Még egyszer mondom, hogy (itt) előre tisztázott, megbeszélt és fixált napirend nélkül nincs értelme alakuló ülésnek-- vagy akkor nagyjából egy hétvégét kell rászánni. Ha nincs semmi előzetes irányvonal, akkor nem lehet levezetni az egészet, és szétesik. Tehát, még egyszer mondom: meg kell itt vitassuk, előre, pontosan miről kell beszéljünk. Ez a bizottsági ülések egyik hülye formaitásának tűnik, de igazából ha jól csinálják, nagyon sok időt spórolunk meg.<br> <br> Weblappal nem tudom, hogy állunk-- mi kéne rajta legyen? Nem lehet egyszerűen a már létező és jó Tolkien lapok egyikét felkérni, hogy szolgáljon 'gazda-lapként' a Társaság számára? Csak azért gondolom így, mert feleslegesnek látok elindítani egy újabb Tolkien lapot, amin úgyis nagyjából ugyanaz van. Remélem, Svindlert nem sértem meg ezzel, de mondjuk Völgyzugoly, ha egy normálisan elérhető (mondjuk külföldről is) szerveren lenne, ideális lenne. Máris van ott primér és szekundér bibliográfia, (fejleszthető) Középfölde összefoglaló, életrajz (amit szintén lehet bővíteni), stb. stb. Kikerülhetne egy MTT logo a menübe, és ott nyílhatna maga az oldal-- mondjuk úgy kellene megcsinálni, hogy kívülről közvetlenül is lehessen hozzá linkelni, és akkor tökéletesen betöltené a funkcióját. És akkor Völgyzugoly is profitálna az egészből, mert több nézőpont és többféle anyag kerülhetne fel.<br> Röplap v. prospektus jó ötlet, valahogy a neten kívül is ismertetnünk kell magunkat. És persze idővel (és munkával) kiadványokban is lehet gondolkodni, aminek megintcsak ezer meg egy előnye van. Az alakuló ülés szimpóziummá alakítása szerintem nem nagyon lehetséges, túl sok formális dolgot kell majd megbeszéljünk ott. Viszont már mondtam, hogy ha a formai dolgokkal megvagyunk, akkor egy 'reprezentatív alakuló konferenciára/szimpóziumra' nagyon szívesen kijárom a Szegedi Tudományegyetem támogatását-- terem, presztizs, talán pénz, ilyenek. Ott lehetnének általános és specifikus dolgozatok, előadások, tevékenyésg-javaslatok (amiket a formális alakuló ülésen csak az okirathoz szükséges általánosságokban beszéltünk meg)-- és persze mondjuk óangol és óészaki felolvasások (l. Inklings, Viking Club)... bordalok megtanulása a Songs for the Philologist-ból. Szóval mindenki húzzon bele.