- Köszönetek: 0
Zene
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
megrendeljük...
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Laurelen
- Nem elérhető
- @One
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Laurelen
- Nem elérhető
Odaát, a tánc topicban tervezünk egy tolkien-tánc előadást, és számítanánk az énekkar és lelkes szólóénekesek közreműködésére! Minden ötlet pl: szép hangszeres, énekes szám - jöhet!! Bátran, minden jó ötletet és hangot szívesen látunk-hallunk!
Köszönöm,
Laurelen
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Léli
- Nem elérhető
[size=9:4gec4xvu]ja, és vigyázz, nehogy Drága Lányom nyomán én is törölgessem a fölösleges hozzászólásaidat... (Ööö... a sajátaimat azért már csak nem törlöm ki )[/size]
Szóval, tanulni és gyakorolni!
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Ok, gyakorolok...
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Léli
- Nem elérhető
Hogy micsodát, Samu bajtársam...? Hát In dreams-t, May it be-t, Aniron-t, Lament for Gandalf-ot, Padlást (ha van rá lehetőség), Pisti az Aragorn-t (alias István, a király) (ha van rá lehetőség), a Valaki mondja meg c. számot (Drága Elnök Urunk kedvence (volt, amíg el nem énekeltük (néhányszor) főzés közben a szülinapon)), a The Eldart (lejjebb a link (Sil)) (hátha kijön belőle valami...), meg amihez kedved van
Léli
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Léli
- Nem elérhető
Nos, megosztom veletek, hogy mit egyeztettünk Battival...
A hely, ahova mehetnénk próbálni még esélyes. Viszont fix időpont kell. Jelen esetben ezt nyáron még csak-csak meg tudnánk oldani (bár sokan elutaznak, meg a családdal vannak...); de szóval elég maceráns lenne.
Úgy döntöttünk, szeptemberig halasztjuk a dolgot. Akkor majd mindenki megírja, hogy mikor érne rá a próbákra, és akkor majd elindítjuk a dolgot.
Addigis mindenki szorgalmasan gyakoroljon... ne hagyjátok pihenni a torkotokat!
Léli
- Rándzsa
- Nem elérhető
Estel Adániel írta:
Augusztus 8., 10.Rándzsa írta: Mikor lesz???? Úgy alakítom a Bpre utazásom, hogy eltudjak menni...
Már a Pesti EST-ben is láttam.
8O Igenis!Laurelen írta: Komolyan? Az nagyon jó a Margitszigeten fellépni ! (Épp múlt héten vettem arra az előadásra jegyet , úgyhogy aztán tessék jól énekelni! :itscool: )
Oh, yeah! Szólok keresztanyunak, hogy akkor megyek....
Bocsi, hogy tovább kérdezősködök (mit csináljak, ha érdekel), de hány órától lesz, vagy egész napos(Valák szent életére!Hogy bírjátok ki...), vmit még kirelejtettem... Remélem érted??? :
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Kincső
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Augusztus 8., 10.Rándzsa írta: Mikor lesz???? Úgy alakítom a Bpre utazásom, hogy eltudjak menni...
Már a Pesti EST-ben is láttam.
8O Igenis!Laurelen írta: Komolyan? Az nagyon jó a Margitszigeten fellépni ! (Épp múlt héten vettem arra az előadásra jegyet , úgyhogy aztán tessék jól énekelni! :itscool: )
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Rándzsa
- Nem elérhető
Laurelen írta:
Kincső írta:
Estel Adániel írta: [size=9:2zlael5w]most pl. éppen a Színházban járok próbákra: Augusztusban a Margitszigeten fogjuk énekelni Verdi Nabucco c. operáját... Ha lesz kedvetek, eljöhettek majd megnézni! [/size]
Komolyan? Az nagyon jó a Margitszigeten fellépni ! (Épp múlt héten vettem arra az előadásra jegyet , úgyhogy aztán tessék jól énekelni! :itscool: )
Mikor lesz???? Úgy alakítom a Bpre utazásom, hogy eltudjak menni...
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Laurelen
- Nem elérhető
Kincső írta:
Estel Adániel írta: [size=9:533fsx9p]most pl. éppen a Színházban járok próbákra: Augusztusban a Margitszigeten fogjuk énekelni Verdi Nabucco c. operáját... Ha lesz kedvetek, eljöhettek majd megnézni! [/size]
Komolyan? Az nagyon jó a Margitszigeten fellépni ! (Épp múlt héten vettem arra az előadásra jegyet , úgyhogy aztán tessék jól énekelni! :itscool: )
- Kincső
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
A Nabucco is része a kórus repertoárjának? Vagy ez csak valami ijesztgetés 8O ? (Az ének érettségi kapcsán volt szerencsém a rabszolgák kórusához, és nem fűződik túl sok jó élményem hozzá... )" írta: Már fejből megy az egész! [size=9:m66woc2b](Mármint a kórusrészek a Nabucco-ból )[/size]
:itscool:[/color]
- Rayan
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Hát persze, hogy persze!Telcontar_Leli írta: Üdv!
Ugye még mindig szorgalmasan gyakorol mindenki? (akinek éppen nincs torok- v. mandulagyulladása v. egyéb hasonló aranyos betegsége...)
Léli
Már fejből megy az egész! [size=9:rc6v0tz7](Mármint a kórusrészek a Nabucco-ból )[/size]
:itscool:
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Sil
- Nem elérhető
Kottám nincs, de először hallgasd meg. Nem ismered a Blind Guardian-t? 8O Feltettem az új (legalábbis új helyen levő ) honlapomra pár számot:Telcontar_Leli írta: Kotta van hozzá? Nem ismerem se a számot, se az előadót Meg kell hallgatni, aztán elválik, hogy menni fog-e
sil.fpn.hu/guardian.htm
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Léli
- Nem elérhető
Sil írta: Épp a Blind Guardian: Nightfall in Middle-Earth albumot hallgatom, és eszembe jutott, hogy pl. a The Eldar c. számot el tudnám képzelni a kórus előadásában... (Legalábbis amilyen hangokat a farsangon hallottam...)
Kotta van hozzá? Nem ismerem se a számot, se az előadót Meg kell hallgatni, aztán elválik, hogy menni fog-e
Léli
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Aeryth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Léli
- Nem elérhető
Aeryth: Üdvözöllek körünkben!
Persze, hogy szükségünk van még egy hangra. Arra mindig
Az énekkar jelen pillanatban a polcon porosodik, de mindent megteszek, hogy legyen végre próbatermünk, és akkor végre igazából is el fog indulni.
Hogy miket énekelünk? Többnyire amihez kedvünk van. Két repertoárunk lesz, az egyik (a 'hivatalos') az sima kórusművekből fog összeállni, a másik (az 'egyéb') pedig abból, amit akarunk. Ide tartozik a GyU filmzene, a Pisti, az Aragorn (István, a király), a Padlás, meg még ami van.
Ugye még mindig szorgalmasan gyakorol mindenki? (akinek éppen nincs torok- v. mandulagyulladása v. egyéb hasonló aranyos betegsége...)
Léli
- Aeryth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Én nagyon új vagyok még itt, de az érdeklődésemet rögtön felkeltette az énekkar ténye. Három éve tanulok énekelni zenesuliban és nagyon szívesen csatlakoznék hozzátok, de sajnos még nem tudok rólatok semmit:( Ha szükségetek van még egy hangra akkor írjatok nekem!
Aeryth
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
:biggrin2: Mien igazad van... de akkor én is beszállok Szóval ha éppen nincs téma nálam, akkor lehet jönni, de már 2 topic úgyis fel van ajánlva, úgyhogy ez tök felesleges... asszem vmikor még anno volt ilyesmi a bemutatkozásokban, de csak naon halvány emlékeim vannak (nem jártam oda )...Elanor írta: [size=9:6478avs4](Ilyet se láttam még, topicgazdák versengenek az off - vagy majdnem off - témákért )[/size]
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Elanor
- Nem elérhető
Mind1, ha itt tette fel a kérdést, akkor itt válaszolok, remélem, ez így mindenkinek megfelel
Tehát:
7thSon: hozzám is inkább a rock áll közel, de nem mondanám magamat rockernek nem is vagyok olyan tájékozott a témában. Amiket felsoroltál, azok közül az Ossiant imádom (mostanában nem igazán hallgatom, de minő véletlen, pont ma hallgattam a Fémzenét ). Led Zeppelintől, Metallicától amit ismerek, az tetszik!
Ezeken kívül: a két örök kedvenc: Cross Borns+Howard Shore (természetesen )
Aztán: Roxette, és imádom a Hair zenéjét!!
Kb ennyi, de majndem minden stílusabn tduok oylat találni, ami teszik. Sztem a zene az zene, ami eredendően a világ egyik legjobb dolga!!
I feel complete when I feel sick inside
- Sil
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta: más beszélgetés még nem nagyon van
Sajna nálam se (mivel én meg ugye a Filmzenében garáz... ), és ott tényleg szóba szokott kerülni. Tényleg, nektek mondtam már azt a jó kis orosz letöltős linket? (Blind Guardian: Nightfall in Middle-Earth, Tolkien Ensemble CD-k (3 db), filmzenék, stb, stb...)
[size=9:1vpb0ktw]Tényleg, egyszer régen belinkeltem ide egy Blind Guardian gitárakkordos oldalt, de senki nem reagált rá...[/size]
Tears unnumbered
- Léli
- Nem elérhető
Sil: Én most még nem tiltakozom az ellen, hogy itt is legyen erről beszélgetés, mivel
más beszélgetés még nem nagyon van
Az énekkarnak amúgyis terve egy olyan repertoár létrehozása, mely nem csak "általános" énekkari darabokból áll, tehát benne vannak az ilyen-olyan kedvenc dalok.
És vigyázzon mindenki, már én garázdál.. gazdálkodok ebben a topicban
Léli