Filmzene

Több
20 éve 8 hónapja #178646 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
Újítás van a www.elvish.orgon

Új szövegeket találtak a Twilight and Shadow-ba, meg a Grey Havensnek, és megvan Ben Del Maestro énekének a szövege is a Minas Tirith-ből, de egyelőre elég unofficialnek néznek ki a Twilight and Shadow-osak.

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #178605 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Filmzene
Sil: épp azt találtam én is nyomasztónak, hogy a film szerint az út Valinorba egyenlő a halállal. Mondjuk a film alapján erre korábban is gondoltam. Vagyis a filmet és könyvet együtt nézve gyanús, hogy mi is lesz a tündékkel, ha átkelnek a tengeren. Akkor lett ez nekem igazán gyanús, mikor a könyv végén Frodó (erre nem emlékszem pontosan) fehér partokat lát, és olyasmiket, amik a filmben a halállal kapcsolatban hangzottak el. Lehet, hogy PJ valahogy így értelmezte?

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja - 20 éve 8 hónapja #178587 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Filmzene
Tom,h ezer éve lejárt kérdés,de honnan lehet letölteni Cross Borns-t?az oldalát megtaláltam meg mindet,csak nemtom honnan lehetne letölteni vmit...
Segítsetek lécci!!

Több
20 éve 8 hónapja #178560 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene
Drowse: ez a két rész teljesen könyvhű, utalás a valinori útra... Ha megnézed a könyv végén a Szürkeréves jelenet végét, ott van szó erről... Az egyetlen zavaró tényező, hogy a filmben eléggé a halál szinonímájaként használják...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 8 hónapja #178553 Írta: Drowse
Bocs, most egy kicsit el fogok térni az éppen aktuális témától. Tegnap néztem a RotK-t angolul (nem feliratosan, mert azt nem találom sehol), és most nem emlékszem pontosan hogy volt, de mikor Gandalf beszél Pippinnek a halálról, a másik ösvényről, mondja vhol, hogy "silver-glass". Ez így elég gáz, hisz az Into the West szövegében van egy rész: "And all will turn to silver-glass". Ez a felfedezés redesen odavágott. :(

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 8 hónapja #178540 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Filmzene

Erda niire (Area) írta: Hát, elolvastam a szöveget, nem értek mindent, de inkább nem is akarok! Az a dal, amiben a Britney és a The Return of the Rings szavak szinte egymás után jönnek, nem hiszem, hogy jót tenne az lelkemnek (és a szívemnek..) :?

Na és Szméagol meg Janet melle? :lol: Nem kevésbé ciki párosítás... Sztem egyébként rém vicces, Billy C. felülmúlta önmagát... (a többi film dala is jó volt, ha vki figyelte). :D
Arról nem is szólva, hogy Return of the Rings nincs is, és pont ezért hüle Birtney meg JLo... :tongue:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
20 éve 8 hónapja #178538 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Filmzene
Hát, elolvastam a szöveget, nem értek mindent, de inkább nem is akarok! Az a dal, amiben a Britney és a The Return of the Rings szavak szinte egymás után jönnek, nem hiszem, hogy jót tenne az lelkemnek (és a szívemnek..) :?

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 8 hónapja #178518 Írta: Sil
Áfi: Hát, nem teljesen hivatalos, de ez van... Egy rajongó által készített transcript a theonering.net-ről...

Tears unnumbered

Több
20 éve 8 hónapja #178510 Írta: Áfonya
OFF: Sil, ez honnan van?! 8O Vmi hivatalos-féle? A Britney - JLo-ra időközben én is rájöttem, hogy "both broke", de egy-két helyen én tökre mást hallok, mint ami ide van írva... (persze lehet, h. csak én vagyok a hülye, de ezt a lehetőséget szeretem kizárni... :twisted: )
És Gest and Minelli! Mint Liza Minelli meg a férje, gondolom...! :lol: *homlokára csap*

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
20 éve 8 hónapja #178432 Írta: Sil
Itt a szövege annak a dalnak, amit Billy Crystal énekelt a RotK-ról az Oscaron:

Hobbits with feet big and hairy and smelly
More horrific battles than Gest and Minelli

Ian and Viggo are Queen and some Kings
this is the gang in the Lord of the Rings

Frodo and Sam on a mythical planet
then Smeagol pops out like the right boob of Janet

Britney and JLo broke both of their flings
They thought it was called "The Return of the Rings"

Lithium social pills and peyote
Moonshine and brittan from Truman Capote
JRR Tolkien was taking these things
when he contrived the Lord of the Rings

Peter Jackson made it THREE though.
He sure got it right.
I loved every frame of The Lord of the Rings.
So I downloaded it Last Night.
All Night
All Night Long!

Tears unnumbered

Több
20 éve 8 hónapja #178370 Írta: Dún, a dán
Dún, a dán válaszolt a következő témában: Filmzene

Áfonya írta:

Dún, a dán írta:

Lilliana írta: Dún a dán! Az Oscaros elöadásra gondolsz? Ott amennyire én láttam nem volt külön videó(szép is lett volna akkor minek ígyekezett úgy szegény Annie... :twisted: ),viszont rajta is volt mit nézni ,értsd mindent megtett hogy akármilyen konkrét filmes kép nélkül Középföldére vigyen(jobban mondva hogy el hozzon onnan :D ...).
De végül asszem megértem miért ö lett választva,ez az odaadás és igyekvés amit adott a dalhoz,meghatározó elem,s elfelejtetette velem minden elöitéletemet(öhm,sajnos voltak...)

Igenigen. A gálák stíluára gondoltam, hogy valami videoklip szerűség mehetett mögötte, a kivetítőn..

Sajna idén semmi ilyesmi nem volt. Én is emlékszem, amikor Enyát jelölték, és előadta a May it Be-t, akkor mögötte kivetítőn FOTR-es jelenetek mentek.
Most ezt valahogy elhagyták, lehet, hogy nem akarták elvonni a figyelmet a fellépőkről. :hein: (Én spec sajnáltam nagyon.)

Hát igen, elképzelek álomszerű, átmosott képeket, bevágásokat a filmből, (hasonlóan a FILM legvégéhez, csak azok grafitrajzok voltak) ahogy Annie Lennox élőben festi alá gyönyörű hangjával.
És beleborzongok...

Szvsz ő maga nem olyan szép, mint a film. :lol:

Szóval jó lett volna.

Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.

Több
20 éve 8 hónapja #178301 Írta: Áfonya

Dún, a dán írta:

Lilliana írta: Dún a dán! Az Oscaros elöadásra gondolsz? Ott amennyire én láttam nem volt külön videó(szép is lett volna akkor minek ígyekezett úgy szegény Annie... :twisted: ),viszont rajta is volt mit nézni ,értsd mindent megtett hogy akármilyen konkrét filmes kép nélkül Középföldére vigyen(jobban mondva hogy el hozzon onnan :D ...).
De végül asszem megértem miért ö lett választva,ez az odaadás és igyekvés amit adott a dalhoz,meghatározó elem,s elfelejtetette velem minden elöitéletemet(öhm,sajnos voltak...)

Igenigen. A gálák stíluára gondoltam, hogy valami videoklip szerűség mehetett mögötte, a kivetítőn..

Sajna idén semmi ilyesmi nem volt. Én is emlékszem, amikor Enyát jelölték, és előadta a May it Be-t, akkor mögötte kivetítőn FOTR-es jelenetek mentek.
Most ezt valahogy elhagyták, lehet, hogy nem akarták elvonni a figyelmet a fellépőkről. :hein: (Én spec sajnáltam nagyon.)

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
20 éve 8 hónapja #178299 Írta: Dún, a dán

Több
20 éve 8 hónapja #178216 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: Filmzene
Dún a dán! Az Oscaros elöadásra gondolsz? Ott amennyire én láttam nem volt külön videó(szép is lett volna akkor minek ígyekezett úgy szegény Annie... :twisted: ),viszont rajta is volt mit nézni ,értsd mindent megtett hogy akármilyen konkrét filmes kép nélkül Középföldére vigyen(jobban mondva hogy el hozzon onnan :D ...).

Cameron Duncan Lives!

Több
20 éve 8 hónapja #178215 Írta: Sil
Nimrodel: megjelent nálunk is már januárban, nézd meg valami nagyobb lemezboltban. :wink:

Annie Lennoxról az Oscar-díjon nincs egyelőre videó a neten. :cry:

Tears unnumbered

Több
20 éve 8 hónapja #178211 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Filmzene
Mekkora az esélye annak, hogy egy ilyennel szembetalálkozok valahol a közelben? :roll: Nem szeretnék Koreáig menni érte.

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
20 éve 8 hónapja #178200 Írta: Dún, a dán

Saint írta: nincs fent valami video a neten Annie Lenox eloadasarol? (Sil? :wink: )

Csatlakozom, sokan maradtunk le róla...

Gondolom, ment valami video is a kivetítőn, miközben énekelt...

Úgy kéne.

Több
20 éve 8 hónapja #177995 Írta: Ungwe
Ungwe válaszolt a következő témában: Filmzene

Erda niire (Area) írta: Nekem már ott könnybe lábadt a szemem, hogy "Lay down", de ott kezdtek el némány folyni a könnyeim, hogy "Why do you weep?". Olyan volt, mintha csak nekem/nekünk éneket volna Annie, mert mindenki szomorú volt, vagy elgondolkodott, és én csak néztem.... és egyszerüen bőgi KELLETT! Ment a szomorú, de vigasztaló zene, és tuszkoltak ki a teremből, és hirtelen ott voltam a plasában, ahol minden már a mai világ, és még viszhangzott a fejemben a dal: "Hope fades into the world of night trought shadows falling out memory and time..." áááá... végigbőgtem az egész hazautat.... :cry: :oops: :roll:

Teljesen ,pontosan, totálisan ugyan ez volt velem is..
Kikvéve azt, hogy miután kivánszorogtam a teremből (utolsóként) az egyik 'mozisfiú' utánam dobta a kis seprüjét amivel az ülésekről szette le a pattogatottkukoricát.(Komolyan) ..Hogyis mondjam.... :roll: :x (Ez ugyis off)

Ranglista nálam akkor is:
May it be Into, the West
Gollum's song

'És elhiszem, hogy segít, aki árt;
Mindent meg

Több
20 éve 8 hónapja #177966 Írta: Sil

Gandalf írta: Sok info kéne Ben Del Maestro-ról! Köszi!

Ben Del Maestro-ról egyáltalán nincs semmilyen infónk, azon kívül, hogy kb 12 éves fiú szoprán...
Összvissz ez a két kép van róla:
pub108.ezboard.com/fthelotrmovie ... =274.topic

Tears unnumbered

Több
20 éve 8 hónapja #177959 Írta: Erda niire (Area)
Kövezettek meg, de nekem koppan az állam a sorok között, mikor először meghallottam a Gollum's Songot! Annyira tetszett, hogy úgy kellett kihúznoi a teremből..... :roll: :oops:

Több
20 éve 8 hónapja #177896 Írta: Gandalf

Több
20 éve 8 hónapja #177858 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Filmzene
Szerintem is ez a legjobb szám... A legjobb döntés volt, amikor Howard Shore Annie-re gondolt... :D Es aztán az Oscar gálán milyen profi volt, amikor elénekelte... nem is beszélve arról, hogy a refrénnél látszott meg, hogy ott a nagy zenekar mögötte... csak az a kár, hogy nem énekelte végig a számot... :cry: de ne sirjunk, inkább örüljünk: Háromszoros hurrá a Filmzenének!!! :D

Drowse írta: Én az Into the West-et hallgatom, és bőgök. Soha nem tudnám megunni. :crying:

Több
20 éve 8 hónapja #177793 Írta: Glendora
Glendora válaszolt a következő témában: Filmzene
1. Evenstar
2. Breath of Life
3. Into The West
4. May It Be

Szerintem az egyik dolog legcsodálatosabb a tünde dalokat hallgatni..

rescue me with your smile!

Több
20 éve 8 hónapja #177792 Írta: Barahir
Barahir válaszolt a következő témában: Filmzene
1. Into the West
2. May It Be
3. Gollum's song

Nekem a Gollum's songot egy darabig szokni kellett, eleinte nem tetszett.
Amikor először hallottam, a szőr is felállt a hátamon...
Enya után megint valami elégikus lassúságra számítottam. Nagyot buktam a film után, mikor meghallottam! Volt aki azt mondra, rettenetes!!
Most is úgy gondolom, hogy a másik kettő magasan felülmúlja.

Több
20 éve 8 hónapja #177414 Írta: Erda niire (Area)
Nekem már ott könnybe lábadt a szemem, hogy "Lay down", de ott kezdtek el némány folyni a könnyeim, hogy "Why do you weep?". Olyan volt, mintha csak nekem/nekünk éneket volna Annie, mert mindenki szomorú volt, vagy elgondolkodott, és én csak néztem.... és egyszerüen bőgi KELLETT! Ment a szomorú, de vigasztaló zene, és tuszkoltak ki a teremből, és hirtelen ott voltam a plasában, ahol minden már a mai világ, és még viszhangzott a fejemben a dal: "Hope fades into the world of night trought shadows falling out memory and time..." áááá... végigbőgtem az egész hazautat.... :cry: :oops: :roll:

Több
20 éve 8 hónapja #177413 Írta: Drowse
Én az Into the West-et hallgatom, és bőgök. Soha nem tudnám megunni. :crying:

Több
20 éve 8 hónapja #177396 Írta: A Fehér Lovas
A Fehér Lovas válaszolt a következő témában: Filmzene
Sorrendet felállítani TÉNYLEG nehéz.Én lehet,hogy gondolkodom rajta egy napot,és utána döntök...Bár nagyon nehéz,e műveket csak összességében lehet nézni,elejétől a végükig.Érdekes,hogy vannak együttesek,amelyeket jobban szeretek a többinél,vannak kedvencek,ez igaz a komolyzenére is,a filmzene megint egy külön kategória,de ezen belül a GYU filmzenéje is:mind a három album minden filmzene fölé magasodik!Persze vannak igazi megszállottak.Egy barátom annyira szereti a Gollam dalát,hogy egyszer bezárkozótt a szobájába,és meghallgatta...egymás után harmincszor,és még ma sem unja!Ekkora fanatizmust... :P

Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)

Több
20 éve 8 hónapja #177393 Írta: Drowse
Artemisz: én a "grey ships"-ig nem bírtam ki. Én már ott kibuktam, hogy "you've come to jurney's end".

Nálam a sorrend:

1. Steward of Gondor
2. Into the West
3. May it be
4. Gollum's song

De ez csak elméleti alapon működik, nincs abszolút kedvenc.

Több
20 éve 8 hónapja #177389 Írta: Erda niire (Area)
Én imádom az egészet, de ha valami sorrendet kell tenni:
1. Into the West, May it be, Gollum's Song
2. The king of teh Golden Hall, Riders of Rohan és az összes rohani motívum
3 In dreams, The White Tree,

hát igen...ez közel sem sorrend, de nem tudok dönteni.... :D

Több
20 éve 8 hónapja #177074 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Filmzene
1 Into the West
2 May it Be
3 The breaking of the fellowship holtversenyben a Home is behid-del
4 The black rider és az összes Rohani zene
Imádom..............az egészet............ :wink: :wink: :wink: :oops:

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.802 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére