- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Daeron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Alyr Arkhon írta:
Kiszhobbit írta: Utálom Amerikát.
Kíváncsi lennék,mék barom találta ki hogy ilyen barom országot csináljanak. BARMOK!!!!!!!!!!!!!
(Nem mintha Mo-n nem lennének barmok,de Amerikához...hú...)
Én a helyedben némileg árnyalnám a véleményemet.
De legalább fejtsd ki, hogy miért nem szereted.
A legkönnyebb dolog valamiről kijelenteni, hogy utálod, mert rossz, meg egyébkéntis.
Ja, és írjunk inkább USÁt, mert Amerikában van még egy-két ország az Egybesült Államokon kívül, akik igazán nem szeretik az egy kalap alá való vételt vele.
Auta i lóme!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Moa, 6 éves kisskölyök
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kiszhobbit írta: Utálom Amerikát.
Kíváncsi lennék,mék barom találta ki hogy ilyen barom országot csináljanak. BARMOK!!!!!!!!!!!!!
Én a helyedben némileg árnyalnám a véleményemet.
De legalább fejtsd ki, hogy miért nem szereted.
A legkönnyebb dolog valamiről kijelenteni, hogy utálod, mert rossz, meg egyébkéntis.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
- Nelossel
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
Kiszhobbit írta: Ha olyan sok az erőszakos cselekmény,akkor minek engedték hogy bárki használhasson fegyvert? Ha teszemazt valakit nem csípek,lelövöm, szemtanú nincs, azt mondom,hogy megtámadott szvsz kész... erre nem gondoltak? Vagy úgy állnak hozzá,hogy jó nagy ország,vannak elegen?
Valamikor valaki beírta az alkotmányba, hogy aki nagykorú, szabadon hordhasson és birtokolhasson fegyvert (önvédelemre) és a többség az "amerikaiszabadságeszménynek" tartja ezt, és kézzel lábbal védekezik, hogy alkotmányos joga lehessen továbbra is a szabad fegyverviselés.
Csakhogy azóta eltelt egy kis idő... Gondolom ez még a jó öreg USA fiatalkorában jegyezték le.
Igazából az emberek is múlik ez. A lelkiismeretükre van bízva, hogy megfosztanának-e egy embert az életétől, le tudnák-e saját kezükkel lőni őket ha kirabolják őket, vagy sem.
Bár nem hiszem, hogy egy ilyen nyomozás olyan egyszerűen lemenne... Azért mégis az ember élet számít a legjobban...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Kiszhobbit írta: Ha olyan sok az erőszakos cselekmény,akkor minek engedték hogy bárki használhasson fegyvert? Ha teszemazt valakit nem csípek,lelövöm, szemtanú nincs, azt mondom,hogy megtámadott szvsz kész... erre nem gondoltak? Vagy úgy állnak hozzá,hogy jó nagy ország,vannak elegen?
Valamikor valaki beírta az alkotmányba, hogy aki nagykorú, szabadon hordhasson és birtokolhasson fegyvert (önvédelemre) és a többség az "amerikaiszabadságeszménynek" tartja ezt, és kézzel lábbal védekezik, hogy alkotmányos joga lehessen továbbra is a szabad fegyverviselés.
Majd ha többen lesznek azok, akiknek lelőtték valamelyik rokonát az utcán, akkor talán változik valami.
de sajnos előbb megy ki az utcára szitáválőni, mint ezt megtegye...
Hülye amerika!
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Egyszer egy amerikai városban tüntettek a lakók, hogy valamit tegyenek, mert sok az erőszakos cselekmény, és a gyilkosság.
Erre szigorítani akarták a fegyverviselés szabályait.
És erre megint az utcára vonultak ugyanazok, akik az elsőn is, és tüntettek, hogy csorbul az alkotmányos joguk...
- Annis
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Én úgy tudom, hogy csak akkor lőhetsz le bárkit, ha személyesben veszélyeztetve vagy. PL kést fognak rád.
És ki fog bármit is mondani a te szavad ellenében, ha a másik már halott... Ha lelőtték akkor már nem fogja megcáfolni a szemtanú.
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ethuil írta:
Én úgy tudom, hogy magán területen lőhetsz le bárkit...de úgyis kivizsgálják az esetet szerintem...olorin.papa írta:
Artemisz (Erenya) írta:
olorin.papa írta: Főleg amióta megengedték, hogy bárkit lelőhetsz (persze a rendőrök kivételével) akiről feltételezed, hogy bántani akar...
Ne már!! 8O
És ezt hogyhogy? Miért? Mióta?
Valamikot tavaly ősszel fogadták el, vagy akarták elfogadni, hogy bárki használhatja önvédelemből a fegyverét, még akkor is, ha fenyegetve érzi magát...
Én úgy tudom, hogy csak akkor lőhetsz le bárkit, ha személyesben veszélyeztetve vagy. PL kést fognak rád.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
www.origo.hu/nagyvilag/20060124italowestern.html
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Rabyn
- Nem elérhető
Szerintetek miért van az, hogy sok ember fél az orvosoktól?
Néha csodabogárnak érzem magam mert én nem félek se a fogdokitól se a többi orvostól, viszont a fájdalomtól igen.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Arzeen
- Nem elérhető
Én úgy tudom, hogy magán területen lőhetsz le bárkit...de úgyis kivizsgálják az esetet szerintem...olorin.papa írta:
Artemisz (Erenya) írta:
olorin.papa írta: Főleg amióta megengedték, hogy bárkit lelőhetsz (persze a rendőrök kivételével) akiről feltételezed, hogy bántani akar...
Ne már!! 8O
Valamikot tavaly ősszel fogadták el, vagy akarták elfogadni, hogy bárki használhatja önvédelemből a fegyverét, még akkor is, ha fenyegetve érzi magát...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Artemisz (Erenya) írta:
Ne már!! 8O
- Artemisz
- Nem elérhető
Ne már!! 8O
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Alison West írta: De ha már itt tartunk, ki szúrná előbb a hasadba a bicskát, ha az aluljáróban megbámulod? A cigány, vagy az amerikai? Ezen érdemes elgondolkodni.
Egy amerikai egyszerűen szétlőné a fejed, mert ott mások a tradíciók
Főleg amióta megengedték, hogy bárkit lelőhetsz (persze a rendőrök kivételével) akiről feltételezed, hogy bántani akar...
- Rabyn
- Nem elérhető
- Alison West
- Nem elérhető
Nóli írta: Nem tudom. Én az amerikaiak nagyképűségét nem bírom. A cigányozásra egy ideje nem mondok semmit, mert belátom, h gyakran rászolgálnak az előítéletekre, és hiába nem mind, a rossz hír mindíg hangosabb. A kisebbségekhez és etnikumokhoz meg az ő helyzetükre egyetlen megöldás lenne. Ha pont olyanok lennének mintha nem lennének azok.
Ez így most furán hangzik, de gyakran olyan segélyjuttatásokat kapnak, h csak na, ezzel ellentétben egy csomó előítélettel kell szembenézniük, így alig kapnak munkát. Szóval ebben szerintem nem lehet igazságot szolgáltatni. Az ellenben tény h az amerikaiak nagyon nagyra vannak magukkal. És egy másik tény, h valóban jól csinálják. Csak annak nem örülök, h beszippantják a világ összes kuktúráját, és helyette vmi szabvány-fastculture-t köpnek vissza, ami mindent felemészt, és nem lehet előle menekülni.
Ez itten már új téma...
Nézd, Amerika elég nagy ahhoz, hogy legyen ott legalább annyi okos ember, mint amennyi hülye. És megint csak a szokásosat mondom: itt is vannak, bőven, csak legfeljebb nem akkora ország, nem annyi a hülye. De ha az arányt nézzük... Megegyezik, kb.
A cigányok meg nyilván rászolgáltak arra, hogy ez legyen az általános vélemény róluk. Mindennek van valami alapja. Persze vannak itt is kivételek, hogy a legegyszerűbb példát felhozzam, mondjuk itt van a Caramel a Megasztárból, hát ő mondjuk szerintem pont a jobbik fajtába esik.
De ha már itt tartunk, ki szúrná előbb a hasadba a bicskát, ha az aluljáróban megbámulod? A cigány, vagy az amerikai? Ezen érdemes elgondolkodni.
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
Cigányok: én nem szoktam cigányozni és semmi bajom a cigányokkal. Én Bőrszín figyelembe vétele nélkül utálok mindenkit,aki rossz ember, és detto szeretek mindenkit aki rendes ember.
- Tünde
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
Alison West írta: ha valahol cigányozás megy, akkor mindjárt felháborodnak az emberek.
Én nem vagyok fajgyűlölő, egyformán utálok mindenkit aki8 nem fehér...
No de papa! Diszkriminálsz...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Alison West írta: ha valahol cigányozás megy, akkor mindjárt felháborodnak az emberek.
Én nem vagyok fajgyűlölő, egyformán utálok mindenkit aki8 nem fehér...
- Illuin
- Nem elérhető
Biztos nem ő volt, ugyanis von Hagens még nem járt Mo-n (legalábbis nem kiállítással).Remzy_mama/Eldawen írta: Más - ez a pasi volt, aki tavalyelőtt azt a vérben úszó kiállítást csinálta az óbudai templomban, vagy az másik? No az sem semmi volt, ha emlékeztek rá...
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Tünde
- Nem elérhető
Más - ez a pasi volt, aki tavalyelőtt azt a vérben úszó kiállítást csinálta az óbudai templomban, vagy az másik? No az sem semmi volt, ha emlékeztek rá...
- Rabyn
- Nem elérhető
- Illuin
- Nem elérhető
Egy cikk róla:
Akit érdekel: a honalpja www.bodyworlds.com .Egyesek Frankenstein modern változatának tekintik, mások kapcsolatba hozzák az illegális szervkereskedelemmel és számos újság idézi Günther Grasst, aki állítólag Josef Mengele náci orvoshoz hasonlította. A Testi virágok című kiállítást azonban eddigi útjai során 8 millió ember tekintette meg és elhangzottak pozitív értékelések olyan hírességektől is, mint Tina Turner, Steffi Graf vagy André Agassi.
1996 óta, amikor megszervezte első kiállítását, a doktornak volt ideje hozzászokni a vegyes fogadtatáshoz, és a vádakkal szemben mindig elmondja, hogy "munkaanyaga" legálisan, önkéntes adományok formájában jut el hozzá, és hogy a kiállításokat oktatási céllal állítja össze.
Londonban a kormány a kiállítás betiltását fontolgatta, sokan bojkottjára szólítottak fel, a Testi világok mégis megnyílt London keleti részében, az Atlantis-galériában. Anyaga 25 holttest és 175 testrész. Szürrealista és morbid hatást keltő különböző, a természetes emberi testtartásokat utánzó pózokban vannak elhelyezve. Látható itt nyitott hasú, belső szerveit feltáró test, kettéhasított koponya, nyolchónapos terhes nő felnyitott méhében halott magzattal...
Von Hagens az anatómia doktora, a 70-es években fedezte fel az emberi szövet konzerválásának technikáját. A Plastination néven szabadalmaztatott eljárás a testben lévő zsírokat és nedveket helyettesíti plasztik anyaggal egy hosszú és bonyolult eljárással. A bőr nélküli test elég rugalmas marad ahhoz, hogy "meg tudjon állni a lábán". A doktor 1990-ben preparálta ezzel a módszerrel az első holttestet, miután 400 ezer eurót és 1500 munkaórát fektetett bele. A Plastination-intézetnek jelenleg Németországban, Kirgizisztánban és Kínában van székhelye.
Günther von Hagens úgy véli, hasznos tevékenységet folytat. A kiállított "tárgyak" művészi értéke másodlagos számára, elsődleges célja népszerűsíteni az orvostudományt és megismertetni az emberi testet. "Ez egy anatómiai kiállítás - mondja - valódi emberi testekkel. Rajtuk keresztül sok mindent megtanulhatunk az emberi szervek működéséről, az elterjedtebb betegségekről. Fontos, hogy a bemutatás valódi embereken keresztül történjen, mivel a test belseje legalább annyira különbözik minden embernél, mint az arc. Ez a belső, egyéni arc. Másolatokkal ezt nem lehet visszaadni."
Azt elismeri, hogy a látvány próbára teszi a látogatók idegeit, és a halálra emlékeztet, de ezt "decens módon teszi, nem riasztóan és a kiállításon az emberek megismerkedhetnek belsőnk anatómiai egyéniségével és szépségével."
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Dru
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Amerikában elég sok dologra használják fel a halottakat kutatás címszó alatt.
Ütközési tesztekhez. Lőfegyverek kipróbálásához. Plasztikai műtétek gyakorlásához (legalább nem ráncosan temetnek). Űrkísérletekhez.
Az orvosi célra való felajánlás sem biztonságosabb- lehet, h. a szíved v. a tüdőd nem kell, viszont a bőröddel kisegítenek egy "nemváltót". Igen, azon a részen.
/A magyar gyakorlatot nem ismerem, lehet, h. itt is hasonlóképpen működnek a dolgok./
Amúgy a hulla az hulla. Annak, aki volt semmi köze nincs hozzá, max. csak hasonlítnak az arcvonásai (feltéve persze, h. életében nem sárgásfehér, viaszos bőre volt).
Nem jön vissza. Jobb is (anno álmodtam a halálból visszatérő, foszló apámmal- nem kívánom senkinek az élményt). Nem fog reklamálni azért, ami történik vele. A kukacoknál és az égetésnél amúgy is minden jobb. Sőt, szórakoztatóbb is.
- Artemisz
- Nem elérhető
Theala Vandron írta: Azt kell mondanom, elég tanulékonyak, ha hagyják őket tanulni, és nem butítják mesterségesen.
De megteszik, sajnos, mert ekkora és ilyen túlcivilizált népet másképp nem lehet féken tartani...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Theala Vandron
- Nem elérhető
Az amerikaiakkal kapcsolatban pedig: ugyanúgy van róluk egy sztereotípia, mint minden más népről. Ők azt hiszik, Magyarországon más sincs, csak csikós meg gulyás (ha egyáltalán tudják, hogy van olyan, hogy Magyarország), mi meg azt képzeljük, náluk az élet csak hamburger és Hoolywood. Közöttük is vannak okos emberek, meg rémesen korlátoltak is. Tudom, mert levelezek néhánnyal. Azt kell mondanom, elég tanulékonyak, ha hagyják őket tanulni, és nem butítják mesterségesen.
<:3)~ <:3)~
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Alison West írta: Semmi gond, csak az utóbbi időben már annyit hallottam az amerikaiakat szidni, és senki nem szól érte; bezzeg ha valahol cigányozás megy, akkor mindjárt felháborodnak az emberek. Pedig a lényeg ugyanaz: bizonyos népek szidása, de a különbség a két embercsoport között zongorán játszható. Na de nem akarok sem uszítani, sem mást, csak megjegyeztem a dolgot.
Nem tudom. Én az amerikaiak nagyképűségét nem bírom. A cigányozásra egy ideje nem mondok semmit, mert belátom, h gyakran rászolgálnak az előítéletekre, és hiába nem mind, a rossz hír mindíg hangosabb. A kisebbségekhez és etnikumokhoz meg az ő helyzetükre egyetlen megöldás lenne. Ha pont olyanok lennének mintha nem lennének azok.
Ez így most furán hangzik, de gyakran olyan segélyjuttatásokat kapnak, h csak na, ezzel ellentétben egy csomó előítélettel kell szembenézniük, így alig kapnak munkát. Szóval ebben szerintem nem lehet igazságot szolgáltatni. Az ellenben tény h az amerikaiak nagyon nagyra vannak magukkal. És egy másik tény, h valóban jól csinálják. Csak annak nem örülök, h beszippantják a világ összes kuktúráját, és helyette vmi szabvány-fastculture-t köpnek vissza, ami mindent felemészt, és nem lehet előle menekülni.
Ez itten már új téma...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Alison West
- Nem elérhető
Nóli írta: Bocsánat... Nem szeretem az amerikaiakat, de tévedtem...
Semmi gond, csak az utóbbi időben már annyit hallottam az amerikaiakat szidni, és senki nem szól érte; bezzeg ha valahol cigányozás megy, akkor mindjárt felháborodnak az emberek. Pedig a lényeg ugyanaz: bizonyos népek szidása, de a különbség a két embercsoport között zongorán játszható. Na de nem akarok sem uszítani, sem mást, csak megjegyeztem a dolgot.
Nóli írta: Érdekesnek érdekes, de nem azzal van a baj, h morbid. Tudok én is morbid lenni, meg vandál, de az egy várandós nő volt! És meghalt, úgy hogy magával vitt egy másik pici életet is.
Nekem senki ne hajtogassa ki a hasát!
Szerintem a halottal szembeni teljes tiszteletlenség.
Ezt megértem, de ha már valaki volt olyan érzéketlen, hogy megcsinált egy ilyet, akkor már úgyse lehet mit tenni, legfeljebb azt, hogy megnézném, hogy ilyen is van.
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.