Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
22 éve 1 hónapja #77886 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Színművek
Sziasztok!

Valaki linkeljen be egy "frisített" szerplő listát!

OFF:
Mostanában sokkal lassabb a fórum, mint tavaly (vagy csak én járok lassú topicokba :wink: )

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 1 hónapja #77856 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Színművek
Elsö Falubéli És Harmadik Bandita!!!!!
Ja és Xedik többi Statiszta ;) ;)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 1 hónapja #77835 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: Színművek
Leszek Harnadik falubeli és Második Bandita, oki? ;)

Több
22 éve 1 hónapja #77800 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Színművek
Kincsoke kedves,

Csak par dolog:

1. Amint Telu is irta tegnap szerverkoltoztetes miatt nem ment a forum.

2. A forumozok tobbsege munkahelyrol vagy iskolabol netezik, ugyhogy szerintem halal logikus hogy hetvegen nem termelunk annyit, mivel nem mindenkinek futtya otthoni netkapcsolatra, ugyhogy keretik szepen lejjebb adni az igenyeket es elvarasokat. Koszi.

3. Igaz hogy az email cimem megvaltozott cuthalion@freemail.hu -ra, de a legolasost meg mindig nezem. Amugy szerintem elirtad azt a mail cimemet, ugyanis a helyes cim laegolasg@freemail.hu

4. Ha vannak tovabbi jelentkezok szerepekre, akkor kerem szepen oket emailben, hogy be tudjam irni a listara.
De csak akkor irjatok amikor mar megvan hogy ki mit fog elvallalni, engem ne kerdezzetek hogy "mi lenne, ha..".

Udv,

Beleg

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 1 hónapja #77785 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek
Telu: Miket tud meg az ember? Hogyhogy? (Lehet, hogy jobb, hogy nem voltam itthon? Csak bosszankodtam volna... :roll: :) )
Különben meg ti falubeliek, döntsétek el magatok közt, kinek hányas sorszámot akasszunk a nyakába! :D :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 1 hónapja #77782 Írta: Telumehtar
Kincsö: Mivel tegnap egésznap nem volt fórum és állitólag még ma délelööt sem...ezért nem tudtuk garantálni a 3 oldalt...
Jah...Többiek: Jó lenne már megbeszélni a statiszta szerepek véglegesitését is...(Mert ne mind1 hogy Elsö vagy Második Falubéli vagyok :D )

Több
22 éve 1 hónapja #77776 Írta: Kincső
Csalódtam bennetek... :( Arra számítottam, hogy legalább egy-két oldalon át kell majd rágnom magamat, dehát... :roll: Több mint 3 nap alatt csak 11 hozzászólás??? 8O (És jópár OFF... :( )
Ithil: Persze hogy hozd a húgodat! Végülis Szú és Kinga is "húgok", nem? :) :wink: És már mondtam, hogy lehet szerepe [size=9:j27bsg8v](vagy nem?), [/size]akkor miért ne jöhetne? És részemről lehet Brodda! [size=9:j27bsg8v](Na persze a többieket is meg kell kérdezni... :roll: :wink: Néha hónapok után rájönnek, hogy mégse biztos, hogy jó vagyok mesélőnek... :roll: )[/size]
Mit akartam még? :roll: Ja!
Szerintem mehetünk a Ring-féle helyre nov. 2-án. :roll: :wink:
Szerepek pedig: a talin Beleg írta össze, és nála maradt az én eredeti listám is... :roll:
Beleg: Az hogy lehet, hogy nem kaptál semmit?? Lehet, hogy a freemail címed is megváltoztattad a neveddel együtt? (Csak mert abban még Laegolas van...) :roll:
Cueddo: Örülök, hogy újra vagy! :wink:
Na, kisregény befejezve. :wink:
Sziasztok:
Kincső

Több
22 éve 1 hónapja #77698 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Színművek

Ithilgalad írta: Broddát a hugom naon cívest elválalná!
:roll:

Miiiii?:mrgreen: Najó.. majd megláttyuk mien férjem lesz... 8O :D :wink:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 1 hónapja #77667 Írta: Telumehtar
Ithil: Elhozhatod csak nekem fel ne gyujtson valamit :mrgreen:
Na jó...nem leszek szemét...Hozzd nyugodtan el ;)

Több
22 éve 1 hónapja #77665 Írta: Ithilgalad
Ithilgalad válaszolt a következő témában: Színművek
Broddát a hugom naon cívest elválalná!
:roll:
(Halehet... , akkor elhoznám 2ára... :hein: )

Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood

Több
22 éve 1 hónapja #77653 Írta: Limbrennil
Limbrennil válaszolt a következő témában: Színművek
Jajj, Szméagol, több ömbizalmat!!!
Ja, izé én most Ring-bearer vagyok csak ezúton üzenem, hogy Réka ezentúl Limbrennil.

Több
22 éve 1 hónapja #77651 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Persze, persze... De az alkatom nem éppen hm... megfelelő... :roll: :oops:

Több
22 éve 1 hónapja #77650 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Színművek
Szméagol:Dorlas, Asgon és Brodda még szabad! :wink:

Nah, emberek!!!!!
Miért nem válaszoltok, hogy jó-e??? :hein:
Igen, Budapesten van, bár kint a fenébe, ez is igaz.
Ez a 17. kerben van, (azaz Rákosborzasztó micsak így hívjuk :twisted: )
Örsről a piros 76-ossal simán el lehet jönni! (És megjegyzem akkor nem kellene kocsi, hogy elvigye a cuccot (kellékeket), mert hozzánk nagyon közel van :!: ).

Legalább 1x november 2-án meg lehetne nézni, nem?
Ring

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 1 hónapja #77579 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

Szméagol: szerep mindig akad :wink: , olvass vissza, van valahol egy lista. Vagy kérdezd Kincsőt, ő szokta összeírni.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
22 éve 1 hónapja #77551 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Van még szerep számomra? Mert akkor elkezdeném figyelmesebben olvasgatni az illető "beszólásait."
Megjött hozzá a kedvem...(persze, ha nem marad szerep az se baj :wink: )

Több
22 éve 1 hónapja #77522 Írta: deagol
deagol válaszolt a következő témában: Színművek
:crying: :cry: :bawling: na jó...maradok Arminas...az egyetlen vigaszom, h. ő is tünde :triste:

"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."

Több
22 éve 1 hónapja #77456 Írta: Beleg Cúthalion

Kincső írta: u.i.: Beleg, küldtem egy e-mailt!

Jol titkolod, nem kaptam semmit :up:

Beleg

Több
22 éve 1 hónapja #77403 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

Sziasztok!

De jó újra neten! Majdnem olyan volt ez a két hét, mintha a levegőt vették volna el tőlem :wink:
Most nincs különösebb közlendőm, csak jelzem, hogy vagyok, és bárki bármivel fordulhat hozzám.

+1 kérés: valaki legyen szíves, küldje el a darabot!! :)

és az első felvonást már átrágtam, bár vannak gondjaim a rövidítéssel :arrow: a rövid változatot is küldjétek el légyszi.

Köszönöm mindenkinek :wink:

Ja, és a tali nagyon jó volt! :wink:

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
22 éve 1 hónapja #77399 Írta: Kincső
Cueddo és Esgal nevének beletételével: :wink:

Kreatív szekció – Színművek
Bemutatkozás

Az MTT Kreatív szekciójának egyik csoportja vagyunk. Egyikünk – fórumos nevén Cueddo - a Szilmarilokból és a Gyűrű kereséséből ismert Túrin Turambar életét dol-gozta át színdarabnak. A Fórumon kialakult csapat szeretné eljátszani, bár szinte min-denki teljesen amatőr.
Még a dolgok kezdetén járunk. Első szemé-lyes, erre a célra kitűzött találkozó idő-pontja szeptember 21-e volt. Körülbelül hu-szonketten jöttünk össze Budapesten. Sze-rencsére csak két olyan embernek nem volt jó az időpont, aki vállal szerepet, és olyanok is jöttek, akik még nem jelentkeztek a Fórumon. Sok fontos dolgot tudtunk meg-beszélni, hiszen mindenki egyszerre volt jelen, ellentétben az Internettel.
Terveink szerint nyárra lenne színpadkész, de a szünet és a nyaralások miatt valószí-nűleg csak szeptemberben lesz az ősbemu-tató. Ennek helyszíne is kérdéses még, több ötlet is felmerült. Mindenképpen Budapesten tervezzük, talán egy művelődési ház szín-háztermét sikerül kibérelnünk elfogadható áron. De addig még nagyon sok munka vár ránk.
A jelmezekhez, kellékekhez a szintén Kreatív szekciós Képzőművészet részlegtől szeretnénk kapni segítséget, amelynek né-hány tagja varrással is foglalkozik. Sokat se-gíthetnek az e területen tevékenykedő rokonok, ismerősök is.
Esgal, aki az egyik női főszerepet, Nienort is játssza, már készített terveket, de sajnos nem tudott eljönni a találkozóra, így nem beszélhettük meg. Az olyan tárgyakat, ruhákat, amelyeket nem kell külön készít-tetni, a csapat felajánlásai biztosítják.
Még nem alakult ki a próbák rendje és helyszíne. Ezt a következő, szintén buda-pesti találkozón, november 2-án fogjuk meg-beszélni, amelyen valószínűleg már egy olvasópróbára is sor fog kerülni. Reméljük, hogy ha nem is kezdettől fogva, de később tarthatunk majd próbákat igazi színpadon, például egy művelődési házban, netán az előadás leendő helyszínén.
Szöveg nélküli és egy-két mondatos statisztaszereplőkből sokra van szükség, és sajnos nincs rá elég jelentkező. Ezúton is keresnénk kisegítőket, például a királyi udvar népének, keletlakó embereknek, orkoknak, banditáknak, brethili embereknek, katonáknak. Szabad még Dorlas, Asgon és Brodda szerepe is.
Reméljük mielőbb sikerül megvalósítanunk a terveinket, és sikerrel adhatjuk majd elő a darabot.

Bocsi a kötőjelekért, az eredetiben máshogy van tördelve, és csak átmásoltam... :roll: Na megyek, és elküldöm Ringnek! :wink:

Több
22 éve 1 hónapja #77397 Írta: Kincső
Igenis, megyek és beleteszem a nickeket... :wink:
Telu: Hát igen... Aki keres, az talál! Ez még egy réges-régi verzió, és csak az én eredeti elképzeléseimet tartalmazza, de talán van benne pár hasznos dolog... :roll:

Több
22 éve 1 hónapja #77385 Írta: Telumehtar

Kincsö írta: Sziasztok!
Összeírtam, hogy én hogyan gondolom a szereplők ruháit.
Tehát:
falubeliek - egyszerű, hétköznapi munkaruhák;
Húrin - előkelőbb, világos ruha;
Morwen - hosszú, bő, sötétkék ruha;
Túrin - világos ruha, az utazáshoz szürke v. terepszínű köpeny, Doriath elhagyása után sötét ruha+köpeny;
Lalaith - fehér ruha;
szolgák - egyszerű ruhák, én régi falusi öltözetekre gondoltam;
dajka - kikeményített alsószoknya, fehér kötény, blúz, fejkötő;
Sador - u.olyan, mint a többi szolga;
Húrin katonái - világos, esetleg csillogó ruhák;
Morgoth - fekete, bő köpeny, és lehet hogy rossz ötlet, de én a fejét maszkkal képzeltem el;
Morgoth 2 szolgája - fekete, csuklyás köpeny;
Gethron és Grithnir - szürke v. terepszínű (barna) ruha;
Beleg - fehér, csillogó ruha, csuklyás, szürke köpeny (sztem fontos, amikor először jelenik meg tünde a színen, rögtön tudniuk kell a nézőknek, hogy nem ember, hanem tünde)
Thingol - világosszürke köpeny;
Melian - fehér, suhogó ruha;
Saeros - fekete köpeny, tarka ruha (a kétszínűségét jellemzi)
udvar népe, ajtónálló - világos ruhák;
Mablung+kísérői - szürke köpeny, fehér ruha;
Nellas - zöldesbarna v. világosszürke, egyszerű ruha;
Larnach lánya - piros kendő, rikító színű ruha (akár rózsaszín is lehet, nem baj, ha nem illik össze);
banditák - viseltes, szürke ruhák;
erdei falu lakói - falusi ruhák;
Mím és a másik két törp - hosszú sapka, tarka ruha;
Gwindor - kissé őszülő haj, először viseltes, szürke köpeny, majd új,fehér;
Orodreth királyi tanácsa - világos ruhák (ua., mint Thingol udvarnépe);
Finduilas - fehér, hosszú ruha;
Gelmir, Arminas - szürke v. terepszínű köpenyek, ruhák;
Orodreth - szürkésfehér, csillogóbb, mint Thingolé;
Glaurung - teljesen más téma, írjatok ötleteket;
Brodda - sötét, esetleg tarka ruha;
Aerin - kék ruha (esetleg ua., mint Morwené); világos kendő a vállára;
keletlakók - sötét v. tarka ruhák;
Asgon - kopottas ruha, mint a többi szolgának;
Dorlas, Brandir, Hunthor - barna, szürke ruha és köpeny
brethili férfiak - ua., mint erdei falu lakói
brethili nők - színes szoknya, kendő, fehér blúz;
brethili gyerekek - itt szerepelhet "Lalaith", és még egy két fiatalabb korú, pl. Telu, én, stb., hasonló ruha, mint a felnőtteknek;
Níniel Nienor - fehér ruha, fölötte először u.olyan köpeny, mint Mablung kísérőinek, azután fekete;
Tuor, Idril, Earendil, Elwing - fehér ruhák, Tuor és Earendil: fehér köpeny;
Turgon - fehér ruha, világosszürke köpeny (ua., mint Thingolé)

Na még ilyet is találtam :P

Több
22 éve 1 hónapja - 22 éve 1 hónapja #77384 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Színművek
Nah, emberek!!!!!
Miért nem válaszoltok, hogy jó-e??? :hein:
Igen, Budapesten van, bár kint a fenébe, ez is igaz.
Ez a 17. kerben van, (azaz Rákosborzasztó micsak így hívjuk :twisted: )
Örsről a piros 76-ossal simán el lehet jönni! (És megjegyzem akkor nem kellene kocsi, hogy elvigye a cuccot (kellékeket), mert hozzánk nagyon közel van :!: ).
Kincső: Cueddonak feltétlen elküldöm, hogy jóváhagyja e!
deagol: Réka üzeni:Gwindor már nagyon hozzánőtt a szívéhez, és szeretne ő lenni.
(Ráírtam a kezére hazafelé menet a taliról, hogy Gwindor és végig azzal hülyült, hogy "Á! Én vagyok Gwindor!")
Üdv:
Ring

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 1 hónapja - 22 éve 1 hónapja #77383 Írta: Telumehtar

Kincsö írta: További szereplők („statiszták”): /felkiáltójel: van szövege, ha egy mondat is/
5-6 falubeli, esetleg lehet közöttük nő is (!: 4-nek van szövege)
szolgák Húrin házában (a *-gal jelöltek közéjük tartoznak)
Túrin dajkája (!)
10 katona, akikkel Húrin a csatába megy, ők játszhatják
Morgoth 2 szolgája
Keletlakó emberek
Thingol udvarnépe: közéjük tartozik Mablung és Saeros, (!:ajtónálló)
Mablungot kísérő tündék
Banditák (!: öreg bandita, egy bandita, másik bandita)
Erdei falu lakói (!: Larnach)
Két törp
Orodreth királyi tanácsa

Hogy miket nem talál az ember :D
Ezt még 100000 éve irta Kincső...Ime a statiszta szerepek...gondolom nem mindegyik ;)

Több
22 éve 1 hónapja #77379 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Statisztának szereztem két embert (lányt). Jöhetnek majd?

Több
22 éve 1 hónapja #77372 Írta: Telumehtar
Én is támogatom a neveket....mert ugyebár ez az MTTs ujságban lesz....? Na mármost akkor ha valaki "külsö" jelentkezni akar varni akkor csak annyit tud hogy "az egyik lány" tervezget ruhákat....nos szerintetek ez a személy tudni fogja hogy ki lesz az az "egyik lány" ????

Több
22 éve 1 hónapja #77359 Írta: deagol
deagol válaszolt a következő témában: Színművek
Kncső: sztem nyugodtan beleveheted a nickeket, úgyis mindenki vállalja majd, a talin is így szólítottuk egymást!
Ring_ beszéltél a szerepem ügyében Rékával? :hein:

"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."

Több
22 éve 1 hónapja #77357 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Színművek
Emberek, Cueddo nevét feltétlenül bele kellene venni a cikkbe! Így személytelen a dolog. (Jótanács! Mint egykori kiselőadó mondom.)

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 1 hónapja #77352 Írta: Kincső
Hát most már nick nélküli lett... Tehát itt van, de rohanok:

Kreatív szekció – Színművek
Bemutatkozás

Az MTT Kreatív szekciójának egyik cso-portja vagyunk. Egyikünk a Szilmarilokból és a Gyűrű kereséséből ismert Túrin Turambar életét dolgozta át színdarabnak. A Fórumon kialakult csapat szeretné eljátszani, bár szinte mindenki teljesen amatőr.
Még a dolgok kezdetén járunk. Első szemé-lyes, erre a célra kitűzött találkozó idő-pontja szeptember 21-e volt. Körülbelül hu-szonketten jöttünk össze Budapesten. Sze-rencsére csak két olyan embernek nem volt jó az időpont, aki vállal szerepet, és olyanok is jöttek, akik még nem jelentkeztek a Fórumon. Sok fontos dolgot tudtunk meg-beszélni, hiszen mindenki egyszerre volt jelen, ellentétben az Internettel.
Terveink szerint nyárra lenne színpadkész, de a szünet és a nyaralások miatt valószí-nűleg csak szeptemberben lesz az ősbemu-tató. Ennek helyszíne is kérdéses még, több ötlet is felmerült. Mindenképpen Budapesten tervezzük, talán egy művelődési ház szín-háztermét sikerül kibérelnünk elfogadható áron. De addig még nagyon sok munka vár ránk.
A jelmezekhez, kellékekhez a szintén Kreatív szekciós Képzőművészet részlegtől szeretnénk kapni segítséget, amelynek né-hány tagja varrással is foglalkozik. Sokat se-gíthetnek az e területen tevékenykedő rokonok, ismerősök is.
Az egyik lány már készített terveket, de sajnos nem tudott eljönni a találkozóra, így nem beszélhettük meg. Az olyan tárgyakat, ruhákat, amelyeket nem kell külön készít-tetni, a csapat felajánlásai biztosítják.
Még nem alakult ki a próbák rendje és helyszíne. Ezt a következő, szintén buda-pesti találkozón, november 2-án fogjuk meg-beszélni, amelyen valószínűleg már egy olvasópróbára is sor fog kerülni. Reméljük, hogy ha nem is kezdettől fogva, de később tarthatunk majd próbákat igazi színpadon, például egy művelődési házban, netán az előadás leendő helyszínén.
Szöveg nélküli és egy-két mondatos statisztaszereplőkből sokra van szükség, és sajnos nincs rá elég jelentkező. Ezúton is keresnénk kisegítőket, például a királyi udvar népének, keletlakó embereknek, orkoknak, banditáknak, brethili embereknek, katonáknak. Szabad még Dorlas, Asgon és Brodda szerepe is.
Reméljük mielőbb sikerül megvalósítanunk a terveinket, és sikerrel adhatjuk majd elő a darabot.

Ring: mivel holnap elutazom, az esetleges felmerülő javítandó dolgok kijavítására felhatalmazlak (lévén te újságkészítő és színműves is vagy).
Sziasztok:
Kincső

u.i.: Beleg, küldtem egy e-mailt!

Több
22 éve 1 hónapja #77322 Írta: Beleg Cúthalion
Hol az iskolad, Ring? Ugye pesten? :D
Mert akkor jo egynek :D

Beleg

Több
22 éve 1 hónapja #77321 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Színművek

Ring-bearer írta: Figyu!
Nálunk az iskolában lehetne próbát tartani!
Taneteremben. Ez régen egy grófi család háza volt, egyik tanárom ajánlotta fel ki maga is Gyűrűk Ura-fa.
Gyorsan válaszoljatok, hogy jó lenne e!

Gyorsan jó!

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.184 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére