Gondolatok

Több
18 éve 9 hónapja #282464 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: Gondolatok

Panniii írta: Én nagyon félek a tűktől meg a szúrásoktól... (főleg amióta volt időszak kiskoromban hogy hetente jártunk vérvételre a szívzörejem meg a pajzsmirigyem miatt)
Tisztelem azokat akik vért adnak de én képtelen lennék hagyni hogy szúrkáljanak.

Hát Én szintén... :? Ráadásul azt hiszem csak 50 kiló fölött lehet vért adni, Én meg nem vagyok annyi. Sőt, még azt is hallottam, hogy akinek tetoválása van, az nem adhat vért, bár nem tudom, hogy ez igaz-e...

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 9 hónapja #282450 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Én mennék Vért adni de sajnos nem adhatok. Nem vagyok elég súlyos és nem jó a vérem:/

Én már kétszer szerettem volna adni, de nekem meg a korom nincs meg :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 9 hónapja #282448 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én nagyon félek a tűktől meg a szúrásoktól... (főleg amióta volt időszak kiskoromban hogy hetente jártunk vérvételre a szívzörejem meg a pajzsmirigyem miatt)
Tisztelem azokat akik vért adnak de én képtelen lennék hagyni hogy szúrkáljanak.

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
18 éve 9 hónapja #282446 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én mennék Vért adni de sajnos nem adhatok. Nem vagyok elég súlyos és nem jó a vérem:/

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 9 hónapja #282438 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok

Panniii írta: A halálom esetén pedig talán új életet adhatok valakinek a szerveimmel... Így talán értelmet nyerhetne a halálom, és azzal, hogy az én időm lejárt még tehetnék utoljára valamit másokért, elvégre nekem akkor és ott már nem számítana. És így talán a családomnak is valamivel könnyebb lenne elviselni az elvesztésemet, mert tudnák, hogy ha nem is tovább élek másokban, de legalább volt értelme vagy haszna az elkerülhetetlennek... Ráadásul ha a halálom után segíthetek valakinek, akkor miért ne tenném meg?

Ezzel én is max egyetértek.

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
18 éve 9 hónapja #282433 Írta: Koko
Koko válaszolt a következő témában: Gondolatok
Találzam egy érdekes dolgot:
forum.index.hu/Article/showArticle?na_st...&t=9084338&na_order=
Ez a topic arról szól h: Jó ég! Tolkien náci lenne?

Több
18 éve 9 hónapja #282420 Írta: Annis

Remzy_mama/Eldawen írta: .

Szerintem ezt nem csak érzelmi, hanem racionális alapon is át kell gondolni, hisz ha neked lesz bármi bajod, azért nem halhatsz meg, mert előtte önfeláldozó módon lemondtál erről-arról. Ezért sem engedik meg az ilyeneket, csak családtagoknak. Hisz ha belegondolsz, most aki a legjobb barátod, az lehet, hogy jövőre a legnagyobb ellenséged lesz és akkor már a fél veséd nem kérheted vissza tőle.

Nos én pontosan ezért írtam, hogy csak 4 olyan barátom van, akiknek a kedvéért vállalnék ilyesmit. Őket és a páromat tisztelem és szeretem annyira, hogy még ha később nézetkülönbségeink támadnak akkor sem bánnám meg a döntésem, mert tudnám, hogy helyesen cselekedtem.

A halálom esetén pedig talán új életet adhatok valakinek a szerveimmel... Így talán értelmet nyerhetne a halálom, és azzal, hogy az én időm lejárt még tehetnék utoljára valamit másokért, elvégre nekem akkor és ott már nem számítana. És így talán a családomnak is valamivel könnyebb lenne elviselni az elvesztésemet, mert tudnák, hogy ha nem is tovább élek másokban, de legalább volt értelme vagy haszna az elkerülhetetlennek... Ráadásul ha a halálom után segíthetek valakinek, akkor miért ne tenném meg?

Több
18 éve 9 hónapja #282394 Írta: Theala Vandron
Theala Vandron válaszolt a következő témában: Gondolatok
A családomért bármikor, akár az életemet is feláldoznám. A barátaimnak is juttatnék a szerveimből, ha kéne, és a szerelmemnek is (ha lenne). De nem szeretném, ha halálom után felajánlanák bármimet is, mert én ismerni akarom azt, akin segítek...

<:3)~ <:3)~

Több
18 éve 9 hónapja #282389 Írta: Tünde
Gondolkoztam én is rajta.
A gyermekeimért akár a szívemet is feláldoznám percnyi gondolkodás nélkül. A többiekért az életemet nem, de ami nekem hosszú távon kárt nem okozna, azt igen. Vér, vese, májrész... Azt hiszem talán még az apám az a személy, akiért bármikor bármit.

Szerintem ezt nem csak érzelmi, hanem racionális alapon is át kell gondolni, hisz ha neked lesz bármi bajod, azért nem halhatsz meg, mert előtte önfeláldozó módon lemondtál erről-arról. Ezért sem engedik meg az ilyeneket, csak családtagoknak. Hisz ha belegondolsz, most aki a legjobb barátod, az lehet, hogy jövőre a legnagyobb ellenséged lesz és akkor már a fél veséd nem kérheted vissza tőle.

Több
18 éve 9 hónapja #282369 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Gondolatok

Kiért adnád az életedet? A fél veséd, májad?

Azért akit mindennél jobban szeretek, gondolkodás nélkül. Elvégre mit ér az élet, ha nem segítünk legalább azokon, akiket szeretünk?

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
18 éve 9 hónapja #282363 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: Gondolatok
A rendszeres véradásig jutottam. Soxor a Heim Pál gyermekkórházba mentünk néhány kollégámmal.

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
18 éve 9 hónapja #282360 Írta: Annis

Remzy_mama/Eldawen írta: Most, hogy naponta nézem szegény Rebekát a beteg májával eszembe jutott egy kérdés.

A csládomért, a páromért, egy nagyon kedves barátomért, és a három legdrágább barátnőmért gondolkodás nélkül...

Rajtuk kívül élethelyzettől függ, mert ha a segítségemmel megmenthetem valaki életét valószínüleg megtenném, azt pedig magam kértem a szüleimtől, hogy ha bármi történik velem ajánlják fel a szerveimet...

Több
18 éve 9 hónapja #282299 Írta: Rabyn
A családom bármelyik tagjáért. És van pár barátom akiért szintén. nem nem mondom meg kik azok:)

Több
18 éve 9 hónapja #282294 Írta: Tünde
Most, hogy naponta nézem szegény Rebekát a beteg májával eszembe jutott egy kérdés.

Több
18 éve 9 hónapja #282278 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: Gondolatok
Gyűjti itt valaki a LOTR Trading Card Game nevű cserélgetős kártyát?
Ha van valaki, az legyen szíves írjon nekem privit. Köszi :)

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
18 éve 10 hónapja #281632 Írta: Theala Vandron
Én egy darabig minden évben megfogadtam valamit, de már leszoktam róla. mert sosem teljesítettem belőle semmit. Amit az év elején fogadásra érdemesnek tartottam, az két hónap múlva már egyáltalán nem tűnt fontosnak. Hát igen... Én ilyen kis csapongós voltam/vagyok... :roll:

Több
18 éve 10 hónapja #281475 Írta: Kiszhobbit
Kiszhobbit válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én a magam részéről nem fogadtam meg semmit, mert ha meg akarok tenni valamit,azt nem a fogadásért teszem. Nekiugrok, (term.bazinagy lelkesedéssel, :lol: ) aztán vagy összejön vagy nem. Az sztem nem attól függ hogy megfogadtam :( .

Merielle i evellon

Több
18 éve 10 hónapja #281406 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Gondolatok

telcontar írta:

olorin.papa írta: Nem szeretek nagyon előre tervezni, mert álltalában nem sikerűl úgy ahogyan akartam...
Régen ha kérdezték, hogy mi leszek ha nagy leszek, mindig azt mondtam, hogy a végén meghalok, közötte meg nem tudom :D

És most mit mondasz?

A végén meghalok közötte meg *vállatvon* nem tudom

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 10 hónapja #281396 Írta: Tünde

telcontar írta:

olorin.papa írta: Nem szeretek nagyon előre tervezni, mert álltalában nem sikerűl úgy ahogyan akartam...
Régen ha kérdezték, hogy mi leszek ha nagy leszek, mindig azt mondtam, hogy a végén meghalok, közötte meg nem tudom :D

És most mit mondasz?

Hogy még nincs vége... :D

A fogadalmakkal az a baj, hogy ha túlfogadod magad, akkor letör a sikertelenség, ha meg alulfogadod magad, akkor csak legyintesz, hogy ez könnyű volt. Olyat kell szerintem mindig megfiogadni, amit nagyon szeretnél, de egy kis plusz energia kell ahhoz, hogy el is tudd végezni. No ezt adja meg szerintem, ha fennen hangoztatod, amit megfogadál. Az olyan ciki, ha sokan tudják, és mégse teszed meg.

Nem voltam zavaros? :quasi:

Több
18 éve 10 hónapja #281394 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Gondolatok

És most mit mondasz?

Több
18 éve 10 hónapja #281386 Írta: Olorin.papa
Nem szeretek nagyon előre tervezni, mert álltalában nem sikerűl úgy ahogyan akartam...

Több
18 éve 10 hónapja #281385 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Gondolatok
A fogadalmak hatnak, HA valakit motivál a saját magának adott szava. Lehet, hogy nem teljesül a kitűzött célod, de ha a fogadalmad miatt többet teszel meg érte, nagyobb az esélye, hogy összejön. Lehet, hogy ha nem is történik meg, amit akarsz, megtörténik más, ami jó dolog, pont azért, mert tettl érte.
Én azért nem teszek újévi fogadalmat, mert anélkül is megteszek minden tőlem telhetőt a céljaimért, amelyeket elég világosan megfogalmaztam.
Vannak terveim, amelyek nem sikerültek és vannak, amelyek sokkal jobban, mint gondoltam volna. A tervezés tehát fontos, ha valaki ezt az újévhez köti, akkor lehet jó a fogadalom intézménye.

Több
18 éve 10 hónapja #281204 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

olorin.papa írta: Viccet félretéve, nem hiszek benne

Ami azt illeti, igazából én sem. Amit meg szeretnék/kell csinálni, azt úgyis elvégzem többé-kevésbé sikerrel, vagy legalábbis remélem. :) :P [size=9:1wcjobe0](na, ez most jó egoitsa lett :roll: :? )[/size]

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
18 éve 10 hónapja #281203 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én szeretnék megfogadni dolgokat, de soha nem jut eszembe semmi. :?

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
18 éve 10 hónapja #281181 Írta: Annis
Én szoktam és szeretek is újévi fogadalmakat tenni. Először néhány olyat amit be is tudok tartani (hogy biztosan legyen sikerélményem az évben :) )
Utána pedig jöhetnek az álmok és vágyak amiket azért jó megfogadni, mert így van mibe kapaszkodni ha már lankadna az erő és a kitartás. Mert olyankor eszembe jut hogyha saját magamnak, saját magamért nem tudom megetnni azzal magam csapom be. Szóval ott a fogódzó amibe egész évben kapaszkodhatok...

Több
18 éve 10 hónapja #281178 Írta: Rabyn
Tehét nem hiszem abban, hogy meg tudod csinálni amit megfogadsz.

Több
18 éve 10 hónapja #281152 Írta: Olorin.papa
Én minden évben megfogadom, hogy nem fogadok meg semmit...
Viccet félretéve, nem hiszek benne

Több
18 éve 10 hónapja #281150 Írta: Rabyn
Én minden évben megfogadok valamit, de általában nem tartom be. Ez amiatt is van, mert olyan dolgokat szoktam megfogadni amihez szerencse kell... Bár az ezévihez inkább kitartás.

Több
18 éve 10 hónapja #281105 Írta: Theala Vandron

Illuin írta:

Theala Vandron írta: Állítólag az, hogy smucig. Tegyük hozzá, ezt egy skót levelezőtársam mondta... icon_biggrin.gif Érdekes lenne tudni, a magyarokról milyen sztereotípiái vannak a többi népnek.

Ebben a témábajn két könyvet tudnék ajánlani:
Milyen nép a magyar?
Miért nem bírják a magyarokat?
Mindkettő a Pannonica Kiadó könyve, az első a 168 Óra egyik fórumának vitáját foglalja össze, a második pedig egy londoni cég(Oval Books) kiadványának fordítása.

Köszönöm, amint lesz egy kicsi szabadidőm, el fogom olvasni.

Boldog új évet kívánok mindenkinek! :D Lenne egy kérdésem: ti mit gondoltok az újévi fogadalomtételről?

Több
18 éve 10 hónapja #281096 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: Gondolatok

Soli írta: Ehhez viszont nem elég a szegény parasztlegénynek két müszakot válalni... egyébként is élet-halál harc megy a meló helyekért.... igenis felső körökben kell megmozdulnia valaminek :!: :!: :!: Sajnos hogy ezt nem látják az ország "nagyjai" :( :( :(

Szerintem az agyakban van szükség a változásra, minden családban, hogy a szemellenzők lehulljanak.

De nemcsak itthon, külföldön is, hogy a magyarról ne csak a gulyás, a pálinka + a puszta ... jelenjen meg. Nem szeretem a menedzsel szót, de tartalmát tekintve erről van szó .

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.540 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére