J. K. Rowling: Harry Potter

Több
18 éve 8 hónapja #285451 Írta: Raia Aiwart
Raia Aiwart válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Laemunh írta:

Rion Pendragon írta: ez a némber felcseszte az agyamat. Mért kellett Dumbledorenak meghalnia? És mért pont Piton ölte meg? És mi az hogy Harry nem megy vissza többé az iskolába? Lesz egyáltalán folytatása?! :?

Muszály, hogy legyen folytatása, mert ennek a résznek valahogy nincs vége.
De fura lenne, ha Harry nem tér vissza a Roxfortba. Mostanában csak úgy hullanak a szereplők... :?

Hullanak a szereplők..Na ja. Én például úgy tudom, a hetedikben Ron is meghal. De nagy tettek nagy áldozatokat követelnek... :?
Ja, és úgy lenne logikus, hogy Harry sem marad életben.A legtöbb könyvben az a megoldás, hogy a jó is meghal. Mert a jóslatban is az volt, hogy vagy Volde...izé, Tudjátokki hal meg, vagy Harry. Nyilván Harry kell túlélje, ő a főszereplő, de hogy tudna egy kb.17 éves ember ezzel a tudattal továbbélni? Vagy ez csak engem zavar :?: :!:

Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 8 hónapja #285430 Írta: Rion Pendragon
Rion Pendragon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Laemunh írta:

Rion Pendragon írta: ez a némber felcseszte az agyamat. Mért kellett Dumbledorenak meghalnia? És mért pont Piton ölte meg? És mi az hogy Harry nem megy vissza többé az iskolába? Lesz egyáltalán folytatása?! :?

De fura lenne, ha Harry nem tér vissza a Roxfortba. Mostanában csak úgy hullanak a szereplők... :?

hát ja, fura lenne, de azt mondta. Megy megsemmisiteni a többi horcruxot. Aztán kinyirni Vol....Tudodkit :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 8 hónapja #285428 Írta: Laemunh
Laemunh válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

The Road goes ever on and on...

Több
18 éve 8 hónapja #285413 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Juj, ne legyünk vulgárisak.... :roll:
Rowling többször is azt nyilatkozta, hogy Dumbledore-t főleg azért ölte meg, hogy Harrynek ne legyen segítsége a hetedik részben...persze ez hülyeség, mert sokan lesznek még mellette, de hát gondolj bele, alapszabály, hogy a mentor mindig meghal.... :lol:
Piton pedig gonosz....vagy nem. Jo olyan határozottan állítja hogy gonosz, hogy csak azért sem hiszem el....valszeg a hetedik könyv utolsó lapján fog kiderülni, hogy Piton mindent előre lezsírozott Dumbledore-ral, valójában jó volt, és Harry bánhatja hogy bosszúból megölte... :lol: :roll: :?

Ami a könyvet illeti....hát nem tudom. Egyre tovább tart a fordítás, ezzel együtt egyre silányabb. Elvileg a szerkesztés tarthat hosszú időbe, de szerintem azt itt megspórolták. No meg az üzletpolitika...az Animus pl azért nem akarta kihozni karácsony előtt, hogy ne vegye el a többi könyvtől a karácsonyi forgalmat, meg így biztosított nekik az amúgy holtszezonnak számító februárban a kiugró bevétel.... :wink:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
18 éve 8 hónapja #285406 Írta: Rion Pendragon
Rion Pendragon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
ez a némber felcseszte az agyamat. Mért kellett Dumbledorenak meghalnia? És mért pont Piton ölte meg? És mi az hogy Harry nem megy vissza többé az iskolába? Lesz egyáltalán folytatása?! :?

Több
18 éve 8 hónapja #285395 Írta: Dún, a dán
Dún, a dán válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Remzy_mama/Eldawen írta:

Nóli írta: nyau... Én nagyon lassan haladok vele, de olvastam már a nyáron...
Egyre gázabb a fordítás... Kötetenként érezhetően romlik a dolog...

Csak azt nem értem, akkor miért tellik ennyi időbe...?

Valójában nem a fordítás telik ennyi időbe, hanem a tördelés, nyomás. Egy interjúban olvastam, hogy Boldi egy hónap alatt elkészül egy könyvvel, napi 10 órákat dolgozva rajta.

Rowling 2004 végén leadta a kéziratot. Mégis 2005 nyarára lett csak könyv belőle. A fentiek miatt.

Pont ezek miatt lesz csak 2008 kora tavaszára magyar hetedik könyv, ha igaz az, hogy év végéig befejezi az írónő.

Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.

Több
18 éve 8 hónapja #285373 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: A szövegben most is Szükség Szobája.
A fejezetcímen énis elcsodálkoztam.

Más:
Milyen tippek vannak eddig R. A. B. -re?
(az angol változatban is ugyanez a monogram van?)

Nekem eddig egy tippem van de gyenge lábakon áll.

SPOILER
R.A.B. Regulus Blacket rejti, és igen, angolul is RAB a monogram. Ezt az támasztja alá (mármint h ő Regulus Black), hogy a német verzióban a RAB RAS-ra változott. Az S pedig szerintem a német Schwarzra utal , ami ugye fekete, black, kinek hogy tetszik :)

Több
18 éve 8 hónapja #285368 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A szövegben most is Szükség Szobája.
A fejezetcímen énis elcsodálkoztam.

Más:
Milyen tippek vannak eddig R. A. B. -re?
(az angol változatban is ugyanez a monogram van?)

Nekem eddig egy tippem van de gyenge lábakon áll.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 8 hónapja #285354 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Eddig Szükség Szobája volt, nem? mI ÜTÖTT bOLDI BÁ'BA? (belém a caps lock)

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 8 hónapja #285351 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ma azt az infót kaptam, hogy 27-én jön az utánnyomás. Az a 150000db biztos elfogy addigra... :D Én már utálom.......... :roll: :evil: :x Kellett nekem a könyvszakmába jönni!
Ja, Slughorn szvsz szörnyű mint Lumpsluck....
Amúgy a kedvencem a Tudhatatlan Terem....OK, hogy nagyjából ezt jelenti, de ennyire magyartalan fordítást hogy engedhettek lehozni?????????

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
18 éve 8 hónapja #285335 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Supersonica írta: Szerintem csak akkor jön ki a második nyomás, ha az első adag hibás (az a 150 ezer darabocska, ha informátoraim számai helyesek) már elkelt. Minek nyomnának addig újat, amíg van hibás?

Akkor tessék venni őket emberek, kettesével, hármasával... :twisted:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 8 hónapja #285321 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem csak akkor jön ki a második nyomás, ha az első adag hibás (az a 150 ezer darabocska, ha informátoraim számai helyesek) már elkelt. Minek nyomnának addig újat, amíg van hibás?

Több
18 éve 8 hónapja #285310 Írta: Cerebrum
Lumpschluk... Most nem tudom sírjak vagy nevessek-e... :P

Amúgy mikor jön ki a második kiadás? 22-én? Már nagyon ácsingózok rá... :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 8 hónapja #285284 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

cortez71 írta: Könyvesboltban mielőtt megvenném a könyvet mindig megnézem, a lapjai nem szakadtak/selejtesek-e, ilyesmi.

Hmm ebben nagyon hasonlítunk! :D [size=9:25ckm6u1](és néha néznek furcsán, hogy a negyedik, ötödik azonos könyvet lapozom végig, de nem érdekel! :mrgreen: )[/size]

Több
18 éve 8 hónapja #285273 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nóli írta: nyau... Én nagyon lassan haladok vele, de olvastam már a nyáron...

Csak azt nem értem, akkor miért tellik ennyi időbe...?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
18 éve 8 hónapja #285261 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
nyau... Én nagyon lassan haladok vele, de olvastam már a nyáron...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 8 hónapja #285260 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Noredhel (Voronwë) írta: Ugye a horcruxot nem magyarította?

Nem, maradt horcrux.

Több
18 éve 8 hónapja #285252 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ugye a horcruxot nem magyarította?

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 8 hónapja #285242 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A negyedikben a követekzőt lehetett minden oldalon olvasni "és a három jó barát".....

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 8 hónapja #285237 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ringbearer írta: ja gáz fordítások...amikor tizedjére olvastam, hogy "de élt a gyanúperrel"
azt hittem földhöz csapom a könyvet! szvsz nagyon gáz...nem tudom
eredetiben is ez van-e de...

újraolvasom a HP5-t és abban is van egy szófordulat és laponkét kettő is volt belőle, de már nem emléxem rá...hát idegesítő, az fix :?

Több
18 éve 8 hónapja #285218 Írta: cortez71
Azért mondjuk egy könyvet ne egy bélyeghez hasonlítsunk már... Én például a könyveimre iszonyú allergiás vagyok, s amióta a díszkötetes Szilmarilokomat olyan állapotban kaptam vissza, mintha a kutya szájából vették volna ki, valahogy nem adok oda senkinek könyvet... Könyvesboltban mielőtt megvenném a könyvet mindig megnézem, a lapjai nem szakadtak/selejtesek-e, ilyesmi. Az én szememben pedig egy ekkora ordító hiba, hogy egy "papírral" próbálták kiküszöbölni a hibát, nos ez elég ahhoz, hogy ne vegyem még meg... Pedig csak egy sima mezei HPról van szó :) Majd február után :)

Több
18 éve 8 hónapja #285215 Írta: Tünde

Felagund írta: Gondoljatok arra, hogy a bélyeggyűjtők is többszörösét fizetik a színhibás darabokért ;)

Az a baj, hogy be kell ragasztani, mert ha elveszik a nagy kölcsönadások, olvasások közben, akkor hiányzik, de ha beragasztom nem ér mégsem annyit, mint egy ritka bélyeg.

Több
18 éve 8 hónapja #285211 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Remzy_mama/Eldawen írta: 15kor megvettem, 22,30kor kiolvastam. Nem tudtam letenni, nagyon olvasmányos. Tecc. :lol: :lol: :lol:

Ilweran írta: Bocs az ünneprontásért, de gondoltam, jobb ha nem otthon veszitek észre fizetés után....[/size]

Otthon vettem észre, azért némi engedményt adhattak volna, senki nem szólt az üzletben, hogy hibás. Legalább kiírhatták volna. :twisted:

Gondoljatok arra, hogy a bélyeggyűjtők is többszörösét fizetik a színhibás darabokért ;)

Our knees do not bend easily

Több
18 éve 8 hónapja #285210 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem Slughorn valami lump lett. Bocs, de nekem nincs meg a könyv, viszont vmelyik nagy bevásárló központban tonnaszámra volt :)

Rákerestem a neten:
"Semmilyen fontos fordulatot sem szeretnénk lelőni, de talán nem baj, ha ideírjuk, hogy a varázslóiskola új tanárának neve (angolul Horace Slughorn) a magyar kötetben Horatius Lumpstuck lett, és így a Slug Club is Lump Klubbá változott, a francia eredetű szereplő gúnynevének - Phlegm - fordítása jól sikerült: Francica. A rendkívüli fontossággal bíró unbreakable vow-ot pedig megszeghetetlen esküként nyomtatták ki. "

forrás: www.nol.hu/kultura/cikk/393585/

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
18 éve 8 hónapja #285209 Írta: cortez71

Cerebrum írta: Slughorn maradt Slughorn?

Bár én nem vettem meg, de ahogy beleolvastam vmi Lumpschluk rémlik a Slughorn helyett...

Több
18 éve 8 hónapja #285205 Írta: Cerebrum
Slughorn maradt Slughorn?

Több
18 éve 8 hónapja #285180 Írta: Tünde

Ringbearer írta: értékes hozzászólás :D

A felemás érzések...

Én megpróbáltam kikerülni minden spoilert és lagalább azt nem tudtam, hogy ki az elkövető. Meglepő volt. De nekem összességében tetszett. Én elsőre nem figyelek a hibákra, majd másodjára kibuknak.

Az utolsó rész vajon hány oldalas lesz? Már ehhez is kiskocsi kellene :)

Több
18 éve 8 hónapja #285170 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem majd fordítsuk újra ezt is.)) asszem megérné... A magyar fordító hát... szóval é anno régesrég beszéltem vele...
Amugy jól láttam a könyvesboltban, hogy a HP6 nincsen lektorálva?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 8 hónapja #285160 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
hááát szombaton kiolvastam izé.
Nem is tudom...nem vártam el, hogy olyan tömény legyen, mint az 5
de...hiányérzetem volt. Mondjuk sajnos elmondták a végét, így nem volt
meg a szokásos katarzis, de...nem tom.
értékes hozzászólás :D

ja gáz fordítások...amikor tizedjére olvastam, hogy "de élt a gyanúperrel"
azt hittem földhöz csapom a könyvet! szvsz nagyon gáz...nem tudom
eredetiben is ez van-e de...

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
18 éve 8 hónapja #285101 Írta: Tünde
15kor megvettem, 22,30kor kiolvastam. Nem tudtam letenni, nagyon olvasmányos. Tecc. :lol: :lol: :lol:

Ilweran írta: Bocs az ünneprontásért, de gondoltam, jobb ha nem otthon veszitek észre fizetés után....[/size]

Otthon vettem észre, azért némi engedményt adhattak volna, senki nem szólt az üzletben, hogy hibás. Legalább kiírhatták volna. :twisted:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 2.037 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére