Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Több
20 éve 9 hónapja #164948 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Dodiee írta: Jaaaj:)) Úgy örülök hogy ennyien egyetértenek velem:)) Mondjuk az én rajongásom Pippin iránt már elég régóta tart(tulképpen lassam 3 éve, mióta a könyvet olvastam), de a RotK-on még én is teljesen ledöbbentem, hogy Billy milyen szenzációsan játszott. pont olyan volt, amilyennek sztem lennie kellett. Még sírtam is:)

Teljesen és tökéletesen egyetértek veled! Billy Boyd egyszerűen tökéletes erre a szerepre! :D Valami csúcs, amikor belenéz a palantírba és aztán az a réveteg, semmibe néző tekintet...hhuuuuuhhh a hideg kiráz, ha csak rágondolok! Aztán az elválás Trufától, meg az eskü Denethornak és az az ének!!!!!!!!!!!!!! az az ének egyszerűen könnycsatorna szorítóan szép.... ha értitek mire gondolok... ahogy rá-ránéz közben Denethorra, aki eszik (vagyis inkább zabál), és aztán megint a távolba néz, mintha a barátait látná......... még szerencse, hogy másfél óra múlva megint láthatom!

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #164927 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Wóóóów!!
Ugy látszik ennek a dalnak ez a sorsa:DDD mindenki ír hozzá dallamot aki ért a dallamíráhsoz:DDD

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #164858 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
És még egyszer mondom, Pippin dalának a dallamát is Billy írta. :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 9 hónapja #164842 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Rabyn írta: Édes vagy artemisz de én továbbra se tudok angolul így nem értem a szöveget...

Hát tudod, ebben pont az a slusszpoén, hogy csak az érti, és az tud rajta mulatni, aki látta eredetiben a filmeket! Amiket Pippin dumál. Kéész....

Cuki.. ez jó... :P
A szombat esti "Így készült a RotK" műsor alapján totál el tudtam képzelni, amint Billy harsányan röhög a dalocskámon, amit KÜLÖN NEKI ÍRTAM!!! Heh... Dúcoljuk még kicsit alá az egóját, igaz? :twisted: :roll:
De meghallgatnám, ahogy énekli.. [size=9:rmaltw20]álmodik a nyomor....[/size] :?

SIL, KÖSZ A SZÖVEGET!! NEKEM IS ANNYIRA KELLETT!! :itscool: :cheers:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #164828 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Ellana: A szöveg:
Home is behind, the world ahead,
And there are many paths to tread
Through shadows to the edge of night,
Until the stars are all alight.
Distant shadows, cloud and shade,
Away shall fade! Away shall fade!

Ezt érdemes összehasonlítani "A kandallóban ég a láng..." kezdetű vers utolsó versszakával (eredetiben) :wink: :

Home is behind, the world ahead,
And there are many paths to tread
Through shadows to the edge of night,
Until the stars are all alight.
Then world behind and home ahead,
We'll wander back to home and bed.
Mist and twilight, cloud and shade,
Away shall fade! Away shall fade!
Fire and lamp, and meat and bread,
And then to bed! And then to bed!

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 9 hónapja #164824 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
És még egy kérdés: Nem tudja valaki megszerezni Pippin gondori énekének szövegét????Angolul vagy magyarul, mindegy, de az olyan szép volt, hogy muszáj megszerezni!

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
20 éve 9 hónapja #164822 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Artemisz, nagyon cuki!(Szívesen lefordítnám másoknak, de én nem vagyok ilyen költő lélek, és félek, hogy a pocsék fordításom által elveszne a szépésége.)

Több
20 éve 9 hónapja #164805 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Édes vagy artemisz de én továbbra se tudok angolul így nem értem a szöveget...

Több
20 éve 9 hónapja - 20 éve 9 hónapja #164779 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Üdvözlet, drágáim!

Megint megszállt az ihlet, és...

Ugye, emlékeztek a FotR-bővítettben felhangzó sördalra, amit Pippin adott elő remekül. Estellel egy fél délután ezt énekeltük, s arra gondoltam, ez megérdemel egy másik szöveget. Megírtam hát PIPPIN DALÁT, ami midenestül CSAK AZ Ő DALA!! Ő a legkedvesebb hobbitom, és a filmben Billy tökéletesen formázza meg, még tán jobban, mint a Könyvben, hát megilleti e pár sor.

Szeretettel ajánlom Rabynnak és Dodiee-nak
Artemisz

Pippin's Song:
(A Mug of Beer dallamára)

Where we goin', I don't know;
We follow sword and axe and bow.
Okay, Gandalf, we'll go West,
Hey! And what about second breakfast?!

My friend, Boromir, killed by orcs.
But there comes our dear King of North.
Returning the Shire, have what I need,
Cause Treebeard doesn't like the pipe-weed.

Ugye, nem túl rémes?

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #164671 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

ainawethien írta:

Rabyn írta: Amikor Billy meséli, hogy megkérdezték a lányokat, hogy melyiküké a szebb jelmez az övé vagy Dom-é hát amilyen fejet ott vág!!! ENNIVALÓ!!

anyám.. olyan édes volt.. ahogy mondta hogy ő a szexibb!! :lol: :lol: Imádom. És én még mindig nem láttam a RotK-t... >:/

Ahogy mondta... :D haláliak... :wink:

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 9 hónapja #164662 Írta: ainawethien
ainawethien válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Rabyn írta: Amikor Billy meséli, hogy megkérdezték a lányokat, hogy melyiküké a szebb jelmez az övé vagy Dom-é hát amilyen fejet ott vág!!! ENNIVALÓ!!

anyám.. olyan édes volt.. ahogy mondta hogy ő a szexibb!! :lol: :lol: Imádom. És én még mindig nem láttam a RotK-t... >:/

Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.

Több
20 éve 9 hónapja #164651 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Jaaaj:)) Úgy örülök hogy ennyien egyetértenek velem:)) Mondjuk az én rajongásom Pippin iránt már elég régóta tart(tulképpen lassam 3 éve, mióta a könyvet olvastam), de a RotK-on még én is teljesen ledöbbentem, hogy Billy milyen szenzációsan játszott. pont olyan volt, amilyennek sztem lennie kellett. Még sírtam is:)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
20 éve 9 hónapja #164607 Írta: .Elessar király.
El kell ismernem, hogy a Rotk-ban mindektten jók voltak.
Az első két részben szinte csak terhek voltak mindenki számára, de a 3. részben ők sem voltak tétlenek. Örülök, hogy sokat szerepeltek a filmben. Így nekik is annyi jelentőségük volt, mnt Gandalfnak, vagy Aragornnak.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 9 hónapja #164596 Írta: Rabyn
Tegnap íccaka volt a hogykrészült aRotk.
hát abban van egy akkora rész! Amikor Billy meséli, hogy megkérdezték a lányokat, hogy melyiküké a szebb jelmez az övé vagy Dom-é hát amilyen fejet ott vág!!! ENNIVALÓ!!

www.stobiepiel.com/empire.jpg

Több
20 éve 9 hónapja #164563 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Ellana írta: Igazad van, talán egészen a háború kitörtéig nem is értették, hogy milyen komoly a helyzet. És...nem jobb így? Lehet, hogy ha előbb rájönnek (pl.: Völgyzugolyban), akkor visszafordulnak, megrettennek. De mire felfogták, hogy mi is történik, már túl nagy szeretet fűzte őket barátaikhoz, és fellángolt bennük a hobbit bátorság. (Mert, mint tudjuk, egy hobbit néha az évszázados fagyökérnél is keményebb.). Nekem a TTT bővítettben külön tetszett az a rész, amikor megtalálják a pipafüvet. Remekül tükrözte, hogy egy hobbit még a pusztulás közepén is képes az élet napos oldalát nézni.

Teljesen egy véleményen vagyunk :) . Ha mondjuk megkérdezte volna őket Frodó, hogy át akarnak-é kelni hegyen völgyön mindenféle kalandok között Völgyzugolyba, akkor elég furán néztek volna rá...tán gyógyírt is javasoltak volna a bajra a fejében :) . Hiszen a Hobbitok népe nem éppen kalandvágyó...inkább az egyszerű örömöknek élnek...és még a kalandok puszta említése is elborzasztja egy részüket...najó az idősebbeket:).
Szerintem is jó volt az a rész a TTTben :) . Amúgy szinte mindannyian tanulhatnánk tőlük ezen a téren...

Több
20 éve 9 hónapja #164559 Írta: Ellana

Drizzt írta: Najó én is. Eddig csupa pozitív véleményt írtatok róluk...
Az enyém sem lesz más :) . a FOTRben még két bolondos figurát láthattunk, akik nem is fogták tán fel a Pajkos póniban történtekig (Pippin később sem egészen :) ), hogy mennyi minden forog kockán...vagy, hogy a kalandok, melybe belekeveredtek milyen veszélyesek. a ROTKban ezzel szemben már Pippin is jóval komolyabb (bár kettejük közül itt is Trufa a...nem is tudom milyen szó illik ide...pont annak a jelenetnek a kapcsán, amikor megkérdi Trufát, hogy mikor látják majd egymást...mindig Trufa volt a felnőttesebb), és ez leginkább a film számomra legszebb részéből...Pippin dalából látszik. Én amúgy énekes lennék...talán azért...de, ha nem az lennék szerintem akkor is nagyon megfogott volna a dal komorsága...a helyzet komorságával és tragikusságával együtt is persze. Én komolyan megijedtem, hogy a helytartó kérése után valami pajkos kocsmadalba kezd bele :) )...hiszenm egy filmben bármi megtörténhet...de nagyot csalódtam pozitívan. A dal maga pedig félelmetesen csengett...félelmetesen jól :) . Gyönyörű volt...számomra már ezért az egy dologért megérte megnéznem a filmet...köszön...köszön...hajlong az előadó előtt :) .

Igazad van, talán egészen a háború kitörtéig nem is értették, hogy milyen komoly a helyzet. És...nem jobb így? Lehet, hogy ha előbb rájönnek (pl.: Völgyzugolyban), akkor visszafordulnak, megrettennek. De mire felfogták, hogy mi is történik, már túl nagy szeretet fűzte őket barátaikhoz, és fellángolt bennük a hobbit bátorság. (Mert, mint tudjuk, egy hobbit néha az évszázados fagyökérnél is keményebb.). Nekem a TTT bővítettben külön tetszett az a rész, amikor megtalálják a pipafüvet. Remekül tükrözte, hogy egy hobbit még a pusztulás közepén is képes az élet napos oldalát nézni.

Több
20 éve 9 hónapja #164539 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Najó én is. Eddig csupa pozitív véleményt írtatok róluk...
Az enyém sem lesz más :) . a FOTRben még két bolondos figurát láthattunk, akik nem is fogták tán fel a Pajkos póniban történtekig (Pippin később sem egészen :) ), hogy mennyi minden forog kockán...vagy, hogy a kalandok, melybe belekeveredtek milyen veszélyesek. a ROTKban ezzel szemben már Pippin is jóval komolyabb (bár kettejük közül itt is Trufa a...nem is tudom milyen szó illik ide...pont annak a jelenetnek a kapcsán, amikor megkérdi Trufát, hogy mikor látják majd egymást...mindig Trufa volt a felnőttesebb), és ez leginkább a film számomra legszebb részéből...Pippin dalából látszik. Én amúgy énekes lennék...talán azért...de, ha nem az lennék szerintem akkor is nagyon megfogott volna a dal komorsága...a helyzet komorságával és tragikusságával együtt is persze. Én komolyan megijedtem, hogy a helytartó kérése után valami pajkos kocsmadalba kezd bele :) )...hiszenm egy filmben bármi megtörténhet...de nagyot csalódtam pozitívan. A dal maga pedig félelmetesen csengett...félelmetesen jól :) . Gyönyörű volt...számomra már ezért az egy dologért megérte megnéznem a filmet...köszön...köszön...hajlong az előadó előtt :) .

Több
20 éve 9 hónapja #164455 Írta: Fangi
Fangi válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Billy és Dom nagyon tehetségesek voltak,az a jelent mikor Gandalf és Pippin Gondorba megy és Pippin megkérdezi Trufát,hogy mikor láttják majd egy mást..........amire Trufa csak azt tudja mondani,hogy nem tudja........olyan kis megható jelenet volt,nagyon szép rész volt .....Annyira szép volt a film,a szinészek nagyon sokat dobtak bele,,,
a hangja tényleg jó volt Pippinek,bár sajnáltam hogy nem az eredeti hangját hallottam,hanem a szinkront,de mindegy mert megvan cd-én az album így az kárpotol..........csak dicsétni lehet őket......... :) minden elismerésem :P

"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"

Több
20 éve 9 hónapja #164248 Írta: Gwaleriol
Gwaleriol válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Eruntale írta: És az az arc, amit a Faramirral való találkozáskor vág.. zseniális

Ezt a filmrészletet meg lehet nézni a New Line egyik oldalán: klikk ide (a videos menüpontban). :wink:

A közeledő vihar elől a bátorság a legjobb menedék, meg a remény.

Több
20 éve 10 hónapja #164187 Írta: Eruntale/Hanna
Pippin egyszerűen csodálatos volt.mindig is ő volt a kedvencem. csodálatos, ahogy "felnő" (bár talán nem ez a legmegfelelőbb szó)
És az az arc, amit a Faramirral való találkozáskor vág.. zseniális

Több
20 éve 10 hónapja #164052 Írta: Nightmare
Nightmare válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Nólindir írta: Tarathradiel, abszolút osztom a véleményedet! Nem tartom (tartottam) magam különösképpen Pippin-rajongónak, de számomra a ROTK-ból ő volt a legeslegjobb. Hihetetlenül aranyos fejeket vágott, és tényleg gyönyörűségesen énekelt...

Ezzel én is igy vagyok! Billy teljesen belopta magát a szívembe.. Főleg az éneke.. Már előtte is hallottam a filmzenén, de nem gondoltam, hogy a filmben ilyen hatásos lesz.. Ahogy Denethor állán lecsorgott a bor, és Faramirék lovagoltak..
Nem is beszve a Palantíros részről...Zseniális volt, ahogy azt a kínt eljátszotta...
És amikor meggyujtotta a jelzőtüzet;) Az is nagyon édi volt :D [/quote]

Több
20 éve 10 hónapja #163928 Írta: Eszterprise-Estel
Annyira jól lehet érezni, hogy a két hobbit mennyit változtak a FotR óta. Megkomolyodtak, mondhatni felnőttek a feladathoz.

A remény hal meg utoljára

Több
20 éve 10 hónapja #163922 Írta: Ilmen
Ilmen válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Ahogy néztem a filmet nagyon megdöbbentet Pippin. Valahogy megváltozott és mégis ugyanaz maradt. Az volt az érzésem, mintha Billy Boyd erre a szerepre született volna. Az a mozdulat, ahogy lehajtotta a fejét, miután énekelt, ahogy az esküjét mondta Denethornak és közben megakadt vagy mikor Trufától búcsúzik.. szóval ezek a mozdulatok, jelenetek szinte beleégtek az emlékeimbe és azt hiszem, hogy soha nem fogom őket elfelejteni.

Ú i vethed nâ i onnad.

Több
20 éve 10 hónapja #163912 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Ancalima Anarórë írta: Bocs, tudom OFF, de Láng Balázs a magyarhangja? :lol: tipp volt... :roll: :oops:

Lippai László ;) (Mellesleg a kedvencem ;) )

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
20 éve 10 hónapja #163910 Írta: Gollam
Gollam válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Pippin valami olyan édi akcentussal rendelkezik! MEg iszonyú szépen énekel!!!

"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"

Több
20 éve 10 hónapja #163746 Írta: Julcsi_
Julcsi_ válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Tarathradiel, abszolút osztom a véleményedet! Nem tartom (tartottam) magam különösképpen Pippin-rajongónak, de számomra a ROTK-ból ő volt a legeslegjobb. Hihetetlenül aranyos fejeket vágott, és tényleg gyönyörűségesen énekelt...

Meg a werkfilmben is van egy jelenet, mikor azt magyarázza, hogy a forgatáson mindig versengtek D.M.-mel (Trufa), hogy melyiküknek van szebb jelmeze... nagyon édes! :wink:

argh

Több
20 éve 10 hónapja #163736 Írta: Tarathradiel
Nagyon nagyon jók a ROTK-ban, örülök hogy már több szerephez jutnak! Főleg Billy tetszett és hogy milyen gyönyörűen énekelt...Csak ámultam... :) Nagyon szép hangja van...

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."

Több
20 éve 10 hónapja #163313 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)

Fircorwen írta: Két képecske Billy-ről:

Katt 1 [size=9:o4oamluy](grrr Getty :twisted: )[/size]

8O 8O :oops: :quasi: :D Hát ez valami áállati cuki:))))

Több
20 éve 10 hónapja #163305 Írta: Fircorwen
Fircorwen válaszolt a következő témában: Trufa és Pippin (Dominic Monaghan, Billy Boyd)
Két képecske Billy-ről:

Katt 1 [size=9:2v2zk0yk](grrr Getty :twisted: )[/size]
Katt 2

"Voltam,mert lettem,
untam, hát mentem..."

Több
20 éve 10 hónapja #163240 Írta: Dodiee

Sil írta:

Iowa írta: Na és mi a jó ebben a slash-ben? :roll: :hein: Nem érzem magam korlátoltnak, de nem sok értelmét látom... :roll:

Ízlések és pofonok... Ez is egy fajtája a fanartnak, ill. fan fiction-nek, és szvsz van benne sok jó alkotás is, a gond csak az vele, hogy nem itt a helye. (Hadd ne idézzem most a moderátorok állásfoglalását ezzel kapcsolatban...)

Sil, én úgy vagyok ezzel, hogy megnéztem mi is ez, a föoldalra ki van írva hogy miröl szól a dolog, innetöl fogva saját felelösségre olvas tovább mindenki.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.797 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére