Megye - Hobbitok

Több
21 éve 6 hónapja #120147 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Én furcsamod mindig HÁZAT képzeltem el ami egy domboldalba van beágyazva.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #120109 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Na, hogy a témánál maradjunk, és mégse: Ki hogy képzelte ez a megyét? Pl Zsáklakot, a hobbitok életmódját, ilyesmiket?

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #120084 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Én csak pár mondaton keresztül látom a filmbéli szereplőket, aztán a könyvben annyira más mindegyik, hogy egyszerűen elfelejtem a filmbelieket. Konkrét elképzelésem nincs egyik szereplőről sem, mert hiába képzelem el valahogy, egy szava vagy egy mozdulata miatt már nem jó rá az az elképzelés. Főleg a hobbitokkal vaok így. =;)

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 6 hónapja #120057 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Sziasztok!

Igen. Az entek nekem úgy vannak lényegében, mint a Könyv borítón. :P
Az orkok nálam "manócok" voltak. Kicsi, füstös képű, manóarcú furcsa lény. Koboldszerű... De a vasudvardi, meg a Minas morguli orokok ugyanilyen fejjel, de nagyon vaskos, ormótlan fejjel.
A tündék inkább csak "érzelem batyuk" voltak... :wink:
Kicsit eltértünk a témától, nem? :)

Több
21 éve 6 hónapja #119993 Írta: Dodiee
Hát, mivel én amikor olvasok, arcokat sosem látok, így nekem ha ma olvasom, az arcok még mindíg hiányoznak, nagy ritkán a film szereplőivel helyettesítődnek, főleg, ha direkt el akarom képzelni őket. Az entek(bár off): Néhányan már látták a rajzomat, na, Hamariberkenyén kívül az összes entet ilyesformán képzeltem el. Kicsit szomorkás arrcal, de rengeteg bölcsességgel. A hobbitoknál nekem néha bezavart a könyv, mert már épp kialakítottam róluk egy képet, és mikor pl. a könyv mondta, hogy mittomén milyen magasak, meg meddig érnek valakinek, meg milyen színű Frodó haja, na, ott mindíg megzavararodtam, mert én Frodót barnának képzeltem, a könyv szerint viszont a haja világosabb mint az átlag hobbitoké. az orkok: Régen sok M.A.G.U.S.-t olvastam, így kialalkult képem volt róluk:) Viszont a tündék... mint említettem, sokat olvastam előtte a hasonló fajokról(gy.k.: elfek),és bennem egész más elképzelés élt róluk.. mindet kicsit olyannak képzeltem, mint Legolas. Zöld ruci, szőke haj, lövöldözés íjjal, természetszeretet, viszont nekem máég határtalan vidámság is társult hozzá. És ezért ütköztem meg Elrond, valamint Elladan és Elrohir fekete haján, és Galadriel ridegségén.. nekem ez fura volt nagyon.. na, viszont(most már vegyük végig) a törpöket pont így képzeltem:))

Több
21 éve 6 hónapja #119974 Írta: Rabyn
Az orkok nekem koszos és csúnya emberek voltak. Nem ilyen gusztustalan izék. és mindnek ilyen külns szinű bőre. (kék nem volt köztük inkább barna meg zöld meg bordo és ezek árnyalatai) De nekem nagyon sokat tett be a rajzfilm mert én mg azelőtt láttam mielőtt a könyvet olvastam így pl a törpöket egy az egyben olyannak láttam mint amilyenek a rajzfilmben, és így voltam a gázlónál történteknél. Szóval nekem sok elképzelésem a rajzfilmhez is kapcsolodik. Aragornt is hasonlóképpen képzeltem el. A hobbitkákat meg azon kivül, hogy gyereknek láttam olyasminek gondoltam szintén mint amilyennek előszőr lerajzolva láttam őket. Kár, hogy én sem tudok jól rajzolni mert olyan szívesen lerajzolnám őket..

Több
21 éve 6 hónapja #119902 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Én az orkokat sehogy sem tudtam elképzelni. Nálam ők csak ilyen gusztustalan pacák voltak. Szilszakáll nekem viszont sokkal "vastagabb", testesebb. és a lábai sem ilyen hosszúak, és vékonyak, hanem vastagok, kb. mintha két fatörzs egymásbafonódott volna. Én egy kicsit mindegyik entet túl vékonynak találtam. Nekem Hamariberkenye volt csak ilyen sovány :-)

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/

Több
21 éve 6 hónapja #119889 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Nekem helyszínekről mindenhol teljesen saját elképzelésem van, amit a Film sehogy sem tud kitörölni. A szereplők pedig... hmmm.. egész más helyzet.
Mikor beszélnek és én olvasom tisztán látom magam előtt mindegyiküket az utolsó mellékszereplőig. (Esetleg a mellékebb szereplőknél, HA szószerint idéztek a könyvből bevillan a Filmbeli.) De amint leteszem a könyvet és megpróbálom papírra vetni őket, tudom a paramétereiket, de nem látom őket egészben :cry: . Egyébként se rajzolok túl jól, mert nincs meg hozzá a megfelelő vizuális látásom, de minden rajzomat túlcsorduló érzelemmel vetem papírra (és én ezt szeretem bennük).A leghatározottabb elképzelésem (akiket Könyv nélkül is látok) Gollam, Samu, Szilszakáll, orkok, Denethor, Gandalf.
Szilszakáll nálam nem más, mint egy nagy tuskóként ággal a fején, csodálatos szemekkel és két hosszú "fonott" karral. A lába nagyon rövid.
Frodó, aki a kedvencem, ilyenkor inkáb "csak" egy hatalmas batyu érzelem tömeg, ha értitek mire gondolok. :wink:

Több
21 éve 6 hónapja #119849 Írta: brokkoli
Nekem is van egy csomó képem, amit a film nem tudott kitörölni, vagy azért, mert lerajzoltam, vagy annyira beleéltem magam az elképzelésébe, vagy azért, mert nem volt benne a filmben. Pl. Pippin is ilyen. IMÁDOM a filmbeli Pippint, de amikor olvasom, még most is a saját Pippinemet képzelem bele a történetbe. Le is rajzoltam. Egész más, mint a filmben, tudom, és sokaknak biztos nem tetszene, de nem baj, mert Ő az enyém :) Akkor a másik ilyen, Az a rész, amikor Éowyn, meg Faramir a falon állnak. Nem egyszer festettem le, de az én Faramirom mindig fekete, mert annyira gyönyörűen le van írva a könyvben, hogy a hollófekete és az aranyszőke haj egymásbafonódik. És még rengeteg ilyen van... Meduseld pl. szerintem botrányos a filmben... Bombadill Toma meg a mai napig az egyik kedvencem... Az én Szilszakállom sokkal "lombosabb"... :D Én is mindig zenéthallgatok, miközben olvasom. Mikor még nem volt filmzene, Lorena McKennith-et (lehet, hogy nem így kell írni, ebben az esetben ezer bocs mindenkitől) Cat Stevanst, meg ENYÁT! (már akkor is imádtam...) hallgattam, meg mindenfélét, ami eszembe jutott valamelyik részről. Lehet, hogy ezek a zenék másoknak nem mondanának semmit. Valószínűleg mindenki másként éli meg a könyvet, szerintem nem szabad elfelejteni a film miatt a saját Középföldénket, mert az a sajátunk, az ami álmunk. És igaz, hogy PJ álma rendkívűl gyönyörű álom, és nagyon sok mindent úgy valósított meg, ahogy én nem tudtam még megálmodni sem, azért a saját kis emlékeimhez, képecskéimhez ragaszkodom. És szerintem mindenkinek így kell tennie.

Több
21 éve 6 hónapja #119691 Írta: Rabyn
Hobbitfalvát, sőt egész középföldét ésn úgy képzeltem mint a Végtelen történet filmben a táj.. A hobbitokat pedig olyannakmint egy kisgyerek.

Több
21 éve 6 hónapja #119665 Írta: Dodiee
Elanor:igen, igazad van, egyrészt tudja magáról aki hobbit, másrészt meg, ha nem is a külsején, de meglátszik rajta:) (és igen, galad, One és Sesy is az) De egy felsorolás tényleg nem lehetne teljes:)

Én amit nagyon szeretek, az az, hogy amikor olvasok, álltalában közben zenét is hallgatok. És amikor később meghallom azt a zenét, eszembe jut, amit akkor olvastam. Így vagyok a Gyűrűk Urával is:) Ha meghallom azokat a dalokat, megjelenik előttem soksok kép, amit olvasás közben láttam, vagyis ahogy elképzeltem:) Sajnos ezekből a képekből sok elveszett, elsöpörte a Film élménye, és most már, ha arra gondolok, a film képi jut nak eszembe.. De például az Út, Glorfindel megérkezése, átkelés a gázlón, vagy a Sírbuckák, azok ha behunyom a szeme előttem vannak:) És(fura, de az egyik kedvenc részm..) a Fűztekeres Völgye is, az egész Örgerdő, meg a Nagykerítés, ezek mindmind itt vannak, és ha akarom, látom őket:) talán mert ezek nem voltak benne a filmben, nem tudom.. És az Én Zsáklakom is(egész más, mint a filmbéli..), látom magam előtt, és ilyenkor mindíg mosolygok, mert ezek olyan jó dolgok:) Vannak képek, amik olyan erősen ívódtak belém, hogy a film nem tudta eltörölni:) És mások, nagyon sokban mások, mint amit PJ álmodott meg, de szvsz az ő álma is nagyon szép lett, a Megye különösen jó, legalábbis mikor először láttam a FotR-et, annál a résznél, mikor Gandalf szekere begördül Hobbitfalvára, hirtelen az jutott eszembe: "Ezt a filmet megnézem még egyszer!" Bár már nagyon régóta vártam erre a fimre, mióta olvastam a könyvet, mégis, ennél a pontnál úgy voltam vele, mindegy milyen lesz ez a film a továbbiakban, én ezért, ezért az egy jelenetért, azzal a zenével, azzal a hihhetetlen zölddel, meg fogom nézni újra...

Több
21 éve 6 hónapja #119606 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Egyszer azt álmodtam, hogy az általam elképzelt Megyében barangolok... Olyan csodálatos érzés kerített a hatalmába, úgy éreztem itt a helyem és azt hiszem sírtam egy kicsit mikor felébredtem. Olyan csodálatos volt, el sem tudom mondani. Olyan, mint amikor tudod, itt a helyed és ha elmész hatalmas űr marad a lelkedben. :cry:
De nem építhetünk álmokra, sajnos. Azért remélem visszatérek még. Ezt ki kell írnom magamból. (Ki is fogom. :wink: )

Több
21 éve 6 hónapja #119597 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Igen, sztem azok mindenképpen hobbitok, akiket eddig felsoroltatok, de pl. Galad, Onering, Sesy is, de ha fel akarék sorolni mindenkit, úgyis kihagynék vkit, úgyhogy inkább nem teszem :) Sztem, aki az, az egyrészt tudja magáról, másrészt pedig látszik :D azt nem lehet eltitkolni (mellesleg nem is akarjuk, ugye, hobbitkáim ;) )

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 6 hónapja #119489 Írta: brokkoli
Dodie! Szerintem Te is Hobbit vagy! Másokat sajnos még nem ismerek annyira, hogy meg tudnám állapítani... De Dodiee, meg Rabyn is tuti hobbit. Meg szerintem mindenki, aki annak érzi magát :-D

Több
21 éve 6 hónapja #119485 Írta: Dodiee
Az volt a jó multkor, hogy jöttem valahonnan, és már elég régóta nem esett az eső, és akkor eleredt, igazi nyári zápor volt, megtöltötte a levegőt az az igazi "tavasz-illat", én meg csak mosolyogtam, közben esett a fejemre az eső, a járókelők meg hülyének néztek:)) de annyira jó volt újra érezni azt az illatot, olyan hosszú ideje nem éreztem..
Rabyn is hobbit:) vidám, jókedélyű, kedves:))

Több
21 éve 6 hónapja #119251 Írta: brokkoli
Én is szeretem az esőt, de csak az ilyen nyári nagy zuhékat, amikor nincs hideg. Azt is szeretem, ha a szél lobogtatja a hajamat, de ezek nálam többnyire hangulatfüggők. Pl. amikor tegnap egy kocsi kb. egy kádnyi vizet fröcskölt a fejemre, akkor csak nevetni tudtam, mert olyan jó kedvem volt. Pedig nagyooon fáztam. :D

Több
21 éve 6 hónapja #119030 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Rabyn írta: noss csak azért tettem fel eme kérdést mert szerintem én is hobbitka lennék a magam módján.. Énekelen a metrón az utcán ha olyan a kedvem és mosolyogni is sokat szoktam.
És ahogy Samu mondja: Nem fogy ki a reményem és nem fogy el a jókedvem.. csak az esőfelhők szomorítanak el..

Én nem vagyok hobbit, nem is vagyok mindig vidám, (sőt) de énekelni, vagy magamban "zenét hallgatni" szoktam.
Az esőfelhők viszont kifehjezetten vidámmá tesznek. Ha esik az eső és fúj a szél, az az én időm.

(Éljenek a hobbitok, nagyon tudják élvezni az életet, és ezt mára már nagyon sok ember elfelejtette.)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 6 hónapja #118595 Írta: Dodiee
Elanor: mondj pár nevet, érdekel, te kit tartasz itt hobbitnak(majd én is mondom utánna, hogy én kit :) )

Több
21 éve 6 hónapja #118508 Írta: brokkoli
Elanor, szerintem azért van ez, mert általában az ilyen netes társaságokba is csak olyanok járnak, akiket nem érdekel a többiek véleménye. Volt osztálytársaim hülyére röhögték magukat rajtam, amikor elmentem egy netes-klub táborába, ahol pedig a legjobb barátaimat szereztem. :wink:

Több
21 éve 6 hónapja #118504 Írta: brokkoli
Azt hiszem, én is hobbitnak születtem, de erre csak az utóbbi időkben jöttem rá. A hobbit világszemlélettel teljesen egyetértek: Kit érdekel, hogy a többiek mit gondolnak rólad? Az a fontos, hogy TE érezd jól magad! :D Mostanában azt hiszem az eddigieknél is jobban hobbitka lettem: csupa idióta holmikat kezdtem hordani. kockás pulcsi- csíkos gatyóval, meg felemás cipő! De így érzem magam jól :-)

Több
21 éve 6 hónapja #118503 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

hobbit írta: Amani bocsásd meg meglehetősen tájékozatlan kérdésem de hol található a 216sz Tolkien levél?

Ez engem is érdekelne!

Én ismerek hobbitokat! De az a furcsa ( :?: ), hogyha belegondolok, akkor egytől-egyig ebben a társaságban leltem rájuk, vagyis köztetek :) igen, sztem pl. Rabyn is az :) de még vannak néhányan (jómagam is közéjük tartozom :) ).
Nem tudom, miért van ez... mármint, hogy máshol nem találkoztam velük. Lehet, hogy mi, Tolkien rajongók jobban szeretünk azonosulni kedvenc népeinkkel, és jobban kihangsúlyozzuk ezeket a tulajdonságainkat? Lehet... mindenesetre mindig örülök, ahányszor felfedezem valakiről, hogy ő is hobbit ^_^

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 6 hónapja #118485 Írta: Rabyn
noss csak azért tettem fel eme kérdést mert szerintem én is hobbitka lennék a magam módján.. Énekelen a metrón az utcán ha olyan a kedvem és mosolyogni is sokat szoktam.
És ahogy Samu mondja: Nem fogy ki a reményem és nem fogy el a jókedvem.. csak az esőfelhők szomorítanak el..

Több
21 éve 6 hónapja #118455 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

hobbit írta: Szméagol:off: egyszer találkoznék egy hasonló világlátású "emberrel".on

Optimista vagyok? Ilyen apró hitek tartanak meg, hogy ne süllyedjek el önnön pesszimizmusomban... Ez ez éltető erőm, a támaszom, ez a néhány apróság.

A hobbitok csodálatos teremtmények. Vannak, akik csak aztv látják meg bennük, hogy egyszerűek. Holott ebben az egyszerűségben rejlik a szépségük, csodájuk... Az élet apró örömei. Ők tudják mik azok.

Több
21 éve 6 hónapja #118428 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Szméagol:off: egyszer találkoznék egy hasonló világlátású "emberrel".on
Tudjátok annyira jó:népzenélek és a tanárunk annyira természetes ember. Könnyen megszeretni az ősök egy szerű a természettel harmóniában lévő életüket amit manapság nagyritkán csak egy két eldugott faluban lelni meg. És valahogy a hobbitok is ilyenek. Amíg nem voltak ekkora technikai vívmányok kisebbek voltak az igények. Ez persze nem baj. De a hobbitok pont azért nagyok mert meg bírnak elégedni az életükkel. A természet a napfény bőven elég nekik a boldog élethez. No meg persz a kaja...

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 6 hónapja #118423 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Én hobbit vagyok. Ez teljesen annak érzem magam. Nem vágyok a tündék örök életére, az emberek hatalmára vagy a törpök gazdagságára. Én megelégedem egy tökéletes ember ill. hobbit világgal. Megelégednék. :? Minden igaz rám, ami a hobbitokra. Csak én hordok cipőt...
Hol élnek a hobbitok... Hiszen itt élnek még csak nagyon kevesen. De néhányukat, bármerre nézel, láthatod. :wink:
Kicsit "tudományosan" fogalmazva: Mindenképpen az óceáni éghajlaton és a nedves kontinentálison. Kiváltképp Anglia középső részén, de bárhol, ahol a föld nyájasan termő és az időjárás kedvező.

Több
21 éve 6 hónapja #118422 Írta: hobbit
Amani bocsásd meg meglehetősen tájékozatlan kérdésem de hol található a 216sz Tolkien levél?

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 6 hónapja #118417 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
nézzetek utána a 216. sz. Tolkien-levéknek; roppant érdekes dolgokat ír le benne a Professzor a hobbitok szokásairól

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 6 hónapja #118410 Írta: hobbit
Egyet értek Nodlee-val. Én például teljes mértékben hobbitnak érzem magam. Ez persze káros mert azzal jár, hogy lépten nyomon hülyének nézik az "embert". De hát miért is kell mindenkinek ugyan olyannak lennie. És hogy hol élnének? Szerintem "mezőgazdász országban" a régiek, de a hobbitok új generációja tengerparton, örök napfényes helyeken ahol hódolhatnak kedvenc elfoglaltságaiknak pl: evés alvás semmit tevés, kertészkedés...
De szóljatok rám ha hülyeségeket írok ma ugyanis fura egy napom volt..

-üdv-

Több
21 éve 6 hónapja #118349 Írta: Dodiee
Sza Nodleekám, remélem te is beépülsz ide :D Amúgy szvsz igazad is van abban, amit írtál.

Több
21 éve 6 hónapja #117937 Írta: brokkoli
Hmmm, szerintem nem abból tudjuk megállapítani, hogy ki vérbeli hobbit, és ki nem, ahogyan kinéz, hanem abból, ahogyan viselkedik. Valószínűleg nem találunk egy pici szőröslábú emberkét sem a mostani világban, pedig szerintem igenis élnek még hobbitok. És aki egy kicsit is hobbit, az nagyon bolog ember lehet. :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.733 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére