Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Több
17 éve 1 hónapja #344955 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Ulmo írta: OK, a "szimpla DVD" arra vonatkozott, hogy se Blu-ray, se HD. (egyébként már jópár film kijött valamelyik új formátumban, van lejátszó, amelyik mindkettőt kezeli, és szvsz pont a GyU-filmekkel lehetne fellendíteni a lejátszók eladását, de ez más kérdés)

... de mivel a Gyűrűk Ura New Line/Warner, ezért szerződésbe van kötve, hogy a 2008-as vagy 2009-es évig egyik új formátumban sem jelenhet meg a film.
Egyébként már létezik HD verzió, és nagyon de nagyon randa a CGI (A király visszatér Fekete Kapus jelenetét láttam, de borzasztóan néz ki a kapu CGI-je ilyen nagyban... remélem, hogy korrigálni fogják a hibát, mert moziban esetleg nem figyel a néző az ilyen részletekre, de HD tévén ez nagyon rondán fog mutatni).
Normális kombó drive pedig szerintem még nincs... A Pioneer jelentett be most egyet, az LG már piacra dobta a sajátját (fikázzák is a külföldi fórumokon agyba-főbe), a Samsung megint tervez, és talán a hazai fizetésekhez képest nem mindenki engedhet meg magának PS3-at vagy egyéb lejátszót rendeljen (jórészt külföldről), a HD TV-ről nem is beszélve.
A DVD18-cal nem értem, mi a probléma: a bővített változatnál is cserélni kellett a lemezt, itt annyi lesz a különbség, hogy megfordítod. Pár mozdulattal még kevesebbe is telik :D
Kezdünk erősen offolni, úgy gondolom :roll:
Na mindegy, szerintem örüljünk, hogy egyáltalán egy év késéssel ez a kiadás elért a kalózkodásoknak köszönhetően egyre rothatóbb magyar DVD-piacra. Aki nem kíváncsi az új werkfilmre, az nem veszi meg, ennyi :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 1 hónapja #344939 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
OK, a "szimpla DVD" arra vonatkozott, hogy se Blu-ray, se HD. (egyébként már jópár film kijött valamelyik új formátumban, van lejátszó, amelyik mindkettőt kezeli, és szvsz pont a GyU-filmekkel lehetne fellendíteni a lejátszók eladását, de ez más kérdés)
Ha DVD18-as lemezeken jön ki a cucc, az megint vicces lesz: lehet forgatni a lemezeket, mint a régi jó öreg magnókazettát :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 1 hónapja #344938 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Azt hiszem, hogy nem csak a NLC de akik ezzel az egésszel foglalkoznak jóval a GYU filmek után is tudnak ötleteket adni, alkotni, hogy hogyan lehessen még a GYU témát mégjobban körüljárni és ebből pénzt kihozni.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 1 hónapja #344937 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Ulmo írta: Hát ahogy elnézem, ez még szimpla DVD-n fog kijönni. Azít írják, egy lemezen lesz a moziverzió és a bővített, a másik lemezen különféle dokumentumfilmek. Valahogy nem hiszem, hogy meg fogom venni :?
Egybként sem az Xpress, sem a Netpiac nem tud ezekről a kiadásokról, így még nagyon bizonytalan lehet a megjelenés.

Nem egészen így van. Valóban sima DVD-n fog kijönni (tudtommal 2008/09-ig nem is jöhet ki Blu-rayen vagy HD-DVD-n, meg kinek lenne hozzá egyáltalán lejátszó?), viszont nem szimpla DVD-n, hanem DVD18-on (akik esetleg nem technikai bubusok, ez azt jelenti, hogy a lemezen két db kétrétegű adatrész van, tehát így oldják meg, hogy egy lemezre ráférjen a sima és a bővített változat - teszem hozzá, nem két külön videosáv lesz, hanem ún. egybefűzött technikát fognak alkalmazni).
Aki nem vette meg valamelyik változatot, az úgyis be fogja gyűjteni. Ha pedig az FHE lesz olyan rendes, hogy digipakkba rakja, akkor fogyni is fog rendesen.
A Netpiacot szerintem hagyjuk, ők khm... kicsit lassúak, de az Xpressre is csak 3-4 héttel a megjelenés előtt kerülnek fel a dolgok. És mint ahogy jamamura szadakó írta a dvdextrán a kommentekben, novemberre lett kitolva a megjelenés a csomagolás változása miatt.

Több
17 éve 1 hónapja #344921 Írta: Ulmo

cortez71 írta:

Ilweran írta: Más...
A szeptemberi VOX magazin 99. oldalán, a tervezett szeptemberi DVD-megjelenések közt olvasható a következő:
A Gyűrűk Ura trilógia - Kétlemezes limitált változatokban
Rákerestem a neten, de nem találtam semmi infót. Tud erről valaki valamit? Mi ez? Más mint az eddigiek? Tényleg megjelenik, vagy csak az újság költött? Ha igen, érdemes megvenni?
:?: :?: :?:

Pedig valamelyik topicban linkeltem :P
FHE szeptemberi megjelenések
A lényeg, h novemberre csúszott a megjelenés, viszont reménykedhetünk valami szép tokban :D
Ill.: nagyfelbontású artworkök

Hát ahogy elnézem, ez még szimpla DVD-n fog kijönni. Azít írják, egy lemezen lesz a moziverzió és a bővített, a másik lemezen különféle dokumentumfilmek. Valahogy nem hiszem, hogy meg fogom venni :?
Egybként sem az Xpress, sem a Netpiac nem tud ezekről a kiadásokról, így még nagyon bizonytalan lehet a megjelenés.

Több
17 éve 1 hónapja #344907 Írta: cortez71

Ilweran írta: Más...
A szeptemberi VOX magazin 99. oldalán, a tervezett szeptemberi DVD-megjelenések közt olvasható a következő:
Rákerestem a neten, de nem találtam semmi infót. Tud erről valaki valamit? Mi ez? Más mint az eddigiek? Tényleg megjelenik, vagy csak az újság költött? Ha igen, érdemes megvenni?

Pedig valamelyik topicban linkeltem :P
FHE szeptemberi megjelenések
A lényeg, h novemberre csúszott a megjelenés, viszont reménykedhetünk valami szép tokban :D
Ill.: nagyfelbontású artworkök

Több
17 éve 1 hónapja #344882 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Ez az a limitált számú kiadás, mely mindkét változatot (moziverzió és bővített) tartalmazza, plusz egy teljesen új dokumentumfilmet mindhárom részhez. Bővebben erről lásd a hivtalos oldalt: www.lordoftherings.net

Több
17 éve 1 hónapja #344867 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Más...

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 1 hónapja #344862 Írta: Attila
Nekem a császár jut eszembe róla a Pompei c. filmből...tisztára hasonlít rá.

Nem tudom én jobban örülnék neki, hogy ha Sir Ian Holm játszaná Bilbót. Tudom, hogy probléma van a korával de...nem tom... :roll:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 1 hónapja #344831 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Gandalf írta: Már egy rajongói fake-poszter is készült Martinról, mint Bilbóról:
www.herr-der-ringe-film.de/v2/me ... Poster.jpg

Szvsz, Monty Python: Bilbo élete. Erre asszociálok a kép láttán. :D

Több
17 éve 1 hónapja #344778 Írta: Koko
Koko válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Gandalf írta: Már egy rajongói fake-poszter is készült Martinról, mint Bilbóról:

Végülis... ha jobban belegondolok...
Legalább nem lesz valami nyálgép fazon akiért tódulnak a tinilányok a moziba. Tóduljanak tóduljanak csak ne ezért. :)

Több
17 éve 1 hónapja #344733 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Jaj... ez így gagyi, már bocsánat.....
Remélem nem rontják el, még ha ő lesz Bilbó sem ilyen hajjal... :?
Totál úgy néz így ki, mint Dudley Moore...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 1 hónapja #344728 Írta: Gandalf

Több
17 éve 1 hónapja #344704 Írta: Kar_sa

Attila írta: Vicces, hogy Ulmo felszólítására tovább vitáztok... :D :D:D :lol: :lol: :lol:

OFF
A felszólítás a Felagund és köztem történő állítólagos személyeskedésre vonatkozott...
Szerintem Felagund egyetért velem (kivételesen? :P ), hogy a "toroktépő támadások" egyáltalán nem személyeskedtek. Részemről legalábbis. Legalábbis én bárki másnak is ugyanígy beírtam volna azokat a hozzászólásokat.
ON
Örülök, hogy legalább ketten egy véleményen állnak itt velem. :P
(megj.: IMDB-n a Martin Freeman fórumon ebben a témában totális ováció van. :lol: )

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 1 hónapja #344564 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Ilweran írta: Szerintem tipikus hobbitfeje van. :D

valóban :) tényleg nem lenne rossz Bilbó belőle (főleg ha jó színész :P )

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 1 hónapja #344521 Írta: Attila
Vicces, hogy Ulmo felszólítására tovább vitáztok... :D :D:D :lol: :lol: :lol:

Több
17 éve 1 hónapja #344496 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Én így kívülállóként tökre élvezem ezt a kis vitát... :lol:
Nekem tetszene Martin Freeman. Szerintem tipikus hobbitfeje van. :D

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 1 hónapja #344481 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Tény, hogy Elijahnak eléggé kockafeje van :D

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 1 hónapja #344480 Írta: Kar_sa

Felagund írta: Kar'sa: ami azt illeti itt se véleményt nyilvánítasz, hanem kinyilatkoztatsz, mint "más topicokban". Gondoltan finoman szólok, hogy lehetnek más vélemények is ;)

Rendben... *szerintem* nem hobbitformák.
Megjegyzem, teljes mértékben Tolkienból indulok ki:

Tolkien írta: "I picture a fairly human figure, not a kind of fairy rabbit as some of my British reviewers seem to fancy: fattish in the stomach, shortish in the leg. A round, jovial face; ears only slightly pointed and 'elvish'; hair short and curling (brown). The feet from the ankles down, covered with brown hairy fur.

==> Szóval én nem tartom elég daginak a hobbitjainkat.
Persze lehet soványító szemem van. :o

Mindenesetre most kíváncsian várom a filmet, és szurkolok egy *szerintem* jó Bilbóért.
Ian Holmmal külsőleg semmi bajom nincs, sőt szerintem a szerepet is tökéletesen tudná nyújtani, de azért ő meg már szvsz a másik véglet korban...
Az viszont garantált, hogy ha 26 éven aluli színész lesz Bilbó, én nem fogom megnézni a filmet... :roll:

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 1 hónapja #344475 Írta: Ulmo
Kar'sa és Felagund:

Kezd egy kicsit elegem lenni abból, hogy folyamatosan kettőtök személyeskedő vitájába ütközök a fórum különböző részein. Utoljára szólok, hogy tegyétek át az egymással kapcsolatos problémáitokat privátba.
Reagálásokat maximum privátban kérek. Köszöntem.

Több
17 éve 1 hónapja #344473 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Kar'sa: ami azt illeti itt se véleményt nyilvánítasz, hanem kinyilatkoztatsz, mint "más topicokban". Gondoltan finoman szólok, hogy lehetnek más vélemények is ;)

Több
17 éve 1 hónapja #344472 Írta: Gandalf
P.J. megnyerte az NLC elleni pereskedés első forulóját, remélem, ez a csúf ügy most már nem húzódik túl sokáig...

Több
17 éve 1 hónapja #344471 Írta: Kar_sa

Felagund írta: Rugalmasság, édes egykomám, rugalmasság ;)

Ezt elismételhetném neked némely topikokban. :P
Másrészt rugalmasság ide vagy oda, a főszereplő hobbitok a filmben Samu kivételével egyáltalán nem voltak hobbitformák.
Meg ha már rugalmasság, akkor már ugyan, legyünk rugalmasak, és pl. legyen Aragorn vs. Szauron, mer' miért ne?
Szvsz ha egy olyan snassz alakot választanának, mint Freeman, végre bebizonyíthatná Hollywood, hogy sikerfilmet ma sem csak nyálas főszereplővel lehet csináni...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 1 hónapja #344470 Írta: Felagund
Rugalmasság, édes egykomám, rugalmasság ;)

Más kérdés, hogy Elijah Woodnál tényleg lehetne jobb színészt találni...

Több
17 éve 1 hónapja #344461 Írta: Kar_sa

Felagund írta: Megjegyezném, hogy a hobbitoknál az 50 év emberi életkorra átszámítva olyan 30 év körül lehet ;)

Úgy értettem, hogy még hobbitviszonylatban sem.
És jééé, nem is volt annyi (mmint harminc)... :P

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 1 hónapja #344459 Írta: Felagund
Megjegyezném, hogy a hobbitoknál az 50 év emberi életkorra átszámítva olyan 30 év körül lehet ;)

Több
17 éve 1 hónapja #344450 Írta: Kar_sa

Koko írta: Szvsz ha Ian Holm nem vállalná egy fiatalabb színészt kellene szerezni. Najó azért nem Shia-ra gondolok, nincs vele semmi bajom, sőt még kedvelem is, de Bilbóként köszi nem. Ennek a Freemannek meg azért nem látom értelmét mert korban már majdnem ott vannak Holmmal és annyira meg nem hasonlítanak hogy az átlag mozinéző levágja hogy ki is ő valójában. De ha nemcsak a tömegre gondolok, nekem is elég lenne megemészteni hogy ő Bilbó. Egy fiatalabb színésznél nem nagyon lenne ilyen gond. Egy 25-30-as színész lenne jó.

Frodó is 50 éves volt a könyvben... És mégis szvsz remekül eljátszotta a fiatal Elijah.

Bár akármi lesz megbízok PJ-ben.

Más kérdés, hogy Frodó egyáltalán nem 50-nek nézett ki, és hát jah... bizonyára fantasztikus volt, de nekem fizikai undorom van továbbra is Woodtól...

Mellesleg: Freeman 36 éves. Ian Holm 76.
Végülis csekély negyven év különbség...
Szvsz amúgy Freeman hasonlít Holmra, de ha más nem, sokkal-sokkal jobban, mint Lebouf...
Valamint egy kis kosztüm és smink csodákra képes. :P

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 1 hónapja #344435 Írta: Koko
Koko válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Szvsz ha Ian Holm nem vállalná egy fiatalabb színészt kellene szerezni. Najó azért nem Shia-ra gondolok, nincs vele semmi bajom, sőt még kedvelem is, de Bilbóként köszi nem. Ennek a Freemannek meg azért nem látom értelmét mert korban már majdnem ott vannak Holmmal és annyira meg nem hasonlítanak hogy az átlag mozinéző levágja hogy ki is ő valójában. De ha nemcsak a tömegre gondolok, nekem is elég lenne megemészteni hogy ő Bilbó. Egy fiatalabb színésznél nem nagyon lenne ilyen gond. Egy 25-30-as színész lenne jó.

Frodó is 50 éves volt a könyvben... És mégis szvsz remekül eljátszotta a fiatal Elijah.

Bár akármi lesz megbízok PJ-ben.

Több
17 éve 1 hónapja #344372 Írta: Gandalf
Nyilván egy Hobbit-film annyira lenne vígjáték csak, mint A GyU-filmek...
Eddig mindenhol azt lehetett olvasni, hogy ez A GyU hangvételéhez igazodna inkább.

Persze filmes comic reliefek itt is lesznek bizonyára, akár a törpökre gondolunk, akár magára Bilbóra bizonyos értelemben.

Több
17 éve 1 hónapja #344366 Írta: Kar_sa

knoppm írta:

Kar'sa írta: És Ulmo: ki kell javítsalak, most hogy el is gondolkodtam rajta egy picit, a Hobbit igenis nagyrészt humoros könyv, eleve ahogy kezdődik, LOL, a fel-felbukkanó törpök, etc.

A Hobbit nem különösebben humoros könyv és valószínű, hogy nem vígjáték készül belőle.

Ilyet nem is állítottam, hogy vígjáték készülne. De ha nem látod benne a rengeteg humort, az csak a te humorérzékedet minősíti :P
Könyörgöm, elolvastad azt a hozzászólást, amit két és fél órával előbb írtam, mint te?

Kārātārānen a áirâë...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.732 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére