- Köszönetek: 0
Éomer (Karl Urban)
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilmarë
- Nem elérhető
Jó szívvel menjetek!A csillagok fénye ragyogja be arcotokat!
- Artemisz
- Nem elérhető
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....Ilmarë írta: amik aztán úgy formálták át a személyiségét, akár izzó acélt a kalapács.
8O
Ez egy "tízes skálán húszas".. - hogy a haveromat idézzem!
Ennél szebben, illőbben és szemléletesebben össze se foglalhattad volna!
Hódolatom!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ilmarë
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: "Éomer... most ismét megittasult a harctól, mert eddig egy karcolás sem érte, mert fiatal volt, mert király, egy bukott nép ura. És lám! Kacagva nézett a fekete hajókra, és rántott kardot, hogy drágán adja a bőrét.."
Ez PELENNOR!
Amúgy igen, ennél a résznél én mindig becsapom a könyvet, és öt percig kapkodom a levegőt, mert annyira felkavaró!
Huhh, hát itt jön ki az, hogy Éomér azért igenis bőven a hatása alatt volt az eseményeknek, amik aztán úgy formálták át a személyiségét, akár izzó acélt a kalapács.
- Artemisz
- Nem elérhető
8O
Állj, állj, te keversz!!!
"Éomer... most ismét megittasult a harctól, mert eddig egy karcolás sem érte, mert fiatal volt, mert király, egy bukott nép ura. És lám! Kacagva nézett a fekete hajókra, és rántott kardot, hogy drágán adja a bőrét.."
Ez PELENNOR!
Amúgy igen, ennél a résznél én mindig becsapom a könyvet, és öt percig kapkodom a levegőt, mert annyira felkavaró!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Adrael
- Nem elérhető
Szerintem abban a - félve jegyzem meg, félig őrült - kacagásban nagyszerűen kijön, amiről Eruntale beszélt...
Egy ilyen helyzetből diadalmasan kikerülni - szerintem nagyon felemelő érzés lehetett...
- Artemisz
- Nem elérhető
Tökéletesen érthető, amit írni akartál ..
Jé, igaz, én még ebbe bele se gondoltam, Gríma miket művelhetett ott, amíg szabad keze volt.. júúj...
De szerencsére:
"Éomer uralkodása alatt teljesült a vágya mindazoknak, akik békében akartak élni. A rohírok népe sokasodott, és a lovak is megszaporodtak.."
.. vagy vmi ilyesmi..
Mindegy, lényeg a lényeg: ÉOMER A KHIRÁÁLY!! :hello:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A "rendelkezés" alatt nem csak a sereg irányítását értem. Naná, hogy nem kispályás
Csak felmérni, hogy innentől Rohan nevében kell kiadnia parancsokat, nem Éomer nevében..óriási felelősség szakadt a nyakába. Na és a háború után? Nem hiszem, hogy Gríma túl jól vezette a királyi kancelláriát (vagy ami rohíréknál volt) + győzelem ide vagy oda, a veszteség elég jelentős lehetett.
Théodenben sokéves uralkodás után is felmerült Kürtvár ostrománál, hogy jól teszi-e amit tesz. Csak belegondoltam, mit érezhet akkor valaki, aki egy látszólag vesztes csata közepén szembesül azzal, hogy vszeg az utolsó királyi parancsa a "Előre az utolsó csepp vérünkig" lesz.
na, jóóó zavaros lett az indoklásom, remélem lejön belőle valami
- Saint
- Nem elérhető
Fear from the best and hope for the worst
- Ilmarë
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Ilmarë: 8O :up: :itscool:
Mindkét szempontból zseniális!
Ahogy a Vilya halványodni kezd! Irtó jóó!!
Meg hogy Aragorn Arwenre gondol Morannonnnál...
És Éomer.. hát igen... Vhogy én is így dekódoltam azt a pillantást!
De nem vetted észre, hogy elírtam Elrond nevét egyszer.... ahhh de mérges vagyok most magamra...kijavítottam... Ez van, amikor az ember annyit nézi a hibákat, hogy már nem is látja őket.
- Artemisz
- Nem elérhető
Mindkét szempontból zseniális!
Ahogy a Vilya halványodni kezd! Irtó jóó!!
Meg hogy Aragorn Arwenre gondol Morannonnnál...
És Éomer.. hát igen... Vhogy én is így dekódoltam azt a pillantást!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ilmarë
- Nem elérhető
Arwen Undómiel fázósan húzta össze kecses vállain a köpenyét. Imladris napjai hűvösebbek lettek, ahogy Völgyzugoly kihalt. Már csak az apja, ő maga és néhány Elrondhoz hű tünde úr és hölgy maradtak itt. Sorsuk, ahogy Arwen sorsa is, a Gyűrűhöz volt kötve. Létük azon múlott, Frodo sikerrel jár-e a küldetésében.
Megállt a tű a nemes hölgy ujjai alatt, s ölébe ejtette a lágy anyagot, amit éppen hímzett. Szívében erősen élt a remény arra, hogy Aragornt viszont lássa, s végre asszonya lehessen, de a tekintete fátyolossá vált a szemébe kúszó könnycseppektől, és utolsó együttlétük emléke fájdalmasan éles karmokkal vájt a szívébe.
-Leányom. – lépett hozzá Elrond, aki egy ideje már figyelte őt a könyve fölött.
-Arcodat könny áztatja, fényed megfakult. Látom elemészt a bánat Aragorn után. – próbálta megnyitni őt mellé ülve.
-Apám, - emelte fel rá tekintetét Arwen – félelem gyötör. Dolgokat látok újra. Frodo gyenge, az Egy ereje felemészti őt. S Aragorn fél az útra lépni... – rebegte elfúló hangon.
Elrond maga is látta-e képeket. Szívét jeges ujjak markolták, mert Vilya – a Zafírgyűrű – halványodni látszott, ahogy az Egy hatalma nőtt. Tudta, hogy Frodo közel jár a Végzet Hegyéhez, és csak remélni merte, hogy beteljesíti a küldetést és a Gyűrűt a tűzbe veti, ahonnét az származott.
-Mily gyenge szálon függ most Középfölde sorsa. – simította meg Arwen hűs bőrét az ujjaival; s ő hozzásimult, és szíve siratta a percet, mert tudta, ha győzelemmel zárul a csata, ő akkor is vesztes marad…
A maroknyi sereg komor némaságban vonult a Fekete Kapu elé. Lassan ült el a por a lovak patái alatt, s az emberek szívét kétség fogta béklyóba, ahogy a hatalmas és erős kapura pillantottak. Kevésen múlott csak, hogy ne meneküljenek fejvesztve, ki merre lát az iszonyat elől, ami a kapun belül lakozott. Aragorn kiugratott az emberek elé, s a szemükbe nézve ugyanazt a rettegést olvasta ki, amit maga is érzett, de látta rajtuk, hogy követnék őt a halálba is. Arwen emléke suhant át a szívén, s erőt adott neki a fellángoló szerelme. Ajkai szóra nyíltak, s oly erő áradt szavaiból, hogy a bátorság egyenesre húzta a nyeregben ülők hátát.
Éomér a Rohírok élén, félelemtől gyötörve meredt a Fekete Kapura. Szívét jeges érintés fogta át, s fejében ott csengett egy halk hang, ami egyre azt suttogta, hogy elpusztulnak mindahányan. Menekülni vágyott, bár soha nem hátrált meg a csata elől, még akkor sem, ha kétségek gyötörték, de most itt a kapu előtt megértette, hogy Középfölde, s annak minden lakója sorsa egy félszerzet kezében lapul, s ők is vele buknak, ha képtelen beteljesíteni feladatát. Immár királyként, de kétségek között ülte meg a lovát, és csak az tartotta benne még a lelket, hogy Éowyn túlélte a Gondorért vívott csatát. A mögötte ülő hobbyt mocorogni kezdett, és a halkan sutyorgó hangot hirtelen elnyomta Aragorn erőtől zengő beszéde, amivel az emberekbe méltóságot öntött, s amitől Éomér szívébe megmagyarázhatatlan béke költözött. A halálra készek nyugalmával pillantott embereire. Arcán nyoma sem volt immár a kétely árnyékának sem, s a tekintete királyéhoz méltó határozottságot tükrözött. Látta az emberein, hogy mind őt figyelik, s kihúzta magát a nyeregben, hogy megmutassa a halál torkában is méltóan fog az élükön megállni. A mögötte fészkelődő kicsiny hobbytra pillantott.
-Adják az Istenek, hogy társadat akár egy lépéssel is közelebb vigye a céljához, amire most itt készülünk. – mondta neki halkan. Aztán már nem tudott többet szólni, mert a kapu kitárult, és tízezer ork ömlött ki rajta, feketén, fenyegetően, gonoszul, torz korcsként lóbálva halálos fegyvereiket bütykös markukban…
2004. március
- Artemisz
- Nem elérhető
Tin, ezt nagyon szépen összefoglaltad! Gratula!! :up:Tinúviel!Tinúviel! írta: Szerintem ennyire biztosan nem lehet kimondani, hogy szebb lesz, mint Aragorn! Egyrészt sokkal fiatalabb, még akkor is, ha átszámoljuk a dunadán éveit, mert Aragorn olyan 48 körülinek látszik, de ő kb. 25-27nek! Másrészt Aragorn a koronázáson nem szép, hanem méltóságteljes és fenséges.... Aragorn itt a sok vándorlás után, a sok harc és szenvedés után elnyeri a koronát, a trónt, Arwent és azzá válhat akinek született! Éomer "szebb" lesz, de szerintem teljesen más a két ember és a két koronázás és a két ceremónia!
Eruntale, a kérdés NAGYON JÓ! Való igaz, ezt én is igyekeztem kiemelni a regényrészletben, ha még emlékeztek, hogy az emberei is, ő is nehezen szoktak hozzá a gondolathoz, hogy nem csak hadvezér már, hanem király!
De ami a "rendelkezést" illeti, már Théoden betegsége idején is korlátlan ura volt a katonáinak, szvsz nem lehetett túl nagy váltás..
A néppel való "rendelkezés" annál inkább, tehát ha ilyen értelemben veted fel a kérdést, tényleg elgondolkodtató.. vajon hogy oldotta meg?..
Nem tudom, a Könyvben emlékeztek-e rá, akkor bukkant elő, mikor a cikkhez kutakodva újra átnyálaztam a könyveket Éomer említései után, hogy mikor Minas Tirithbe megy Gandalf:
Denethor:
"..a rohírokról, az országról, és főképp a király unokaöccsének, Éomernek a helyzetéről kérdezgette.." Mármint Gandalfot.
Azért ebből is látszik, ahhoz képest, hogy mennyire fiatal, korántsem volt kispályás a mi kis drágánk!
És ha emlékeztek, még Boromirral is találkozott!!!
Szerintetek járt követségben Gondorban vagy vmi efféle?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
De persze nagyszerűen megfelelt a feladatnak ezért is szeretjük
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
A páncél nélkült úgy értettem, hogy ingben vagy valami ilyesmi.....nomeg a palást!
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
- Lyra
- Nem elérhető
Tinúviel!Tinúviel! írta: Szerintem ennyire biztosan nem lehet kimondani, hogy szebb lesz, mint Aragorn! Egyrészt sokkal fiatalabb, még akkor is, ha átszámoljuk a dunadán éveit, mert Aragorn olyan 48 körülinek látszik, de ő kb. 25-27nek! Másrészt Aragorn a koronázáson nem szép, hanem méltóságteljes és fenséges.... Aragorn itt a sok vándorlás után, a sok harc és szenvedés után elnyeri a koronát, a trónt, Arwent és azzá válhat akinek született! Éomer "szebb" lesz, de szerintem teljesen más a két ember és a két koronázás és a két ceremónia! De én is nagyon várom már! Biztosan gyönyörű lenne...akkkor csak nem lesz rajta páncél ...Ugye???
Jól van, na... De a koronája akkoris szebb
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Saint
- Nem elérhető
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
- Lyra
- Nem elérhető
mmmmmm... Éomer mennyivel gyönyörűbb lesz a koronázáson, mint Aragorn!!!!!! Jajj már mennyire várom, csak nehogy ténsleg ne legyen benne a bővítettben!!!!!!!!
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Nellas
- Nem elérhető
Na és a kedvencem:"A királyért, a hazáért, gyíáá!"
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Saint
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
Íme, nézzétek és lássátok
www.warofthering.net/photos/tttt ... ge37.shtml
www.warofthering.net/photos/tttt ... ge31.shtml
www.warofthering.net/photos/tttt ... ge36.shtml
www.warofthering.net/photos/tttt ... ge34.shtml
- és erőltessétek meg a fantáziátokat, milyen lesz majd, ha ez a gyönyörű korona immár Éomer ifjú homlokán nyugszik.. bár szvsz nem kell túlzottan erőltetni ... ááááá.... FENSÉGES!...
Iszonyú szép! Egyszerűbb, mint a gondori, mégis fenséges és nemes.. olyan igazi ROHÍROS!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
Ezen az oldalon van egy kép, Théodred temetésén, sajna önmagában nem hozza ki..
www.quintessentialwebsites.com/l ... scene3.htm
Itt az írás, amivel száműzik Éomert...
www.alleycatscratch.com/lotr/Hum ... ROM_Rd.jpg
Sil, nem tudnál nekünk keresni vmit? HELP!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
Ide sasoljatok, mit leltem!! 8O ( www.seatofkings.net/script_ttt.html )
[Éomer and Éowyn are speaking to King Théoden who sits motionless on his throne, wizened and aged beyond his years.]
Éowyn:
[To Théoden]: Your son is badly wounded, my lord.
Éomer:
He was ambushed by Orcs. If we don't defend our country, Saruman will take it by force.
Grima:
That is a lie! Saruman the White has ever been our friend and ally.
Théoden:
[Mumbling]: Grima... Grima
Éomer:
Orcs are roaming freely across our lands. Unchecked, unchallenged, killing at will. Orcs bearing the white hand of Saruman.
[Éomer drops a helmet onto the ground, which topples over to reveal the white hand of Saruman.]
Grima:
Why do you lay these troubles on an already troubled mind? Can you not see? Your uncle is weary of your malcontent, your warmongering.
Éomer:
Warmongering? How long has it been since Saruman bought you? What was the promised price, Grima? When all the men are dead you would take a share of the treasure?
[Éomer watches Grima, whose eyes fall on Éowyn's figure in the background.]
Too long have you watched my sister, too long have you haunted her steps.
Grima:
You see much, Éomer son of Éomund. Too much. You are banished forthwith from the kingdom of Rohan, under pain of death.
[The sound of horses comes to their ears. Aragorn quickly gets them to hide behind some boulders. A large group of horse-men appears, galloping quickly with their banners flying. Aragorn comes out of hiding as they pass, followed by Legolas and Gimli.]
Aragorn:
Riders of Rohan! What news from the Mark?
[At a signal from Éomer at the lead, the riders make a quick turn and head towards them, surrounding them in an ever-tightening circle. As they stop, they point their long spears menacingly at them.]
Éomer:
What business does an elf, a man, and a dwarf have in the Riddermark? Speak quickly!
Gimli:
Give me your name, horsemaster, and I shall give you mine.
Éomer:
[He dismounts his horse, and steps towards Gimli.]
I would cut off your head, Dwarf, if it stood but a little higher from the ground.
[Legolas, in a lightning fast move, points an arrow at Éomer.]
Legolas:
You would die before your stroke fell!
[The riders all point their spears closer to the travelers. Aragorn pushes down Legolas’ arm.]
Aragorn:
I'm Aragorn, son of Arathorn. This is Gimli, son of Gloin, and Legolas, from the Woodland realm. We are friends of Rohan and of Théoden, your King.
Éomer:
Théoden no longer recognizes friend from foe.
[He takes helmet off.]
Not even his own kin.
[The spears are withdrawn.]
Éomer:
Saruman has poisoned the mind of the king and claimed lordship over this land. My company are those loyal to Rohan. And for that, we are banished. The White Wizard is cunning. He walks here and there they say, as an old man, hooded and cloaked. And everywhere his spies slip past our nets.
Aragorn:
We are not spies. We track a band of Uruk-Hai westward across the plain. They have taken two of our friends captive.
Éomer:
The Uruks are destroyed. We slaughtered them during the night.
Gimli:
[Distraught, despairingly]: But there were two Hobbits, did you see two Hobbits with them?
Aragorn:
They would be small, only children to your eyes.
Éomer:
We left none alive. We piled the carcasses and burned them.
[He points off in the distance, where we see the Uruk-hai pile, still smoking.]
Gimli:
[Disbelievingly]: Dead?
Éomer:
[He pauses briefly - then nods.] I am sorry.
Hasufel! Arod! [Two riderless horses come forth.]
May these horses bear you to better fortune than their former masters. Farewell. Look for your friends, but do not trust to hope. It has forsaken these lands.
[To the riders]: We ride north!
Ééééééééééés mindannyiunk egyik legkedvesebb jelenete:
[Gimli climbs up to blow the Horn.]
Théoden:
Let this be the hour when we draw swords together. Fell deeds awake. Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!
[Gimli reaches the Horn and blows it. A resounding blast gives hope to the people. In the meantime, the orcs break down the door and are suddenly confronted with a small army on horseback.]
Théoden:
Forth Eorlingas!
[Aragorn, Legolas, Théoden, ride out and clear a path. Aragorn stops for a moment and looks up to the east. There he sees Gandalf, who has just arrived when he had said he would.]
Aragorn:
Gandalf.
[The sudden light which streams down from the eastern slope alarms the orcs, who are confused, turn towards the light. They see the danger coming and assemble at the bottom of the slore, ready to take on the newcomers.]
Gandalf:
Théoden-king stands alone.
[Eomer appears.]
Éomer:
Not alone. Rohirrim!
Théoden:
Éomer!
Éomer:
To the king!
[Gandalf and the Riders of Rohan ride through the army of Orcs.]
*KÉSZ VAGYOK*
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
Úgy biza...Morana írta: Nem hiába ugye, hogy "a szem a lélek tükre".
De csak most jutott eszembe.. Szegénykének vajon nem volt kényelmetlen az a sisak?
Vajon a koronája milyen lesz?
Keressünk már egy képet Théodenről, hékás!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Morana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Csak törpe nép felejthet ős nagyságot
Csak elfajult kor hős elődöket
- Artemisz
- Nem elérhető
*permí eldobja magát*
LÁNYOK!! Láttatok ti már ehhez fogható ÉDES arcot, de komolyan!!!!!
És emellett annyira FÉRFIAS!!!
Áííííííííííííííííííjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj....
Imádom!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
img17.photobucket.com/albums/v50 ... mer001.jpg
img17.photobucket.com/albums/v50 ... mer002.jpg
img17.photobucket.com/albums/v50 ... mer003.jpg
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.