- Köszönetek: 0
Könyv kerestetik
- Raia Aiwart
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Interneten megrendelhetö Frank Herbert könyvet keresek, méghozzá a Düne Eretnekeit.
Valaki segítsen!
Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
A kiadó fórumán mostanában az október van megjelölve, mint az utánnyomás megjelenésének időpontja.
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tinwendis
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Tinwendis írta: Sziasztok! Remélem tudtok nekem segiteni. Már jó ideje keresem a Szilmarillokat boltban, antikváriumokban, stb... És seholse találom! Nem tudtok valakit, akinek kettő van, és az egyiket eladná nekem, akkor is nagyon örünék, ha már teljesen elnyűtt álapotban van! Vagy nem tudtok ajánlani egy helyet, ahol találok egy elkallódot példányt! Nagyon hálás lennék!
Nem tudom hol laksz, de pesten van egy hely, ahol biztosan megtalálható: Silverland fantasy bolt, Ó-buda, Lajos utca, a kolosi-téri piac mellett az árkádsor alatt!
Tel:06-1-2504157
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Tinwendis
- Nem elérhető
- Celebriel
- Nem elérhető
Felagund írta:
Celebriel írta:
Felagund írta: Pl a tündéknek sosem voltak szablyáik, kizárólag egyenes kardokat használtak (egyetlen jól körülhatárolt kivétellel), továbbá egyszerűen hozzáköltöttek olyan részleteket, mint pl hogy hogyan harcoltak a tündék, ami egyrészt nem is biztos, hogy logikusan végigvitt, másrészről meg tuti nem hiteles.
Ahá... :look:
Szóval akkor a könyv tulajdonképp jó, hiszen a fantasy erről szól, hogy mindig bővül, épül, stb. Csak akkor nem Középföldén.
És ez BAJ.
Melleleg a Gyűrűk Ura nem fantasy (legalább is a szó mai értelmében nem)
Úgy látszik, nem voltam elég világos, mert ezt akartam közölni az előbb jómagam is...
Mármint hogy... Na! Nem "tolkienosítani" kellett volna azt a könyvet, hanem csak simán kiadni, mint mondjuk azt a kentaurakról szólót.
Tényleg, azt ismeri valaki??? Se szerzőt, se címet nem tudok mondani... A könyvben minden benne van a kentaurakról (anatómia, szokások, minden!), nagyon, nagyon jók az ábrázolások is.
Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Celebriel írta:
Felagund írta: Pl a tündéknek sosem voltak szablyáik, kizárólag egyenes kardokat használtak (egyetlen jól körülhatárolt kivétellel), továbbá egyszerűen hozzáköltöttek olyan részleteket, mint pl hogy hogyan harcoltak a tündék, ami egyrészt nem is biztos, hogy logikusan végigvitt, másrészről meg tuti nem hiteles.
Szóval akkor a könyv tulajdonképp jó, hiszen a fantasy erről szól, hogy mindig bővül, épül, stb. Csak akkor nem Középföldén.
És ez BAJ.
Melleleg a Gyűrűk Ura nem fantasy (legalább is a szó mai értelmében nem)
Our knees do not bend easily
- Celebriel
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Celebriel
- Nem elérhető
Felagund írta:
Celebriel írta: Kérlek, ezt fejtsd ki, érdekelne!!! :cooljump:
A dolog lényege az, hogy a filmet vették kiindulási alapul, és szépen megideologizáltak olyan dolgokat, amikről Tolkien egy árva szót sem írt (legalábbis nem tudunk róla). Hozzá mindezt olyan stílusban, és keverve a valódi tolkieni szövegekkel, hogy a naiv olvasó számára ezek is valóságosnak tűnnek fel...
Oké, ezt szépen körülírtad, de kérlek, valami konkrétumot!!! Mit ideologizáltak meg??? A taktikát, harcmodort, vagy a fegyvereket? És hogyan?
- Felagund
- Nem elérhető
Celebriel írta: Kérlek, ezt fejtsd ki, érdekelne!!! :cooljump:
A dolog lényege az, hogy a filmet vették kiindulási alapul, és szépen megideologizáltak olyan dolgokat, amikről Tolkien egy árva szót sem írt (legalábbis nem tudunk róla). Hozzá mindezt olyan stílusban, és keverve a valódi tolkieni szövegekkel, hogy a naiv olvasó számára ezek is valóságosnak tűnnek fel...
- Celebriel
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Thalion írta: Ti mit szoltok a Fegyverek és Hadviselés Középföldén c. könyvhöz, szerintetek hiteles?
:gimliaxe:
Ez nem vélemény kérdés.
Ha a Tolkien által kidolgozott világról van szó, nem a filmről, a könyv nem hieteles. Cseppet sem.
Kérlek, ezt fejtsd ki, érdekelne!!! :cooljump:
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Istiel Garaviel írta: Le hannon.
Sajnálom, hogy nincs ilyen regény. Nincs kedve valakinek írni egyet?
Azért elolvasom ezt a Cunningham könyvet. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
Én iádom azt a könyvet... Meg a folytatásait.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Thalion írta: Ti mit szoltok a Fegyverek és Hadviselés Középföldén c. könyvhöz, szerintetek hiteles?
Ez nem vélemény kérdés.
Ha a Tolkien által kidolgozott világról van szó, nem a filmről, a könyv nem hieteles. Cseppet sem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ardathon
- Nem elérhető
"Ha bajnok akarsz lenni edz is annyit mint egy bajnok!!!"
s6.bitefight.hu/c.php?uid=30021
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Istiel Garaviel
- Nem elérhető
Sajnálom, hogy nincs ilyen regény. Nincs kedve valakinek írni egyet?
Azért elolvasom ezt a Cunningham könyvet. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
Navaer,
Istiel
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Istiel Garaviel írta: Tündékről szóló történeteket szeretnék olvasni. Természetesen Tolkien műveit már olvastam, és most aziránt érdeklődnék, hogy van-e olyan író/írónő, aki folytatván az ő hagyományait (vagy nem), írt olyan történeteket, amelyek tündékről szólnak?
Találtam egy könyvcímet: Elaine Cunningham / Árnyelf
Ismeri ezt valaki? Jó könyv?
ATolkieni "tünde írások" kimerűlnek az általad is olvasott regényekben.
Van még sok írása amit magyarra nem fordítottak le a"Home sorozat" 10-12 regény, de azonkívül nincsen.
A fantasy irodalomban megjelent más "tünde" írások csak címűkben rokonai a Tolkien tündéinek.
De ha találsz általunk még nem ismert regényt vagy írást, ami bizonyíthatóan kapcsolódik Tolkien munkásságához, akkor azt szívesen fogadjuk, és nagyon örülünk neki...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Istiel Garaviel
- Nem elérhető
Találtam egy könyvcímet: Elaine Cunningham / Árnyelf
Ismeri ezt valaki? Jó könyv?
Navaer,
Istiel
- Felagund
- Nem elérhető
Istiel Garaviel írta: Suilad!
Új vagyok itt, és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Tudnátok olyan magyarul megjelent könyveket, regényeket mondani, amelyeket nem Tolkien írt, de tündékről szólnak?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ezt most így hogy gondolod???
- Istiel Garaviel
- Nem elérhető
Új vagyok itt, és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Tudnátok olyan magyarul megjelent könyveket, regényeket mondani, amelyeket nem Tolkien írt, de tündékről szólnak?
Előre is köszönöm a segítséget.
Navaer,
Istiel
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Thalion írta: A Győri Tescoban nincs. Viszont valaki megtudta szerezni a Duangeons&Dragons köte Fénytelen citadella c. könyvet, mert én seholsem találom.
itt megrendelhető:
www.gyerekkonyv.hu/index.php?tod ... &prod=9835
itt pedig további könyvcímek, és leírásuk (jobb oldal"részletek"): www.gyerekkonyv.hu/index.php?todo=listcat&cat=36
- Olosta
- Nem elérhető
gilloth írta:
Olosta (Aelalin) írta: Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Gergő és az álomfogók (vagy mi a szösz) könyvekből mennyi van, ki az írójuk, mi a pontos címük, és hogyan következnek egymás után?
Előre is köszi!
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók(?? de ez az első)
Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec (2003)
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal (2004)
a Táltosviadalban lévő utószó szerint, ez a szakasza a főszereplők életének- tui. a gyerek- és kamaszkoruk - már lezárult , de még valószínűleg ír róluk, v felbukkannak másik könyvében a szereplők.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segítet!
Már olvasom az Álomfogókat.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- gilloth
- Látogató
Olosta (Aelalin) írta: Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Gergő és az álomfogók (vagy mi a szösz) könyvekből mennyi van, ki az írójuk, mi a pontos címük, és hogyan következnek egymás után?
Előre is köszi!
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók(?? de ez az első)
Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec (2003)
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal (2004)
a Táltosviadalban lévő utószó szerint, ez a szakasza a főszereplők életének- tui. a gyerek- és kamaszkoruk - már lezárult , de még valószínűleg ír róluk, v felbukkannak másik könyvében a szereplők.
- Ardathon
- Nem elérhető
"Ha bajnok akarsz lenni edz is annyit mint egy bajnok!!!"
s6.bitefight.hu/c.php?uid=30021
- Celebriel
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Jobb híján ebbe a topicba írom, de ma a Tescóban (itt Veszprémben) beszereztem A gyűrűk ura filozófiája c. könyvet, ami 2200 akárhány forintról volt 390-re leárazva!!! Szóval ha Tescóban jártok nézzeket szét alaposan a könyves szekciónál...
Én pedig itt fogok megőrülni, mivel az eredeti áron jutottam hozzá... :rmad2:
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Olosta
- Nem elérhető
Előre is köszi!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Mayra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Udv! Mayra a tündehölgy
Csak a hegyeket nézzem és a felhőket láttom, amint tova szállnak egy arany sugáron!