Gondolatok
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Léli írta: Hát, pedig a pasi az egyetemista lányok többségének csatolt tartozéka.
Léli, ha már gonoszkodó kedvünkben vagyunk: ez az esetek 99%-ában leginkább fordítva igaz :evil3: :cross:
Ezúton is elnézést kérek minden kedves (leginkább egyetemista) nőtársamtól :tongue: :sungl:
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
Léli írta: Az én nővérem pl. nem Pécsre ment, de még nem is egyetemre, azt mán hamarosan gyereket szül 21 éves létére... (igaz ugyan, hogy férje nincs, csak vőlegénye )
Én nővérem majdnem ugyanez.. Ugyanúgy 21 éves, házasodni készül (augusztusban esküvő télleg lesz is - éljen a koszorúslányság) és mivel beteg, így gyereket szülnie is muszáj..
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cicaful
- Nem elérhető
Megoldható anélkülis, hogy elköltözzön az ember, de amíg a másik lakás rezsijét ugyanúgy a szülők fizetik, addig megkérdőjeleződik, hogy tényleg kiszakadásról beszélhetünk. Szvsz nem. Amíg az ember anyagilag nem független, addig nincs kiválás. A többit anélkül is lehet kivitelezni - csupán megfelelő tréning kérdése.
Na, de komolyan. El kell érni, hogy a szülők ilyen-olyan úton bízzanak meg az emberben, ha ez megvan, akkor az embernek nyert ügye van, és nagy lépést tett a függetlenedés útján. Megjegyzendő, hogy a "elmegyek más városba tanulni" meglehetősen megkönnyíti a helyzetet - ez igaz. Nincs gyeplő, állandó kapcsolat. Kéretlen kelletlen, muszály megbízniuk az emberben (hacsak nem akarják egész diákéveket álmatlanul forgolódva tölteni, és megkeseríteni az emberét).
[Huhúú, belegondolva, de nagyon várom ezt a kis kiruccanást! Én is önállósodom! A végén még összeszedek valami finn pasit - Alyr, jobb, mint a pécsi... (ettől mégjobban félhetne anyukád - megjegyzés: nem szabad ilyen szülői csőlátás miatt a gyereket megfosztani egy lehetőségtől (akár külhon, akár Pécs) - egyszer úgyis el kell engedni a gyereket...)]
21 évesen házasodni....brrrr!!! Akkormár inkább a farkaskutyák...
Na jó viccet félretéve. Pont a napokban gondoltam bele a barátnőm helyzetébe - (sokan tudják), aki Olaszországba ment férjhez 21 éves se volt még, ráadásul az emberünk 32 (de végülis ez tök mindegy). Két nehezítő körülményt (otthontól való távolság, korkülönbség, nyelvi nehézségek - ez már három, de az utobbi könnyebben áthidalható) leszámítva - én biztos, hogy nem kötelezném el magam egy életre!!! Hol marad a fiatalság??? Rá kellett döbbennünk a barátnőmmel, hogy ezzel a lánnyal már soha nem fogunk 3asban (ahogy régen) bulizni, mert ő a férje nélkül nem jön IJ. Mindenesetre nagyon remélem, hogy boldog lesz egész életében - én meg - amíg lehet - helyette is kiélem magam
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Léli írta:
Alyr Arkhon írta: Persze, h csatolt file a pasi, de szvsz nem mind megy férjhez 21 évesen...
Nyilván. Csak azt nem értem, miért pont Pécstől félti anyukád? Máshol nem találna olyan pasit, aki még egyetemistakén elvenné, vagymi? [size=9:2yqsbcn8](perme most nem a pécsi fiúkat akarja minősíteni, bocsi, perme csak értetlenkedik)[/size]
Amúgy Pécs szép hely, szsz inkább oda járjon a hugod mint Bp-re (csak túl nagy a szintküönbsége )
Én se tudom... Senki se tudja...
Anyám is pesti egyetemen ismerkedett meg apámmal...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Léli
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Persze, h csatolt file a pasi, de szvsz nem mind megy férjhez 21 évesen...
Nyilván. Csak azt nem értem, miért pont Pécstől félti anyukád? Máshol nem találna olyan pasit, aki még egyetemistakén elvenné, vagymi? [size=9:3lfx7lzm](perme most nem a pécsi fiúkat akarja minősíteni, bocsi, perme csak értetlenkedik)[/size]
Amúgy Pécs szép hely, szsz inkább oda járjon a hugod mint Bp-re (csak túl nagy a szintküönbsége )
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Olosta
- Nem elérhető
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Léli írta:
Alyr Arkhon írta: Kiszakadás: Anyám szerint ha a hugom elmegy Pécsre egyetemre két éve múlva egy férjjel fog visszajönni... ezért nem szívesen engedné el...
Hát, pedig a pasi az egyetemista lányok többségének csatolt tartozéka. Így akárhova megy a hugod szvsz nem ússza meg anyukátok ezt az élményt Az én nővérem pl. nem Pécsre ment, de még nem is egyetemre, azt mán hamarosan gyereket szül 21 éves létére... (igaz ugyan, hogy férje nincs, csak vőlegénye )
Persze, h csatolt file a pasi, de szvsz nem mind megy férjhez 21 évesen...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Léli
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Kiszakadás: Anyám szerint ha a hugom elmegy Pécsre egyetemre két éve múlva egy férjjel fog visszajönni... ezért nem szívesen engedné el...
Hát, pedig a pasi az egyetemista lányok többségének csatolt tartozéka. Így akárhova megy a hugod szvsz nem ússza meg anyukátok ezt az élményt Az én nővérem pl. nem Pécsre ment, de még nem is egyetemre, azt mán hamarosan gyereket szül 21 éves létére... (igaz ugyan, hogy férje nincs, csak vőlegénye )
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Léli
- Nem elérhető
Testvérek: kiskorunkban mi szívből gyűlöltük egymást Anikóval. Azóta én felnőttem, és megtanultam tolerálni őt Najó, azér ő is megváltozott, és belátta, hogy kissé komolyabban kell venni a dolgokat.
- Drowse
- Nem elérhető
Alyr írta: Drowse, és mind többiek akik nem találjátok a helyeteket: egy indiszkrét kérdés, válaszolni nemmuszáj: hány évesek vagytok?
permí 18 éves. Miért kérdezted?
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
- Rabyn
- Nem elérhető
Ismerek egy lányt akinek van egy öccse. Amíg kicsik voltak mindig rá volt tukmálva az öcsi. És most, hogy felnőtt végre ki meri mondani, hogy gyűlőli a kölyköt! és komolyan is gondolja.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
Jah, és természetes hogy nem nyeled le ezt tőle.. nem is kell.. nem kötelességed..
- Rabyn
- Nem elérhető
De azért szeretem.. akármilyen hülye is..
Eruantale: Szurkulok, hogy a hugodnak megjöjjön az esze!
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Kiszakadás: Hát nem tudom, lehet, hogy rájönnek, hogy nem jó dolog amibe belekezdtek, de lehet, hogy akkor már késő lesz...
Nem tudom mi lehet a megoldás...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ringbearer
- Nem elérhető
Sztem egyszerűen ki akar törni, és ő kenheti erre, hogy nem tudja hol vannak az igazi szülei, és amikor a szüleid nevelték, biztos arra gondolt, hogy "bezzeg az igazi szüleim" nem ezt csinálnák velem.
most hogy a barátjához költözött- szvsz- meg kell tanulnia együtt élni valakivel, ami nagyon nehéz, és próbára teszi, hogy ők mennyire szeretik egymást. és hogy mennyire tud együttműködni a sráccal.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
Ui.. és még annyi, hogy ne szívjátok mellre az ilyet öcséitektől, hugaitaktól, rá fognak jönni hogy ez így nem lesz jó, és meg fognak változni, meg fogják bánni
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
Köszi az együttérzést nagyon jól esett.
Csak sajnos a helyzetet nem oldhatja meg egy alapos elbeszélgetés. A húgom 24-én tölti be a 18-at. És.. na jó, elmondom. 3 éves korában fogadtuk örökbe, 4. gyerek a családban, utána még született egy öcsém. 12évig tökéletesen belesimult a családba. Amikor középiskolába került, megváltozott. Mindent elkövetett, hogy a "vagány" lányok elfogadják(cigi, pia, lógás). Átkerült egy másik suliba, de már senki nem tudott hatni rá, mert "mi nem az igazi családja vagyunk". A nevelési tanácsadók segítségével felderítettük a rokonságát, hátha az segít.(Nem segített)
Aztán... hát erről nehéz beszélni, de lopott. Nem egyszer, és nem keveset. És ez a dolog már túlnőtt a család keretein. Megalázó és nehéz erről beszélni, de elegem van, hogy mindenki elsőre a szüleimet vádolja, hogy nem nevelték jól. Most már egy hónapja összeköltözött a barátjával, úgy tűnik, jól megvannak. A Gyámügyön azt mondják, sajnos az ilyen eset gyakori, várjunk pár évet, hátha kinövi.
Ne haragudjatok, kisregény, de ez iszonyúan nyomaszt, és valahol ki kellett mondanom.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Meg olyan is van, hogy két (vagy több) ember még családon belül sem kompatibilis. Mi például a nővéremmel igencsak egymás idegeire tudtunk menni, de mióta elköltözött, teljes a megértés és szeretet Csak épp egy szobában lakni nem működött.
- Timona
- Nem elérhető
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Rabyn
- Nem elérhető
Szerintem az volna a legjobb ha megprobálnátok vele valahogy nyuogdtan beszélni, hátha náltaok ez beválik..
Drowse: Ilyet én is gyakran érzek. Nem tudom mitől múlik el, vagy mit csinálj, hogy ne érezd így. Nekem magától el szokott múlni
- Drowse
- Nem elérhető
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
Én is rengetegszer érzem, h mennyire bénácska vagyok, aki folyton hülyeségeket beszél, és néha legszívesebben a nyelvemet harapnám le egy-egy beszólásom után. Hogy Kázmért idézzem: " Kéne az életemre egy vissza/törlés gomb. "
- Drowse
- Nem elérhető
Erről egy mondás jutott eszembe: "A barátok: Isten bocsánatkérése a családért." [size=9:sts5vsj1](Mondjuk nem feltétlenül értek vele egyet, de néha nagyon igaz...)[/size]
Más: újabban iszonyúan érzem magam. Mindenhol idegennek és oda nem illőnek, gyerekesnek, ostobának érzem magam. Mindig bújkál bennem az érzés, hogy valamit rosszul csináltam, hogy valami miatt szégyenkeznem kell. Szeretném, ha elmúlna, de még csak sejtésem sincs mi az oka. Arra tippelek általában, hogy helyesen érzem mindezt. Vajon tényleg így van? Tényleg mindig hülyeségeket beszélek?
Azt is érzem, hogy ráerőltetem másokra a társaságom. Vajon csak a többi ember reakciója miatt van ez, vagy valóban nyomulok? Nem tudo, miért van ez velem mostanság, de nagyon vacakul érzem magam.
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
Család témában: szerintetek lehet-e, hogy valaki tudatosan és készakarva ki akar szakadni egy családból? Mert nálunk a a húgom istenesen belekezdett. És ami a legrosszabb, viszi magával a családi békét is. Egyre durvább dolgai vannak, és már sem könyörgés, rábeszélés, sem fenyegetés v. büntetés nem képes megállítani. És egyre jobban kezdem érezni, hogy ha neki ennyie nem jelentünk semmit, akkor menjen isten hírivel... De emiatt szörnyen érzem magam. Ennyier semmit sem jelent a nevelés?
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Artemisz
- Nem elérhető
Hűha! 8OWell-of-Souls írta: múltkor a laborban fordulásból fejen öntöttek valami pufferrel, ami valami magnéziumsót is tartalmazott
Az télleg jó colos ember lehetett, akinek téged sikerült fejen önteni!
Vagy pechedre épp lehajoltál?
Amúgy a magnézium valóban univerzális szer! Rendbehozza az idegrendszert és segít mélyen aludni!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.