Gondolatok
- Leguanember
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
És távolabbra visz, de nagyon ideillik az egyik kedvenc Hiperkarma-szövegem: "aki megengedheti, mind megengedi, a világ az ilyen..."
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Permi tudatlan, de információéhes...Felagund írta: És mit szólsz Pauling bácsi megavitamin-kúrájához?
Kifejttenéd?
If I promise not to kill you, can I have a hug?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alison West
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: A céklát, répát és tsait pedig a nehezebben bevihető vitaminok pótlására használjuk. A májat és a halat (Szméagol rúlz) kevesen szeretik, pedig ha tudnák mi mindent pótol, kevesebbet költenének minden sz*rra a gyógyszertárban.
Vicces, ha belegondolsz, azokat a dolgokat, amikben a legtöbb vitamin van, a legtöbb ember nem szereti... (cékla, spenót, hal, máj, brokkoli, stb...) Bezzeg a hamburgert szinte mindenki szereti.
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Esgal
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
olorin.papa írta:
Aranill írta: 1 több, mint 20 éve praktizáló gyerekdokiról, aki új könyvében éppen azért áll ki, hogy a gyereket ért minden apró-cseprő betegséggel, sérüléssel stb ne rohanjunk orvoshoz.
Teljesen igazad van! :itscool:
Egy ujszülöttnek van a legjobb alkalmazkodó képessége, és akkor alakul ki a legtöbb betegséggel szemben is az ellenálló képessége, de ebben túl "domesztozitált" világunkban agyon védjük a gyerekeinket, és ennek majd később lessz meg a böjtje.
Az öregek szerint egy gyereknek egy kiló koszt meg kell ennie, hogy egészséges legyen. De én még nem is ismertem, és nem ismerem az allergiát (esetleg a munkára és a ***** főnökre vagyok az), és talán annak köszönhetem, hogy engem bizony még kiengedtek játszani az udvarra, és bujkálni a parlagfűben. :tongue:
Vitaminok helyett friss levegő, és baktériumos környezetet annak a gyereknek! szvsz
Egyetértek. Anyám évekkel ezelőtt ovónő volt, ő mesélte, h volt egy gyerek az egyik csoportjában, akit, ha a szomszéd szobában tüsszentett egy gyerek, az anyja már másnap otthon tartotta, "nehogy elkapja". Ehhez képest állítólag az a kiscsaj volt a legtöbbet beteg, mivel egész egyszerűen nem alakultak ki nála a megfelelő védekezési mehanizmusok a "hétköznapi" betegségek ellen.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Well-of-Souls írta: A C vitaminnal kapcsolatban pedig az a baj, hogy rendszeres nagy mennyiségű bevitele vesekő kialakulásához vezethet. Szóval a túlzott adagolás nemcsak felesleges, de éppen káros is lehet - így talán ebben a dologban is éppúgy érdemes mértéktartóan eljárni, mint bármi másban, ami a szervezet homeosztázisát vagy anyagcsereforgalmát érinti.
És mit szólsz Pauling bácsi megavitamin-kúrájához?
Our knees do not bend easily
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Aranill írta: 1 több, mint 20 éve praktizáló gyerekdokiról, aki új könyvében éppen azért áll ki, hogy a gyereket ért minden apró-cseprő betegséggel, sérüléssel stb ne rohanjunk orvoshoz.
Teljesen igazad van! :itscool:
Egy ujszülöttnek van a legjobb alkalmazkodó képessége, és akkor alakul ki a legtöbb betegséggel szemben is az ellenálló képessége, de ebben túl "domesztozitált" világunkban agyon védjük a gyerekeinket, és ennek majd később lessz meg a böjtje.
Az öregek szerint egy gyereknek egy kiló koszt meg kell ennie, hogy egészséges legyen. De én még nem is ismertem, és nem ismerem az allergiát (esetleg a munkára és a bunkó főnökre vagyok az), és talán annak köszönhetem, hogy engem bizony még kiengedtek játszani az udvarra, és bujkálni a parlagfűben. :tongue:
Vitaminok helyett friss levegő, és baktériumos környezetet annak a gyereknek! szvsz
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
különben van egy tényleg nagyon megfonolandó kijelentése: Mindenből egy keveset kell enni.
A C-vitamin "túladagolása" (ami nem lehetséges, hisz vízben oldódó), segít a daganat megelőzésben. Ezt kutatásokkal még nem tudom, h igazolták-e, de biztosan csökkenti az esélyét.
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
A zsírban oldódó vitaminokkal csínján kell bánni (A, D, E, K) mert nem ürülnek vizelettel, viszont a kapszulákban benne vannak és halmozódnak bennünk. Az se jó és betegséget okoz, ha felhalmozódik a szervezetünkben.
Ezért nem szabad nyakra-főre zabálni a kapható vitaminokat és hagyni a gyereket, hogy cukorkaként szopogassa. :nono:
A sóról és a nem növényi fűszerek mennyiségéről pedig egy kissé le kellene mondani.
No, hogy ezt ilyen szépen leírtam azt is bevallom, hogy én se így csinálom.
De tavasztól rágcsáljatok sok-sok zöldséget, mert finom és egészséges. De ne a multiknál vegyétek, hanem mamitól a piacon, mert az talán nincs tele ólommal és talán némileg kevesebb benne a vegyszer.
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Aranill
- Nem elérhető
olvassátok el:
1 a Cenzúrázott egészséget asszem Lenkei Gábor írta
2 a Leves hazudik című művet +
3 az Antibiotikumok alkonyát.
Szvsz kész röhej, nemrég olvastam 1 tudományos magazin (nem a Kacsa magazin!!! ) könyvajánlójában 1 több, mint 20 éve praktizáló gyerekdokiról, aki új könyvében éppen azért áll ki, hogy a gyereket ért minden apró-cseprő betegséggel, sérüléssel stb ne rohanjunk orvoshoz. Még a védőoltásokról ír, hogy ezekkel sincs minden rendben, sőt ...
Komolyra fordítva a szót az első 3 könyvet olvastam és kellőképpen megdöbbentett, hogy mit meg nem etetnek velünk, méghozzá hangoztatva azt, hogy a mi érdekünk. Meg a reklám agymosás!
A C vitaminról: már az a drága Szentgyörgyi prof is azt mondta, hogy a só, meg a cukor mellett lenne a helye, hogy elegendőt fogyasszunk, nemhogy 60 mg-t. Ő naponta 2-3 grammot vett be, idős korában emelte az adagot, mert átesett 1 tüdőgyulladáson.
Na drágaszágaim erre lehet gombot varrni, szép, finom fogyasztói társzadalom!
Mensch werden ist eine Kunst.
06 20 99 29 525
- Olorin.papa
- Nem elérhető
A tulzott bevitel felesleges...
már mi is lassan odajutunk, mint a "fejlett" nyugati társadalmak, hogy ásványvízen és kapszulákon élünk...
- Artemisz
- Nem elérhető
Well-of-Souls írta: Persze, a hozzám hasonlóak gyártják
Most idézek a 2004-LEP-es NHE-ből:
TE HÜLYE DILETTÁNS GYÖKÉR!!!!!!!!
*ölel*
[size=9:3bybyxda]ööö.. bocsánat, gondolkodónép, ígérem, máskor ezt nem topicon intézzük! [/size]
SZÓval, a híres 60 mg, ha valaki nem tudná, az a napi C-vitamin-mennyiség, amit Hitler kísérleteztetett ki orvosaival, amit minimálisan kell adni a katonáknak, hogy a skorbut végső stádiumát (fogkihullás, izomsorvadás) elkerüljék. És manapság ezt tartják a napi optimális C-vitamin-adagnak...
Ennyit a minőségi éheztetésről!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Joseph de Maistre
- Artemisz
- Nem elérhető
Well-of-Souls írta:
Amennyi C-vitamin van a mostani gyümölcsökben, nem hiszem, h bármi fenyegetné a vizeletünket....Artemisz (Erenya) írta: C-vitamint se kell szedni, főleg ha gyümölcsöt eszel mellé, mert a felesleg úgyis kimegy a vizelettel. Kár a pénzedért
Ennyi erővel a vitaminok is elmennek placebónak Gondolom, te is ismered a híres 60 mg történetét...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Amennyi C-vitamin van a mostani gyümölcsökben, nem hiszem, h bármi fenyegetné a vizeletünket....Artemisz (Erenya) írta: C-vitamint se kell szedni, főleg ha gyümölcsöt eszel mellé, mert a felesleg úgyis kimegy a vizelettel. Kár a pénzedért
Joseph de Maistre
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ben
- Nem elérhető
Pl. gyümölcsökből. Én fejfájásra szedek gyógyszert (ha már nagyon nem bírom, és majd' szétmegy a fejem), meg lázra, de egyébként nemigen, illetve C-vitamint. De még régebben hallottam, hogy egy idős néninek valami gyomorbántalma volt, az orvos felírt neki jó erős gyógyszert, szedte is rendesen szerencsétlen, míg végül abba kellett hagynia, mert a gyógyszer rontott az állapotán, kikezdte a gyomorfalat, vagy micsoda, nem tudom, régen hallottam már. Nem azt mondom, hogy egyáltalában elzárkózok a gyógyszerek elől, mert van, ami használ azért, de nem cukor, vagy csoki, hogy marokszámra kell enni... szvsz...Artemisz (Erenya) írta:
Remzy_mama/Eldawen írta: Sok vitamin, levegő - télen is, mert az egészséges - és kevesebb a baj.
Ez a helyes.
És a vitamin is ételből, nem tablettából
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Arzeen
- Nem elérhető
Ha fáj a fejem, mondjuk már fél napja, akkor beveszek egy Ibalgint, de amúgy inkább kialszom, ha tudom
- Artemisz
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: Sok vitamin, levegő - télen is, mert az egészséges - és kevesebb a baj.
Ez a helyes.
És a vitamin is ételből, nem tablettából
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Tünde
- Nem elérhető
Én csak fejfájás ellen szedek gyógyszert meg a családom is. Migrénes vagyok, az nem megy nélküle. Az apám 55 éves korában szedett először gyógyszert, azóta is a szívére, ereire, és köszöni addig jól érezte magát. Minél kevesebb kemikália, annál jobb. Sok vitamin, levegő - télen is, mert az egészséges - és kevesebb a baj.
- Rabyn
- Nem elérhető
És mi lett az eredménye? Az, hogy beteges voltam kicsinek, hogy mindenféle bajaim vannak, hogy a csontrendszeremet ki lehetne dobni a fenébe.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Artemisz
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
olorin.papa írta:
Esgal írta: , most meg ráadásul terhes. Szegény gyerek, szerintem csoda, ha nem lesz baja. Kapszula alakú fejjel fog a világra jönni.
Ez szörnyű! A férje helyében már a falba vertem volna a fejét! BRRRR
A párom is terhes, és nem is szed semmi féle gyógyszert, és én sem engedném neki, mert már láttam olyan gyereket, aki betegen született az anyja efféle ökörsége végett.
Én sem szeretem a gyógyszereket, sem látni, sem szedni, csak ha muszáj, akkor is csak lázra és néha a fogfájásomra, amit a legkevésbé bírok.
Azért vitaminokat szedjen. Szerintem.
Alyr, tudod ebben az a legnagyobb kiszúrás, hogy vitaminokra (kalciumra, B- és D-vitaminra, folsavra) elsősorban az első 8 hétben van szükség, vagy inkább az első 4-ben, mikor a legtöbb anya még rá se jön, hogy állapotos. Azután a vitamin meg már jószerivel halottnak csók.
Mindennek a tetejébe a legtöbb vitaminkészítmény csak étvágyat csinál, ezért hízik el a kismama, és lesz akkora a baba, hogy császározni kell.
Szívás.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
olorin.papa írta:
Esgal írta: , most meg ráadásul terhes. Szegény gyerek, szerintem csoda, ha nem lesz baja. Kapszula alakú fejjel fog a világra jönni.
A párom is terhes, és nem is szed semmi féle gyógyszert, és én sem engedném neki, mert már láttam olyan gyereket, aki betegen született az anyja efféle ökörsége végett.
Én sem szeretem a gyógyszereket, sem látni, sem szedni, csak ha muszáj, akkor is csak lázra és néha a fogfájásomra, amit a legkevésbé bírok.
Azért vitaminokat szedjen. Szerintem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Esgal
- Nem elérhető
Ha valamit sokat szedsz, megszokod, és egyre kevésbé hat. Anyámnak van 1 kolléganője, fájdalmas. Tüsszent egyet, és marékszámra máris nyeli az Algopyrint, Cataflamot, és még ki tudja, mit. Szvsz már nem is akkor eszi ezeket, ha fáj, hanem ha csak sejti, hogy fájhat esetleg. Ha mgejön neki, már kapja is elő a gyógyszeres neszeszert (tiszta röhej, eddigi életem során én összesen nem ettem annyi tabit, amennyi neki egy nap a táskájában van), most meg ráadásul terhes. Szegény gyerek, szerintem csoda, ha nem lesz baja. Kapszula alakú fejjel fog a világra jönni. Csak azt nem értem, a doki miért nem mondja a csajnak, h ne gyógyszerezze magát, abból neki még az összeesküvés-elmélet szerint sincs haszna, ha a kolléganő alkalmankét tíz doboz Algoval távozik a patikából.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Artemisz
- Nem elérhető
Amit egyedül hajlandó vagyok beszedni, az a Kalmopyrin. Készülődő megfázás ellen. A Meristinről leszoktam, mert nekem nem használt.
Az egészségmegőrzés alapja, hogy mit eszel. Ha eszel zöldséget (akár csalamádét v savanyúuborkát is), meleg levest legalább másnaponta, és tejterméket, nagy bajod már nem lehet.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Általában csak akkor szedek fájdalom/lázcsillapítót ha nagyon akadályoz a dolgomban a láz vagy fájdalom, egyébként a gyógyteára és a kalciumra szavazok megfázás estén.
(Egyvalamire biztosan nem. A Coldrex nevű cuccról eddig csak rossz tapastalatom van. Régebben kipróbáltam, mire rosszabbul lettem.
Más részről meg saját bevallása szerint is csak tüntmentesít, tehát azt se fogod tudni, mikor vagy beteg, csak ha már jön érted a mentő.)
A Septofortnak is jóíze van.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
Mikor Darkot kezelték kiskorában 2 elég komoly problémával és már évek óta nem jutottunk 1ről 2re és elvittem természetgyógyászhoz, meg szedettem vbele mindenféle gyógynövényt stb, akkor az orvos, aki előtt véletlenül elszóltam magam kirúgott minket. Pedig nem tudott semmit tenni a betegséggel és a természeti kezeléstől jobban lett. :mad2: És a végén kiderült, hogy félrekezelték, pedig szakkórház volt.
Hát akkor most a gyógyítás a lényeg vagy az, hogy sok-sok betege legyen neki? :
Én nem véletlenül hagytam ott 11 éve az egészségügyet. Amikor arra sincs pénz a közkórházban, hogy a beteg fejfájására egy gyógyszert adjak, az nekem nem gyógyítás.
Nem azért fordulnak az emberek egyre jobban a régi gyógymódok felé, mert kísérleteznek, csak rájönnek egyre többen, hogy az orvosok sem mindenhatók, egyre több helyen csak a pénzről szól minden és nem a gyógyításról. A Hippokratészi eskühöz köze nincs az egészségügynek már régen. És ez nagyon szomorú.
És valószínűnek tartom, hogy tényleg nagyon sok betegségre megvan a gyógymód (nem mindenre) csak egyszerűbb évekig kezelni valakit sok pénzért, mint egy hatásos kezeléssel meggyógyítani. ASbban nincs annyi pénz. Hihetetlen, ha ennyi mindenre képesek vagyunk (az űrsétától a klónozásig) akkor nem tudunk olyan betegségeket meggyógyítani, amiket évtizedek óüta kutatunk és ismerik őket elölről hátulra. Hiszen a géntérképet lassan úgy ismerik mint a tenyerüket.
Szóval én nem hiszek, de mindenkinek szíve joga másként vélekedni.
És tisztelet minden olyan orvosnak, nővérnek aki még annyi hivatástudattal rendelkezik, hogy az éhenhalás veszélye mellett vállalja ezt a munkát. :hello: (Nekem nagyon hiányzik)
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
(De a Mebucain forte és a citromos Strepsils jóizű )
Emellett látom, h Nagynyám reggel délben este 8-10 szem gyógyszert kap be teljesen természetes arckifejezéssel.
Sokkal hasznosabbak lennének ha ismernénk a gyógynövényeket.
Meg lehetne több gyógynövényi alapanyagú szert tartani a patikákban.
[size=9:2ljool5k](jah... Egyszer Nimdorckal letámadtuk a Patikust a Khirály utcában, hogy: "Athelas van?" Óh a régi szép emlékek...)[/size]
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.