Vimpár Gittegylet

Több
20 éve 1 hónapja #218463 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
fiacskád? 8O
akkor lekarózhatlak miközben vámpírpörköltet főzöl nekem, apa :D

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hónapja #218461 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Üdvözletem!

Na, akkor itt folyok bele megint egy picit a dologba, ugyanis Felagundnak nincs igaza :P HV már-már kóros érdeklődése az iránt, hogy vajh' alszom-e én, mint vimpár, egy régi beszélgetésünkből fakad. (Kíváncsi vagyok, emlékszik-e még rá, miért kezdett el nyomozni.) Ennek során kilátásba helyezte, hogy álmomban lekaróz, mire én megkérdeztem tőle: honnan tudja, hogy alszom-e? Azóta mániákusan próbál hitelt érdemlő információt kicsikarni akár belőlem, akár a vimpártanokban kompetens egyéb személyektől. Tehát nem az én feladatom a bizonyítás, hiszen nekem semmi érdekem ne fűződik hozzá. Ha kíváncsi rá, tudja meg ő valahonnan, nehogy már én magyarázkodjak az AVE egy tagjának :twisted: :D :lol:
Sok sikert, fiacskám! :P :twisted:

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hónapja #218422 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Sil írta:

Holtak vezére írta: icke vimpár nagyapjára gondoltam...
azaz arra a "személyre :? " aki valaha beölelte az ő beölelőjét :D

Icke harmadik generációs, tehát a "nagyapja" maga Gusztáv... Ő pedig tudomásom szerint nem alszik... :wink:

Igen, de most jutottunk arra a következtetésre, hogy a nagyszülők e tekintetben nem relevánsak ;)

Egyetlen módon lehet ezt megoldani hitelt érdemlően...

ickének bizonyítania kell, hogy nem alszik!
(kísérleti körülményeken már dolgozom :lol: )

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 1 hónapja #218406 Írta: Holtak vezére
:(

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
20 éve 1 hónapja #218399 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Holtak vezére írta: icke vimpár nagyapjára gondoltam...

Icke harmadik generációs, tehát a "nagyapja" maga Gusztáv... Ő pedig tudomásom szerint nem alszik... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 1 hónapja #218395 Írta: Holtak vezére
icke vimpár nagyapjára gondoltam...

egyébként meg attól még h nem kapálsz uborkát a kertben, kapálhatnál uborkát a kertben, tehát meglenne alehetőséged rá...

Több
20 éve 1 hónapja #218391 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Szakadjatok el az alvás ismert fogalmától, és kész... nem kell szoszorosan venni a dolgokat.

Itélet csere van írva a vényre...

Több
20 éve 1 hónapja #218328 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Dodiee írta:

Holtak vezére írta: abból indultunk ki h icke nagyapja alszik, és azt kéne bebizonyítani h icke is alszik

a nagyapám néha uborkát kapált a kertben, attól még én nem kapálok uborkát a kertben. Levezetés vége.

Végső indok: Nagyapám részt vett a II. Világháborúban. Én nem.
Ezt azt hiszem a leginkább illik ide, mivel icke nagyapja nem volt vimpár ezért alhatott, de attól még ickének nem kötelező.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #218325 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Holtak vezére írta: abból indultunk ki h icke nagyapja alszik, és azt kéne bebizonyítani h icke is alszik

a nagyapám néha uborkát kapált a kertben, attól még én nem kapálok uborkát a kertben. Levezetés vége.

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
20 éve 1 hónapja #218318 Írta: Holtak vezére
abból indultunk ki h icke nagyapja alszik, és azt kéne bebizonyítani h icke is alszik

Több
20 éve 1 hónapja #218314 Írta: Felagund

Yiqqe Linyaqussu írta: Üdvözletem!

Ez, ha lehet, még gyengébb... Továbbra is várom a bizonyítást, akár matematikai, akár genetikai, akár politikai úton, ha tetszik :twisted:

icke

Mit kell bizonyítani???

Több
20 éve 1 hónapja #218312 Írta: icke
Üdvözletem!

Ez, ha lehet, még gyengébb... Továbbra is várom a bizonyítást, akár matematikai, akár genetikai, akár politikai úton, ha tetszik :twisted:

icke

Több
20 éve 1 hónapja #218234 Írta: Holtak vezére
icke: nem indulhatnánk ki abból h alszol, és kész? :D

Több
20 éve 1 hónapja #218208 Írta: icke
Üdvözletem!

Idril: a fogon át való vérszívást én emlegettem alább. Telcontar megcáfolta az elméletemet, de engem nem feltétlen győzött meg :wink: Inkább azt mondom, hogy mindkét verzió elképzelhető. Nekem valahogy jobban tetszik az a kép, hogy nem nyeldekel a vámpír, hanem csak szívja a vért.

Vezér: gyenge próbálkozás... :wink: :P :twisted: Várom a bizonyítást :twisted:

icke

Több
20 éve 1 hónapja #218168 Írta: Holtak vezére
Felagund: alszanak a vimpárok? :)

Több
20 éve 1 hónapja #218166 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
Idril Celebrindal./Fenrir válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Már rég jártam ebben a topicban de így visszaolvasgatva lenne egy kérdésem (tudom h ezen a témán már túlléptetek de mégis...). Láttam h valahonnan fölmerült h a vámpírok talán a fogukon keresztül szívják a vért. Honnan jött ez az ötlet? (Olyan messzire nem tudok visszakeresni h megtaláljam az első ilyen felvetést) Ha a könyv alapján, akkor biztos igazatok van mert még mindig nem tudtam megszerezni szal nem olvastam. Ha a film alapján merült ez fel akkor meg nem értem miért, hiszen a filmben tisztán hallani h a vámpírok NYELNEK vérszívás közben (márpedig nem hiszem a vámpírok csodálatraméltósága és természetfelettisége abban rejlik hogy a fogukon keresztül is tudnak nyelni... :) =) Persze itt van még a harmadik lehetőség h a háttérben megint valami számomra ismeretlen szerepjáték rejlik... (Nem nagy csoda, nem ismerek egyet se.) Szal röviden: Honnan jött az 5let és mi támasztja alá?

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."

Több
20 éve 2 hónapja #216886 Írta: Zizzo
Sztm ez bonyolult téma.. vámpírok biologiája... nemtom. Mind1, hagyjuk. Erre van nekünk a vampiregame.uw.hu... ott aztán lehet ilyenekről vitázni (meg játszani is...) jah, nem szabad reklámozni? vagyétek úgy, hogy javaslat (ha vki elnéz az oldalra és kérdése van, keressen meg ott más a nevem sok sikert ;) ) Na jó, sorry a fél offért :)

Több
20 éve 2 hónapja #216877 Írta: Felagund

gillz írta:

Felagund írta:

gillz írta: Felagund: szvsz egy vámpírnál mondhatjuk azt, h az emberi vér egésze szükséges számára, tehát a mindenféle bomlástermékkel együtt, vagy akár azt, hogy ezek a nem felhasználható részek egyszerűen bennemaradnak, majd lekopnak róla :mrgreen:

Uhhh... :dead:

mi nem tetszik? :mrgreen: ok, akkor maradjunk az első változatnál. Nem kell kiválasztani, mert nincs mit.

Higgyetek nekem, VAN! :roll:

De a szócséplésben teljesen igazad van ;)

Több
20 éve 2 hónapja #216874 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Felagund írta:

gillz írta: Felagund: szvsz egy vámpírnál mondhatjuk azt, h az emberi vér egésze szükséges számára, tehát a mindenféle bomlástermékkel együtt, vagy akár azt, hogy ezek a nem felhasználható részek egyszerűen bennemaradnak, majd lekopnak róla :mrgreen:

mi nem tetszik? :mrgreen: ok, akkor maradjunk az első változatnál. Nem kell kiválasztani, mert nincs mit. A különböző mindenfélék, mondjuk a Téboly diszciplínához kellenek, és akkor máis egy hatalmas szócséplésnek vagyunk tanúi :twisted:

need more brainz. yourz. now.

Több
20 éve 2 hónapja #216873 Írta: Felagund

Több
20 éve 2 hónapja #216871 Írta: gillz
uff népek!

mit szólnátok egy Vimpár Találkozóhoz? Októberben valamikor? 8)

Drizzt: engem érdekel, nagyon is :o )= . Sőt. De majd beszélünk.

Felagund: szvsz egy vámpírnál mondhatjuk azt, h az emberi vér egésze szükséges számára, tehát a mindenféle bomlástermékkel együtt, vagy akár azt, hogy ezek a nem felhasználható részek egyszerűen bennemaradnak, majd lekopnak róla :mrgreen:

Több
20 éve 2 hónapja #216868 Írta: Felagund

Yiqqe Linyaqussu írta: Kiválasztás? Mit, kolléga?

:hein:

Yiqqe Linyaqussu írta: A vér felhasználásának hatékonysága szó szerint 100%. Nincs fölösleges maradék, amit üríteni kéne.

Szvsz ez tévedés... :shake: A vérben rengeteg mérgező bomlástermék úszkál...

Több
20 éve 2 hónapja #216829 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Ha már a WoD az alap, épp annyira lehetne Anne Rice is. Sőt, még inkább.
A vámpírok isszák a vért, ami a gyomrukba kerül, ott viszont nem emésztődik meg, hanem azonnal szétterül a teljes érhálózatban. A fog az csak a lyukasztásra való.
Ez a fogon keresztüli vérszívás tökéletesen ellentétes azzal, amikor egy torporban levő vámpír szájába öntik a vért. Nem a fogai hegyére, hanem a szájába.

Több
20 éve 2 hónapja #216790 Írta: andariel
andariel válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Elnézést kérek, ez nem a témához kapcsolódik, de mindenképpen le kell írnom és talán Ti is beláthatjátok,hogy erre ez az egyik legmegfelelőbb hely:

Naszóval. Helyszín: egy csendes kis falu, szoba(Hajdúszovát, nagymamámnál).
Olvasom a Lassit(valamelyik számát) és olvasom a cikket, hogy ki mit gondol az elkövetkezendő filmről(a király visszatér).
Alatta van egy kép. Odasiklik a szemem, csak úgy mellékesen. Aztán azt nézegetem, hogy milyen gafikával dolgozott az illető. A háló vonalai pontosan illeszkednek egymáshoz, az arc karaktere vajon milyen tulajdonságait tükrözi a rajzolónak...mintegy fél órát(de tényleg) töltöttem el azzal, hogy a rajz legapróbb jellegzetességeit vizsgálgattam. Aztán egy khm "kis" idő múlva feleszméltem és édesdeden elmosolyodtam...

furcsa véletlenek elé állítja a sors néha az em.. vámpírt? :) =

andariel

Why do they call it rush our when nothing moves?

Több
20 éve 2 hónapja #216783 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Nem hiszem, hogy pontos biológia magyarázatot lehet...és kell keresni a vámpírok anatómiájára, lévén un. tremészetfeletti lények. Hogy foggal szívja fel vagy lenyeli a vért ? Emberek...egy Tremere a pódusain keresztül is képes fogadni a több méter távolságból kiszívott vért...szerintemegyszerűen mindegyiket meg tudja csinálni...mivel nincs meg néhány szerve...vagy elsorvadt, sztem a lenyelt vérnek el sem kell jutnia a gyomorig, már fel tudja szívni a köztes úton, de ez magánvélemény. Ami meg a kajálást illeti, nyilván, aki ilyen karakterrel jáccik, annak a karija úgy született, hogy ez a szerve viszonylag ép maradt.
Az alvással kapcsolatban...Lehet az is, hogy a nappali alvás egy, az évezredek alatt kialakult, védelmi mehanizmus...mert ugye vámpírokat elpusztítja a napfény...persze csak találgatni lehet.
Más...
Olvastátok a Gyehenna kiegészítőt ? Arról szól a nevéhez hűen, hogy mi történik akkor, ha eljönnek a végső éjszakák. Arról, hogy miket ajánlanak a mesélőknek...angolul megvan, ha valakit érdekel, és még nem volt hozzá szerencséje...
Nya pá ;)

Több
20 éve 2 hónapja - 20 éve 2 hónapja #216777 Írta: icke
Üdvözletem!

Azok a nosfik úgy szívják. De tudtommal ők se nyelik le. Agyartalan hátrányról nem tudok, lehet, hogy valamelyik olyan kiegészítőben van, amit nem ismerek. Egyedül a tompa agyarúakról hallottam, akiknek nem fejlődött ki rendesen, ezért előbb szúrni-vágni kell az áldozaton, aztán jöhet a szívás. A poharas vitae-nél szerintem amit mondasz, az stimmel.
A hasonlat meg nincs benne az alapkönyvben, személyes idióta kreálmányom, hátha így érthetőbb az érdeklődőknek.

icke

Több
20 éve 2 hónapja #216774 Írta: gillz

Yiqqe Linyaqussu írta: Üdvözletem!

Nem lenyelik. A szemfogaikkal szívják ki. Mintha két szívószál lenne bekötve az érrendszerbe :)

icke

hogymivan??? és azok a nosfik, akiknek soksokfoguk van, azok soksokfogon keresztül szíjják? és mivan az agyartalan szerencsétlenekkel, akik felvették ezt a hátrányt? meg a pohárba töltött vitaenél is elég csak a fogakat belemártani?

Hol van leírva ez a szívószálas dolog? az alapkönyvben nem emlékszem ilyesmire :roll:

Több
20 éve 2 hónapja #216758 Írta: icke
Üdvözletem!

Nem lenyelik. A szemfogaikkal szívják ki. Mintha két szívószál lenne bekötve az érrendszerbe :)

Az, hogy a tüdő, mint olyan képtelenné válik az oxigénfelvételre, nem jelenti, hogy nem fér bele levegő :wink: Csak nem vesz fel vele oxigént, ott egy aranyos kis zsák, belefér a standard liter levegő :)

icke

Több
20 éve 2 hónapja #216756 Írta: Zizzo
És ha a gyomor elsorvad, akkor amikor táplálkozik akkor a vér hova kerül, hogy jut az erekbe? (elvebn ugyanis lenyelik a vért, nem?)
És ha a tüdő elsorvad, akkor hogy beszélnek? Ahhoz levegő kell, attól jön ki hang a szádon ;)

Több
20 éve 2 hónapja #216755 Írta: icke
Üdvözletem!

Nyílt keringési rendszerről, mint olyanról, értelmetlen beszélni. Itt nincs oxigéndús meg oxigénszegény vér; itt egyfajta vér van, adott mennyiségben, és ezt égeti el a vámpír a létezéshez magához, illetve különleges erőinek felhasználáshoz.

Kiválasztás? Mit, kolléga? A vér felhasználásának hatékonysága szó szerint 100%. Nincs fölösleges maradék, amit üríteni kéne. Kiválasztás egy alkalommal fordulhat elő, ha a vámpír valamilyen okból - Maszkabál fenntartása, vadászat, csábítás, etc. - halandó ételt vagy italt fogyaszt. Ez esetben pár percen belül kiürül belőle az anyag, csakhogy a száján át, hányási metódus keretein belül. Ez alól pár vámpír kivétel (étkezés előny rulz :wink: ), akik képesek a gyomrukban raktározni az ételt, de ők is kénytelenek egy idő után megszabadulni tőle.

icke

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.977 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére