C. S. Lewis: Narnia krónikái
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én is ugy hittem, hogy a yerekek ugy jönnek sorba hogy Peter, Susan, Edmund és Lucy. Vagy nem?
Amugy olyan nagyon fura és kicsit szomoru volt olvasni a negyedik részben, hogy Peterék már nem térehtnek majd vissza... Mint Sohaország a Pán Péterben... Ha felnősz nem térhetsz vissza
Igen... Változatosság kedvéért sírtam ottis... Viszont az ötödik résznek a legszomorúbb a vége ( eddig, most a hatodikat nemnagyon tudtam olvasni... )
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Timona
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Narnia 2. - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
Narnia 3. - A ló és kis gazdája
Narnia 4. - Caspian herceg
Narnia 5. - A hajnal vándor útja
Narnia 6. - Az ezüst trón
Narnia 7. - A végső ütközet
Az első két kötet ára 1490 HUF, a 3- 4. 1790 HUF, a 5- 7. várhatóan szintén 1800 HUF körül fog mozogni (magyarul). Megvenni pl. a www.bookline . hu - n megrendeléssel.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
Érdeklődni szeretnék, hogy mik a krónikák címei és hol lehet őket (és mennyiért) magyar nyelven megvásárolni. Köszi!
- Rabyn
- Nem elérhető
Amugy olyan nagyon fura és kicsit szomoru volt olvasni a negyedik részben, hogy Peterék már nem térehtnek majd vissza... Mint Sohaország a Pán Péterben... Ha felnősz nem térhetsz vissza
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
(Oroszlán témában: vagy gondoljunk Wendriner úrra... )
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Arzeen
- Nem elérhető
Timona: értem, köszi :itscool:
- Timona
- Nem elérhető
Timona írta: Várható könyvmegjelenések:
2006. március: Narnia 5. - A hajnal vándor útja
2006. április: Narnia 6. - Az ezüst trón
2006. szeptember: Narnia 7. - A végső ütközet
Ethuil, Aslan azért oroszlán, mert Narnia világát C. S. Lewis elsősorban beszélő álatokkal akarta benépesíteni és van egy mindenki által jól ismert mondás, miszerint: az oroszlán az állatok királya
[size=9:qxmxfxn6](Mondjuk, ha belemélyedünk a szabadon élő oroszlánok jellemrajzába, akkor erősen megkérdőjelezhetővé válik eme megállapítást )[/size]
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Holtak vezére
- Nem elérhető
tehát nem akkor kapták ezeket a neveket amikor Aslan megkoronázta őket még gyerekkorukban hanem amikor már felnőttek, és tényleg a tulajdonságaikra utalt a név.
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Arzeen
- Nem elérhető
Boszorkány: gyerek-gyilkos, állat-gyilkos, kissé szadista és pedofil ( ) de azért ő teccet nekem, jó kis karakter volt, míg arcelvesztés miatt meg nem halt ...
Aslan: gagyi rész volt a feltámadása és fel tudna vki homályosítani, hogy miért pont oroszlán, van ennek jelentősége?
Edmund király, az igazságos, ehhh
Lehet ha olvastam volna a könyvet jobban magával ragadott volna
- Ilweran
- Nem elérhető
[size=9:1axmmmfi]Amúgy aki nem tudta megszerezni: nálunk (Bookline) mind rendelhető, magyarul és angolul is. Nem akarok reklámozni (főleg mert utálok itt dógozni) de tudom hogy kevés helyen kapni, ezért írtam be...Sorry![/size]
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
- Pókkirálynő
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -
varjucsapat ing-leng a ködben."
- Angelwings
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Annedun írta: azt mindenki tudja, hogy a bosziorkány, az oroszlán és a ruhásszekrény-t írta meg először.
ezért is ezt filmesítették meg először..
Szerintem lehetett volna szebb is a film. Vagyis sokkal szebb. Nem volt még szerecsém a könyvbe beleolvasni, de a film nem igazán adta át a történetet. Valahogy semmi nem maradt meg bennem.
- Annedun
- Nem elérhető
ezért is ezt filmesítették meg először..
szeretni és szeretve lenni
- Rabyn
- Nem elérhető
Egyébként rettentő módón érezhető a könyveken, hogy milyen sorrendben írta meg őket Lewis.Amit előszőr kell olvasni azt a biztosan a harmadik után írta. a másodikat pedig a harmadik előtt szóval a második könyvet írta asszem elsőnek. (legalábbis a kiadás éve szerint én erre következtetek)
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Hogy mennyi idősek a gyerekek a könyvben (épp elkezdtem a hatodik részt, eddig az ötödik tetszett legjobban... (a Voyage of the "Dawn Treader")): a negyedik rész elején írja, hogy Lucy most megy először a nagyobbakkal az internátusba, tehát gondolom most lett ötödikes, kábé tizenegy éves lehet. Edmund egy évvel idősebb nála. A második rész egy évvel korábban játszódik. Nekem nagyon tetszik a filmbeli Lucy, de azért tízévesnek vsz kissé alulfejlett. A könyvben nem ilyen, ott kifejezetten érett kislány... További egy év múlva játszódik az ötödik rész, akkor Peter épp "fontos vizsgákra" készül a professzornál, tehát gondolom 17- 18 éves lehet. És mintha írná a könyv, hogy Susan egy évvel fiatalabb nála, de erre nem vennék mérget. Szal a filmben kábé 10, 11, 15 és 16 éveseket játszanak...
- Coralie
- Nem elérhető
Köszi!cortez71 írta: Ha ajánlhatok valamit: Pendragon könyvesbolt Pesten, a Pozsonyi úton kifejezetten angol könyveket forgalmaznak, és egész jó árakkal dolgoznak
Majd ha egyszer feljutok Pestre...
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- cortez71
- Nem elérhető
Ha ajánlhatok valamit: Pendragon könyvesbolt Pesten, a Pozsonyi úton kifejezetten angol könyveket forgalmaznak, és egész jó árakkal dolgoznakCoralie írta:
Ha látod angolul is, szólj!Ardathon írta: Győrben lehet kapni a Plázában Én megvettem az első második és negyedik részt sajna egyenlőre a többi nincs de ha megakarjátok venni mindet akkor a vasútállomáson megkapjátok őket
- Annedun
- Nem elérhető
Rabyn írta: No végre elkezdtem olvasni a könyvet(ket). Van valaki aki olvasta eredetiben? Csakmert ennek igazán érdekes a szövege: ) pl az elején van egy olyan, hogy "eleven dús táj volt, olyan akár egy finom mazsolatotra"
DD
ez egyébként az író életéből van. szerintem direkt írta bele.
volt egy Kirk professzor nevű tanára, akivel egyszer kimentek a szabadba, és Lewis azt mondta, hogy milyen szép, vad ez a táj.
erre a professzor: miből gondolod, milyen feltételezés alapján, stb.
szerintem ez erre való homályos utalás...
szeretni és szeretve lenni
- Coralie
- Nem elérhető
Ha látod angolul is, szólj!Ardathon írta: Győrben lehet kapni a Plázában Én megvettem az első második és negyedik részt sajna egyenlőre a többi nincs de ha megakarjátok venni mindet akkor a vasútállomáson megkapjátok őket
Nimrodel
- Heledir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ardathon írta: Győrben lehet kapni a Plázában Én megvettem az első második és negyedik részt sajna egyenlőre a többi nincs de ha megakarjátok venni mindet akkor a vasútállomáson megkapjátok őket
Szentendrén is lehet kapni a Völgyzugoly könyvesboltban.
„Neked csak arról kell döntened, mihez kezdj az idővel, amely megadatik.”
- Ardathon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Ha bajnok akarsz lenni edz is annyit mint egy bajnok!!!"
s6.bitefight.hu/c.php?uid=30021
- Laemunh
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
The Road goes ever on and on...
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rabyn írta: No végre elkezdtem olvasni a könyvet(ket). Van valaki aki olvasta eredetiben? Csakmert ennek igazán érdekes a szövege: ) pl az elején van egy olyan, hogy "eleven dús táj volt, olyan akár egy finom mazsolatotra"
DD
Utálom a mazsolát.
DD
Egyébként pedig a meséknek fontos eleme a könnyen érthető hasonlatok használata. (habár itt némi szinesztézia is lehet, de lehet hogy mégse, mert nem értek hozzá)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- cortez71
- Nem elérhető
Én olvastam angolul Magician's Nephew, a Lion the Witch and the Wardrobe és a Horse and his boy-t. ÉRdekes a szövege eredetiben is... SzerintemRabyn írta: No végre elkezdtem olvasni a könyvet(ket). Van valaki aki olvasta eredetiben? Csakmert ennek igazán érdekes a szövege: ) pl az elején van egy olyan, hogy "eleven dús táj volt, olyan akár egy finom mazsolatotra"
DD
- Rabyn
- Nem elérhető
DD
- Coralie
- Nem elérhető
Honnan van a hír?
Nimrodel