldalon kellett lenniük, és akkor már miért nem jutott volna el Dumbledore-hoz vagy a Rendhez az infó?
Esetleg mert nem kifejezetten álltak a jó oldalon.
Viszont a levél meg nem olyan hangvételű, mintha arról tanúskodna, hogy az illető (illetők?) csak azért akarná(k) megsemmisíteni a horcruxokat, mert Voldemort helyére pályázik (pályáznak)...
Sztem Regulus valahogy rájött a horcruxok titkára, és a medaliont még azelőtt kicserélte, mielőtt Voldemort a barlangban elrejtette volna, aztán persze őt magát megölték, a medalion meg a Black-házban maradt, Harryék meg kidobták a takarításban. Hacsak Sipor el nem emelte.
Senki sem mondta, hogy ilyen lenne a hangvétele. Viszont állhatott a rossz oldalon is, de mondjuk rájöhetett a hibájára. Maradjunk Regulusnál. Ő elárulta Voldit, de attól nem lett jó! De nem is az a tipikus gonosz. Tényleg. Lehet, hogy Regulust azért ölték meg, mert az árulása összefügg valamiképp Voldy horcruxaival?
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Harcoltak más országokban is. Pölö Madame Maxime is megígérte anno Dumbledore-nak, hogy segít.Nelossel írta: Nem hiszem, hogy a világ másik felében annyira harcoltak volna vele, hisz őket nem fenyegette (egyelőre) Voldemort. A könyvekben sem érkezett más országokból segítség, pedig már kiderült, hogy egen, ez itt Ő, Akit Nem Nevezünk Nevén, emberek, és egen, él! Ez inkább egy olyan belső harc az országban. Egyelőre...
És a külföldiek is ismerik Harryt mint AZ EMBERT AKI MEGÖLTE AZT AKIT NEM NEVEZÜNK NEVÉN, mint hírességetm hőst, csodagyereket. vagyis ők is féltek Voldemorttól.
- Nelossel
- Nem elérhető
Nóli írta:
Mert nem csak Dumbledore és a Rend állnak a "jó" oldalon. nagyon sok mindenki van még a varázslóvilágban, akikről mit sem tudunk, és ők nem lehetnek csak gonoszak vagy semlegesek. (Gondolj a többi iskolára... Pölö a Brazíliai ahol Billnek levelezőtársa volt. Ők is harcolhattak valahogy Voldemort ellen, hiába élt ő Angliában. A hoppanálás erősen megrövidíti a távolságokat.)Cerebrum írta:
Nóli írta:
Még egy valaki rájött és elmondta még kettőnek...Cerebrum írta:
Rabyn írta: Abban egyetértek Alyrral, hogy a RAB nem lehet egyetlen ember. Esetleg három?
Csakhogy a levél nem többesszám első személyben íródott, és sztem az is csoda, hogy Dumbledore-on kívül egy másik ember is rájött, hogy Voldemort horcruxoket készített, nemhogy három...
De akkor azoknak is a "jó" oldalon kellett lenniük, és akkor már miért nem jutott volna el Dumbledore-hoz vagy a Rendhez az infó?
Nem hiszem, hogy a világ másik felében annyira harcoltak volna vele, hisz őket nem fenyegette (egyelőre) Voldemort. A könyvekben sem érkezett más országokból segítség, pedig már kiderült, hogy egen, ez itt Ő, Akit Nem Nevezünk Nevén, emberek, és egen, él! Ez inkább egy olyan belső harc az országban. Egyelőre...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Nelossel írta:
Cerebrum írta: De akkor azoknak is a "jó" oldalon kellett lenniük, és akkor már miért nem jutott volna el Dumbledore-hoz vagy a Rendhez az infó?
Viszont a levél meg nem olyan hangvételű, mintha arról tanúskodna, hogy az illető (illetők?) csak azért akarná(k) megsemmisíteni a horcruxokat, mert Voldemort helyére pályázik (pályáznak)...
Sztem Regulus valahogy rájött a horcruxok titkára, és a medaliont még azelőtt kicserélte, mielőtt Voldemort a barlangban elrejtette volna, aztán persze őt magát megölték, a medalion meg a Black-házban maradt, Harryék meg kidobták a takarításban. Hacsak Sipor el nem emelte.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Mert nem csak Dumbledore és a Rend állnak a "jó" oldalon. nagyon sok mindenki van még a varázslóvilágban, akikről mit sem tudunk, és ők nem lehetnek csak gonoszak vagy semlegesek. (Gondolj a többi iskolára... Pölö a Brazíliai ahol Billnek levelezőtársa volt. Ők is harcolhattak valahogy Voldemort ellen, hiába élt ő Angliában. A hoppanálás erősen megrövidíti a távolságokat.)Cerebrum írta:
Nóli írta:
Rabyn írta: Abban egyetértek Alyrral, hogy a RAB nem lehet egyetlen ember. Esetleg három?
Csakhogy a levél nem többesszám első személyben íródott, és sztem az is csoda, hogy Dumbledore-on kívül egy másik ember is rájött, hogy Voldemort horcruxoket készített, nemhogy három...
De akkor azoknak is a "jó" oldalon kellett lenniük, és akkor már miért nem jutott volna el Dumbledore-hoz vagy a Rendhez az infó?
És ha figyelembe vesszük, hogy esetlegesen az odakerülése előtt elcserélte valaki, akkor meg... Hümm. Akkor jobb ha egy ember volt, mert ha két kéz nyúl bele egy zsebbe az feltűnőbb, mintha egy...
- Nelossel
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
Nóli írta:
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
Nóli írta: cerebrum: nem értem... Mielőtt jóval csórta el?
Mielőtt Voldemort elrejtette volna a barlangban.
- Cerebrum
- Nem elérhető
Csakhogy a levél nem többesszám első személyben íródott, és sztem az is csoda, hogy Dumbledore-on kívül egy másik ember is rájött, hogy Voldemort horcruxokat készített, nemhogy három...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
De azért én nem bízom Pitonban, mert nem szeretem...
cerebrum: nem értem... Mielőtt jóval csórta el?
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Rabyn
- Nem elérhető
Tehát: Dumbeldor mindenről tudott hiszenezt elmondta Draconak is. Ezért nem akadályozott meg semmit sem. Szerintem mivel tudta, hogy Piton esküt kötött megkérte őt, hogy tegye meg Draco helyett, hiszen látta, hogy a fiút még meg lehet menteni ha kell. Szvsz Draco magától nem lett volna halálfaló, a családja miatt lett az! Erről sírt Myrtillnek és Dumblinak is. Pitonban pedig továbbra is bízom. Viszont azt elítélem, hogy Rowling a kezdetektől rossznak mutatta be Voldemortot, tudom ez csak egy mese, de akkoris... Dumbeldor pedig nem csak Harryért áldozta fel magát hanem Dracoért, és Pitonért is, pontosan tudta, hogyha nem hal meg (vagy nem kelti legalább a látszatot) akkor mindkettő meg fog halni és ilyen állapotban nem tud Harry segítségére lenni. Jobban segíthet neki a túlvilágról mint ilyen nyomorultul (hiszen megitta azt a folyadékot, szerintem pontosan tudta, hogy meg fog halni! és a fél keze már használhatatlan volt)
Abban egyetértek Alyrral, hogy a RAB nem lehet egyetlen ember. Esetleg három? Vagy van valami hivatalos infó róla, hogy kicsoda?
Kiváncsi leszek hogyan zárja le az írónő a történetet.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Cerebrum
- Nem elérhető
Finwe írta: Ezek viszont érdekes fejtegetések:
...
A lényeg: D a varázslat után felrepül, ami viszont az Adava Kevadra korábbi használatait megfigyelve eléggé szokatlan. Viszont egy másik átoknak van egy ilyen hatása hogy az áldozat felrepül tőle (Piton a 2. részben ezt használta Lockhart ellen amikor demonstrálták a küzdelmet). Szal Piton ha ki is mondta a halált okozó varázsigét nem gondolta komolyan a gyilkosságot (márpedig az ilyen bűnös varázslatok csak úgy működnek ha a varázsló komolyan gondolja, erre már volt példa amikor Harry meg akarta kínozni Bellatrixot, a csajsz ekkor oktatta ki hogy jobban kelle akarni), ellenben nonverbálisan azt a másik átkot mondta (vagy egy 3.-at). Magyarul D nem halt meg.
Én nem hiszem hogy mindez igaz, de azért érdekes a fejtegetés mert elég logikusnak tűnik
Ja a szöveg innen van:
www.dumbledoreisnotdead.com/dumbledoreclues.html
Ezzel egy a gond. Ha Piton tényleg nem ölte meg Dumbledore-t, akkor ott azon nyomban meg kellett volna halnia, ugyanis ez esetben nem teljesítette volna be a megszeghetetlen esküt.
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nóli írta: Jah, teleportálták egy másik bolygóra, ahol egy erős és hatásos varázslattal légkört teremtett meg életfeltételeket és ezután kiépített egy edzőtermet harrynek, aki majd jövőre telepatikus üzenetben kapja majd meg a hírt, hogy egy fiókon keresztül juthat be oda Vernon bácsi kvibli unokatestvérének, Fricsnek a dolgozószobájából...
Bocs.
De ez naggyon nem teccik.
És de röhögnék ha így lenne....
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Cerebrum
- Nem elérhető
Noredhel (Voronwë) írta: Nekem csak az nem világos, hogy RAB, miután kilopta a medált, minek csinált oda megint ugyanolyan erős löttyöt? Simán odarakhatott volna valami ártalmatlant is.
Ezért is mondottam volt, hogy lehetséges, hogy már jóval előtte elcsórta...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Finwe
- Nem elérhető
4. The Flying Avada Kedavra [Updated 1/10/06]
As soon as I read the description of exactly what happened the moment that Snape killed Dumbledore, little red flags were popping up in my brain, but I didn't pay attention to them at first. This was actually the very first clue that alerted me to this whole thing.
Every other time we've seen the Avada Kedavra performed, the victim simply falls over dead:
He was screaming so loudly that he never heard the words the thing in the chair spoke as it raised a wand. There was a flash of green light, a rushing sound, and Frank Bryce crumbled. He was dead before he hit the floor. (GoF pg 15/19)
From high above his head, he heard a high, cold voice say, "Kill the spare." A swishing noise and a second voice, which screeched the words to the night: "Avada Kedavra!" A blast of green light blazed through Harry's eyelids, and he heard something heavy fall to ground beside him. Cedric was lying spread-eagled on the ground beside him. He was dead. (GoF pg 638/553)
However, in Half-Blood Prince, when Snape curses Dumbledore with the same spell, Dumbledore violently flies up and away from the tower:
Snape raised his wand and pointed it directly at Dumbledore. "Avada Kedavra!" A jet of green light shot from the end of Snape's wand and hit Dumbledore squarely in the chest. Harry's scream of horror never left him; silently he was forced to watch as Dumbledore was blasted into the air. For a split second, he seemed to hang suspended beneath the shining skull, and then he slowly fell backward, like a great rag doll, over the battlements and out of sight. (HBP pg 596/556)
Why would this application of the Avada Kedavra be so different from every other time we've seen it?
Perhaps his spell was different because even though those were the words Snape said, he didn't perform the killing curse at all. Remember all the importance this book gave to "nonverbal" spells? Perhaps Snape said Avada Kedavra, but the curse he was really thinking, the nonverbal one, was a different curse, one that only made it appear that Dumbledore was dead.
The possibilty that Snape said one curse and cast another nonverbally might not be as likely if we couldn't recognize the curse that was really cast, but we can! Thanks to Brave Sir Blogger and Lindsay for bringing these passages to my attention:
Both of them swung their wands above their heads and pointed them at their opponent; Snape cried: "Expelliarmus!" There was a dazzling flash of scarlet light and Lockhart was blasted off his feet: He flew backward off the stage, smashed into the wall, and slid down it to sprawl on the floor. (CoS pg 190/142)
Harry made up his mind in a split second. Before Snape could take even one step toward him, he had raised his wand. "Expelliarmus!" he yelled -- except that his wasn't the only voice that shouted. There was a blast that made the door rattle on its hinges; Snape was lifted off his feet and slammed into the wall, then slid down it to the floor, a trickle of blood oozing from under his hair. He had been knocked out. Harry looked around. Both Ron and Hermione had tried to disarm Snape at exactly the same moment. (PoA pg 361/265)
In these examples from Chamber of Secrets and Prisoner of Azkaban, different wizards are issuing the Expelliarmus spell with the results being described almost exactly the same way, the victim being voilenty blasted up and backwards. This also happens to be similar to the description of when Dumbledore is attacked up in the tower. So, even though Snape said Avada Kedavra, the evidence from the books shows that the nonverbal curse he cast was Expelliarmus!
Even the title of the chapter this all takes place in is suspicous, "The Lightning-Struck Tower". Even though this is the name of the ominous tarot card that Trelawney was worried about back on page 543/507 in chapter 25, is it possible that J.K. is hinting here that the spell was not Avada Kedavra, but some other spell that had lightening-type effects instead?
5. Don't Point That At Me Unless You Mean It
Several times in the course of the Harry Potter books, J.K. has told us that the Avada Kedavra is not a curse you can make lightly.
In Goblet of Fire, the fake Mad Eye Moody tells his DADA class:
"Avada Kedavra's a curse that needs a powerful bit of magic behind it -- you could all get your wands out now and point them at me and say the words, and I doubt I'd get so much as a nosebleed." (GoF pg 217/192)
And in Order of the Phoenix, we learn more about Avada Kedavra when Harry tries to curse Bellatrix:
Hatred rose in Harry such that he had never known before. He flung himself out from behind the fountain and bellowed "Crucio!" Bellatrix screamed. The spell had knocked her off her feet, but she did not writhe or shriek with pain as Neville had -- she was already on her feet again ... "Never used an Unforgivable Curse before, have you, boy?" she yelled. "You need to mean them, Potter! You need to really want to cause pain -- to enjoy it ..." (OotP pg 810/715)
If Snape was really working on Dumbledore's orders to make it look to the world as if Snape had killed him, even if he had used the real Avada Kedavra, if he had not really meant it, if he really didn't want to kill Dumbledore, then isn't it possible that the curse didn't kill Dumbledore, but only injured him badly?
A lényeg: D a varázslat után felrepül, ami viszont az Adava Kevadra korábbi használatait megfigyelve eléggé szokatlan. Viszont egy másik átoknak van egy ilyen hatása hogy az áldozat felrepül tőle (Piton a 2. részben ezt használta Lockhart ellen amikor demonstrálták a küzdelmet). Szal Piton ha ki is mondta a halált okozó varázsigét nem gondolta komolyan a gyilkosságot (márpedig az ilyen bűnös varázslatok csak úgy működnek ha a varázsló komolyan gondolja, erre már volt példa amikor Harry meg akarta kínozni Bellatrixot, a csajsz ekkor oktatta ki hogy jobban kelle akarni), ellenben nonverbálisan azt a másik átkot mondta (vagy egy 3.-at). Magyarul D nem halt meg.
Én nem hiszem hogy mindez igaz, de azért érdekes a fejtegetés mert elég logikusnak tűnik
Ja a szöveg innen van:
www.dumbledoreisnotdead.com/dumbledoreclues.html
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Ez volt az első reakcióm a storyra. Mondja valaki hogy kicsi a fantáziám, vagy hogy normális vagyok.Rion Pendragon írta:
Nóli írta: Jah, teleportálták egy másik bolygóra, ahol egy erős és hatásos varázslattal légkört teremtett meg életfeltételeket és ezután kiépített egy edzőtermet harrynek, aki majd jövőre telepatikus üzenetben kapja majd meg a hírt, hogy egy fiókon keresztül juthat be oda Vernon bácsi kvibli unokatestvérének, Fricsnek a dolgozószobájából...
Bocs.
ez nagyon nagy :biggrin2:
Eredendően gonosz... A valóságban valóban nics ilyen. Talán ebben a mesében sincs. De sohasem láttuk jelét hogy Voldi nem az.Hogy ne lett volna. Csak az állatoknak nincsen lelkiismeretük. Tom Denem egy értelmes intelligens emberi lény volt, az egy dolog hogy nem tanították meg szeretni, de felnevelték és ember lett belőle. Aztán meg szörnyeteg.
Basszus ha nem lenne lelkiismerete akkor az egész sztori teljesen értelmetlen lenne. Attól gonosz valaki hogy tudja hogy rosszat tesz és mégis meg teszi.
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
Bocs.
ez nagyon nagy :biggrin2:
Fawkes mint "nagy D" horcruxa? ömmmm........
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
És felmerül a kérdés, Harry mennyiben engedné meg Pitonnak hogy miután most ily módon Voldemort közelébe férkőzött, segítse őt? Egyáltalán nem. Eddig is utálta Pitont, de most, ha meglátná, megátkozná gondolkidás nélkül. Ennyire nem nőtt még be a feje lágya, még mindíg forrófejű...