Star Wars

Több
19 éve 9 hónapja #236699 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: Star Wars

svindler írta: Egy nem mindennapi foto:
hardwired.hu/img/wg/1/3/hwnews_375.jpg

Sajna Darth Maul, Boba Fett es Jabba nincsen rajta.

Ilyet még nem pipáltam, mint ez a közös fotó! Szinte egyedülálló!
A régi SW szereplők nagyon tutik! Chewbacca semmit nem változott! :wink:

Amúgy, ki az a szereplő Palpatine és Lando mögött-között? Valahogy emlékeztet az Ötödik elembeli idegenekre...
...és szvsz Jar-Jart nyugodtan lehagyhatták volna :twisted:

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #236643 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Star Wars
Egy nem mindennapi foto:
hardwired.hu/img/wg/1/3/hwnews_375.jpg

Sajna Darth Maul, Boba Fett es Jabba nincsen rajta.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #235680 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: Star Wars
Hát akkor én sajnos nem tudok több hasznos információval szolgálni, mert a lényeget már begépeltem az Enciklopédiából.

Több
19 éve 10 hónapja #235657 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Star Wars
Engem a fénykardok készítésének apró részletei érdekelnek...tudom, hogy nem sok info van ezzel kapcsolatban...[size=9:2xvw130h]Gondoltam összeszedem itt az infokat, oszt készítek egy fénykardot otthonra :wink: [/size] Szóval miből mivel hogyan mit merre meddig stb.

Több
19 éve 10 hónapja #233323 Írta: Niniel Nienor
Szívesen, de mire vagy kíváncsi?
A Fénykardok egyébként a Young Jedi Knights sorozat egyik kötete. Az összes könyvet jellemzi, hogy nincsenek túl jól megírva és inákbb azt lehet rájuk mondani, hogy "aranyos", ami ennél a műfajnál nem feltétlenül előny... De én szeretem őket a témaválasztás miatt.

Több
19 éve 10 hónapja #232866 Írta: 3.Aragorn

Niniel Nienor írta: Félek nem leszek itt ettől népszerűbb, de engem nagyon érdekel az Expanded Universe Solo gyerekekre vonatkozó része, így a Fénykardok c. könyvecskéhez is volt már szerencsém. :)

Igen? Írnál róla bővebben?

Több
19 éve 10 hónapja #232165 Írta: Niniel Nienor
Félek nem leszek itt ettől népszerűbb, de engem nagyon érdekel az Expanded Universe Solo gyerekekre vonatkozó része, így a Fénykardok c. könyvecskéhez is volt már szerencsém. :)

Több
19 éve 10 hónapja #231868 Írta: 3.Aragorn
Ídőkőzben rákerestem a starwars.com-on a lightsaber címszóra. A Database- ben elég részletesen le van írva.

Több
19 éve 10 hónapja #231862 Írta: 3.Aragorn
Ez a döfi nekem!
Esetleg nem lehet ezt az Enciklopédiát letölteni vhonnan? [size=9:kea2gr6y](Persze ingyé...)[/size]
Mit tudsz erről a nagyeposzról?

Több
19 éve 10 hónapja #231849 Írta: Niniel Nienor
"Bár a fénykardok működése és elkészítése szilárd előírásokon alapszik, mégis számos példány hordozza készítőjének egyedi ötleteit és felfogását. Maga a puszta energiamező anyagtalan, de az azt körülvevő elektromágneses mező erős giroszkóphatást eredményez, ezért a kézifegyver használata meglehetősen nehéz feladat. A precízen szabályozott energiaív alapjaira épülő technológia olyan fókuszáló kristályok használatát követeli meg, amelyek csak természetes közegben jöhetnek létre, mesterségesen nem reprodukálhatók. A fénykard aprólékos kézi munkával készül, ősi Jedi-szerszámokkal. A különféle szabálytalan kristályok alkalmazásának nincs pontos szabálya, leírása, azonban a legkisebb pontatlanság aktiváláskor a fegyver felrobbanásához vezet." /olvastátok a Fénykardok c. nagyeposzt? :) ))/ "A legendás fénykard a Jedi lovagok ősi fegyvere. A fénykard megépítése egy az utolsó próbatételek sorából, amelyek Jedi lovaggá avatják a nővendéket. A hihetetlenül finom szerelési munkálatoknagy türelmet és kivételesen erős összpontosítást igényelnek."

Ezt a Star Wars képes enciklopédiában találtam.

Több
19 éve 10 hónapja #231708 Írta: 3.Aragorn
Mit lehet tudni a fénykardok készítéséről?
Tudtommal csak jedik voltak képesek az elkészítésükre [size=9:2csbh8xr](néhány kivételtől eltekintve...)[/size]

Több
19 éve 11 hónapja #230742 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Star Wars
Nemrég volt StarChat a Star Wars Galaxison Tóth Gáborral, aki részt vett a III. rész forgatásán, mint maszkkészítő. :) Azonkívül egy intrejú is készült vele, ami a starwars.hu-n olvasható. :) Az interjú természetesen bővebb, és sztem nagyon jó lett. :D

Star Chat

starwars.hu interjú

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 11 hónapja #228595 Írta: Ben
Félig-meddig OFF leszek, meg kicsit reklámozom magam. :oops: :D
A SW-os oldalam megújult (aki eddig a obiwan1.sw.hu címen nézte meg, mostantól arról a címről valszeg nem éri el, inkább a obiwan1.uw.hu címen próbálkozzatok. ;) ), persze még teljesen nincs kész, sok mindent fel kell még pakolnom (aki szeretne segíteni anyagok küldésével, meg ilyenekkel, szóljon priviben :) ). Hamarosan a Középföldével foglalkozó oldalam is változáson esik át, ráfér arra is. :D

Több
19 éve 11 hónapja #228276 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Star Wars
Tudtommal Lucas nem is fog sorozatot rendezni, max. producer lesz. És arra tett csak ígéretet, hogy több SW mozifilm nem lesz. Sorozatról senki sem beszélt... :roll:

Több
19 éve 11 hónapja #228188 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Star Wars

Cerebrum írta:

Gandalf írta: De. Lesz TV-sorozat:
starwars.hu/center/hirek/index.php#2574

Lucas nem azt nyilatkozta egyszer, h. már unja a SW-t, és másba is szeretne belefogni? :roll:

Lucas nyilatkozott már sok mindent. ;) Plusz a Lucasfilm nyilván nem csak őt jelenti.

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
19 éve 11 hónapja #228150 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Star Wars

Gandalf írta: De. Lesz TV-sorozat:

Lucas nem azt nyilatkozta egyszer, h. már unja a SW-t, és másba is szeretne belefogni? :roll:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 11 hónapja #228144 Írta: Gandalf

Cerebrum írta:

Gandalf írta: Majd lesz TV-sorozat.

Remélem nem. :? Akkor már inkább csináljanak Episode 7-8-9-et... Lucas persze már nem vállalná, de talán valaki más...

De. Lesz TV-sorozat:

Több
19 éve 11 hónapja #227993 Írta: Ben

3.Aragorn írta:

Alyr Arkhon írta: Most hallgatom sokadszorra:

A "régi" Obi-wan azt mondja, hogy "generációk ezrein át" állt fent a köztársaság, míg asszem az ep1ben valaki ezer évet említ...
Vajon melyik az igaz?

Tudtommal a Köztársaság több ezer éven át fennállt. (Sztem azt a bizonyos 1000 évet annak kapcsán említik, hogy a Közt.-ban több mint 1000 éve béke honolt-a Klónok háborúja előtt-)

Igen, az 1000 év úgy értendő, hogy ezer éve nem volt semmi nagyobb háborús konfliktus a Köztársaságban. Egyébként a Köztársaság régebbi, több, mint 5000 éves. :)

Több
19 éve 11 hónapja #227956 Írta: 3.Aragorn

Alyr Arkhon írta: Most hallgatom sokadszorra:

A "régi" Obi-wan azt mondja, hogy "generációk ezrein át" állt fent a köztársaság, míg asszem az ep1ben valaki ezer évet említ...
Vajon melyik az igaz?

Tudtommal a Köztársaság több ezer éven át fennállt. (Sztem azt a bizonyos 1000 évet annak kapcsán említik, hogy a Közt.-ban több mint 1000 éve béke honolt-a Klónok háborúja előtt-)

Több
19 éve 11 hónapja #227925 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Star Wars
Most hallgatom sokadszorra:

Vajon melyik az igaz?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227666 Írta: Niniel Nienor
Hát ez most nagyon nem ide vág, de nem tujátok, fordítják-e (vagy akarják-e fordítani) a New Jedi Order sorozatot vagy mondjak le róla, hogy valaha el tudom olvasni magyarul?

Több
19 éve 11 hónapja #227531 Írta: Gandalf

3.Aragorn írta: Az is elképzelhető, hogy a Sith most vmi sokkal durvábbhoz fog folyamodni Yoda ellen...(nem mintha a villám nem lenne az :) ) Elvégre kettelyük harcának kimenetele erősen sejthető :twisted: ...

Hát... én olvastam azóta leírásokat erről harcról. a durva szó igen helytálló. Aki kíváncsi rá, hogyan végződik a párbaj, csak az olvasson tovább!

SPOILER!
[size=9:2biu0tz7]Yoda a végén kirepül az épület ablakán és zuhanni kezd a mélybe, Bail Organa szenátor (a még meg nem született Leia leendő nevelőapja) kapja el a siklójával esés közben, s menekíti el onnan.[/size]

Több
19 éve 11 hónapja #227483 Írta: 3.Aragorn
Az is elképzelhető, hogy a Sith most vmi sokkal durvábbhoz fog folyamodni Yoda ellen...(nem mintha a villám nem lenne az :) ) Elvégre kettelyük harcának kimenetele erősen sejthető :twisted: ...

Több
19 éve 11 hónapja #227391 Írta: Ben

Cerebrum írta: Ezt ma olvastam:

Egyszer régen, egy messzi-messzi galaxisban két jedi-lovag beszélget:
- Mondd, Luke fiam! Van erre Praktiker?
- Erre csak Obi van Kenobi.

:lol:

Ezt én úgy ismertem, hogy Obi-Wan megkérdezi Vadert:
-Van a galaxisban Baumax?
Vader:
-Itt csak Obi van, Kenobi

De a lényegen nem változat. ;) :D

Yoda a Klónokban valóban csak elnyelte Dooku villámait, meg eltérítette a feléje repülő berendezést, és szerintem most se lesz másképp, vagy leaglábbis villámokat nem hiszem, hogy látni fogunk Yodától, mert az kifejezetten a Sötét Oldal jelképe (bár Jedik is tudják alkalmazni). De attól még a Sith mester hajigálhat villámokat. :D

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 11 hónapja #227390 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Star Wars

Cerebrum írta: Két tünde üldögél egy szobában. Egyszercsak megszólal az egyik:
- Huzat van.
A másik szó nélkül feláll, odalép az ajtóhoz.
- Ezt csukjam be, vagy inkább az ablaktámlát?
Mire a másik:
- Han Solo! (vagyis: Azt csukd be!)

Igen ez már láttam vhol a fórumon, de most végre ÉRTEM is!!!! :lol:
[size=9:12qdyd4u](/me nem tud sindául :oops: )[/size]

Több
19 éve 11 hónapja #227376 Írta: Cerebrum
Ezt ma olvastam:

Egyszer régen, egy messzi-messzi galaxisban két jedi-lovag beszélget:
- Mondd, Luke fiam! Van erre Praktiker?
- Erre csak Obi van Kenobi.

:lol:

Ja, meg nem tudom ellőttem-e már itt egy korábbi (kissé idevágó) sinda-szóviccemet:

Két tünde üldögél egy szobában. Egyszercsak megszólal az egyik:
- Huzat van.
A másik szó nélkül feláll, odalép az ajtóhoz.
- Ezt csukjam be, vagy inkább az ablaktámlát?
Mire a másik:
- Han Solo! [size=9:durxyv4k](vagyis: Azt csukd be!)[/size]

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 11 hónapja - 19 éve 11 hónapja #227291 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: Star Wars

Ben Kenobi írta:

Dínchamion írta:

Ben Kenobi írta: Palpatine és Darth Sidious egy és ugyanazon személy. Ez biztos. ;)

Csak a halál biztos. ;) Én azt mondanám, hogy valószínű, mert eddig még soha, sehol senki nem jelentette ki explicite, hogy a két karakter ugyanaz. Bár természetesen én is ezen a véleményen vagyok, Lucas még megkeverheti. :)

Dehogynem jelentették. Rick McCallumnak valami interjúban feltették a kérdést Palpatine/Sidiousszal kapcsolatban, és erre azt válaszolta, h Palpi és Sidious ugyanaz a személy, nem testvérek, nem klónok. Amúgy az utóforgatás is véget ért, nem hiszem, hogy Lucas az uccsó fél évben még meg akarná keverni a dolgot. :)

Amúgy meg Yoda a Klónokba nem szór villámot,hanem elnyeli Dooku villámait! :wink:

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."

Több
19 éve 11 hónapja #227283 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Star Wars
Akkor marad a kivehető protézis.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy Palpatine a Sith mester, és nincs belőle több, végül is így van értelme az egésznek és így tényleg zseniális a terve.
Szerintetek Anakin mért van kifestve amikor csuklyában van?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227250 Írta: Cerebrum

Ben Kenobi írta: ...az utóforgatás is véget ért, nem hiszem, hogy Lucas az uccsó fél évben még meg akarná keverni a dolgot. :)

Azért az vicces lenne, ha mégis megtenné... :twisted:

Több
19 éve 11 hónapja #227034 Írta: Ben

Dínchamion írta:

Ben Kenobi írta: Palpatine és Darth Sidious egy és ugyanazon személy. Ez biztos. ;)

Csak a halál biztos. ;) Én azt mondanám, hogy valószínű, mert eddig még soha, sehol senki nem jelentette ki explicite, hogy a két karakter ugyanaz. Bár természetesen én is ezen a véleményen vagyok, Lucas még megkeverheti. :)

Dehogynem jelentették. Rick McCallumnak valami interjúban feltették a kérdést Palpatine/Sidiousszal kapcsolatban, és erre azt válaszolta, h Palpi és Sidious ugyanaz a személy, nem testvérek, nem klónok. Amúgy az utóforgatás is véget ért, nem hiszem, hogy Lucas az uccsó fél évben még meg akarná keverni a dolgot. :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.903 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére