Humor
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kaptok még 1 kis ringvárszos őrültséget....
Tventiész Njú Lájn Fox prizentsz
Ö Wingnát Lukászfilm produksn
Réges-régen, a messzi-messzi Középföldén
RING WARS
II. rész
A klónorkok támadása
( )
Helyszín: Diagnózis bolygó, az említett arénában. Szereplők: sok A betűs, ezek klónjai, stb.
Amanda: Te szemét! Végeztem veled!
Aragorn: De drágám! Én Király vagyok! Képzeld bele magad a helyzetembe! Fürtökben lógtak rólam a rajongók
Am: Inkább a zsíros hajad lóg fürtökben!
Ar: Arwy drágám, később mindent megmagyarázok Hol van az a csini kardod?
Am: Mi?
Anyakín: Itt NEKEM van kardom! Mert én Jedi padawaan vagyok, meg ilyenek!
Ar: Én meg Király! És nálam van a Kettétört Kard!
Any: Na, sokra mész egy kettétört karddal
Dooku Mentum: Csöndet! Én mágus vagyok! Ez a zöldfejű űrlény - Njút Gánrí vagy ki - már idegeskedik, úgyhogy küldöm a klónorkokat
Mész Winnetou: De itt vagyok én!
DM: Mész ám innen a rózsaszín lézerkardoddal együtt
MW: Honnan ismersz, cicus?
DM: Ismerlek? Miért, te vagy a Más Jedik Rendjének a vezetője, vagy mi?
MW: Valami ilyesmi És a többiek is itt vannak!
(rengeteg rózsaszín fényszablyás Jedi lép elő)
Obi: Itt vannak a megmentők!
Ar: Uhh, inkább a melegfront Ennél még Samu is normálisabb volt! Pedig ő megölt volna, ha bármivel próbálkozom.
Any: Hííjjá, majd én levágom őket!
Am: Aargh, Legsie, inkább a klónorkokat csapd le!
(megérkeznek a klónorkok, van köztük két kis figura is)
P2-ippiN2 /csipogva/: Halihó mindenki! Menők az Urukháj klónok, mi?
T3ruFA: Ja, főleg az U2GlúK nevű főklón
Ar: Ti meg mit kerestek itt?
P2-ippiN2: Miért, nem ez a pelennori csata?
Ar: Azt már két éve leforgattuk
Any: Gyertek csak, ti klónorkok!
Am: Milyen bátor! És a haja még harc közben is tökéletes!
Obi: Jaj, padawaan
Am: Kuss, te kukacoskodó, kevéseszű, kancsal, koppintott, !$@%!, kicsi, középföldi, királykodó klón!
Ar: Igen!
Obi: De hiszen a te klónod vagyok!
Am: Ez csak súlyosbító körülmény
Any: Hííjjá! Inkább segítenétek csapdosni ezeket az izéket! Hííjjá!
P2-ippiN2: De jó, most poénkodhatunk!
T3ruFA: Persze, amíg szét nem lőnek!
(hatalmas járgány érkezik az arénába)
Yóga meszter: Cúf kisz hobbitok! Báncák Jó Yógát! De hosztunk mi isz cúf klónorkokat! Asz idétlen Dzárdzár megszavasztatta, úgy ám, Drágaszágom!
(A köztársasági klónok szétlőnek mindent, nagy szerencsénkre a Más Jediket is. Hőseink sajnos megmenekülnek.)
Y: Gyertek cak, Jó Yóga tudja asz utat! A cúnya fekete Szarumán elmenekül!
Any: Úgyis lecsapom! Én leszek a legnagyobb Jedi!
Am: Várjál, át kéne öltöznöm. Te jó ég, hogy nézek ki?! És a hajam!
Ar: Nekem tetszik ez a ruha. Jó a kivágása, hehe.
Am /belelkesülve/: Óóó, tényleg? Nem is tudom. Nekem az a kedvencem, amelyikben először csókolóztam Lego
Ar: Mi?
Am: Ööö, semmi, induljunk!
(tán folyt.)
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Yavanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Alyr Arkhon írta: G: Szélura Gwaihir ott van?
Ht: Ki keresi? Várj. [size=9:1tqaqvke]Még nem mondtam, hogy itt vagy[/size].
G: Gandalf, a Pucér.
Ht:[size=9:1tqaqvke]Valami pucér gané. Ismered? Igen, ezt a nevet mondta[/size]
Alyr, már hiányzott a humorod! A vers nekem is teccc'!
Sötét Úr! Nem tudok mit mondani! Aragorn! COOL! Aragorn!...és az összes létező szuperlatívusz! 8O 8O 8O
"Aure entuluva!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
- Szméagol megígér mindent, mindent megígérünk a Drágaszágnak! Megígérjük a Drágaszág gazdájának, de meg ám!
- Rendben van - fordult Frodó Radírhoz. - Ne kötözzétek meg, nem fog meglógni.
- A te felelősségedre, Gyűrűhordozó! - mondta Radír, és eleresztették Gollamot. Az abban a pillanatban eltűnt a korláton át, még a csobbanást is alig lehetett hallani.
- Ehm... - nyögte Frodó. - Akkor most bajban vagyok?
- Azt majd Carphiol eldönti. Egyelőre le vagy tartóztatva. Őrmester! ... Inkább mégse, vigyázz, pihenj! Azt hiszem, jobb lesz, ha magam mellett tartalak, és én viszlek Carphiol elé. Nem tudom, hol lehet már az a hírnök.
- Teljesen összegubancolódott a hajam! - zsörtölődött Legolas. - De legalább a fésűm megvan. Még szerencse, hogy épp Gollam elé esett, és elkapta. Piszok éles fogai vannak.
- A fésűnek? - értetlenkedett Celeborn.
- Gollamnak. - csitította Galadriel, majd Legolasra nézett: - Hiszen te megsebesültél!
Legolas jobb karján a zekéje alól vékony csíkban csurgott a vér. Galadriel feltűrte a kabát ujját. Legolas karján csúf harapásnyomok éktelenkedtek, némelyikük vérzett is.
- Mit gondolsz, megmarad a nyoma? - aggódott Legolas.
- Pár száz év alatt elmúlik. Nem vészesebb egy szúnyogcsípésnél, vagy mint az az istenverte ragya az orrodon. - nyugtatta Galadriel. - Le kellene fertőtleníteni és bekötözni, az olyan férfias látvány. Kellene egy kis alcoholas. De nem hiszem, hogy itt találunk.
Círdan alig láthatóan intett a szemével, és az egyik matróz villámgyors mozdulattal megbökte egy csáklyával az egyik mentőövet. Levette a nyaka köré kanyarított sálat, a mentőövre szorította, aztán odanyújtotta Galadrielnek. Másik kezével hanyagul a mentőövnek támaszkodott, hogy a nyílást befogja, majd ráült, és dúdolni kezdett.
Ëarendil a tengerész
Hajóját nem éri vész
Fin... kurjongat nagyokat,
Szeli a habokat
Ëarendil a tengerész...
- Hé, maga, abbahagyná már ezt a kornyikálást? - reccsent rá Halzsír fia Radír, aki eddig a partot fürkészte, miközben a szeme sarkából Frodót leste, így nem vett észre semmit abból, amit a tündék ténykedtek.
- Ez nagyon büdös. - panaszkodott Legolas. - Le fog jönni?
- Persze, hogy le. Csak egy kicsit átható, de ártalmatlan gyümölcspárlat.
- Morgulszömörcére emlékeztet. - állapította meg Frodó. - Amit a Holt-lápon láttam. Annak volt ilyen szaga.
- Hát... annál azért jobb. - mondta a matróz. - Sima, egyszerű kis feketeü... őőő... feketebors!
- Az nem is gyümölcs!
- De az adja az illatát!
- De az nem is terem Középföldén!
- De én tengerész vagyok, nem csak Középföldén járok ám! Beutaztam már hét Auchant!
- G'lurk-szagot érzek - szimatolt a levegőbe Radír. - Ha nem láttam volna a saját szememmel, hogy a mentőöv igazi, azt hinném, hogy azokból jön!
- Szerintem Gollam szagát érzed. - próbálkozott Gandalf. - Amilyen kicsi, olyan büdös, és rendszeresen g'lurk-ozik.
- Tényleg, az lehet. - nyugodott meg Radír. Círdan hálás pillantást vetett rá, az öreg varázsló meg apró fejcsóválással intett: ez volt az utolsó eset!
Galadriel gondosan bekötözte Legolas sebeit. Valóban nagyon férfias lett volna az összkép, ha történetesen nem egy banánzöld sálat használ ehhez, amit rózsaszín szívecskék díszítenek. A gondosan megkötött, ciklámen színű masni már nem sokat rontott a dolgon. Azért Legolas elégedetten szemlélte a látványt.
- Szebb vagyok így, ugye? Mindig szerettem volna egy ilyen masnit! Gimli, neked is jól mutatna egy a szakálladban!
- Csengőt nem akarsz rá? Akkor te lehetnél a vezérkos. Vagy inkább vezérürü, attól tartok...
- Annak mit kell csinálnia?
- Nem tudom, most néztem ki a Tájnyelvi kifejezések nagyszótárából.
(folyt.köv.)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
1.) azonos szó ismétlése nem rím - vagyis az "álom" a látszat ellenére nem rímel az "álom" szóra.
2.) A "nincs remény" és a "visszatér" megintcsak nem szerencsés, lényegesen eltér a két szó keménysége.
3. A szótagszámokra, ritmikára még jobban oda lehetne figyelni. Már majdnem jó, de lehet még fejleszteni rajta.
Mielőtt Frodót bezavarnád a gyűrűmmel az első útjába eső Végzet-katlanba, azt azért hozzáteszem, hogy a második két pontban említett hibákat én is rendre elkövetem - úgyhogy tapasztalatból beszélek ;o)
(Ha érdekel, akkor a magán honlapomon az Iroda-lom link alatt találsz verseket és verses meséket is, lecsekkolhatod, hogy én mennyire jutottam.)
Egyébként meg: folytasd, nagyon jó és van értelme!
- Rayan
- Nem elérhető
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Szóval ... Vizsgáztatok ti már Lurzból?
Kedden vizsgáztam az "Ókori Egyiptom művészete 1." címet viselő tantárgyamból. Szóbeli vizsga, rettegett tanár. Megyek be a szobájába, tanár épp jön ki, mondja, azonnal jön, addig is nézegessem a számítógépe képernyőjén a képet, szedjem össze a gondolataimat, hogy mit is tudnék róla mondani. Aztán kiviharzott. Nézem a képernyőt, éppen Lurz vonul át rajta átlósan. Naná, hogy képernyővédő. (Ezek az igazán szép pillanatok az egyetemen. Mikor kiderül a tanárról, hogy ő is ember.) Nem Gandalf, nem tündék vagy Frodó. Neeeem! Orkok!
Tanár úr jön vissza, meglátja a képernyőt, zavarba jön.
-Jaj, le kellene már szednem ezt a képernyővédőt.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Sesy
- Nem elérhető
- Ithilgalad
- Nem elérhető
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
- Mya Leeroy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Egy ideje már olvasom a topicot, sajnos a rengeteg jó írás miatt lassabban, mert mindig elkap a röhögőgörcs! Most azonban végre elolovastam az összes oldalt!
Hajrá és így tovább minden írónak, remélem még sok paródiát firkantotok ide!
...Much that once was is lost, for none now live who remember it...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A Sárkány egy Sárkányúr, és pozitív szereplő nálam.
A vers egyébként a most készülő fantasy regényem egyik betétverse (a másikat nem tudom fejből, pedig én írtam) a regény címe Éjháború, és eéóléggé drak lesz a nagy része. Azon gondolkodom, legyen-e happy end...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
(merthogy van folytatás, ugyanis Gandalf nem tudja kikapcsolni a rádiót...)
-És köszönöm a kisfiamnak, hogy hagyta magát megöletni...
1.szrb: Nos. Szaddam Hurrein haradi seregvezér beszédét hallottuk. *
Egy hang: Hahó! Itt a gondori kalózrádió! James Mord sosem ér oda a díszvacsorára, mert Tom Secret, a most megszólaló ügynökünk kapta el nem messze Cirith Ungoltól.
-Hát igen! Bár ő hevesen védekezett, de végül az akanvetővel felszerelt lézercélzós íjjammal nem vehette fel a versenyt. Csodálatos darab, hihetetlen messziről, 1200 centiméterről már hatásos volt. Bár Mord ügynök rejtett páncélinget viselt a kabátja felett, nem egészen két órás heves küzdelemben győztem.
Eh: Igen! Ez az! Hősök kellenek nekünk!
1szrb: Most érkezett a szomorú hír, hogy James Mord, Birodalmunk kitüntetett ügynöke életét vesztette. Egy Tom Secret nevű gondori bérgyilkos miután sem elölről sem hátulról nem tudta átlőni egy méteres távolságból a Vörös Szem [size=9:3chniikh]R[/size] páncélinget, elfutott és távolról hátulról bokán lőtte, mire a szegény ember beleesett egy hangyabolyba, és a vad gondori húsevő hangyák végeztek vele.
Még elmondani is iszonyatos...
Eh: Ez itt Gondor legkirályabb adója!
Aragorn: A Király én vagyok! Én Király vagyok!
G: Még itt is... Le kéne mennem innen. Még mindig nincs térerő? Á... van!!!!
Hang a telefonban: Ön a Kőszáli sas légitársaságot hívta. Miben segíthetünk?
G: Szélura Gwaihir ott van?
Ht: Ki keresi? Várj. [size=9:3chniikh]Még nem mondtam, hogy itt vagy[/size].
G: Gandalf, a Pucér.
Ht:[size=9:3chniikh]Valami pucér gané. Ismered? Igen, ezt a nevet mondta[/size]. Sajnálom, Gwaihir úr házon kívül van. Próbálja meg később. Viszonthallásra.
G: Affranc! A tündék műholdról figyelnek, ezek meg... Na még egyszer...
Ht: Az ön számláján nem áll rendelkezésre megfelelő összeg a hívás lebonyolítására. Kérjük, töltse fel kártyáját.
G: Pedig azt hittem, előfizetéses...
A színek és méretek nem biztos, hogy szándékosan változnak, a nem értelemszerű változásért elnézést kérek...
Milyen?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Ha meghal, vége az álomnak és visszatér a sárkány... Már csak ezért sem lenne jó, ha meghalna És, mint már mondtam, nekem tetszett a vers... is...
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A versem hogy tetszett? (mindenkitől megkérdezem, hátha valaki pozitívat mond)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Asszongya: folytatás, ha van kedvem
Nem csak a tiéd! Láttam Faramirral, Legsivel, Gyorfyval, Lindírrel, Ghandival, Gimlivel...stb..
Leselkedő, léha, libaeszű, lotyó!!! És persze veled is volt!!!
Hát igen... nekem nem lehet ellenállni! Éowyn se tu..hoppá! Ugye nem mondod meg Faramirnak?
Én??? Mit képzelsz rólam! Én Király vagyok! [size=9:3jegw9gk]De azért elmondom: )=[/size]
Akkor én is beárullak, hogy te is voltál Éowynnal, amíg Faramir háborúban volt!
Éééén? Én nem! Én Tru.. oppá!
Szóval Trufával! Akkor ezt Pippinnek mondom meg!
Pippi úgyis az eny.. úgyis csak rám hallgat!
Nekem hisz! Ha nem, akkor megfenyegetem, hogy soha többé ...izé...oppá
Fenyegesd! Velem sokkal jobb! Én Király vagyok!
Persze, csak hiszed..Arwen szerint velem jobb!
Mert Arwen még nem volt velem, mert szűz! Majd vele a nászéjszakán!
folyt. köv.
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Tehát megfelelt...
Gandalf who hears everything...
2002. 06. 12. 14:17 - Csapó 2
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A Tolkien.HU studió bemutatja Alyr Arkhon filmjét:
Gandalf, aki mindent hall...
Estel Adániel történetéből a forgatókönyvet írta,
Alyr Arkhon
Zene:
Silence
Producer:
Alyr Arkhon
&
Estel Adániel
Főszereplők:
Gandalf, a még szürke, Tom Secret
1. sz rádióbemindó: Mor Dor
2. sz rádióbemondó: Humma-bumma- ööö: Gyorsnövőtölgy
3.sz rádióbemondó: Engalangatirien
További szereplők:
Aragorn Elessar
Névtelen rádióbemondó...
Rendezte: Alyr Arkhon...
(snitt, Gandalf a Zirig-zörög tetején csücsül egy furcsa fekete dobozkával)
G: A franc ebbe a vacakba... Bezzeg Szarumánnak...
(később)
G: Miiii? Nincs térerő? Itt??? Muszály lesz átkapcsolni rádióra...
(átkapcsol)
1.sz rádióbemondó: Itt Mordor rádió, Barad-dúr. Híreket mondunk.
-Most érkezett a legfrissebb hír, hogy a nazgúlok fennakadtak az Osgiliathi hídon... Ezt nem vette észre csak a helyi szuperkémünk, James Mord, aki segítséget nyújtott a nazgúloknak, bár a közbeni megjegyzéseit nem mindig díjazták őfélelmetességeik. Ám a Mi Urunk megjutalmazta egy vacsorával, amelyet volt feleségénél tölthet el.
-Újabb hadsereg vonult be a Fekete Kapun, ám mivel megtelt Gorgoroth tízezer ork felett mától a Főétkeztetési Hivatal dönt.
-A Főország- és Úrimázs hivatal közzétette a Birodalom valóját leginkább kifejező jelszavát:
Fehér avagy fekete... elnézést, a Sötét Úr nem adta áldását rá, nem olvashatjuk be.
G: A valákra! Muszály áttekerni valahova:
2. sz rádióbemondó: Itt az entrádió! Folytatjuk a múlthavi hírek felolvasását... humma-humma. Brurárum, humm-humm-bu...
G: Na ne!
3. sz rádióbemondó: ahh... Itt... én... vagyok... a... mikrofonnál.... Mily szomorú nap ez a mai... Itt Lothlórienben főleg.... hiszen... ... nem... lehet... velünk... a nemrég... elhunyt... Mith... Áhh! Most érkezett a hír! Mitharndir mégse halt meg! A Zirak-zigil, közös nyelven zirig-zörög tetején rádiót hallgat, és hát.... nincs túl sok ruha rajta.... Mért nincs itt most Legolas? Hogy örülne a kicsikém... Ahhoz képest, hogy Mithrandir öregember, egészen... Hmmmm!!!!!
G: Miiii???? Jesszu... izé! A valákra! Mi lesz még itt??? Nem tudok lemenni...
Névtelen rádiós: Hát... hogy mi lesz azt nem tudom, de ha nem akarod, hogy tovább gyönyörködjenek benned, kapcsolj adársa... Nagy, kerek piros gomb a szerkezet közepén...
G: Ki vagy te?
Nr: Nem tudom. A rendező nem mondta meg... Ne azt a gombot! A má...
R1: És most közvetítjük a 327. sereg hadurának rövidre fogott beszédét. Aki nem lesz ébren a végéig... megtaláljuk! Aki nem tapsol, megtaláljuk...
Én már három kávét ittam, hogy ébren maradhassak...
-Khm-khm... Köszön...
G: Nem lehet kikapcsolni! NEM LEHET KIKAPCSOLNIIII!!!!!!
-Köszönöm, hogy felszólalhattam. Köszönöm a Sötét Úrnak, köszönöm Minas Morgul Hírhedt Hadurainak...
G: Inkább a balrog...
Na milyen?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Javított példány:
A Sárkány szemében
Ősi tűz parázslik
Már nincs életben
De nem jut a halálig
Álomtalan álom-
De ha már nincs remény
Elszáll az álom
S a Sárkány visszatér...
ez a jó...
Milyen?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Megfelel?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ősi tűz parázslik
Már nem él,
De nem jut a halálig
Álomtalan álom-
De ha már nincs remény
Az álom elszáll
S a Sárkány visszatér...
Na milyen? Én írtam...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Nem ürülhet ki, még hátravan egy felvételi!
Mondj egy jó jelenetet a GYU-ból, és írok paródiát...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Kéne írnom valamit, nem?
Már oly rég nem írtam semmit...
De mit írjak?
Nincs ihletem...
De tényleg...
Még témám sincs....
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Astragan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Éééén????
Éppen csak szárad a tinta az érettségimen...
Egyébként is mágus vagyok, nem holmi lovon ülő kardforgató...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Astragan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5