Humor
- Toma gazda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
NAGYON JÓK VAGYTOK, ÉS A LASSIN IS HALÁLRA RÖHÖGTEM MAGAM!!! :itscool: :hello:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Brí
Ga: Hát idáig süllyedtél?
Sza: Te beszélsz?
Ga: Ez a szán, a csengettyűk...
Sza: Te viszont csak utánozni tudsz...
Ga: Pedig mindig is téged kegyeltek a valák... te tornyot kaptál meg ilyenek...
Sza: Mert én elmékeztem a széf kódjára. Ti elfelejtettétek...
Ga: Hát még szép... amilyen hosszú volt ay út...
Sza: Nem egészen félóra...
Ga: Így Radagast madarakat tenyészt, Aratan és Pallando elment keletre ízi rájdörnek én meg tűzmester lettem és garabonciás...
Sza: Gandalf! A botod eltört!
Haldír: Hé, ez az én íjam volt!
Sza: Bocs mellé...
(Gandalf és Szatumán még órákid szócsatáznak. Később elmennek aludni. Az éjjel folyamán feltűnik Legolas és Gimli)
Ha: Nicsak Legolas!
Le: Áh... Haldír...
Ha: Nem tudnád kölcsönadni ay íjadat?
Le: Ha muszáj...
Ha: Történt némi baleset...
L: Na jó, legzen egz jó napod...
Gi: Látszik hogz egy húron pendültök...
milyen?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Alyr: tünde humor *beájulok*
'Is there anybody out there?'
- Namarie
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
66.
Kilencedik hónap:
Ez kezd egyre húzósabb leni. Melian mindenféleképp ki akarja belőlem szedni, mi is történt az úton, én meg semmiféleképp nem mondhatom el neki. Bár Ulmo szerint édesmindegy, mert Melian úgyis beleát a fejembe. Nagyon örülök neki...vagyis, lehet, hogy tényleg örülök. Hát még Feanor hogy örülne, ha látná, hogy attól vannak ambivalens érzéseim, hogy valaki belelát a fejemben...
Tizenegyedik hónap:
Jaj, szegény Melian. Olyan rossz, hogy nem mondhatom el neki, és kénytelen vagyok vele neveletlen lenni!! De Thingol akkor se tőlem tudja már meg, na. Ez a szegéyny Celeborn meg olyan egy kis lüke! Mindig hagyja magát átverni, meg ide- oda szaladozatatják. Különösen ez a nyomorult Saeros. Múltkor is elküldte, hogy hozzon neki friss patakvizet, hozott is , Saeros meg "véletlenül" kiöntötte, és cCelebornt megint el akarta küldeni. De nem jött neki össze, mert már rég észrevettem, hogy Celeborn inkább hallgat rám, mint bárkire, úgyhogy gyorsan magam után hívtam, hogy segítsen megkeresni a hajtűmet, ami persze el sem volt veszve,mivel benne volt a hajmaban (persze ezt tudtam is....) . De legalább magunk közt jól leteremtettem Celebornt, hogy ne hagyja már magát átverni. Azóta Saeros mindkettőnket utál, meg beszólogat.
Persze szegény Lúthiennel is tapló, és folyton azt firtatja, hol jár meg mit csinál Daeronnal. Mintha neki lenne ahhoz a legtöbb köze...De Lúthien a legszebb mosolyával visszaszólt: azt, amit veled nem...
Amúgy lehet, hogy Nellas szerelmes Saerosba? Egymáshoz valók lennének, mind a kettő örökké azt nézi, mit csinál a másik tünde. De legalább Nellas nem szól be, csak a faágakon ülve lesekszik, különösen Saeros után. Mintha volna rajta mit nézni....
67.
Első hónap:
Te jó Iluvatar! Minden kiderült, és irtózatos botrány volt!
Fivéreim eljöttek, azt persze egyikünk se tudta, hogy menet közben Thingol kicsit nagyon utánajárt a dolgoknak, de annyira azért nem, hogy tudja a teljes igazságot. Persze fivéreim se akarták neki elmondani, bár ez egyszer örülhettünk, hogy Aegnor megszólalt...
Szegény Celeborn! Teljesen le volt döbbenve. Tegnap tudtam meg, hogy ő is teler.. és hogy van egy testvére is Alqualondében.. Vagyis, remélem, hogy van.. khm...Thingollal együtt teljesen ki volt akadva. Thingol olyannnyira, hogy ideinglenesen ki is dobta a fivéreimet, és quenya beszédet se akkar többé hallani.
Mikor fivéreim indulta, úgy gondoltam, Thingol a kidobást exkluzíve érti, és én is elindultam velük. Azt hittem, Thingol agyvérzést kap, úgy elkezdett kiabálni:
-Hát te meg hova abba a mennydörgös Erunyilába mész? Ki mondta, hogy te is elmenj, orkeledelnek, vagy az unokatestvéreid feleségének? Ittmaradsz, ki nem teszed innen a lábad, és itt is megülsz nyugton a fenekeden, mert személyesn szedlek szét! Ne sírj, akkor sírtál volna, amikor elindultál az eszelős nagybátyád után! Bántad volna akkor..
Mindenki legnagyobb ámulatára megszólalt Celeborn:
-De Uram, hát azt ő legkésőbb akkor megbánta, amikor a jégen aludt..
Teljes csend és döbbenet lett, csak azt nem értem, mért nézett össze Thingol, Mablung, Melian és az összes fivérem, na meg Lúthien.
Annyit mindenesetre elért, hogy Thingol némileg lenyugodott, és higgadtan közölte a bátyáimmal, hogy bármikor visszajöhetnek, legkésőbb fél év múlva várja őket, és különös gondot fog rám fordítani..Melian csatlakozott, hogy abban benne van, mert hogy őszerinte különös szerepet szán nekem a sors. Erre Aegnor benyögte, hogy az jó, mert legalább lesz ki vigyázzon a népekre, különösen a noldákra, ha ők Mandos jóslata értelmében meghalnak.
Erre Thingol megint sík ideg lett, és egész egyszerűen közölte vele, hogyha még egyszer ilyet mer mondani, hát akkora lakatot veret a szájára, hogy azt le nem szedi, amíg él. Celeborn meg látva, hogy még mindig sírok, közölte, hogy nyugodjak már le, nem holnap lesz Aegnorék halála. Erre csuklottam egyet, és abbahgytam, Thingol nagyobb örömére.
De hosszú volt ez a nap.. fene egye meg, minek is jöttem el én Valinorból. Ki is megyek Ulmohoz.. elegem van..
- Iras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Luine Baenre
- Nem elérhető
- Aeglos
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
- Slytherin James Halliwell
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Alagi
Százszor is megállnál mégis visszamész,
Elválni könnyű, de feledni nehéz.
hogwarts.uw.hu
- Kincső
- Nem elérhető
- Nem elérhető
Namarie: Kérésedre egy kicsit feldobtam, remélem elolvasod, és véleményt is mondasz.
hogwarts.uw.hu
- Namarie
- Nem elérhető
különösen Gimli és Legolas párbezéde, de Galadriel és Celeborn se semmi!!!!!!
Alagi: jó lesz az, csak "dobd fel" picit!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Nem elérhető
A Gyűrűk UrA
& a Gyűrű[k] Védése
1. fejezet:
A hamisíthatatlan Gyűrű
Amikor a tiszteletben álló, Zsákos Frodci úrfi bejelentette egy tiszteletbeli hobbitfalvai – tárgyaláson (amin ő volt a vádlott, mépedig azért, mert T. Lobéliát a hajánál fogva hurcolta ki az otthonából. A tárgyaláson az is kiderült, hogy Lobélia azért tört be Frodóhoz, hogy kipróbálja a vadiúj görkoriját, amit egy Baseball-meccsen nyert, egy öreg, gumiszagú bácsitól. A vége az lett az egésznek, hogy a bíró futva menekült ki a teremből, mert már nem bírta hallgatni Zs. Frodó elfuserált hangját, és T. Lobélia hisztijét, ami nem akart elmúlni, úgyhogy ítélet: az nincs). A tárgyalása végén Frodó bejelentette, hogy szeptember 19-én elmegy, a tömeg tapsviharban tört ki, és feltették a Las Ketcup - Asereje- című szműt, és hajnalig buliztak. (Még T. Lobélia is leejtett egy kisebb táncnak mondható valamit). A következő bejelentésen T. Lobélia bejelentette, hogy fellebbezni, fog, és erre Frodó adott neki egy bal egyenest. Amikor Frodó elkezdte mondandóját, az utolsó mondat et volt:
- (...) De hogy ki lesz a zsáklak ura, azt csak szeptember tizenkilencedikén, a Nagy Napon közlöm. Ezután, a következő napokban, a faluban nemigen folyt másról a szó, pedig a nép a szájára vehette volna Pippin aerobik bemutatóját, amit Frodó háza előtt vágott le. Inkább Frodóval foglalkoztak: mindenki úgy nyalizott neki, ahogy csak tudott, na meg persze, ahogy a nyelvük engedte. A még hátralévő napokban efféle kérdésekkel, - a szó szoros értelmében - , bombázták egymást a népek.
- „Miért épp tizenkilencedikén hagyja el a falut?”
És erre a válasz szokás szerint:
- " Nem mindegy az neked, te, ló orrú asszonyság? Az a lényeg, hogy elmegy! Juppííííí!" (De persze ezek az emberek minden bizonnyal kannibálok voltak, akik ilyeneket mondtak).
Természetesen ezek a beszélgetések, amikor volt egyáltalán, titokban zajlottak le, nehogy meghallja Frodó a kíváncsiskodó hobbitokat. (Rendszerint mindig egy helyen gyűltek össze, a Frodó háza melletti nagy fán, vagy a bokrok között, ami persze elég félreérthető volt. Így nem volt olyan nehéz kitalálnia a zsáklak urának, hogy miről folyik is a szó). De Frodci hűvös agyán nem tudtak átjárni „hű alattvalói”. Minden kettes nap kiült az ablakpárkányra, törökülésben, és úgy tett, mint aki egy fontos meditálásra készül: almát, és dinnyét tett a fejére, majd a szokásos "Díííí" hangot hallatta, a "Hmmmmmmm" helyett, és elfordította a száját. Amikor az arra járok megkérdezték, hogy ne hívják-e ki a Hobbit-mentősereg elmegyógyintézeti szakát, ő csak ennyit felelt: "A maga helyében én gyorsan elkotródnék!" De persze közben figyelt, és várt, mikor jönnek hűtlen csatlósai. Ezek a hobbitok azonban nagyon ügyeltek arra, hogy még véletlenül se hallhassa meg az uruk, hogy mit művelnek a háta mögött: Píros-fehér tangákat akasztottak fel a fára, álcázás képpen, úgyhogy Frodónak már csak egy jó nőt kellett beleképzelnie.
- Mindegy, majd megtudják a kis kukacok! – kapargatta egy hűvös reggel a fülét Frodó, miután kiesett az ablakból, és fejjel lefelé landolt a kemény talajban.
KOPP-KOPP. Kopogtatás az ajtón. Ismét, majd a türelmét vesztett Frodó odarohant az ajtóhoz, egy üveg borral a kezében, amit aztán sikeresen a bejövő Gandalfra sikerült öntenie, aki most úgy nézett ki, mint az ük-ük nagyapja.
- Hmmm, nem is rossz, fiacskám, nem is rossz…
- Megtudhatnám látogatásod célját, Szürke Gandalf? Apropó, hogy van Aragorn?
- Beljebb kerülhetnék? – szólt, azzal Frodót feldöntve bekacsázott az előcsarnokba. – Gondoltam, kíváncsi vagy, mi zajlik Völgyzugolyban. Amúgy Aragorn nem is olyan apró.
- Hát persze, hogy nem… Gyere, üljél le… készítek neked egy jó forró kávét… Ugye citromkarikával kéred?
- Igen, persze. Csak vigyázz, ne rakj bele cukrot a só helyett, és egy fincsi gilisztával kérem, ha lehet.
- Ízlések és pofonok. - gondolta Frodó.
- Addig én mesélek. Sajnos nincs túl sok jó hírem. - kezdte Gandalf - , Szarumán, rájött a Völgy-erdő titkára, mármint arra, amit mi csináltunk, álcázásnak. Az igazi tükörképe. És úgy tűnik, hogy követ is bennünket, azzal a vén, öreg botjával.
- Nagyon idegesítő lehet, hogy folyton ott liheg a nyomtokban. – szólt közbe Frodó, immár két forró kávéval a kezében.
- Úgy látszik, sikeresen félreértetted a mondanivalómat, ifjú Frodó. Mondjuk, nem is csoda: még nem szedted le az összes tojás-héjt magadról. A gömbében lát, ami olyan, mintha ott lenne körülöttünk: érezzük a szagát, haljuk a mormogását…
- Mindegy, az is idegesítő lehet. Amúgy Prefferin barátom, (közismert nevén Pippin), érdeklődött a barátjáról. Hogy van Trufa? Neki mi a feladata?
- Az ő feladata a toborzás.
- A tobozokkal biztos, sok dolga van. – helyeset hevesen Frodó, és belekortyolt a kávéjába.
- AZ ISTENÉRT, ZSÁKOS FRODÓ! (Gandalf felugrott helyéről, és Fodóra szegezte nagy botját).
- Lehetne egy megjegyzésem, Gandalf, jó barátom? – Eközben Gandalf visszaült a helyére - . Most pont úgy néztél ki, mint Szarumán… Nos, hol is tartottunk??
- Mindegy, felejtsd el. Inkább megyek. Viszlát, jó barátom.
Amikor azonban Gandalf az ablak felé emelte ovális alakú fejét, Frodó kíngörcsökkel szenvedve hassal a padlóra zuhant. „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ” – kiáltott.
- Mi a baj, kedves barátom? Netán rosszul érzed magad? – sietett hozzá Gandalf.
- Nem… Semmi bajom, Gandalf, csak a Gyűrű… Egyre nehezebb. (Itt sóhajtott egyet). - Na meg a sok gáz, ami megmaradt bennem... *PUKK*
- Hát igen, az Egy Gyűrű, az Egy, Hamisíthatatlan Gyűrű…
- Kösz, papi, de már visszaadhatod a Gyűrűt... Tudod, azt az Egyetlenegyet, amit most a fejedre tettél...
*
Remélem most már jobb lett. További véleményt várok!
Próbáltam a fejezetet nem olyan össze-vissza írni.
És ez az én történetem, vagyis nem minden úgy történik itt, ahogy a könyben. egyes részek eltérőek, de mint pl. az nem, hogy Bilbó elment. Tehát én itt nem a könyv mintájára írom, hanem megváltoztatok egyes részeket.
Alagi
hogwarts.uw.hu
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Alyr bratyesz: nagyon jóóó... tünde humor
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Taur thangail
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
"Taur thangail az erdőn bolyong,
s amint bolyong,
hát egy agg nőre lel, kinek
könnyében ázik a porond..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A Kaland
Mellékszálak, avagy: mért mindig csak Frodóékról van szó?!
Minas Tirith
avagy ami Azután történt, meg ilyesmi
Arwen: Jóreggelt, jössz reggelizni?
Aragorn: Á, aijja*, persze hogy jövök...
Arw: Csak lekvár van...
Ar: Nem baj... Most nem...
Arw: Hogyhogy most?
Ar: A nászéjszaka után... hmmmm....
Arw: Ja tényleg... most volt a nászéjszakánk...
Ar: Neked ez csak ennyit jelentett?
Arw: Hát...
Ar: Arwen... dehát... én azt hittem jó voltam...
Arw: Voltál jó is? Lehet... de addigra én már aludtam...
Ar: Dehát... beszéltél hozzám...
Arw: Az lehet... tudod egy idő után ez automatikus...
Ar: Dehát...
Arw: Amikor még csak álmodoztam rólad az határozottan jobb volt...
Ar: Nehheeheheheheeeem!
Arw: Na jó, csak viceeltem...
Ar: Áhhh... Hülye tünde humor...
Arw: Nem is álmodoztam...
Aglarond barlangjai
avagy: Mivel meg lett ígérve hát muszáj...
Gimli: Hát... nézz körül...
L: Hát... ezt mondom én is, hogy hát....
Gi: Mi baj? Nem tetszik?
L: Hát... ha gyújtanánk némi fényt biztos tetszene...
Fangorn
avagy: lásd előző
L: Hát nem csodálatos?
Gi: Elég zöld...
L: Ősöreg fák...
Gi: Mondani is akartam... ennyi fa egyetlen erdőben...
L: Érzem... ez az erdő tele van...
Gi: Fával...
L: De a fák tele vannak...
Gi:Levelekkel meg olyan lógó zöld izékkel...
L: Azt zuzmónak hívják...
Gi: Mért, rokker?
L: Miii?
Gi: Zúz-mó...
Lothlórien
avagy: Úgy unom az aranyszínt
Galadriel: Mindennek vége...
Celeborn: Miért baj az?
Ga: Olyan fura...
Ce: Végre te vagy a nő, én meg a férfi... a Vérkommandó is elment...
Ga: A Gyűrűm is... fogy az ereje...
Ce: Látom... a fákról kezd hullani az aranyfesték...
Ga: Középföldén hamarosan hemzsegni fognak a szőke tündék...
Ce: Aranyszőkék...
Ga: Neked hogyhogy nem?
Ce: Itt van Gandalf régi botja, ha megfordítod, esernyő...
Völgyzugoly
avagy: ha már mindenütt volt alcím...
Bilbó: Nahát, szia Elrond...
Elrond: Üdvözöllek, Zsákos Bilbó a szobából...
Bi: Hát megsemmisült...
E: Meg... de egy jó hírem...
Bi: Micsoda?
E: Nyertél egy jegyet Valinorba...
Bi: Hopsz...
E: Én is megyek veled... asszem az egész ház rámegy a palantírszámlára...
Bi: Bocsika...
E: De muszáj volt ennyit?
Bi: Olyan egyedül voltam...
E: Alig pár százan laknak itt rajtad kívül...
Bi: Áhhh... de ezek tündék...
E: De ahogy elnézlek... használtad a hajfestéket...
Bi: Mi közöd hozzá? Én kaptam! Az enyém!
E: Nem kell így felfortyanni...
Bi: Az enyééém... a sajátom... a dráágasááágom....
E: Villogtasd máshol a szemedet...
Bi: most scak ezért feltetted a napszemüveged?
E: nem tetszik?
Bi: Olyan vagy mint az Elfminátor...
*= tünde köszönés enyhe dúnadán akcentussal...
milyen?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
52. egy szép őszi napon
Ciki, de nem tudok fára mászni. Pedig nagyon kéne, mert az itteniek mind tudnak. Ráadásul szédülök is fönt. Mostanában azzal foglalatoskodom, hogy Melian meg egy tál víz segítségével próbálok jó messzire látni. Elég furcsán jött ki a tegnapi vállalkozás. Elkezdtem örömködni, hogy látom Thingolt, akiről úgy tudtam, hogy a palota túlfelében van, és ezt közöltem is Meliannal. Pedig sajnos királyunk a víz fölé hajolt, mert el nem tudta képzelni, mit keresek abban a tálban annyira...
Meliannak van egy titkos vegykonyhája, oda is bevitt. Te szent Elbereth, hogy ott mik vannak! Nem is mehet be oda csak Melian, Lúthien, meg Thingol, aki nagy bánatára nem nyúlhat ott semmihez. Nem is, amióta kiborított ot valami rózsafőzetet és három hétig a rózsaillattól fuldoklott a fél palota. Ő meg húzta maga után a csíkot.
Lúthiennek meg már alig kel tanulnia valamit. Igaz is, ő már eleve tud.
Ulmoval jókat beszélgetünk, még azt is elmondta, hogy a Valák nem is haragszanak ránk, és majd mutatkoznak, ha eljön az ideje. De erről nem szabad ám beszélnem senkinek! De jó lesz! Bár Ulmo szerint nem is lesz az olyan jó...
53.
Első hónap második napja:
Tesómék ma megjöttek, egész Menegroth nője úgy néze őket, különösen Finrodot, mit akik még nem láttak férfit. Szegény Thingolnak égett is a feje. Saeros meg nyávogott, hogy ő éjjel nem szokott hozzá ekkora világossághoz. Celeborn (így hívják, akire ráestem) javasolta neki, hogy kormozzon be üveget, tekerje körül egy dróttal, és tegye a szeme elé. Meg is tette, és most azt hiszi, irgalmatlan jól áll neki. Mindenki megpróbál minél diszkrétebben vigyorogni, dehát nehezen megy.
Orodteth mesélte, hogy Turgon valahova elment, Finrod meg megint kialvatlan. Össze kéne valahogy hozni Lúthiennel...de Amariet úgyse felejti el...
Thingol nem tudom miért, de néha furcsán néz ránk...
55.
Hatodik hónap:
Egyre jobb vagyok! Már egész sok mindent látok, csomó gyógynövényt ismerek, és a tükör is egész jól működik.
Télközép éjszakája utáni reggel:
Te Szent Iluvatar, mekkorát szívtam az éjjel! Itt is akadnak azért bolondok szép számmal.. Az őrök nem tettek be elég fáklyát meg gyertyát, és meghallottam, hogy Celebornt, akinek éjjel köze nem volt az őrséghez, szalasztják érte, persze fáklyát nem adtak, mert nem volt. Odaszóltam, hogy adok neki, ne kelljen már a sötétben bukdácsolnia, csak én hülye egyről felejtkeztem el: a hajam fürdő után le van engedve. Erre nagy lelkesülten az egyik őr felkiáltott:
-Ott van, ott világít, fogjuk meg!!!- és elkezdtek felém rohanni az őrültek:
- Gyere csak baba, nem kell ide fáklya, kiállsz egy székre, és világítasz reggelig!
- Tényleg, mitől világítasz te? van valami benned? Mutasd meg, légyszíves!!!!
- Te hülye, a haja világít- így a másik - nyírjuk le, és ő meg elmehet, minekünk meg nem kell fáklya. Energiatakarékosak is leszünk..
- Nem vagy eszednél, hát az arca is világít..
Ekkor láttam meg az őr gondolatát:
-Nem, az nem engedem, nem szedtek szét darabokra, akkor megöltök, őrültek!
- Dehogy, hát a noldák MINDENT túlélnek!
Meg kell mondani, Celeborn nagyon rendes volt, a jónépet lovagias bánásmódra szólította föl, de azért hívta Meliant, ha ő kevésnek bizonyulna. Jött is, Thingolostul, Mablungostul, és rém dühös volt az egész őrségre. Közölte, hogy az élveboncolás tudtával Melkor és orkjai gyakorlata, itt nem lesz bevezetve, még akkor sem, ha valaki a noldák anatómiáját óhajtja tanulmányozni. Celeborn meg mindeközben meredten nézett rám, Thingol rá is szólt, hogy csukja be a száját, mert nem fogok bele madártejet tenni. Hát ebben tökéletesen igaza van. Még itt is azt főzök, majd minden nap.
60.
Affene, volt egy csata, de szerencsére mi nyertük meg. Melkornak nagyon nem tetszik, hogy itt vagyunk. Gondolom, az meg pláne nem, hogy Maedhros és Fingolfin összefogott. Maedhros egész jól rendbejött ezek szerint. Csak az ép esze is maradjon meg, és arra használja amire kell. Meg fékezze a tesói nyelvét, ha azok nem bírják a magukét.
64.
Thingol megint felszívódott valahova.
65.
Első hó hatodik napja:
Ulmo mesélte, hogy Círdanék meg a mieink megerősítették a kikötőket. Remek, de ki az a Cirdan? mindjárt megnézem a tükörben.
Kicsit később.:
Aha, megvan. De lehet tünde borostás vagy milyen? Meg el kell húzódnom, ha a tükörbe nézek, mert még Celeborn is azt hiszi, hogy magamba vagyok szerelmes vagy mi. Pedig ez most nem is hiúság! Ez egy hasznos dolog, Ulmo is mondta, Melian meg azt, hogy mindenki higgyen, amit akar, tartsanak csak hiúnak, de akkor se mondjam el az ő engedélye nélkül senkinek, mi ez. Dehogy mondom, még azt hiszik, őket is kikukkolom. Bár Saeros szerintem határozottan örülne a dolognak.
Hajnal, Aldarion: remekjók!
Sünee: így tovább!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Fio
- Nem elérhető
Törpapa: Gandalf
Törppojáca: Legolas
Don Törpilló: Aragorn
Törpiri: Arwen
Baltazár: Szauron
Hókuszpók: Szarumán
Tavaszanyó: Galadriel
Időapó: Celeborn
Törpilla: Éowyn
Hami: Samu
Ügyifogyi: Pippin
Okoska: Trufa
Omniapó: Elrond
Ragyúr: Gollam
Törperős: Boromir
Melák: Gimli
Törtyögő: Frodó.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Lilliana
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Elijah a Saturday Night Live c. műsorban... Képek + a videók pl. itt:Lilliana írta:
Hülye kérdés, de mik azok az SNL videok?És hogy/honnan lehet megnézni öket ?Sil írta: Én meg ráadásul megnéztem utána az SNL-videókat is Lij-jel, szóval még rá is tettem egy lapáttal... Azt nézzétek meg, a télapós klip haláli...
www.bagendinn.com/elijah/snl.asp
Itt meg van pár olyan is, amihez a bagendinn-en nincs videó:
frodoandsam.net/multimedia/2003.html
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lilliana
- Nem elérhető
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
- Aeglos
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Obi-Wan (Ben) Kenobi1 írta: ...végül kiderül, hogy ez egy sztarcstellás fagyinak a reklámja... :mrgreen
ÁÁÁ, neeee!!!! Ez fáááájt! rohadt jó
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Sil Míriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Boldog Karácsonyt!!!!!!
Marha jók a sztorik!
"Ha az összes szabályt betartod, minden jóból kimaradsz."
- Ben
- Nem elérhető
A következő sorokat csak nagyon vizuális típusok olvassák el!
Kezdődik a Két Torony (hegyek, meg minden), a kamera lassan elhalad egy-két hegycsúcs előtt, a szokásos zene, majd a kamera egyszer csak felemelkedik, a hegyek egyre csak távoldodnak, a messzeségben valaminek a pereme látszik, a hegyek már csak apró kupacoknak látszanak, végül kiderül, hogy ez egy sztarcstellás fagyinak a reklámja...
Remélem érthetően fogalmaztam...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Fio
- Nem elérhető
Ki a Bulikirály??????
Bulikirály bárki lehet, akinél egy kis buli mindig bejátszik, és a csilláron lógva olívabogyókat pöcköl a vendégek nyakába. A bugit ismeri, de a jó modort nem. Ki az igazi bulikirály?? Talán éppen te!! Játssz hát velünk, válaszolj az alábbi kérdésekre, és könnyen kiderülhet, benned egy vérbeli bulikirály lakik.
1, Szerinted egy bulin.....
a, matekoznak
b, családi videókat vetítenek a barátoknak
c, lepipálják a Riói Karnevált
2, Minden buliba feltétlenül viszel magaddal...
a, egy jó könyvet
b, egy zacskó ropit
c, kenőpénzt
3, Az első dolgod, ha megérkezel, hogy....
a, bekapcsolod a TV-t
b, elvegyülsz a társaságban
c, iszol vmit, amitől böfögni lehet
4, Szerinted melyik a legfrankóbb társasjáték??
a, a kis fizikus kísérletei
b, Activity
c, i tud nagyobbat böffenteni??
5, Egy buliban a legmenőbb szerkó...
a, Öltöny és nyakkendő
b, Farmer és pullóver
c, Lámpaernyő, krumpliorr, csoki izű asónemű
6, Nem buli a buli, ha nem szolgálnak fel....
a, habos kakót kaláccsal
b, Ropit áés egyéb sósságokat
c, falon durranó szendvicset
7, Szerinted milyen gyakran kell bulizni???
a, Egyszer egy évben
b, egyszeregy hónapban
c, egyszer s mindenkor
8, Mit hallgatsz legszívesebben egy bulin??
a, Gregorián énekeket
b, Világhírű musicaleket
c, a vendégek böfögését
9, Mit teszel, ha leverted a házigazda százéves kínai vázáját??
a, Bezárkózol a fürdőszobába
b, felajánlod, hogy megtéríted a kárt
c, A sőnyeg alá rugdosod a törmeléket
10, Mikor távozol a buliról??
a, Este kilenckor
b, éjjel egykor
c, amikor a virágvázát is kiittad
Értékelés:
Az A válaszokért 1, a B válaszokért 2, a C válaszokért pedig 3 pont jár.
10-15 pont: Láthatóan halványlila gőzöd sincs arról, hogy milyen egy igazi buli. Azt tanácsoljuk, ne próbálkozz a házigazda szerepével, inkább járj el mások bulijára.
16-20 pont: Bulikirálynak nem neveznélek, de jó eséllyel indulsz a címért; már próbálkozhatsz.
21-25 pont: Ígéretes eredmény. Még egy kis erőfeszítés, és máris eléred a bunkságnak azt a fokát, amelya bulikirálysághoz nélkülözhetetlen.
26-30 pont:Mit bibelődsz ezzel a teszttel amikor már rég egy buliban lenne a helyed, ahol te vagy a király!!!
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Legolas: - Júúúú, vajon mit hozott nekem a Jézuska? Ez életem 34752. karácsonya!!! Juppi!!! – ugrál maga körül.
Aragorn: - Húha, nagy kor, öregebb vagy, mint maga a Mikulás bácsi.
Legolas: - Ja ja! Oltári menő! Sirály!
Gimli: - Befognád már? Koncentrálok.
Legolas: - Mire, menő manó?!
Gimli: - Hogy kapjak egy új Ákszot a Jézuskától.
Legolas: - Mi’a baj vele? Kicsorbult?
Gimli: - Nem. Nem tetszik a szaga. De különben is, úgy pattogsz, mint egy morgoszi balrog.
Legolas: - Persze, éjjel sirály álmom volt.
Gimli: - Mér? Sirály voltál és egy morgoszi balrog fejére pottyantottál?
Legolas: - Neeem…. Álmomban Orlando Bloomnak hívtak!
Gimli: - ???
Legolas: - Ja! Sirály! És arra emlékszem, hogy lányok üldöztek…
Gimli: - Neked az agyadra ment valami… Biztos betett neked az a sok csoki uruk-hai.
Aragorn: - Csitt! Mindjárt itt a mikulás! Mindjárt!
Théoden: - Nem talált, csak én vagyok. Kijöttem, mert azt hittem, hogy a rénszarvasok zarándokoltak ide.
Aragorn: - De mi csak hárman vagyunk!
Gimli: - Csillag a fejünk felett!!
Legolas: - Hadd, lássuk a kisdedet!
Gimli: - Fogd be, ez nem a Brájen élete…
Legolas: - Jaa…..
Théoden: - ???
Aragorn: - Bocs, hogy idejöttünk a Kürt-várba, de izé…. A tündék nem ünnepelnek karácsonyt…
Gimli: - Csak hanukát.
Legolas: - Kuss, kertitörpe!
Gimli: - Nem kerti!
Aragorn: - Azt a hírt kaptuk, hogy idén ide jön a Lap-földi Mikulás.
Théoden: - Ja. Akkor kerüljetek beljebb. Csizmákat kint hagyni, te Aragorn megkapod Gamlingét, és azt hagyod itt.
Aragorn: - De miért?
Théoden: - Szagold meg, ha jön a Mikulás, megszagolja és elájul aztán annyi a Karácsonynak. (Gorni vörösödik)
Legolas: - Ez nem ork kürt.
Gimli: - Bocs, ez én voltam. - vörösödik
Legolas: - Büdös törpe!
Aragorn: - Mi volt ez?
Legolas: - Ez nem ork kürt!
Gimli: - Nem én voltam!
Théoden: - Kapukat kinyitni!
Katona: - Kapukat kinyitni!
Aragorn: - Jön a Mikulás!
Gimli: - Juppi!
Haldír: - Üdv balfékek.
Aragorn: - Te lennél? Mi?!! Hee??
Legolas: Ha szemem nem csal, ez a Mikulások egyike. De mond, hol hagytad a rénszarvasod?
Haldír: - Gagyik, én nem a Mikulás vagyok!
Aragorn: - Akkor miért olyan fehér a pofid és mi az ott a szádon?
Haldír: - Habcsók, és a Hókirálynő üdvözletét…
Gimli: - Galadriel!
Haldír: - Mondom a Hókirálynő üzenetét hozom Lap földről. - közben megnyalja a száját, de Aragorn éhsége elragadja.
Aragorn: - Üdv barátom! Jó újra látni téged!
Haldír: Ne turkálj má’!!! HÉ!!! Viszed onnan a mancsod?! HÉ! Az utolsó darab habcsókomat ne!!! Adod vissza!
Théoden: - Ok, hagyjátok abba a tornaórát. Milyen üzit hozol?
Haldír: - Várj, előkotrom a mobilomból. Jaj, szentjézuska, már azt sem tom, hol áll a szőkített fejem.
Legolas: - Miért tesó?
Haldír: - Éjjel azt álmodtam, hogy valami Craig Parkernek hívnak és lányok üldöznek.
Legolas: - Jéé!!! Téged, is tesó?!
Haldír: - Miért? Téged is? Húúú……
Théoden: - Hűű, micsoda bálcsevely, én álmomban Jumurdzsák voltam, mégsem üldöztek….. vagyis… öhh izé….. – ránéz Aragornra – Bornemissza! – kiáltja!
Aragorn: - Én ott se voltam!
Haldír: - Na várjatok….. totál hibajavítós a képernyőm, a múltkori sms-emet elszúrtam, amit Ainagilnak írtam. Na, szóval: A Mikulás, hajnalban érkezik, Kelet felől.
Théoden: - Akkor várunk.
Gamling: - Megjöttek uram!
Théoden: - Kik?!
Gamling: - Hát a krampuszok! Hoztak sok virgácsot! – Théoden kisétál.
Théoden: - Kösz, nem rendeltünk Betlehemi kórust! Pá!
Uruk-hai: - De minket ide rendeltek!
Théoden: - De nekünk nem kelletek!
Uruk-Hai: - Akkor is éneklünk!
Théoden: - Jó.
Összes uruk-hai: - Óh, csendes éj, óh szentséges éj…..
Gimli: - Mit csinálnak? Virgács van náluk?
Legolas: - Nincs.
Gimli: - Mit csinálnak?
Legolas: - Hozzak egy ládát, vagy elmeséljem?
Gimli: - Nem volt vicces. Mi rokonságban állunk a wookiekkal.
Legolas: - Chewbacca?
Gimli: - Ja.
Haldír: - Jó van, léccike, most már menjetek haza! Ajándékokat akarok!
Az uruk-haiok elmennek, a sok karácsonyi lámpással a kezükben.
Haldír: - Áhh, hallgatnak ők rám.
Aragorn: - Nem hiszem. Véletlenül mégis kint hagytam a csizmám.
Haldír: - Jújjjj….. de legalább piros?
Aragorn: - Egykoron az volt.
Haldír: -Tök jó, már hajnalodik. Sirály!
Aragorn: Ne sirályozzál már te is!
Haldír: - Jé! Ott a Mikulás!!!!
Aragorn: - Hol?! Hol?!
Haldír: - Csak vicceltem. Hi-hi.
Aragorn: - Barom.
Haldír: - Mongolidióta.
Théoden: - Befognátok?!
Legolas: - Ott a Miki!
Théoden: - Ki?
Legolas: - A Mikulás?!
Aragorn: - Legó, hol?!
Legolas: - Nem fogom lelőni, de ott van!
Haldír: - Jújj!!! Tök jó!
Legolas: - Jé… ez nem….
Aragorn: - Gandalf?
Haldír: - És azok a kis segédei?!
Aragorn: - Én csak négy….. hee???
Gimli: - Mit láttok?!
Haldír: - Hát ő…. Izéé….. fehér parasztot.
Gimli: - Korpásfejű tünde!
Haldír: - Hol?! Hol?!
Legolas: - A Mikulás, Gandalf lenne?
Théoden: - Ha én ezt otthon elmondom…
Legolas: - Nini! És a hobbitok a kis segédek! De miért ők?
Gimli: - Annak idején minket kirúgtak, mivel megdézsmáltuk a Mikulás forralt bor készletét…
Haldír: - Azt nem Smaug vitte el?
Gimli: - Azt csak ráfogtuk.
Gandalf: - Üdv gyerekek, jók voltatok az idén?
Legolas: - Aha! Aha!
Gandalf: - Jól van….Öhh! Mi ez?! Fújj!!! ÁHhhh!!! Bűzős….. – Gandi összeesik.
Legolas: _ Jesszusuramteremtőm!
Théoden: - Balfék gondori! Kinyírtad a Mikulást!
Aragorn: - Upps….
Haldír: - Nee!!!!
Gimli: - Áhh, csak kómába esett.
Gandalf: - Nem, magamál vagyok, csak kiballagtam gondolatból és időből…
Haldír: - Ez beszívott…. Na jó, gyerekek, együnk, igyunk, ajándékozzunk!
Théoden: - Akkor Kellemes Ünnepeket!
Mindenki: - Kellemes Ünnepeket!
Gimli: - Jé! Havazik!
Legolas: - Holleanyó megszánt minket!
Gandalf: - Kösz, mama.
Kellemes Ünnepeket
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."