Nyelvek és írások

Több
11 éve 9 hónapja #408123 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Nagyon-nagyon kéne az a GYIK... :roll:

Kedves Baba0105

A kéréseddel több probléma van. Szépen sorban:

0.) sindarin és nem sindari_a_n - de tudjuk be typonak...
1.) a sindarin egy nyelv. Az írást tengwarnak hívják, profánabb nevén tünde betűknek. – Angolul és magyarul is majdnem ugyanazt a latin betűs ábécét használjuk...
2.) az általad kért szavak quenya nyelvűek
3.) nem láttam még olyan szótárat, ahol eleve tengwarral írták volna az eldarin szavakat, de az ötlet nem rossz :D
4.) az amarto egy feltehetőleg kikopott alak, helyette valószínűleg az umbar használatos
5.) elküldtem az emailcímedre a kért szavakat tengwarral, quenya módban, ahogy illik...

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Baba0105
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja #408120 Írta: Baba0105
Baba0105 válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Sziasztok!

Nagyon fontos kérés!

Szeretném Sindarian betűkkel a következő szavakat:

Amarto - Sors, végzet
Fairië - Szabadság

Manar (mandë)- Végzet, szerencse

Estel - Bizalom, remény

Nagyon fontosak lennének!

De ha valaki tudna abban segíteni, hogy hol találok egy olyan szótrt, ahol tünde betűkkel találom meg a szavakat az is nagy segítség lenne ! Új vagyok még itt, de életbe vágó lenne!

Ha valaki tud segíteni a követkő e-mailre írjon: gabimanoja@gmail.com

Köszönöm előre is:)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 9 hónapja #408118 Írta: Ceorl
Ceorl válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
az angerthasnak van valami "hivatalos" magyar hangrendszerre igazított verziója?

• tunde
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja #408106 Írta: tunde
tunde válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
szia szeretnem a nevem leforditatni egy tetovalashoz ,valami nagyon szep irassal tobbet is megnezne ha egy mod van ra ezer koszonet ha lehetseges a nevem ...solti tunde... koszonom

• Vani
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja #408097 Írta: Vani
Vani válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

Metaflora írta:

Vani írta: Remélem most jól írtam :D

Nagyrészt, de még mindig becsúszott egy "átfordítjátok tengwákra" :P Továbbra is: nyelvekre (magyar, angol, sindarin, quenya) lefordítunk, írásrendszerekre (latin betűk, cirill betűk, ilyen-olyan rúnák, angerthas, tengwar) átírunk :)
(Valamint a "kéne" helyett a "kérem" talán jobban fest :P )

Köszönöm hogy szóltál :D akkor most már jónak kell lennie :D

Több
11 éve 9 hónapja #408089 Írta: simicsigacica
simicsigacica válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni fordításban és átírásban. Quenya nyelven szeretném és dőlt tengwar írásmóddal a következőket:

"Egy dolog van mi tudható, szeretni kell és szeretve lenni jó."

Ami nem öl meg erősebbé tesz.

Örökké

Olvastam, hogy a neveknek nincs quenya megfelelője, de érdeklődni szeretnék, hogy az Eszter és Lajos nevek jelentését esetleg át lehetne fordítani quenya nyelvre dőlt tengwar írásmóddal?
Eszter név jelentése: csillag, Lajos név jelentése: hírnév

Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :)

Több
11 éve 9 hónapja #408085 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

Vani írta: Remélem most jól írtam :D

Nagyrészt, de még mindig becsúszott egy "átfordítjátok tengwákra" :P Továbbra is: nyelvekre (magyar, angol, sindarin, quenya) lefordítunk, írásrendszerekre (latin betűk, cirill betűk, ilyen-olyan rúnák, angerthas, tengwar) átírunk :)
(Valamint a "kéne" helyett a "kérem" talán jobban fest :P )

• Vani
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #408084 Írta: Vani
Vani válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Akkor ha minden igaz akkor most már jó írom :) Szeretnem ha le fordítanátok nekem quenya nyelvre és aztán átírnátok tengwákkal ezt a szöveget : Menj, Tovább, Előre!
lehetne hogy még ezt a szöveget csak átírjatok tengwákra … tetoválásnak szeretném és nem tudom melyik lenne a jobb ... :D
Remélem most jól írtam :D
Előre is köszönöm a segítséget :D
Utolsó szerkesztés: 11 éve 9 hónapja által.

Több
11 éve 9 hónapja #408068 Írta: bobe772
bobe772 válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Nagyon szépen köszönöm!:))

Több
11 éve 9 hónapja #408064 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Ellenőriztem Metaflora átírását. Majd akkor nézd meg az általam talált hibákat a rejtett szövegben, ha te is megtetted a táblázat alapján. ;)
Hibák az átírásban...

Több
11 éve 9 hónapja #408062 Írta: Metaflora

bobe772 írta: Nah :D tényleg jól leírtam :D
ezeket leírnád nekem dőlt tengwar betűkkel? :D

Az angollal nem merek próbálkozni, a magyar nyelvű mondatokat leírtam: itt vannak , DE majdnem biztos, hogy van benne hiba, szóval mindenképp várj további véleményeket (ahogy én leírom, úgy te is megtehetnéd, fogod a táblázatot, és követed a leírt szabályokat, legfeljebb én már egy picit többet gyakoroltam, és nem nézem a táblázatot - de ugyanúgy átnéznénk ám, amit te átírsz magadnak, és legalább biztos lehetnél benne, hogy nem azt írtuk oda, hogy "vicces, hogy ő sem ismeri ezeket a jeleket, ugye?" :P )

Több
11 éve 9 hónapja #408060 Írta: bobe772
lassan*
:D

Több
11 éve 9 hónapja #408059 Írta: Metaflora

bobe772 írta: lassal,

Ez biztos? mert átírjuk mi így is :P

Több
11 éve 9 hónapja #408057 Írta: bobe772
Nah :D tényleg jól leírtam :D
ezeket leírnád nekem dőlt tengwar betűkkel? :D

Mindig van remény!

Tanulj a múltból,
Élj a mának,
Reménykedj a holnapban!

Dad, I love you
Mum, I love you

Az élet túl rövid! Csókolj lassal, nevess őrülten, szeress igazán és bocsáss meg gyorsan!

Remélem így érthető és nem megterhelő, hogy egy kicsit sok :)
Köszii

Több
11 éve 9 hónapja #408055 Írta: Sötét Úr
Nagyon szívesen, legközelebb majd te írsz át nekünk valamit ;)

Több
11 éve 9 hónapja #408042 Írta: everet
everet válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Éogil és Sötét Úr, köszönöm szépen az átírást! ;)

Több
11 éve 9 hónapja #408041 Írta: Sötét Úr
Én az ALT GR-Q-t használom kötőjelnek, de nem tudok róla, hogy lenne egységes megegyezés rá.

Több
11 éve 9 hónapja #408036 Írta: Éogil
Éogil válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

everet írta: Sziasztok. Szeretném a segítségetek kérni. Hogy írják dőlt tengwákkal átírva : "Van-e élet a halál előtt?" Nagyon szépen megköszönném, ha valaki segítene.

kepfeltoltes.hu/view/130115/van- ... es.hu_.jpg
(De várj vele, amíg valaki rábólint, a kötőjelben nem vagyok 100%-ig biztos...)

Aurë Entuluva!

Több
11 éve 9 hónapja #408029 Írta: everet
everet válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Sziasztok. Szeretném a segítségetek kérni. Hogy írják dőlt tengwákkal átírva : "Van-e élet a halál előtt?!" Nagyon szépen megköszönném, ha valaki segítene.

Több
11 éve 9 hónapja #408020 Írta: Atwe
Atwe válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Cerebrum: szerintem erre a korábbi hozzászólására gondolt, csak még gyakorolni kell ezt a fórumozás dolgot:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?f=3&t=20#p407942">viewtopic.php?f=3&t=20#p407942

Több
11 éve 9 hónapja #408015 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

Agresszive írta: Üdv! Kedves Cerebrum segítségedet szeretném kérni egy átírásba, dölt tengwar betűkkel leírnád nekem ezt az idézetet? :
Nagy az én bűnöm: a lelkem.
Bűnöm, hogy messze látok és merek.

Alae:

klikk

bobe772 írta: Magyarul is tengwar írással és leírnád nekem valami szép tünde nyelven is? rád bízom :) ) köszönööm :)

Na akkor szaladjunk neki még egyszer ennek a mondatnak, mert így se füle, se farka.

De mindenekelőtt olvasd el ezt:

tolkien.hu/forum/viewtopic.php?p=407628#p407628

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
11 éve 9 hónapja #408009 Írta: bobe772
Magyarul is tengwar írással és leírnád nekem valami szép tünde nyelven is? rád bízom :) ) köszönööm :)

• Agresszive
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #408000 Írta: Agresszive
Agresszive válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Üdv! Kedves Cerebrum segítségedet szeretném kérni egy átírásba, dölt tengwar betűkkel leírnád nekem ezt az idézetet? :
Nagy az én bűnöm: a lelkem.
Bűnöm, hogy messze látok és merek.

Köszönöm az átírást
Utolsó szerkesztés: 11 éve 9 hónapja által.

• Pessza
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja #407990 Írta: Pessza
Pessza válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

Cerebrum írta: Alae:

klikk

Júj!

Ezek az enyémek? :-)
Gondolom, az első sor - Erthadril
az alatta lévő - Hirthalion

Nagyon szépen köszönöm!
Szép estét!

Több
11 éve 10 hónapja #407985 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Alae:

klikk

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

• Pessza
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 10 hónapja #407984 Írta: Pessza
Pessza válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Sziasztok!

Átírtnátok nekem ezt a két nevet tengwar írásmódba? (normál és dőlt betőtípussal is)

Erthadril
Hirthalion

Nagyon köszönöm!

Szép napot!

Több
11 éve 10 hónapja #407971 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

csabii00 írta: Köszönöm! :)
még egy kérdés ez mit jelent mahtale? :$

Csabi, ha nem görgetsz vissza kb. 15-20 centit, és nem keresed meg, esküszöm, megkereslek és lenyilazlak. Érdeklődj a fórumon, képes vagyok-e rá :twisted:

Több
11 éve 10 hónapja #407969 Írta: csabii00
csabii00 válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Köszönöm! :)
még egy kérdés ez mit jelent mahtale? :$

Több
11 éve 10 hónapja #407964 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

csabii00 írta: Köszönöm! Mégegyszer bocsi! Akkor várom öket!

estel: smg.beta.photobucket.com/user/Al ... f.jpg.html
alasse: smg.beta.photobucket.com/user/Al ... 1.jpg.html
mahtale: smg.beta.photobucket.com/user/Al ... 2.jpg.html

Na, csak elég nagy lesz így...

Több
11 éve 10 hónapja #407958 Írta: Atwe
Atwe válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Igazad lehet... Nice work, Sherlock!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.459 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére