Gondolatok

Több
18 éve 8 hónapja #285814 Írta: Theala Vandron
Theala Vandron válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem az embernek igenis tudnia kell, hogy egyszer meg fog halni. Vagyis tudatosulnia kell, és akkor elfogadni is könnyebb. Most nem azt akarom mondani, hogy úgy kell tenni, mint például a középkorban, hogy az élet csupán a halál utánra való készülődésből álljon. De azt sem szabad, hogy mondjuk egy kisgyereknek nem mondjuk meg az igazat, ha meghal valakije. Mint mindenben, itt is kell lennie középútnak.

<:3)~ <:3)~

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 8 hónapja #285735 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Gondolatok
Figyelem! Szolgálati közlemény minden potenciális, eddig jelentkezett, és ezután jelentkezni vágyó fórumlakónak!!!!! Aki kedden jön, hogy megnézzem (ugye mindenki megteszi? :D ), és esetleg a produkciója alatt van zene, az hozza magával, lehetőleg audioCD-n, az mp3-at nem tudom akkorra garantálni! Ha lehet, ez egy olyan CD legyen, amit akár itt is hagyna nekem a delikvens farsangig.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 8 hónapja #285714 Írta: Pókkirálynő
Pókkirálynő válaszolt a következő témában: Gondolatok
Még a "Tolkien rossz hatással van rád" témához: nekem a töri tanárom nincs túl jó véleménnyel a GyU-ról. Nem, nem ilyen szélsőségesen durván, mint itt egyesek említették, de komolytalannak tartja. Eléggé elszomorít ez engem, mert amúgy egy nagyon jó tanár, kedvelem, dehát ez van, nem erőltethetem rá az én véleményem.
Anyukám elkezdte olvasni, de nem tetszett neki. Alapvetően sem Tolkienért, sem a fantasyért nincs oda - ő maga. Engem viszont nem szúr le érte, ha ezt olvasom, vagy szerepjátékozom. Csak annyit kért, a tanulás rovására ne menjem. Szóval elég toleráns, szerencsémre. :)

"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -
varjucsapat ing-leng a ködben."

Több
18 éve 8 hónapja #285693 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Dodiee írta:

Felagund írta: Lehet, hogy pusztán feltűnési viszketegségből állította ki magát, de ezzel együtt azért szvsz nem árt, ha a mai embereknek valaki megmutatja, hogy igen, halál is létezik.

Én ebben nem hiszek. Mármint abban, hogy igenis az arcába kell vágni az embereknek hogy a halál létezik. Ezért gyűlöltem a Terror Házát is, mert erőszakosan, olyan "pofádbavágomamígmegnemérted" stílusban mutatták be a holokausztot, és ezzel csak azt érték el, hogy az egész csoport úgy iszkolt ki az ajtón, mint ijedt macska a keritéskapun. És semmi sem maradt meg bennük, csupán az iszonyat a Terror Házától - nem is a holokauszttól, mert abból szerintem nem sokat fogtak fel - valami számukra megfogalmazhatatlan rettegés valamitől, amit nem is értenek. Szomorú, de manapság is olyan időket élünk, hogy nem lehet mindenkire ráerőszakolni a megértést. Ahogy sosem lehetett.

Szerintem nem kell arcába vágni senkinek, de nem is kell kendőzni, eufémizálni. Ha valaki többletjelentést lát abban, hogy kipróbálja a saját halálát előre, akkor tegye (ravatalozásos cucc). Ha valaki az emberiség félelmeit/iszonyát szeretné vizsgálni valamin keresztül (dokumentáció, emberi metszetek stb.) akkor tegye.
Propagandacélból viszont gusztustalan, ahogy bármi más. Nem hiszem, h pl. a Terroházás esetben csupán a megesett eseményeket kívánták tudatosítani.
Bár szvsz egy kiállítás nem kötelező. Egy színdarab sem.

need more brainz. yourz. now.

Több
18 éve 8 hónapja #285682 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta: Lehet, hogy pusztán feltűnési viszketegségből állította ki magát, de ezzel együtt azért szvsz nem árt, ha a mai embereknek valaki megmutatja, hogy igen, halál is létezik.

Én ebben nem hiszek. Mármint abban, hogy igenis az arcába kell vágni az embereknek hogy a halál létezik. Ezért gyűlöltem a Terror Házát is, mert erőszakosan, olyan "pofádbavágomamígmegnemérted" stílusban mutatták be a holokausztot, és ezzel csak azt érték el, hogy az egész csoport úgy iszkolt ki az ajtón, mint ijedt macska a keritéskapun. És semmi sem maradt meg bennük, csupán az iszonyat a Terror Házától - nem is a holokauszttól, mert abból szerintem nem sokat fogtak fel - valami számukra megfogalmazhatatlan rettegés valamitől, amit nem is értenek. Szomorú, de manapság is olyan időket élünk, hogy nem lehet mindenkire ráerőszakolni a megértést. Ahogy sosem lehetett.

Meg hoztam egy idézetet is:

"Fura; mindig azt képzeljük, az ember ágyban hal meg, szerettei körében. Ehelyett inkább úgy történik, hogy az utolsó felzaklató találkozás, a hirtelen rádöbbenés, a lassított mozgású rettenet ingaként együtt leng a mögöttünk felkelő nappal, bármennyire igyekszünk is, hogy lehagyjuk őket.
- Ha választhatnék, én a fájdalommentes tűszúrást választanám. A baráti kezet. Jobb, mint a magány az éjszakában, vagy a taxi kerekei alatt az utcán, ahol senki sem áll meg, hogy másodszor odapillantson."

/Joanne Harris - Csokoládé/

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
18 éve 8 hónapja #285676 Írta: Theala Vandron
Theala Vandron válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nézd csak, hát nem nekem vannak itt egyedül ilyen leszúrós próblémáim! Mondjuk, nekem nem a tanáraim, hanem a szüleim szokták megmondani a magukét, általában akkor, mikor rossz jegyet kapok, hazahozom a bizonyítványt, elfelejtek megcsinálni mindenfélét, amire megkértek... Ilyenkor apám mindig rákezdi: "Ha addahagynád a hülye tolkienezést...", amitől iszonyú mérges tudok lenni. Na jó, néha (nagyon ritkán) igazuk van. De itt is arról van szó, hogy nem ismerik azt, amiről beszélnek.

<:3)~ <:3)~

Több
18 éve 8 hónapja #285660 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Azért én nem keverném a GyU-t a fantasykkal.
Nem holmi műfaji besorolás miatt, hanem mert egyrészt más céllal készült, másrészt más a munka mennyisége amit belefektettek.

Az "átlag" fantasy regény, légyen akárhányszáz oldalas, elsősorban azért készül, mert az írónak olyan kedve van és írni akar egy történetet.
Éppen ezért nincsen semmiféle mondanivalója, sem hasonló.
Egyszerűen egy történet amit jól vagy rosszul előadnak.

A Gyűrűk Ura nem egyszerűen egy történet. A világ amelyben játszódik azt a feladatot kapta, hogy Anglia saját mitológiája legyen, éppen ezért egyrészt bonyolult, másrészt logikus, (az "átlag" fantasy világokban, ha kicsit jobban beleásunk elég nagy önellentmondásokat és hasonlókat találhatunk) harmadrészt szorosan vagy kevésbé szorosan kapcsodik Európa többi mitológiájához - főként az északiakhoz.

Az átlag magyartanárt viszont még úgy nevelték, hogy amiben sárkányok meg varázslatok meg tündérek vannak az mese, és ami mese az komolytalan és nem kell vele foglalkozni, majd a néprajzosok összegyűjtik és leltárazzák.

És mostanság kezdenek rájönni, mekkorát tévedtek.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 8 hónapja #285653 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szegénykéim - milyen iskolákba jártok Ti? Hát én kinyírnám szülő létemre az ilyen tanarakat.. :lol:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
18 éve 8 hónapja #285638 Írta: Kiszhobbit
Kiszhobbit válaszolt a következő témában: Gondolatok

Pókkirálynő írta:

Kiszhobbit írta: Én ugy szeretnék meghalni,hogy előte el tudjak búcsúzni a szeretteimtől...de félek is a haláltól. Egyébként éntanárom is az egyik aszonta,hogy ezzel a fura gondolkodásmódommal fel kéne hagyni,ő egyenesen a GYU-ra fogta...
Ezexerint aki olvasta ÉS MEGÉRTETTE (ez fontos) a GYU-t,az mélyebbre lát mint az ''átlagember" és alapvetően fura emberke ...szerinte...
má azt is rámfogta a multkor h. sátánista vok mert Gollam van a matekfüzetemen,észveszejtő...

:? :o Én nem értem, miért lenne attól valaki más, mert elolvasta a GyU-t...a sátánistás dolgot pedig végképp butaságnak tartom. Szerintem csak az mond ilyet, aki nagyon járatlan a témában, és ennek ellenére szereti megmondani mindenről a véleményét. Már bocsánat, Kiszhobbit, nem akarom bántani a tanárod, de én biztosan nagyon megsétődtem volna, ha ilyet mond nekem.

Én is megsértődtem. De nem szóltam,mert féltem,hogy akkor a tanár egész suli alatt pikkelni fog rám. (még jobban mint addig,ugye). Elég sok emberre pikkelt,aki neki nemtetsző dolgot művelt. Szerencsére a tanár néhány hónappal később nyugdíjba ment. Nagyon járatosnak képzelte magát a témában, de egyszer,amikor ,,elbeszélgetett" velem,kiderült,hogy életébe összvissz 2 fantasyregényt olvasott, szvsz az se tetszett neki, Tolkient meg abszolúte nem, akkor miről volt a véleménye? :roll:
Eleinte mondjuk a szüleim se nézték jó szemmel ezt a fantasy-főleg GYU-mániámat, mert azt hitték (és azt akarták elhitetni velem) hogy rossz hatással van rám. Bár igaz,hogy nem szabad túlzásba vinni, időnként (sajnos) le kell jönni a földre, de nekem ez segített túltenni magam az életem talán legrosszabb szakaszán. Azóta valóban másként látom a világot, de jó értelemben. És ez még nem jelenti azt, hogy ,,nem vagyok normális" vagy ilyesmi. :roll:

Merielle i evellon

Több
18 éve 8 hónapja #285623 Írta: Serrana/Taurin
Serrana/Taurin válaszolt a következő témában: Gondolatok
Engem konkrétan drága, jó, egyetlen édesanyám szokott "leoltani", hogy már megint fantasyt olvasok/nézek, meg, hogy már csak ez jár a fejemben, meg, hogy mikor lesz ennek az "őrületnek" vége (ami tart vagy öt éve). Tanaraim csak azt tudják, hogy minden harmadik nap másik könyvet olvasok.

-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!

Több
18 éve 8 hónapja #285619 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Raia Aiwart írta: Most csak magamból kiindulva: Az irodalomtanárom majdnem leszedte a fejemet, mert meg mertem neki említeni, hogy a Kalevala egyes részei veszettül hasonlítanak pl.Túrin Turambar történetéhez. Aztán elkezdte mondani, hogy attól hogy ez a kedvenc könyvem (Szilmarilok) attól még nem kell mindent azzal összehasonlítani, meg sokat fogok csalódni az életben, ha folyton egy képzelt világban gondolkozom...Jaj. Egyetértek.

Bizony, ő egy elvakult emberke, aki nem lát messzebb az orránál, lehet, hogy remek irodalom tanár/nő, de azért nyitottabbnak kellene lennie a világra.

Alyr!
Igazad van, tömegével olvassák a "szerelmes" regényeket, pedig azoknak kevesebb közük van a valósághoz, mint az Ezeregy éjszaka meséjének. :D

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 8 hónapja #285609 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Raia Aiwart írta: Szerintem ez mindenkinél probléma. Most csak magamból kiindulva: Az irodalomtanárom majdnem leszedte a fejemet, mert meg mertem neki említeni, hogy a Kalevala egyes részei veszettül hasonlítanak pl.Túrin Turambar történetéhez. Aztán elkezdte mondani, hogy attól hogy ez a kedvenc könyvem (Szilmarilok) attól még nem kell mindent azzal összehasonlítani, meg sokat fogok csalódni az életben, ha folyton egy képzelt világban gondolkozom...Jaj. Egyetértek.
Viszont ha ez a képzelt világ nem lenne, még többet csalódnék.
És egyébként is: Hogy mondhat egy irodalomtanár addig bármit egy könyvről, amíg nem olvasta?

Egyébként mondd meg neki, hogy Tolkien tudatosan merített a Kalevalából, (meg még egy rakás egyéb hasonló műből amiknek valsz. a hírét se hallotta a tanárod) legyen rá büszke hogy egy művelt író könyvét olvasod.
A képzelt világról csak annyit, hogy a regények 90%a tartalmaz olyan dolgokat amik a való életben nem történnének meg úgy, a kitalált szereplőkről nem is beszélve, így azokra is mondhatjuk, hogy kitalált világban játszódnak, amit írójuk a jelen világunkból merítve alkotott meg saját kedvére.
Akárcsak Tolkien.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 8 hónapja #285608 Írta: Raia Aiwart
Raia Aiwart válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem ez mindenkinél probléma. Most csak magamból kiindulva: Az irodalomtanárom majdnem leszedte a fejemet, mert meg mertem neki említeni, hogy a Kalevala egyes részei veszettül hasonlítanak pl.Túrin Turambar történetéhez. Aztán elkezdte mondani, hogy attól hogy ez a kedvenc könyvem (Szilmarilok) attól még nem kell mindent azzal összehasonlítani, meg sokat fogok csalódni az életben, ha folyton egy képzelt világban gondolkozom...Jaj. Egyetértek.
Viszont ha ez a képzelt világ nem lenne, még többet csalódnék.
És egyébként is: Hogy mondhat egy irodalomtanár addig bármit egy könyvről, amíg nem olvasta?

Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!

Több
18 éve 8 hónapja #285607 Írta: Illuin
Illuin válaszolt a következő témában: Gondolatok

Kiszhobbit írta: rámfogta a multkor h. sátánista vok mert Gollam van a matekfüzetemen,észveszejtő...

Főként, hogy Tolkien is hívő keresztény volt, és e szerint az értékrend szerint írta meg a GYU-t (és a többi művét). Aki olvasta ezeket és egy kicsit is figyelt, az tudja, hogy Tolkiennek semmi köze a sátánizmushoz...

"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.

Több
18 éve 8 hónapja #285551 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én a saját tanaramat a magam részéről körberöhögtem (de csak tisztes távolból, mert nagyon kemény)...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 8 hónapja #285543 Írta: Pókkirálynő

Kiszhobbit írta: Én ugy szeretnék meghalni,hogy előte el tudjak búcsúzni a szeretteimtől...de félek is a haláltól. Egyébként éntanárom is az egyik aszonta,hogy ezzel a fura gondolkodásmódommal fel kéne hagyni,ő egyenesen a GYU-ra fogta...
Ezexerint aki olvasta ÉS MEGÉRTETTE (ez fontos) a GYU-t,az mélyebbre lát mint az ''átlagember" és alapvetően fura emberke ...szerinte...
má azt is rámfogta a multkor h. sátánista vok mert Gollam van a matekfüzetemen,észveszejtő...

:? :o Én nem értem, miért lenne attól valaki más, mert elolvasta a GyU-t...a sátánistás dolgot pedig végképp butaságnak tartom. Szerintem csak az mond ilyet, aki nagyon járatlan a témában, és ennek ellenére szereti megmondani mindenről a véleményét. Már bocsánat, Kiszhobbit, nem akarom bántani a tanárod, de én biztosan nagyon megsétődtem volna, ha ilyet mond nekem.

"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -

Több
18 éve 8 hónapja #285541 Írta: Kiszhobbit
Kiszhobbit válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én ugy szeretnék meghalni,hogy előte el tudjak búcsúzni a szeretteimtől...de félek is a haláltól. Egyébként éntanárom is az egyik aszonta,hogy ezzel a fura gondolkodásmódommal fel kéne hagyni,ő egyenesen a GYU-ra fogta...

Merielle i evellon

Több
18 éve 8 hónapja #285338 Írta: Pókkirálynő
Én sem elítélem, csak...nekem más a véleményem, ennyi. De végülis, igazad Elryn, ameddig elvan magának, addig nincs vele túl nagy bajom, legfeljebb nem tartom szimpatikusnak az adott tettet.

"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -

Több
18 éve 8 hónapja #285327 Írta: Nóli i linantea
Lehet hogy igazad van Elryn...
Hmmm... Asszem nem ítélem el emiatt, cs nem tetszik...

Több
18 éve 8 hónapja #285324 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ezt kérdezem nagyban, hogy miért zavar embereket, hogy más emberek egész mást és más mértékben tartanak magánügynek, mint ők. Amíg nem tolakszik a magánszférámba, nem erlőteti rám önmagát, addig felőlem azt mutat, amit csak akar. Én akkor fogok megijedni, ha már nem lehet lekapcsolni a tévét sem.

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
18 éve 8 hónapja #285323 Írta: Pókkirálynő
A halál szerintem sem (kéne), (hogy) tabu téma (legyen). Én legalábbis bármikor beszélek róla, elfogadom, hogy van, és egyszer elér mindenkit, ez van. De ettől függetlenül magánügynek tartom.

"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -

Több
18 éve 8 hónapja #285318 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nóli: miért bántja a 'szépérzékedet' ez a feltűnési viszketegség? Nem erőltette rád magát, nem?

És ha csak feltűnési vágy? Az miért negatívum?

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
18 éve 8 hónapja #285258 Írta: Nóli i linantea
Én is gyakran morbid vagyok -egyes témákban- de ez nekem nem tetszik. A halál természetes dolog, lehet róla beszélni, nem szoktam elzárkózni az ilyesfajta dolgoktól (egyszer ofőm már kitalálta, h közel kerültem a halál miszticizmushoz... Jobb ha tudjátok, hogy ő az MTTre fogta az ügyet :roll: )...
De ez nekem nagyonnem szimpatikus. Én is feltűnési viszketegséget látok benne...
Alison: ismerem a mondást. nagyon kedves.
De én továbbra sem látom a művészséget elfogadható indoknak.

Több
18 éve 8 hónapja #285235 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta: Szvsz annyira azért nem hülyeség.
Lehet, hogy pusztán feltűnési viszketegségből állította ki magát, de ezzel együtt azért szvsz nem árt, ha a mai embereknek valaki megmutatja, hogy igen, halál is létezik.
Csak én érzem úgy, hogy ez manapság még a szexualitásnál is nagyobb tabu lett?

Szerintem se hülyeség, meg aztán ha így akrja vki kiélni feltűnési vágyait, ami engem ez esetben nem zavar, hát csak nyugodtan. A halál ugyanúgy az élet része, mint az, hogy vki érettségizik, diplomázik, házasodik, éli életét...Szerintem nem morbid. Nekem vmilyen szinten teccik az ötlet. De lehet hogy én is morbid vagyok :?

Több
18 éve 8 hónapja #285227 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta: Szvsz annyira azért nem hülyeség.
Lehet, hogy pusztán feltűnési viszketegségből állította ki magát, de ezzel együtt azért szvsz nem árt, ha a mai embereknek valaki megmutatja, hogy igen, halál is létezik.

Hát, van benne igazság...
Annyi betegség van már, hogy az emberek szinte félnek beszélni róla. Tudom, hogy hülyeség, de részemről azért nem is szeretek betegségekről beszélni, mert olyan érzés, mintha ezzel is csak a "falra festeném az ördögöt".. Könnyebben elkapom, vagy tudjafene.. :?
Tabukról: Azért mégiscsak, melyik a jobb, a szexualitás, vagy a halál...? :twisted:
Meg ha már itt tartunk, még mindig inkább a szex legyen a beszédtéma, mint a halál, mert még a végén kitalálja valami értelmiségi kisgyerek, hogy ha már ennyi szó van róla, kipróbálja, milyen is lehet...

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
18 éve 8 hónapja #285225 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szvsz annyira azért nem hülyeség.

Our knees do not bend easily

Több
18 éve 8 hónapja #285222 Írta: Pókkirálynő
Véleményem szerint ez feltűnési-viszketegség tünet. Ha el szeretne búcsúzni a szeretteitől és a barátaitól, azt kevésbé nyilvánosan is megteheti. Legalábbis szerintem az ember halála legalább annyira magánügy [kéne legyen], mint a szexuális beállítottsága, vagy az ízlése.

"Fagyra tőrt emel az ág
s a pusztaság
fekete sóhaja lebben -

Több
18 éve 8 hónapja #285204 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alison West írta: Khm, azt a mondást ismeri valaki, hogy "Csak azért, mert nem mindenki ért meg, még nem biztos, hogy művész vagy?" ... :roll:

Ez jóóóóóóóóóóóóóóó

Csak a zárás után ravatalozódott. Nem is értem miért adják ki ilyenre a múzeumot.

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
18 éve 8 hónapja #285199 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: Gondolatok

Artemisz (Erenya) írta:

Nóli írta: És az mindenre magyarázat hogy valaki művész?

Mindenre nem, de azért elég sok mindenre :P
[size=9:tkl6ze7j]( a gyilkosságra pl. nem. de ez szvsz talán annyira nem durva ) [/size]

Khm, azt a mondást ismeri valaki, hogy "Csak azért, mert nem mindenki ért meg, még nem biztos, hogy művész vagy?" ... :roll:

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
18 éve 8 hónapja #285197 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nóli írta: És az mindenre magyarázat hogy valaki művész?

Mindenre nem, de azért elég sok mindenre :P
[size=9:3ds99nmi]( a gyilkosságra pl. nem. de ez szvsz talán annyira nem durva ) [/size]

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.516 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére