Nyelvek és írások

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29091 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
Szóval 'anwe', na ez is biztos az orrom előtt volt. Hol találtad?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29049 Írta: Anonymous
Aiya Olórin! Múlt héten immár másodszorra megnéztem a filmet. A zenét illetőleg: amikor elhagyják Lórient, és ugye háttérzeneként ott a Namárie, akkor a második sora a filmben nem 'Yéni unótime ve rámar aldaron' , hanem vmi egész más, utána meg még valami, aminek - ha jól hallottam - a vége 'mírie'. Mi az? <br> amanibhavam: a levlista még mindig nem jön össze... de egyik se. Valami alkalmazást hiányol...<br> Egyébként tudnál megadni -lehetőleg magyar - sinda nyelvtanos honlapcímet?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29090 Írta: Anonymous
Amani Doki:<br> Nem a tolkien.hu hibája (nem is ott vagyunk most!)<br> A Supergamez Fórum engine nem szereti (csak a HTML kódokban tűri meg). <br> Használj dupla aposztrófot...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29048 Írta: Anonymous
Köszi Olórin! Tök ari vagy, hogy mindig segítesz. ;)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29046 Írta: Anonymous
amanibhavam: Köszönöm, már írom is.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29047 Írta: Anonymous
mellesleg engem beenged

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29045 Írta: Anonymous
írj Svindlernek mailt, ? a lista tulajdonosa, talán tud segíteni

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29044 Írta: Anonymous
Bocsánat, hogy ilyennel zavarok, de tegnap feliratkoztam a levelezési listára, sikerült is, csak ma már nem enged be, hiába írom be jól a jelszavamat. Nem tudja vki, hogy mi lehet a baj? Köszönöm előre a választ.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29043 Írta: Anonymous
nem tudom.de azt tudom,hogy hülye kérdés volt.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29042 Írta: Anonymous
- fordítsd le magyarra<br> - tanulj meg quenyául<br> - fordítsd le a magyar fordítást quenyára<br> <br> persze közvetlenül is fordíthatsz, ha már mindkét nyelvet vágod...<br> <br> ha mondjuk egy japán szöveget kellene kínaira fordítanod, hogy fognál hozzá?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29041 Írta: Anonymous
akkor jöjjön egy kérdés:ha van egy sinda szövegem és én át szeretném fordítani quenyára,hogy kezdjek hozzá?lehet hogy hülye kérdés.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29040 Írta: Anonymous
no problem

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29039 Írta: Anonymous
mindenkitől ezer bocs!hozzászólnék én a topichoz,ha tudnék...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29038 Írta: Anonymous
n8n: ez a Namárie, Galadriel panasza a Gy?r? Szövetségéb?l, ha rémlik <br> quenya nyelven van

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29037 Írta: Anonymous
Galad13 mi ez a vers? és milyen nyelven van?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29036 Írta: Anonymous
lea: ezek szerint nyelvleckét keresel? (mi más segédletre gondolhatsz?)<br> nézz körül a levlista honlapján:<br> drstrange.cjb.net<br> Quenya és Sinda menüpont

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29035 Írta: Anonymous
Kyra: nem ölök én meg senkit, csak kicsit frusztráló, hogy a topiknak ilyen a mintázata:<br> van már magyar-tünde szótár?<br> nincs<br> ... 2-3 más hozzászólás...<br> van már magyar-tünde szótár?<br> nincs<br> ... 3-4 egyéb hozzászólás ...<br> van már tünde szótár? stb.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29034 Írta: Anonymous
valami írásos segédletre gondoltam mind a sinda szöveg quenya átírására,mind a magyar vers quenya átírására.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29033 Írta: Anonymous
amanibhavam,légyszi ne ölj meg,mert nem otthon szoktam netezni és a nyilvános internetre már elfizettem a gatyám!

Több
22 éve 9 hónapja #20 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Nyelvek és írások
A régi Nyelvek és írások téma folytatása.
A Tolkien által kidolgozott tünde és egyéb nyelvekkel foglalkozó, és ezek után érdeklődő látogatók fóruma.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29031 Írta: Anonymous
Minerva:<br> <br> Elrond szövegei az film elején:<br> <br> ''Tangado haid! Hado i philinn!''<br> (''Felkészülni / vessétek meg a lábatokat! Nyilakat kilőni!'')<br> <br> Ez a szöveg SINDÁUL van.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29032 Írta: Anonymous
Az első mondat szó szerint:<br> <br> ''Helye(teke)t tartani!''<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29030 Írta: Anonymous
(Amikor vezényel vagymit csinál)?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29029 Írta: Anonymous
Mit mond Elrond a film elején?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29028 Írta: Anonymous
Ki használja már megint a nevemet?<br> Szépen megkérlek, hogy válassz másikat!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29027 Írta: Anonymous
Dúnadán

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29026 Írta: Anonymous
Ai! laurie lantar lassi súrinen!<br> Yéni unotime ve rámar aldaron<br> yéni ve linte yuldar vánier<br> mi oromardi lisse-miruvóreva<br> Andúne pella Varda tellumar<br> nu luini yassen tintilar i eleni<br> ómaryo airetári-lírien.<br> <br> Sí man yulma nin enquantuva?<br> <br> An sí tintalle Varda Oilosseo<br> ve fanyar máryar Elentári ortane,<br> ar ilye tier unduláve lumbule,<br> ar sindanóriello caita mornie<br> i falmallinar imbe met, ar hísie,<br> untúpa Calacyria miri oiale,<br> Sí vanwa ná, Rómello vanwa, Valimar!<br> <br> Namárie! Nai hiruvalye Valimar.<br> Nai elye hiruva. Namárie!<br> <br> (sajnos pontos e-t nem tudtam írni!)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29025 Írta: Anonymous
Amy: tudom de nem értem a rendszerezését.Pl.:a 19,20,23,24 nem tudom kibogozni, hogy mit jelenthet!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29024 Írta: Anonymous
Ragoran: gondolom, a függelékre céloztunk, amelyben Tolkien leírja a tengwák rendszerét<br> lea: milyen segédletre gondolsz?<br> sindát jó eséllyel lehet quenyára fordítani, hiszen sok szavuk rokonítható egymással, csak annyi kell, hogy valaki mindkét nyelvet beszélje; nem tudom, van-e köztünk ilyen...<br> Kyra: ha vennéd a fáradságot, hogy legalább 10 hozzászólást elolvasnál visszafelé, miel?tt kérdezel, akkor olvashattad volna, hogy készül?ben van egy magyar-quenya szótár; beletelik pár hétbe, míg a százhúsz oldalt végigfordítom

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #29023 Írta: Anonymous
magyar-quenya szótár van valahol???

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.441 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére