Nyelvek és írások

Több
21 éve 11 hónapja #96552 Írta: Demon Hunter
Demon Hunter válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Nekem bőven elég volt a német meg az angol a gimiben.
Amúgy sok magyar nagyon nem tud beszélni a saját anyanyelvén.
Szerintem azt kéne először megtanulni,aztán jöhetne az a Qwelny izé,
vagy mi.
Mit szólsz hozzá hobbit?
:roll:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 11 hónapja #96495 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Hantale len. Qwenyában a nin-akkor nem használatos...
És még valami. ha azt szeretném leírni , hogy : Indul a küszöbről az út,
ha nem vigyázok elszelel¨(mellesleg ha olyan oldalt tudtok ahol ezek a versek rajta vannak qwenyául szóljatok) akkor ez helyes:?
Vanye i tie fendallo, ai umtirnyé auta. ( Az e re képzeljetek két pontot, én nem tudom kiírni)
Előreiskösszasegítséget

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 11 hónapja #96478 Írta: Alteriesse
Alteriesse válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
és az arámnak miköze most Tolkienhez? Amúgy keress valami katolikus oldalt, ott tuti találsz. Valami házihoz kell, vagy foglalkozol vele? Nekem egyszer volt szerencsém (szerencsétlenségem) arámul egy mondatot megtanulni töriből de már (hál'isten) nem elékszem rá:)

Lasto beth nin, tolo dan na ngalad.

Több
21 éve 11 hónapja #96250 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Nem voltam itt, nagyon-nagyon regota, es gondolom elg sokan voltak, de en akkor is nagyon-nagon szeretnek gartulalni neked amanibhavam!!! :wink:
Marciusig pedig azt hiszem a nemeten kivul masra nem lesz idom... :?

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 11 hónapja #96217 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Jézus idejében a Szentföldön beszélt nyelv

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 11 hónapja #96198 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

Ilsa írta: Amani, nem tudsz bármilyen anyagot az arámiról? (internetes forrásból)

hejj-hejj, megint hülye vagyok..mi az az arámi? :oops:

Több
21 éve 11 hónapja #96089 Írta: amanibhavam

hobbit írta: Üdv!
Akkor a tirin jelenti azt hogy én vigyázok. Muszáj mellé valami olyasmit is rakni, hogy vigyázok valamire?
2 Többen kérdezték, hogy hol lehet a mordori sötétnyelvről találni valamit. Egyáltalán az mennyire van kidolgozva?
3 Amani te azt mondtad, hogy a nin- t a qwenyában nemigazán használják. Arwen mégis azt mondja: Lasto beth nin..
Kössz a mielőbbi választ
Üdv

1. a tir- ige azt jelenti: figyel, őriz, vigyáz; tárgy nem feltétlenül kell mellé
2. kevéssé van kidolgozva, van egy-két tucat szó és pár hangtani/nyelvtani megjegyzés
3. ezt már megválaszolták... nem szabad keverni a két nyelvet, az olyan, mint ha mondjuk az olaszt kevernéd az angollal

Több
21 éve 11 hónapja #96088 Írta: amanibhavam

Ilsa írta: Amani, nem tudsz bármilyen anyagot az arámiról? (internetes forrásból)

nem tudok, de írd be a Google-ba, hogy aramaic és tuti, hogy kapsz egy rakás találatot

Több
21 éve 11 hónapja #96067 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások

hobbit írta: 2 Többen kérdezték, hogy hol lehet a mordori sötétnyelvről találni valamit. Egyáltalán az mennyire van kidolgozva?
3 Amani te azt mondtad, hogy a nin- t a qwenyában nemigazán használják. Arwen mégis azt mondja: Lasto beth nin..
Kössz a mielőbbi választ
Üdv

Szerintem a www.ardalambion.com-on minden megtalálható, amit egyátalán tudni lehet róla.
A lasto beth nîn... pedig sindául van. :)

i-Meoi Tauranáro (Mau Rauser)

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Több
21 éve 11 hónapja #96037 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Üdv!
Akkor a tirin jelenti azt hogy én vigyázok. Muszáj mellé valami olyasmit is rakni, hogy vigyázok valamire?
2 Többen kérdezték, hogy hol lehet a mordori sötétnyelvről találni valamit. Egyáltalán az mennyire van kidolgozva?
Kössz a mielőbbi választ
Üdv

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 11 hónapja #96031 Írta: Ilsa
Ilsa válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Ja, egyébként én fordítgatok az ardalambion.com-ról. :D Csak egy kis bátorítás kéne, hogy szükség is van rá, mert mostanában nem igazán megyeget a dolog. :roll:

http://www.smiliemania.de/smilie.php?smile_ID=813 Ainariel Tinúviel

Több
21 éve 11 hónapja #96028 Írta: Ilsa
Ilsa válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Amani, nem tudsz bármilyen anyagot az arámiról? (internetes forrásból)

http://www.smiliemania.de/smilie.php?smile_ID=813 Ainariel Tinúviel

Több
21 éve 11 hónapja #96026 Írta: Alteriesse

Olosta írta: Emberek!
Hol találhatnék olyan magyar nyelvű oldalt, ami nem csak a quenyával, hanem más Tolkieni nyelvekkel is foglalkozik (pl.: ent, valák nyelve, fekede beszéd...) :hein:

Olosta: én valahol láttam már ilyet, de csak nagyon minimálisan foglalkozott vele asszem... angolban tudom, hogy van, de magyarban nem hinném...

Több
21 éve 11 hónapja #95843 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Kössz a tippet, amanibhavam! :D
(Ja, és ezer bocsánat a "tolkieni"-ért!) :lol:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
21 éve 11 hónapja #95831 Írta: amanibhavam
ja, tolkieni kisbetű

Több
21 éve 11 hónapja #95830 Írta: amanibhavam

Olosta írta: Emberek!
Hol találhatnék olyan magyar nyelvű oldalt, ami nem csak a quenyával, hanem más Tolkieni nyelvekkel is foglalkozik (pl.: ent, valák nyelve, fekede beszéd...) :hein:

szerintem sehol

csinálj egyet... tied lehet az elsőség... ;-)

Több
21 éve 11 hónapja #95819 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Emberek!

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
21 éve 11 hónapja #95763 Írta: Alteriesse
üzenetben jelentkeztek:

Thaurwathiwen
Hobbit

...hát ez nem valami sok, legalábbis mintha a fórumolók között többen mondták volna, hogy szeretnének ilyen újságot rendelni (akik még nem tudnák, a Vinyar Tengwáról beszélünk (remélem, jól írtam)). Csak aza baj, hogy a fórumból kiböngészni, hogy namost ki mennyit hogyan szeretne, az lehetetlenség, úgyhogy kéremszépen, aki szeretne, küldjön egy üzit vagy egy mailt a nevével és a címével, hogy legalább a kapcsolatot fel tudjuk vele venni.

Több
21 éve 11 hónapja #95761 Írta: Alteriesse
e-mailen keresztül jelentkeztek:

thalion sule
fenwick
(meg asszem varda is jelentkezett, de valahol elkavarhattam a levelét - ha nem, akkor szólj hogy mi a helyzet)

Több
21 éve 11 hónapja #95748 Írta: Alteriesse
Huh, most nagyon sokáig nem volt lehetőségem jönni fórumra, igyekszem behozni a lemaradást az ússággal kapcsolatban, na mindjárt gépet váltok, és begépelem az eddigi neveket, akik jelentkeztek (mégegyszer bocs a késésért)

Több
21 éve 11 hónapja #95622 Írta: Ragoran
Amy:Köszönömmmm!!
1000x hantale len!

Több
21 éve 11 hónapja #95617 Írta: amanibhavam
Ködhegység vizei
halljátok a nagy szót,
Brúinen vizei, folyjatok
a lidércek ellen!

Több
21 éve 11 hónapja #95577 Írta: Ragoran
jinx:angolul nem tudok! :cry: kérlek fordíts le!

Több
21 éve 11 hónapja #95531 Írta: jinx
jinx válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
ezt:

Nîn o Chithaeglir
lasto beth daer;
Rimmo nîn Bruinen
dan in Ulaer!

azaz:

'Waters of the Misty Mountains
listen to the great word;
flow waters of Loudwater
against the Ringwraiths!'

www.elvish.org/gwaith/movie_elvish.htm#nin
itt van a többi sinda/quenya is a filmekből

Több
21 éve 11 hónapja #95518 Írta: Ragoran
Jéé! Amy! 1x nem én voltam a hülye!!! :wink:
Mit mond Arwen a fólyonak a FoTR-ban?Ezt már sztem 1x kérdeztem csak senki nem válaszolt.... :roll:

Több
21 éve 11 hónapja #95441 Írta: amanibhavam
ahogy olvasom azt az oldalt, egyre több - már bocs, de - marhaságot fedezek fel; csak egy szemelvény:

Van egy személytelen alany –o, az angol egy.

Hogy vonatkozó mellékmondatot „teremtsünk” használjuk a vonatkozó névmást ya (ami) egy esettel kombinálva, vagy a határozott névelő (aki).

Például: Találkoztam egy emberrel, aki úgy ment, mint egy hattyú. – Omentaen atan i wantate ve alqua.

túl azon, hogy értelme sincs a magyar mondatoknak, a quenya mondatok is keresztbe-kasul hibásak

Svin, ki kéne ezt venni a többi link közül...

Több
21 éve 11 hónapja #95399 Írta: amanibhavam
jajj bocsánat, én tévesen Svindlernek tulajdonítottam azt az oldalt...

kicsit vigyázzatok vele, így első blikkre is több pontatlanságot vélek benne felfedezni, szerintem elég régi lehet

Több
21 éve 11 hónapja #95362 Írta: Ragoran
Aiya Amy!

Csak azon az oldalon úgy köszönnek:
Aaye Dúnadan! :roll:

Több
21 éve 11 hónapja #95358 Írta: amanibhavam

Ragoran írta: Area:
Az oldal tök jó eddig nem is találkoztam vele!
mi a különbség az Aiya és Aaye között?(ugyanazt jelentik 1általán?)

azt Svin állította össze egy külföldi oldal alapján, amennyire tudom

Ragoran: én aaye alakot nem ismerek

Több
21 éve 11 hónapja #95334 Írta: Ragoran
Area:
Az oldal tök jó eddig nem is találkoztam vele!
mi a különbség az Aiya és Aaye között?(ugyanazt jelentik 1általán?)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.398 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére