J. K. Rowling: Harry Potter
- Cerebrum
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nelossel írta:
Cerebrum írta: Uh, most milyen jó volna, ha nem olvastam volna már nyáron... Bár akkor meg bizonyosan idő előtt megtudtam volna mi fog történni a végén.
Nem feltétlenül. Én pl még mindig csak egyetlen egy szót tudok a hatodik könyvből.
Horcrux?
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nelossel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Cerebrum írta: Uh, most milyen jó volna, ha nem olvastam volna már nyáron... Bár akkor meg bizonyosan idő előtt megtudtam volna mi fog történni a végén.
Nem feltétlenül. Én pl még mindig csak egyetlen egy szót tudok a hatodik könyvből.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
(Töröljétek ezt, ha útban van.)
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Cerebrum
- Nem elérhető
Nelossel írta:
Kincső (Thilanna) írta: (Lehet h. csak vissza kéne olvasnom érte pár oldalt, de tudja valaki, mikor jelenik meg pontosan a HP6. magyarul? )
Február 10-én
Uh, most milyen jó volna, ha nem olvastam volna már nyáron... Bár akkor meg bizonyosan idő előtt megtudtam volna mi fog történni a végén.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Nelossel
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: (Lehet h. csak vissza kéne olvasnom érte pár oldalt, de tudja valaki, mikor jelenik meg pontosan a HP6. magyarul? )
Február 10-én
- Kincső
- Nem elérhető
Dindae írta: De egyébként... miért kell ezt így ennyire? Mert halvány sejtéseim vannak, miért is "öl meg" egyes szereplőket, de mégis... És miért pont a 4. könyvtől kezdve? Addig egész optimista volt.
Addig azért volt optimistább, mert Harryék gyerekebbek voltak, és a könyvek mindig az ő szemszögükből íródnak.
És azért "gyilkol", mert Voldemort nem kegyelmezne, és elvesztené a történet a hitelességét. [size=9:w8eukn3m](pölö a DragonLanceban engem kifejezetten idegesített, h. "mindent" túlélnek a szereplők - dehát az ugye szerepjátékon alapul...)[/size]
Szerintem.
(Lehet h. csak vissza kéne olvasnom érte pár oldalt, de tudja valaki, mikor jelenik meg pontosan a HP6. magyarul? )
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Arzeen
- Nem elérhető
- Nelossel
- Nem elérhető
Noredhel (Voronwë) írta:
Argeleb írta: Talán azért a 4. résztől kezdve durvulnak el a dolgok, mert Tudjukki a 4. részben tér vissza...
Egyébként amíg Pitont meg Lupint élve hagyja, addig nem nagyon zavar, hogy hullanak a szereplők
Meg Hagridot se... meg Tonksot se
Meg Draco. Meg Sirius... Hopsz. Ő már meghalt.
De mért játszik tökfejest? (Egy tökfej... két tökfej... na jó, ez maradhat...)
- Noredhel
- Nem elérhető
Argeleb írta: Talán azért a 4. résztől kezdve durvulnak el a dolgok, mert Tudjukki a 4. részben tér vissza...
Egyébként amíg Pitont meg Lupint élve hagyja, addig nem nagyon zavar, hogy hullanak a szereplők
Meg Hagridot se... meg Tonksot se, mert abba
Lupin belehalna
Harry felőlem meghalhat, bár azért kedvelem... főleg a 6. részben, mert már kezd megnormálisodni...
Piton... édes Merlinkém... szerintem ő most padlón van lelkileg. Épp ezért nem szabad bántani.
Lupint meg főleg nem. Csak az a fránya Eddábóllopott egyén ne lenne... tőle féltem. (De jó lenne egy Huan vs. Carcharoth típusú nagy mérkőzés...)
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Argeleb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Dindae
- Nem elérhető
Nelossel írta:
olorin.papa írta: Végre egy mese ahol nem mindenkit ér el a boldog vég...
Hát ja. Állítólag a férje kérte Rowlingot, hogy ne ölje meg az egyiket - akinek a halálát már állítólag megírta -, de Rowling ragaszkodott a halálához. Nagyon meg akarhatott tőle szabadulni...
Előszeretettel szabadul meg bizonyos szereplőktől, az már biztos. Például, Siriust már épp megszeretnéd, amikor kiírják, hm
De egyébként... miért kell ezt így ennyire? Mert halvány sejtéseim vannak, miért is "öl meg" egyes szereplőket, de mégis... És miért pont a 4. könyvtől kezdve? Addig egész optimista volt.
"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"
- Nelossel
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Végre egy mese ahol nem mindenkit ér el a boldog vég...
Hát ja. Állítólag a férje kérte Rowlingot, hogy ne ölje meg az egyiket - akinek a halálát már állítólag megírta -, de Rowling ragaszkodott a halálához. Nagyon meg akarhatott tőle szabadulni...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Nelossel írta: Az igaz, hogy elkezdi a hetedik könyvben a hősök kivégzését, de nem mondta még meg, hogy kik lesznek azok.
Végre egy mese ahol nem mindenkit ér el a boldog vég...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Nelossel
- Nem elérhető
Silima írta:
Nelossel írta:
Noredhel (Voronwë) írta: Az ilyenekkel aztán vajon mit csinálnak? Berakják őket az elfekvőbe?
Esetleg egy gyors Adava...
Az illegális. Félig élettelen szerencsétlenekre is.
Lélek nélkül élni rosszabb, mint a halál. Nekik már megváltás lenne a halál. Persze, nem mi döntünk élet és halál fölött, és pl én nem is akarok, de azért iylen állapotban már az ő érdekükben is át kell gondolni a kérdést.
Az Egy Gyűrű írta: Sziasztok!
Igaz a hír, hogy Rowling kicsinálja Harryt a 7. könyvben? A Danubius Rádióban hallottam. Ugye nem igaz? UGYE NEEEM?! Különben nem vagyok fanatikus...
Már megint kezdődik... A hatodik könyv előtt is ugyan ez ment.
Rowling nem mondott semmi ilyesmit. Az igaz, hogy elkezdi a hetedik könyvben a hősök kivégzését, de nem mondta még meg, hogy kik lesznek azok.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Enna írta: Egy csomó fontosat kihagytak, aminek híján csomó minden logikátlan lesz, mert hát pl., ha Kuport (vagy Kuprot...: )nem tették használhatatlanná, miért nem használják?! Úgy értem, bizonyítékként, hogy Caramel orra alá dörgöljék. Csak benyomnának enki egy veritaserumot, és nem férne többé kétség a cuccokhoz...
Grrr.
Idézzem Rowlingot? Ez nem menne, mert:
"A Veritaserum legjobban gyanútlan, gyenge és a védekezéshez (bármelyik módon való is az) megfelelő tudást nélkülözőkre hat. Barty Kuport közvetlenül a szer beadása előtt támadták meg, ezért még mindig kábult volt, ellenkező esetben ellenállt volna a szérum hatásának - nem nyelte volna le a szert és ártatlannak hazudta volna magát, átváltoztatta volna a szert valami hatástalanná, mielőtt megitta volna, vagy okklumenciát alkalmazott volna ellene. Másszóval mint a könyvben szereplő valamennyi varázslat, a Veritaserum sem becsaphatatlan. Minthogy néhány varázsló képes ellenállni a befolyásoltságnak, mások nem, ez igazságtalan és megbízhatatlan eszköz lenne egy tárgyalás eldöntésére."
Szóval, Rowling szerint nem megy...
Kārātārānen a áirâë...
- Minerva
- Nem elérhető
Szerintem az nekik is rossz, ezért mondják, hogy "rosszabb a halálnál".Aragond írta: Akiknek meg kiszívták a lelkét, azokkal nem lehet túl sok gond. Szentem olyanok lehetnek, mint a robotok. Valsz. a kútba is beleugranak, ha kéred. Bár én is inkább megölném őket. Igaz, az nekünk szenvedés, ha látjuk őket, nekik nem.
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Noredhel
- Nem elérhető
Silima írta:
Nelossel írta:
Noredhel (Voronwë) írta: Az ilyenekkel aztán vajon mit csinálnak? Berakják őket az elfekvőbe?
Nem lehet, hogy idővel ők is dementorrá válnak? (Télleg: hogyan keletkeznek a dementirok?)
Toujours pur
- Az Egy Gyűrű
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Igaz a hír, hogy Rowling kicsinálja Harryt a 7. könyvben? A Danubius Rádióban hallottam. Ugye nem igaz? UGYE NEEEM?! Különben nem vagyok fanatikus...
Egy Gyűrű mind felett...
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Enna Silme
- Nem elérhető
Grrr.
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Silima
- Nem elérhető
Nelossel írta:
- Grion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Noredhel (Voronwë) írta: A csókot viszont jól kihagyták...
Karkarovot is jól kihagyták. Az csak úgy elszublimált, vagy mi? Akiknek meg kiszívták a lelkét, azokkal nem lehet túl sok gond. Szentem olyanok lehetnek, mint a robotok. Valsz. a kútba is beleugranak, ha kéred. Bár én is inkább megölném őket. Igaz, az nekünk szenvedés, ha látjuk őket, nekik nem.
A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.
- Nelossel
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Az ilyenekkel aztán vajon mit csinálnak? Berakják őket az elfekvőbe?
Toujours pur
- cortez71
- Nem elérhető
Negyedikben, Kupor kivégzéseRiliel írta: Csókot? Mármint a harmadikban, vagy mikor? Nem találtam a témát, amihez ez kapcsolódik.
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"Ha hallod a Hívást, menned kell."
- Noredhel
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
He?
Mármint a dementorcsókot... meg se említik. (Ejnye... mire gondoltál? )
Toujours pur
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
He?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Rabyn
- Nem elérhető
Elküldtem üziben a hozzálszólását mindenkinek szal csak be kell másolnia.
[size=9:8l7goy88]*moderated by tnc[/size]
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."