- Köszönetek: 0
Humor
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ben Kenobi írta:
Azám.Alyr Arkhon írta: Basszus.
Ez nagyon ottvan.
Jáj...
"A mosoly a leger
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Newra
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
- Theala Vandron
- Nem elérhető
<:3)~ <:3)~
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
- Naras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
*Erdő, faasztal, mögötte a tünde bemondó. Belenéz a kamerába.*
BEMONDÓ: Kedves nézőink! Az előző fél órában a 4000 fölött is vidáman- életmódmagazin idősödő tündéknek 54-ik adását láthatták. Sajnálattal közöljük önökkel, hogy a 15:35-kor - vagyis 5 perc múlva - kezdődő Beszólok Szauronnak Live - talkshow a résztvevők hirtelen elhalálozása miatt elmarad. De helyette megtekinthetik a Beszélgessz velünk! című beszélgetős show tegnapi adásának ismétlését. Majd közvetlenül utána, azaz 16:05-től a mai epizódot. Ezután elkószálhatunk a Széltetőre és környékére a Kószával, majd végigizgulhatjuk a Lótenyésztők legújabb epizódját. 18:30-tól Gyermekműsorunk következik: a Bilbó Bácsi meséi című sorozat új része. Este hét órától Híradó, majd Big Balrog - kiszavazóshow borzolja az idegeket, ugyanis ma megtudjuk, hogy a még bent maradt hét játékos közül melyikük fogja a balrog gyomrában végezni. Huszonkét órától ork nézőinknek ajánljuk Feketén-fehéren című nemzetiségi magazint. Majd huszonhárom órától megnézhetik Az Ent-tanács vágatlanul című százrészes dokumentumfilmsorozat nyolcadik és kilencedik részét. Velem legközelebb holnap reggel találkozhatnak a Híradó előtt. Kellemes szórakozást, a viszont látásra!
*A kamera lassan eltávolodik. Sötét.*
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta:
-Gollam a legszebb egész Középföldén.
merthogy: szép a bőre, szép a gerince, gyönyörűek a szemei, érzéki ajkai vannak, szépen és kulturáltan táplálkozi, és a fogai a legszebbek, na meg a szaga
A haját kihagytad, pedig azt sokan irigyelik :gollum2:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Kérdés: nem kéne valamiféle kritikai szabályzatot írni? Mind a kritikaírásról, mind annak a fogadásáról. Afféle netikettet - egyelőre csak lazán, aztán ha kell, erősebben betartatni.
Nem.
Mindenki úgy ír és kritizál, ahogy akar, ha súlyosan sérti a fórum vagy a topic szabályait (annyi plusz a fórumhoz képest, hogy más írását saját névvel feltüntetni nem szabad például) azt úgyis törlöm, a többi pedig megkapja a magáét a többi fórumozótól.
Nem vagyunk sem irodalmi folyóirat, sem csupa hűdejó és szupertehetséges humorista, hogy ilyesmit megtehessünk. ez egy szabad fórum, legalábbis elvileg.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
1. megválogatja a szavait
2. megválogatja a szavakra adott reakcióját
nem azt mondom, hogy ide csak az írjon, aki már Alyr színvonalán tud írni (még én se tudok IGAZÁN jól, csak néha), hanem azt, hogy gondolja át, mit, miért, és hogyan ír. Itt a HOGYAN-on van a legfőbb hangsúly. Nem ekll a nemtudoménmilyen elveket követni, nem kell irodalomtudósnak, kritikusnak lenni, csak a saját józan eszünkre hallgatni.
Nem kell nebáncsvirágnak sem lenni.
Én egyszer, amikor úgy láttam, hogy egy sorozat katasztrófát írtam, 50 gépelt oldalnyi anyagot töröltem ki, sokak sajnálatára. Volt, aki azt mondta, azért kár érte, mert látszik, hogy Galadriel próbálja humorosan felfogni a dolgokat, de a fájdalom erősebb. Talán ezért nem is olyan igaziak ezek a naplók - Galadriel felnőtt, van pár nem túl pozitív tapasztalata, szomorú is néha, és nagy rajta a felelősség. IGAZI vidámságot a terv szerint az unokák születése fog hozni, na meg Gandalf és a hobbitok megjelenése.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
1. Először én is borzasztóan rosszul írtam. Meg is kaptam a magamét, utáltam is érte azokat akiknek ez volt a véleménye, de sosem vettem személyes sértésnek a dolgot, hanem tovább gyakoroltam.
2. Aki egy nyilvános fórumba (főleg egy ilyenbe, aminek már nem kis múltja van, Netes léptékkel mérve) felteszi az írását, az számoljon vele, hogy kritikát kap.
3. Felőlem lehet Galadriel Celeborn lánya, akkor ha egy az írásba illő és frappáns magyarázattal tud szolgálni
4. Aki ír, az írásán belül legyen következetes. Ha az egyik jelenetben Középföldén vannak, minden átmenet nélkül ne kerüljenek New Yorkba a következőben.
Még van egypár dolog, amit nem árt fontolóra venni, de ezeket nemrég már leírtam.
Maradok tisztelettel
Alyr, a Topicgazda
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
Sajnos sok esetben az látszik a dolgon, hogy az adott illetőnek jó, ha valami halavány fogalma van Tolkienről, és a másik nagy gond azzal szokott lenni, hogy sokan összekeverik a humort a trágársággal. A harmadik, hogy az adott írásnak se füle, se farka. Mint magyartanár azt tudom mondani, hogy aki írni akar, az legyen szíves, és tanuljon meg elébb fogalmazni. magyarán: ha hosszabb lélegzetű valamit ír, annak legyen eleje, közepe és vége. Ha Tolkien alapján ír, alap, hogy azért ne keverje a szezont a fazonnal. Szélsőséges példával: Galadriel ne legyen Celeborn lánya, és ne a Harmadkorban szülessen meg.
A mai korba áthelyezett, a jelen alapján írt dolgok természetsen más kategóriába tartoznak.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Annyit tudnék még tanácsolni ezzel kapcsolatban: NE nyilvános helyre írjon az ember először...
- Namarie
- Nem elérhető
Íme a termés:
Gáborral a szappanoperákhoz fűződő hülye viszonyról volt szó, és nevettünk azon, hogy nem is oly rég még Esmeralda szemműtétjére gyűjtöttek. Nos, mint kifejettük, ilyen alapon gyűjthetnénk:
- Feanor idegszanatóriumi kezelésére, és égési sérülései gyógyítására
-Beren és Maedhros műkezére
- az orkok plasztikai műtétjére
-Gollam fogászati kezelésére
-Gríma hajápolási kollekciójára
Tesóm barátjával meg a következőt ecseteltük:
-Gollam a legszebb egész Középföldén.
merthogy: szép a bőre, szép a gerince, gyönyörűek a szemei, érzéki ajkai vannak, szépen és kulturáltan táplálkozi, és a fogai a legszebbek, na meg a szaga
- Namarie
- Nem elérhető
Theala Vandron írta: Naras: ez nagyon jó, ilyeneket kiagyalhatsz még!
Noredhel, részemről jöhetnek az elgyötört törpök!
????Az elgyötört törpöket én írom... (De ha Noredhel is, az nem baj..)
- Theala Vandron
- Nem elérhető
Noredhel, részemről jöhetnek az elgyötört törpök!
<:3)~ <:3)~
- Newra
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Nekme van egy ötletem: ha gondoljátok, beteszem ide a Galadriel és a hét, igencsak elgyötört törp c. akármimet, ami mixe a Hófehérke és a hét törpe c. mesének és a Hófehérke és a hét elgyötört törpec. kabarénak.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
- Naras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nem tudom, mit fogtok hozzá szólni, de mivel az első ilyen jellegű próbálkozásomra nem kaptam negatív kritikát, megpróbálkozom egy másik, K1-es csatorna-dologgal. Csak most egy műsorújság-szerűségben:
Avagy mit nézhetünk a nap második felében a K1-es csatornán?
K1-RÉSZLETES Harmadkor 3018. III. 29. Névnap: Müge
12:30: Ötletlyuk
(lakberendezési műsor hobbitoknak, 4. epizód: A boroshordó esztétikuma)
13:15 Galadriel tükre
- avagy tündéknek a divatról
14:30 A lovam nélkül soha
- rohír vígjátéksorozat, 22. rész
15:20 Tinúviel
- Romantikus szappanopera, 2000. rész
18:10 Kószálj a Kószával!
- Útifilmsorozat, 16. rész: Arnor
19:00 Híradó este
19:30 Big Balrog
- [/i]Valóságshow Móriából; napi összefoglaló
20:30 Palantír
- Közéleti magazin Grímával
21:00 A tanács
- A Harmadkor 3017. október 25-ei völgyzugolyi tanács közvetítése felvételről. Közben: Big Balrog Live! - élőben a bányából!
0:10 Feketén-fehéren
- Nemzetiségi magazin orkoknak. Felirat a Teletext 3. oldalán, mordori és közös nyelven
0:35 Doriath - a musical
- zenés film
3:20 Teleshop
[/b]
- Namarie
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Ah, ugyan, soha nem szólnék le senkit, csupán a produktumot van merszem kritizálni, lévén ugyanezt várom el azoktól, kik engem olvasnak!
Jóember, én Snufflesre reagáltam elsősorban. (Sajnos nem idéztem, de aki könyvtárból netezik, kénytelen rohanni.)Véleménytek helytálló.
Én hol javítsak? Kezdem onnan, hogy tán ha gyakrabban írnék, követhető lenne, mi is van...
- Rayan
- Nem elérhető
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Namarie
- Nem elérhető
Aki negatív kritikát kap, az nem jeleneti, hogy ne írjon, nagyon ritka eset, hogy határozottan megkérünk valakit a tevékenysége abbahagyására. Annak már nagy oka van..
Más: Galadriel naplója, újabb rész.
Másodkor, 1698, év eleje.
Nos, megyünk, megyünk, mendegélünk, elindultunk Celeborn- keresni. Elindulásunkat jókora vita előzte meg, ugyanis mind a két gyerek akart jönni. A lórieniek erre letörtek, mint a bögre füle, amikor Feanor földhözvágja. Merthogy ugye nekik nincs vezetőjük, és kell a vezető, és ők maguk közül nem akarnak választani. Mondom jó, itthagyom magam helyett nekik Amrothot, aki az utóbbi időben feltűnően szemezik egy Nimrodel nevű felettébb különc leányzóval. Celebrian meg velem jön. Mire Amroth, hogy de akkor ki véd meg bennünket?
Felvilágosítottam, hogy amilyen jókedvem van, egész nyugodt lélekkel felköszöntök BÁRKIT a kardommal, meg a varázstudományommal. Erre végre csend lett. Milyen jó, hogy a fiam az apja véréből is örökölt valamit...
Erre meg a leányzó kezd el nyafogni, hogy persze, Amroth addig gyakorolhatja magát a másodteremtésben. Na mondom, szép… Őt meg azzal győztem meg, hogy most mi megyünk ám világot látni, és lesznek kalandok! Milyen jó, hogy az anyjától is örökölt valamit…
Na szóval elindultunk, és bár a pletyka azt terjeszti, hogy mindenfelé kérdezősködtem Celeborn után, ilyesmi az eszembe se volt. Csak szóltam Ulmonak, hogy mutassa már meg, legyen szíves, hol vannak a források, meg a jóképű tócsák, merthogy ugyyebár egy egész tükröt állványostul nem cipelhetek magammal.
Lényeg, hogy megtaláltam a drágát, Elrondnál lábadozott, illetve segített neki felépíteni valami palotát. Azt hiszem, jó lesz pár tippet adnom a fiatalúrnak...
Mondjuk most is nevetnem kell, visszagondolva, milyen képet vágtak az urak, amikor csak úgy beállítottunk. Elrond azt hitte, hogy senki nem talál oda. Celeborn meg azt, hogy már soha nem jövök el érte. Na szép. Méghogy az asszony kujtorogjon a férje után... Ezt Lórienbe majd megbeszéljük.
Kicsit később: Építkezés remekül halad, de Celebornnak van egy kis aggodalma. Észrevette ugyanis, hogy Elrond és Celebrian… szóval.. khöm… ők egy pár. Megkérdezte, mit tegyünk, mondtam, hogy semmit, észre se vegyük, majd ők szólnak, ha valamit akarnak.
- De drágám, mi lesz, ha feleségül is veszi?
- Unoka.
- Na de ha úgy veszi feleségül, hogy érted… szóval, hogy előbb lesz a feleségül vétel, mint az esküvő.
- Akkor is unoka.
- Nade nézd meg őket!!
- Látom. Csókolóznak.
Na erre nagyon szépen nézett rám.
- Akarsz valamit mondani, kedves? - kérdeztem.
- Nem, hiszen te úgyis kitalálod.
- Mit?- incselkedtem vele tovább is.
- Hogy mit akarok mondani.
- És mit akarsz?
Nem mintha nem sírt volna le róla, de azt szerettem volna, hogy egyszer nyögje már ki, amit akar - ehelyett szomorú arccal megfordult, és el akart ballagni. Erre határozottan derékon kaptam, behúztam az oszlop mögé, és hát pár perc múlva végre körülírta a következő nagyon is épeszű gondolatát:
- Te, nem lehetne úgy, mint Doriathban? Annyi itt a bokor...
- Nos, itt sajnos nem illik. Majd otthon. Feltéve ha hazajössz.
- Én elmegyek veled bárhova… de hova haza: Lórien az a "haza"?
- Hát, innentől kezdve igen.
- S ha jól emlékszem, te vagy ott az uralkodónő.
- Igen. És ez azt jelenti, hogy te leszel az uralkodó.
- Én? Uralkodó?- nézett csoda értelmesen.
- Igen. Persze nem kell nagyon, ha nem akarsz.
- Akar a fene ... elég volt Doriathban. De tényleg: ezt tudják Lórienben?
- Persze, és alig várnak.
- De mit tudnék én csinálni?
- Azt, amit a legjobban értesz: szervezed a védelmet. Szauron biztos vissza akar majd mászni.
- És a fiatalok?
- Szerintem Elrond perceken belül megkér, hogy hagyjam itt a lányunkat, segíteni.
Nos, ezt jól sejtettem. Tehát szépen, csendesen elindultunk Lórienbe.
Itt vagyunk már egy ideje, és Celeborn kitalálta, hogyha a nép a fán lakik, mi lenne, ha mi is így tennénk. Nagyon örültem neki a tériszonyommal, és megkérdeztem, hogy akkor már nem volna-e egyszerűbb Thorondor vagy Gwaihir fészkébe beköltözni?
-De drágám, nekünk EZT a vidéket kell szemmel tartanunk! - méltatalankodott.
-De minek ehhez a fára költözni, amikor nekem van tükröm? - pattogtam.
-De nekem nincs, meg nem is mindig látlak.
-És? A fán talán jobban látsz, ha Te a földön vagy? Meg aztán már van telepátia!- mérgeskedtem.
-Meg nálad még van pár mag, abból, amit Yavanna küldött még anno Ulmón kersztül.
-És ezt te honnan tudod?
-Hát, izé, szóval egyszer megláttalak, csak nem akartam szólni. Látom már, olyat láttam, mait nem kellett volna..
-Nézd,ha elszólod magad, akkor Mandos kinyír.- rémültem meg.
-De Yavanna nem azért küldte sutyiban, hogy egy dobozban őrizgesd!
-Hanem?
-Hát .. én a helyedbe szépen elültetném őket, és a legszebb tetejére felköltöznék, hadd lássa Varda, meg Yavanna, meg Manwe, és hadd örüljenek neked. Gondold el, onnan még integetni is tudsz nekik!
-Márha örülnének neki...Meg úgy ragyognának a fák, hogy kiböknék Szauron szemét!
-Az nem baj, mert kevésbé néz ide. Tudod, szerintem egy kicsit fényérzékeny..
Hát, meggyőzött.. most aztán itt csücsülök, a fa tetején, és a felmenetel a kisebbik gond, de lejönni.. tiszta kínszenvedés.. na megállj, Celeborn, ezért még megkapod a magadét....
Sajnos ma én kaptam meg a magamét- Oropher jóvoltából. Ilyen barbár csürhét, mint ezek a bakacsinerdeiek!!!
Kezdődött azzal, hogy Oropher mindennemű berzenkedést előadta, azt illetőleg, hogy mi, pontosabban, hogy a noldák, még pontosabban, hogy én itt vagyok. Hogy ő nem akar balhét. Mondtam neki, hogy ha akar, ha nem, lesz, és ez nem a noldákon, rajtam, vagy rajtam múlik.
Folytatta azzal, hogy boszorkány hírem van. Ja, én is szellemet idéezek, mint Szauron, nem?
A második felvonás akkor következett, amikor lecsúsztam a fáról, megkapaszkodtam egy ágba, és ott csüngtemOropher drága pedig bemutatta az íjásztudományát. Nos, javasoltam neki, hogy tanuljon Celeborntól, hiszen ő a a doriathi Beleg Cúthalion tanítványa volt.
Kérdések:
-Ki az a Doriath? (Így, nem mi, hanem ki)
-Hol van Doriath? (A süllyesztőben)
-Mit lehet csinálni ott?(Hát már leginkább semmit)
-Hol van Beleg? (Mandosnál)
és a csúcsok csúcsa:
-Mik azok a Valák???
Nos, ennél a kérdésnél jött rám hajszál híján a sikítófrász. Annál is inkább, mert az a süket úgy próbált rávenni, hogy elengedjem az ágat, hogy két tapadókorongos nyilat eleresztett. Csodálatos eredménnyel járt: telibe találta az orrom, de olyan szinten, hogy elkezdett a fehér ruhámra patakokban ömleni a vér. Szerencsére Celeborn nem volt ott, és Amroth gyorsan kapcsolt, hogy meg kell akadályozni, hogy a párom ilyen állapotban lásson, mert akkor lőttek a diplomáciának. a szó szoros értelmében, ugyanis a bakacsinerdei király két szép nyílvesszővel az ülepében távozna innen.
Diplomácia működött, akárcsak a meggyőzőképességem. Celeborn jó hadvezér lévén tudomásul vette, hogy tetszik vagy sem, de kell a szövetséges, így békével elenegedet Orophert, némi íjászlecke után, valamint adtam neki egy jó adag köpenyt és lembast. A lembast gyanakodva nézte, egész az első harapásig.
Két hónap múlva: egy levelet hozott Gwaihir, Oropher érdeklődik, hogy mi a csodát tetetm a lembasba, merthogy egyfelől a népe szaporodási kedve igencsak megnőtt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy nemsokára neki is gyereke lesz. Nagyon helyes, mert ami az ő harcban tanúsított fegyelmét illeti, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
[size=9:seix4mlr]lótúrót. csak tudod ha jönnek öten, benéznek ide és rávágják, hogy "aha, ez szar", akkor az ember csak áll és néz, hogy mégis mi a vastag csipkebokor van, mert oké, hogy szar, de akkor most jöjjek még, ne írjak többet, akasszam fel magam, vagy töröljem ki a seggem a képernyővel és írjam tovább? legyen negatív kritika, szóljunk le mindenkit, de legyen valami indok is.[/size]Dreamer_KF írta: Mi van? Tolkien.hu-s körökben tiltott a negatív kritika
"Well, I'm back."
- icke
- Nem elérhető