- Köszönetek: 0
Megye - Hobbitok
- hobbit
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Rabyn: Nekem nagyon tettszik a stílusod és jó a történet is... (Ha folytatódik, akkor küldd el nekem privátban vagy mailben.)
Egy kérdésem lenne: Samu honnan szerzett elanort?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
Beküldtem a Lassibe aztán lesz ami lesz..
irni ilyet nem olyan könnyű nem tudom erőltetni. csak úgy jön-)
De majd ha lesz még ilyen beírom..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- hobbit
- Nem elérhető
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
- Rabyn
- Nem elérhető
- hobbit
- Nem elérhető
-üdv-
- Rabyn
- Nem elérhető
(nem tudom a Lessibe be írhatom-e elöször ide írom aztán majd döntsetek)
Éjjel ment el, suttogták a faluban. Azt beszélik álmában ment el.A halott akiről szó esett a köztiszteletben álló Csűrőd Rozi volt Csavardi Samu felesége. Szépen felöltöztették, pont olyan ruhába mint amilyet leánykorában hordott. Egy nagy sátorba vitték üvegfedelű koporsoban ami még nyitva állt, ettek ittak az emlékére, sok mesét mondtak el ami vele, vagy családja bármely tagjával kapcsolatban állt (közkívánatra többször is elhangzott a kilcenujjú Frodo és a Rettenthetelen Samu meséje) Csak egyvalaki ült csendben egy karosszékben pipázott, vén őszhajú hobbit volt, láthatólag valamin gondolkodott, pedig csak egy mondat járkált a fejében:-"Majd eljön a te időd is Csavardi Samu nem húzhat a szíved mindig kétefelé!"
Felállt és odament a koporsóhoz, egy virágot tett bele amit eddig a kezében szorongatott, egy Elanort. Aztán az emelvényhez lépett és megköszörülte a torkát. Elmondott egy beszédet amit, elmorzsolt egy könnycseppet és visszaült a székébe. Hat hobbit felemelte a koporsót és elindultak vele a falu mellett futó erdőhőz. Halk énekkel kísérték utolsó útjára Csűrös Rozit. Az erdőben leteték a földre, már készen állt számára a sírgödör, betették a gödörbe és csendes zokogás közben Samu dobta rá az első rögöt, utána sorban a többi családtag. A temetés után a gyásznép visszament, hogy mégegyszer egyenek és igyanak a halott emlékére. Samu még maradt egy kicsit a sírnál, valami magott ültett oda ami sok sok évvel később egy gyönyörű fává serdült. Majd magára kapta uatzóköpenyét s elundult utolsó legszebb, útjára a szürkerév felé......
- Rabyn
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
OFF:
Szméagol írta: Viszont Szarumán halála nagyon zavaros. Ugyanazon a helyen olvastam mindhárom változatot: "Gríma kill Saruman, Eowyn kill Saruman, Legolas kill Saruman."
No ezt jól félreírtam! Úgyhogy mielőtt joggal neveznétek hülyének, helyesbítek:
"Ezt olvastam egy helyen: "Eowyn kill Grima", Legolas kill Grima.""
De győződjetek meg róla magatok is :
www.tolkienonline.com/movies/changes_rotk.cfm
A Moderátorok szíves elnézését kérem...
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Elrond én is osztom a véleményed, nem is akarok most ítéletet mondani PJ fölött, de ezeknek a hítreknek nagy része igaz...
Szarumán valóban szerepelni fog a Filmben, de Vasudvardban leli halálát.
PJ egyik interjújából is kiderül, hogy neki nem tetszett A Megye megtisztítása ezért valszeg nem lesz. Azóta bebizonyosodott, hogy egy hang se ( ) lesz A Megye megtisztításából. Ez az egy hír, amit elhiszek, mert PJ nagyon határozott volt abban az interjúban és több helyen olvastam már.
Viszont Szarumán halála nagyon zavaros. Ugyanazon a helyen olvastam mindhárom változatot: "Gríma kill Saruman, Eowyn kill Saruman, Legolas kill Saruman." Jó mi? Ezt azért én sem hiszem el, amíg PJ rá nem bólíntott . (Megpróbálom megkeresni nektek azt a honlapot. Elég komoly, Könyv és Film összehasonlítás...(Ja, és van egy kép Trufáról és Pippinről (valszeg) Vasudvard kamrájában. Örülnek a sok kajának .)
Jajjaj! Nem kéne OFF-olni, :nono: , de hát amíg nincs A Király visszatér topic... :heu:
- Elrond
- Nem elérhető
hobbit írta: Igazad van Elrond de tudod én mint a megyei népség egyik kicsiny tagja hajlamos vagyok elhinni az ilyen mindenféle pletykákat.
Amúgy mondatockám feltételes módban állott.
Bocs, hogy így lerohantam mindenkit, de már ezerszer kérdezték, és ezerszer válaszolták már meg. Előbb nézzük meg a filmet, és majd csak aztán bosszankodjumk!
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
- hobbit
- Nem elérhető
Amúgy mondatockám feltételes módban állott.
-üdv-
- Rabyn
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Csak ezt hallottam és itt bocsánatot kérek pár helyen már lelettem szurva.. mert beirtam csak amikor olvastam annyira kivoltam akadva..
- Elrond
- Nem elérhető
Rabyn írta: Borzasztó hirt kell közölnöm..
Ugy néz ki nem lesz megyemegtisztitás...
Remélem nem törlik ki berakom ide ami találtam..
Sziasztok!
Nem tudtam hova rakjam ezt be de szeritem ide is jo lesz.
Megtudtam hireket a Király visszatrérről..
Szomoru hirek de hirek..-(
Tehát: a kezdő jelenet az ahogy összekovácsolják a Narsilt (bocs de sztem azt már összekovácsolták!!)
SZARUMÁN MEGHAL!!! GRÍM LELÖKI AZ ERKÉLYRŐL ÉS FELNYÁRSALJA EGY GÉPEZET. :bawling: :bawling: :bawling: :bawling:
Lesz viszont banyapok..
Aragorn is végigmegye a holtak ösvényén
És ispotály is lészen (há hiszen vhol egymásba kell szeretni Éowynnek és Faramirnak)
Gondort támadó hajoflotta(???)
Pelennor mezeje lesz a csúcs!! (Remélem NEM arwen öli meg a nazgult!!!)
Lehetésges, hogy látjuk Szauront!!
A film utolsó jelentei között lesz szürkerév ahol a feketlovasok elhagyják középföldét (ezt nem egészen értem őket megölték nemde???)
Samu lánya Elanor is megjelenik a film végén (csak tudnám mikor csinálta)))
A legvégén Galadriel elmonmdja miként hal meg Arwen és Aragorn és ezt még láthatjuk is.
Én mélységesen csalodott vagyok-( :bawling: :crying: :closed: :eek2:
1: Gondort a könyvben nem támadja hajóflotta. Aragornék jönnek megy hajón.
2: Szürkerévben a Fekete Lovasok??? Círdanék ott mészárolták le volna őket... mmm milyen vérfürdő lenne ott...
3: És Szarumán nem hal meg. Ráesik a kerékre, de LESZ MEGYE MEGTÍSZTÍTÁSA, ÉS MAGA CHRISTOPHER LEE NYILATKOZTA, HOGY SZEREPEL A III. RÉSZBEN!!! szal nyugi...
Nézzük meg a filmet és csak utána döntsétek el, hogy mi legyen PJ sorsa.
- hobbit
- Nem elérhető
Tudom ez most ide offlesz de:az a baj a filmel, hogy felületes.....
on:pedig kíváncsilettem volna a Megye visszafoglalására.
-üdv-
- Rabyn
- Nem elérhető
Ugy néz ki nem lesz megyemegtisztitás...
Remélem nem törlik ki berakom ide ami találtam..
Sziasztok!
Nem tudtam hova rakjam ezt be de szeritem ide is jo lesz.
Megtudtam hireket a Király visszatrérről..
Szomoru hirek de hirek..-(
Tehát: a kezdő jelenet az ahogy összekovácsolják a Narsilt (bocs de sztem azt már összekovácsolták!!)
SZARUMÁN MEGHAL!!! GRÍM LELÖKI AZ ERKÉLYRŐL ÉS FELNYÁRSALJA EGY GÉPEZET. :bawling: :bawling: :bawling: :bawling:
Lesz viszont banyapok..
Aragorn is végigmegye a holtak ösvényén
És ispotály is lészen (há hiszen vhol egymásba kell szeretni Éowynnek és Faramirnak)
Gondort támadó hajoflotta(???)
Pelennor mezeje lesz a csúcs!! (Remélem NEM arwen öli meg a nazgult!!!)
Lehetésges, hogy látjuk Szauront!!
A film utolsó jelentei között lesz szürkerév ahol a feketlovasok elhagyják középföldét (ezt nem egészen értem őket megölték nemde???)
Samu lánya Elanor is megjelenik a film végén (csak tudnám mikor csinálta)))
A legvégén Galadriel elmonmdja miként hal meg Arwen és Aragorn és ezt még láthatjuk is.
Én mélységesen csalodott vagyok-( :bawling: :crying: :closed: :eek2:
- Cerebrum
- Nem elérhető
Rabyn írta: sziasztok mári topicba már feltették a kérdést.. sal milyen lehet egy obbit temetése??
Hát, nem tudom, de hogy utána telizabálják magukat a halotti toron, az biztos...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Rabyn
- Nem elérhető
szerintetek mekkora lett volna a hobbitok telefonszámlája ha lett volna telefonjuk?-))
- hobbit
- Nem elérhető
-üdv-
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
amanibhavam írta: én inkább azt kérdezném, milyen egy obbit?
Ez jó...
Ez aztán az érdekes kérdés. Én két dolgot tartanék lehetségesnek. Vagy teljesen magukba roskadnak, mert az egyszerű kis eszükkel nem fogják föl, hogy halál nem mindig szomorú.
Amit valószínűbbnek tartok, az az, hogy viszonylag gyorsan túlesnek a megrázkodtatáson, mert erősek.
[size=9:2cdztbm3]Az 500-adik hozzászólásom...*sóhajt*[/size]
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
amanibhavam írta: én inkább azt kérdezném, milyen egy obbit?
Ez jó...
Ez aztán az érdekes kérdés. Én két dolgot tartanék lehetségesnek. Vagy teljesen magukba roskadnak, mert az egyszerű kis eszükkel nem fogják föl, hogy halál nem mindig szomorú.
Amit valószínűbbnek tartok, az az, hogy viszonylag gyorsan túlesnek a megrázkodtatáson, mert erősek.
- Rabyn
- Nem elérhető
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Rabyn
- Nem elérhető
- Elrond
- Nem elérhető
- Elrond
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
A rohaniak és a hobbitok nyelvének közös gyökeréből...
A Közös nyelv keletkezése... No, látod ennek alaposan utána kell nézni!
Itt a felmentő sereg... www.uib.no/people/hnohf//westron.htm
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
hobbit írta: Üdv 1.De akkor miből fejlődhetett ki a nyelvük?
És a közös nyelv az kiktől ered?
A rohaniak és a hobbitok nyelvének közös gyökeréből...
A Közös nyelv keletkezése... No, látod ennek alaposan utána kell nézni!
- hobbit
- Nem elérhető
És a közös nyelv az kiktől ered?
-üdv-
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.