Gondolatok

Több
18 éve 3 hónapja #298619 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Anglachel/Gurthang írta: Én úgy tanultam, hogy Isten megteremtette Ádámot, aztán Évát. :roll:
Ez meg mind hülyeség. : P

Hol, biológiaórán???

Amúgy figyelem!

Cerebrum =/= Celebrum (és nem sindarin, hanem latin ;) )

Látod-látod kolléga sok baj van a nevekkel :D

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja - 18 éve 3 hónapja #298618 Írta: Anglachel/Gurthang
Anglachel/Gurthang válaszolt a következő témában: Gondolatok

Cerebrum írta:

Felagund írta: Na ja, csúnya gonosz növénykék tönkretették a jó kis redukáló légkört és beterítették az atmoszférát valami halál mérgező oxigénnel...

:mrgreen:

Bizony. :wink: Szépen kiirtva ezzel az anaerob lényeket (amelyek enzimei nem tudtak megbírkózni ezzel a méregző, korrozív gázzal, amit mi ma vígan belélegzünk), avagy olyan oxigénmentes élőhelyekre szorítva vissza őket, mint a pangó vizek vagy a holt szerves anyagok. Szóval mielőtt a méregzöldek ostobaságait hangoztatva a pokolba kívánjuk a saját fajunkat, előtte nem árt elgondolkozni az ilyen dolgokon... :P :wink:

Én úgy tanultam, hogy Isten megteremtette Ádámot, aztán Évát. :roll:
Ez meg mind hülyeség. : P

AURE ENZULUVA!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 3 hónapja #298615 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta:

Cerebrum írta: Ilyenkor érdemes elregélni, hogyan s miként is alakultak ki az első fotoszintetizáló élőlények, és hogy milyen válságot okoztak ezzel az élővilágban, drasztikusan megváltoztatva az akkori Föld arculatát. Valljuk be, ez egy érdekes és tanulságos sztori. :P Fela, elmeséled, kérlek? :wink:

Na ja, csúnya gonosz növénykék tönkretették a jó kis redukáló légkört és beterítették az atmoszférát valami halál mérgező oxigénnel...

Bizony. :wink: Szépen kiirtva ezzel az anaerob lényeket (amelyek enzimei nem tudtak megbírkózni ezzel a méregző, korrozív gázzal, amit mi ma vígan belélegzünk), avagy olyan oxigénmentes élőhelyekre szorítva vissza őket, mint a pangó vizek vagy a holt szerves anyagok. Szóval mielőtt a méregzöldek ostobaságait hangoztatva a pokolba kívánjuk a saját fajunkat, előtte nem árt elgondolkozni az ilyen dolgokon... :P :wink:

Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy nem kell vigyáznunk erre a bolygóra. Éppen ellenkezőleg. Mint tudatos lényeknek ugyanis, megadatott számunkra a lehetőség, hogy előrefelé tekintsünk, és szembesüljünk azzal a lehetőséggel, hogy nem biztos hogy a közeljövőben annyira szeretnénk egy sivatagos bolygón élni...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 3 hónapja #298612 Írta: Felagund

Cerebrum írta: Ilyenkor érdemes elregélni, hogyan s miként is alakultak ki az első fotoszintetizáló élőlények, és hogy milyen válságot okoztak ezzel az élővilágban, drasztikusan megváltoztatva az akkori Föld arculatát. Valljuk be, ez egy érdekes és tanulságos sztori. :P Fela, elmeséled, kérlek? :wink:

Na ja, csúnya gonosz növénykék tönkretették a jó kis redukáló légkört és beterítették az atmoszférát valami halál mérgező oxigénnel...

Több
18 éve 3 hónapja #298601 Írta: Cerebrum

Snuffles írta: émmá hallottam :P sőt, tanultam, az még rosszabb :P

És ezek után még mindig hibáztatod a fajunkat azért, amiért olyan, amilyen? :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 3 hónapja #298600 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok
émmá hallottam :P sőt, tanultam, az még rosszabb :P

"Well, I'm back."

Több
18 éve 3 hónapja #298598 Írta: Cerebrum

Felagund írta:

Snuffles írta:

Felagund írta: [...] ...de ez szerintem még nemigen okozott _teljes_ fajpusztulást...

milyen kár :( (

Kérlek, vesd magad a tengerbe, ha olyan nagyon a fajunk kihalását akarod!

:mrgreen: :lol:

:)

Ilyenkor érdemes elregélni, hogyan s miként is alakultak ki az első fotoszintetizáló élőlények, és hogy milyen válságot okoztak ezzel az élővilágban, drasztikusan megváltoztatva az akkori Föld arculatát. Valljuk be, ez egy érdekes és tanulságos sztori. :P Fela, elmeséled, kérlek? :wink:

Több
18 éve 3 hónapja #298595 Írta: Snufi

Missy írta:

Snuffles írta:

Olosta (Aelalin) írta: Hmm..... érdekes, én mostanság erre mifelénkéknél rengeteg kismamát, meg kisbabát látok. De az is lehet, hogy csak a jó időre bújtak elő az odújukból. :lol:

ma én is láttma két kismamát néhány órán belül ugyanott :) ha nálunk is meglesz az esküvő majd eccer (:D) nekünk tuti lesz legalább két lurkónk. hogy három lesz-é aztat nem tudom.

Egyik iker. mingyá megvan a 3 édes lyányom.Csak dógozni kő rajtat, ozt meg ügyeskedni.

de az már három és nem kettő ;P

"Well, I'm back."

Több
18 éve 3 hónapja #298594 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta:

Olosta (Aelalin) írta: Hmm..... érdekes, én mostanság erre mifelénkéknél rengeteg kismamát, meg kisbabát látok. De az is lehet, hogy csak a jó időre bújtak elő az odújukból. :lol:

ma én is láttma két kismamát néhány órán belül ugyanott :) ha nálunk is meglesz az esküvő majd eccer (:D) nekünk tuti lesz legalább két lurkónk. hogy három lesz-é aztat nem tudom.

Egyik iker. mingyá megvan a 3 édes lyányom.Csak dógozni kő rajtat, ozt meg ügyeskedni.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
18 éve 3 hónapja #298592 Írta: Snufi

"Well, I'm back."

Több
18 éve 3 hónapja #298591 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok

Missy írta:

Ethuil írta: Én már régóta tudom, hogy fogok "kérni" egy lurkót az asszonykámtól :D és azt is tudom, hogy hogy fogják hívni ha fiú lesz. :P

Csak egyet? Nekem legalább 3-4 lesz, csak tudjuk majd jövőbeli hites urammal felnevelni őket.

Na hogy hívjátok majd? Vagy titok?

Majd ha meglesz a keresztelő, elárulom :D

Több
18 éve 3 hónapja #298589 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Gondolatok

Missy írta: Különben elszomorító,a házosak sajnos egyre nagyobb hányada nem vállal gyereket, és divat lett a szingliség is. Nem tudom, hogy ők hogy gondolják, de szerintem egy göndör gyerekkacajnál és egy csillogó kis szemnél nincs szebb a világon.(Igen, tudom az anyagi hátulütőit a dolognak, egyszerűen nincs pénz, vagyis van, csakhát...)

Hmm..... érdekes, én mostanság erre mifelénkéknél rengeteg kismamát, meg kisbabát látok. De az is lehet, hogy csak a jó időre bújtak elő az odújukból. :lol:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
18 éve 3 hónapja #298586 Írta: Missy

Ethuil írta: Én már régóta tudom, hogy fogok "kérni" egy lurkót az asszonykámtól :D és azt is tudom, hogy hogy fogják hívni ha fiú lesz. :P

Csak egyet? Nekem legalább 3-4 lesz, csak tudjuk majd jövőbeli hites urammal felnevelni őket.

Na hogy hívjátok majd? Vagy titok?

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.

Több
18 éve 3 hónapja #298585 Írta: Arzeen
Én már régóta tudom, hogy fogok "kérni" egy lurkót az asszonykámtól :D és azt is tudom, hogy hogy fogják hívni ha fiú lesz. :P

Több
18 éve 3 hónapja #298583 Írta: Missy

Ethuil írta: Szóval azt mondjátok, hogy ha gyereket szeretnék, akkor gyorsan szeressem, mert robbantotok? Gyorsan egy tetre kész anyát! //mmint nem egy anyát, hanem egy lányt aki az szeretne lenni//

Bezony, ez már pedig ultimátum. Gyereket! Most rögtön!

Különben elszomorító,a házosak sajnos egyre nagyobb hányada nem vállal gyereket, és divat lett a szingliség is. Nem tudom, hogy ők hogy gondolják, de szerintem egy göndör gyerekkacajnál és egy csillogó kis szemnél nincs szebb a világon.(Igen, tudom az anyagi hátulütőit a dolognak, egyszerűen nincs pénz, vagyis van, csakhát...)

Több
18 éve 3 hónapja #298581 Írta: Arzeen
Szóval azt mondjátok, hogy ha gyereket szeretnék, akkor gyorsan szeressem, mert robbantotok? Gyorsan egy tetre kész anyát! //mmint nem egy anyát, hanem egy lányt aki az szeretne lenni//

Több
18 éve 3 hónapja #298578 Írta: Missy

Phaedra/Namarie írta:

Felagund írta:

Snuffles írta:

Felagund írta: [...] ...de ez szerintem még nemigen okozott _teljes_ fajpusztulást...

Ugyan már!! elég, ha senki nem nemz/szül gyereket.

Phaedra, veled kezdjük a sort! ÉS MOSTANTÓL NINCS SEMMI NEMZÉS MEG SZÜLÉS MEG ILYENEK KÖZLEGÉNY! Leléphet! [size=9:fvwg7vav]Ez csak vicc volt ám.[/size]

Több
18 éve 3 hónapja #298577 Írta: Snufi

Felagund írta: Kérlek, vesd magad a tengerbe, ha olyan nagyon a fajunk kihalását akarod! :mrgreen: :lol:

örülök, hogy neked egy egész világot jelentek de ettől még nem pusztul ki a világ ;P

"Well, I'm back."

Több
18 éve 3 hónapja #298574 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta:

Snuffles írta:

Ugyan már!! elég, ha senki nem nemz/szül gyereket.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
18 éve 3 hónapja #298561 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Gondolatok
Robbantsuk fel az egészet, és akkor nem kell majd ilyen hülyeségeken agyalni!:D

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
18 éve 3 hónapja #298554 Írta: Felagund
No, úgy tűnik egyetértünk a kollégával :cheers:

Felagund írta: Asszem most el kéne kezdeni számolgatni, hogy a világon fellelhető nukleáris arzenál képes volna-e elemeire robbantani ezt a sárgolyót... :mrgreen:

Több
18 éve 3 hónapja #298553 Írta: Snufi
hahh. önnek egy új üzenete érkezett.

a kedves írta: a fórumon Felagundnak üzenném, h igaz, hogy a Föld nem intelligens élőlény, de ettől függetlenül gondoskodhat az emberiség kipusztulásáról, hiszen egy rendkívül összetett rendszerről van szó...bár ebben az esetben nem szelektív pusztulás lesz, és közvetve igazából magunkat irtjuk ki.
A közvetlen "takarításra" pedig elegendő nukleáris eszköz létezik.

;P

"Well, I'm back."

Több
18 éve 3 hónapja #298552 Írta: Felagund

Snuffles írta:

Több
18 éve 3 hónapja #298551 Írta: Snufi

"Well, I'm back."

Több
18 éve 3 hónapja #298550 Írta: Felagund
Asszem most el kéne kezdeni számolgatni, hogy a világon fellelhető nukleáris arzenál képes volna-e elemeire robbantani ezt a sárgolyót... :mrgreen:

Snuffles: a Föld nem intelligens lény, így direkte kipusztítani se tud senkit (max ha a földrengést, cunamit ilyesmit a Föld hatáskörébe vonunk, de ez szerintem még nemigen okozott _teljes_ fajpusztulást...)

Több
18 éve 3 hónapja #298545 Írta: Snufi

Felagund írta: Kötve hiszem, hogy a Föld _önerőből_ képes lenne kinyírni az emberiséget. De semmi gond, ezt megteszi az emberiség helyette...

A dinoszauruszokat pedig
Ad. 1: _nem_ a Föld nyírta ki (szigorúan véve, bár erről vitatkozhatunk :D )
Ad. 2: semmi olyat nem tettek, ami miatt kipusztulásra lettek volna ítélve. Egyszerűen csak nem volt szerencséjük (ez az evolúció során kihalt fajok döntő többségével így volt)

Mintha a páromat hallanám... Biológus ő is. Ellenben ő inkább azon a véleményen van, hogy a Föld képes lenne kipusztítani minket. A rovarok példának okáért sokkal alkalmazkodóbbak, szervezettebben élnek és hát nem kell ragozzam, gondolom te is tudod, mi a különbség az ember mint olyan és a rovarok közt. Az emberiség nemcsak magát képes kipusztítani, hanem a Földet is magával együtt, elég hamar, ha így folytatja, bár a Föld talpra tudna állni az emberiség eltűnése után. Mármint teccikérteni... :P

"Well, I'm back."

Több
18 éve 3 hónapja #298539 Írta: Cerebrum
Amivel egyetértek:

Nem, valóban nem áll hatalmunkban "elpusztítani" a Földet, ez csupán egyike azoknak az öntömjénező illúzióknak, amik tudat alatt minden emberbe bele vannak vésődve. Hiszen tudnunk kell, hogy a Föld több milliárd éves, és ezalatt a felfoghatatlanul sok idő alatt a kontinensvándorlásoktól kezdve az aszteroidabecsapódásokon és sorozatos vulkánkitöréseken át egészen a hirtelen bekövetkező éghajlatváltozásokig ez a bolygó mindent átvészelt, így nem kétséges, hogy minket is átvészel majd. Hogy velünk, a leszármazottainkkal, vagy nélkülünk, az majd elválik még.

Amivel nem:

Én már nem látom ennyire pesszimistán a dolgokat, már ami önnön okozta kipusztulásunkat illeti. Elnézve szokatlanul gyors és sikeres evolúciónkat egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezek után ne élnénk túl bármit is. Valószínűleg történnek majd még "durva" dolgok, lesznek borzalmas háborúk, éhezések és járványok, lesz drasztikus népességcsökkenés, de kötve hiszem, hogy sor kerülne olyan általunk kiváltott eseményre, ami végleg befagyasztaná a fajunkat. Ez persze szigorúan csak magánvélemény.

Több
18 éve 3 hónapja #298536 Írta: Felagund

Missy írta: Felagund: Jaj, ne már! A Föld simán kinyírja azt a 6 milliárdnyi kis parazita kolóniát, mintsem, hogy vele pusztuljon. És csak az ember köszönheti magának. Vagy legalábbis az a része amelyik tevékenyen részt vett benne. És gondolj bele! A dínókat is kipusztította.

Kötve hiszem, hogy a Föld _önerőből_ képes lenne kinyírni az emberiséget. De semmi gond, ezt megteszi az emberiség helyette...

A dinoszauruszokat pedig
Ad. 1: _nem_ a Föld nyírta ki (szigorúan véve, bár erről vitatkozhatunk :D )
Ad. 2: semmi olyat nem tettek, ami miatt kipusztulásra lettek volna ítélve. Egyszerűen csak nem volt szerencséjük (ez az evolúció során kihalt fajok döntő többségével így volt)

Több
18 éve 3 hónapja #298529 Írta: Missy
Felagund: Jaj, ne már! A Föld simán kinyírja azt a 6 milliárdnyi kis parazita kolóniát, mintsem, hogy vele pusztuljon. És csak az ember köszönheti magának. Vagy legalábbis az a része amelyik tevékenyen részt vett benne. És gondolj bele! A dínókat is kipusztította.

Különben meg, nem hinném, hogy mi már megérjük a következő ezredévet, mint néhány fictionban, vagy scifiben..

Több
18 éve 3 hónapja - 18 éve 3 hónapja #298523 Írta: Felagund

Leguanember írta: Ha eltépjük utolsó kötelékeinket, amelyek a Földhöz kapcsolnak bennünket, akkor nincs más hátra, mint eltűnni a színéről.
Szerintem Gaiát nem kell sajnálni, nincs rászorulva, főleg nem a miénkre. Annyi mindenen keresztülment már, édes gyermekeit többször is kipusztította, vagy látta őket elpusztulni.
Egyszer úgyis magához öleli az embereket is, betömi velünk a sebeit. Új élet lesz belőlünk akkor, a Föld pedig megmarad Földnek, hiszem, ő a Naptól függ.

Hűhha! :eek2:

Ez most a fornosti javasasszony utolsó jóslata volt???

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.599 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére