- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Brisa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mint minden idős ember, ő is szeretett mesélni a múltjáról. Mivel egyedül én hallgattam meg őt, hozzám kötődött a legjobban. És persze én is hozzá.
Amikor már nem tudott hozzánk jönni, én jártam hozzá. Segítettem neki tisztálkodni, bevásároltam és hallgattam a történeteit. Amikor még rosszabbul lett, hozzánk költöztettük és akkor együtt karácsonyozott velünk. Nem sokkal később bevitték a kórházba, ahol meghalt...
És tudjátok mi volt az érdekes? Hogy mivel sok időt töltöttem vele, megtettem érte, amit tudtam, megkérdeztem tőle, amit meg akartam, elmondtam neki mindazt, amit elakartam, így könnyen el tudtam Őt engedni a halála után. Sírtam, amikor megtudtam. De többé nem. Tudtam, hogy Neki így jó: már nem kell átélnie azokat a borzasztó fájdalmakat. És nekem elmondhatott mindent, amit elszeretett volna.
Most a nagymamámmal történik ugyanez. A családból csak én vagyok hajlandó időt áldozni arra, hogy meghallgassam a régi történeteket, megnézegessem a fényképeket (feliratoztuk is őket együtt, és megcsináltuk a családfát is...), beszélgessünk a régi szokásokról... Mindig mindenkinek elmondja, hogy "ő minden unokáját nagyon szereti, de az Évikét különösen" (az volnák én ). És minden olyan dolgot, ami számára fontos, azt rám akarja hagyni.
Az utóbbi hónapban azt érzem, hogy búcsúzik. Tőlem is. A hozzá legközelebb álló tárgyakat mutatta meg nekem, és kérte, hogy fogadjam el tőle... a halála után. És úgy érzem, nagyon közel van már az az óra... Pedig nincs rosszabbul, mint máskor.
(Ezért is nagyon örültem, hogy Svin eljött velem hozzá a múlt héten. A nagyim nagyon szerette volna megismerni Svint még a halála előtt. Hát megismerte.)
Megfigyeltem, hogy amikor az idős emberek a halálukról beszélnek, akkor sokan leintik őket "még száz évet fogsz élni"-kaliberű felkiáltásokkal. Én nem szoktam. Meghallgatom ezeket is. Nagyon hálásak mindig, mert mások még ezt sem hallgatják végig. (Persze valahol érthető: tényleg nehéz elviselni.)
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Haebrethilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Dodiee írta:
Haebrethilien írta: hát ezt úgy értettem, h teljesen megváltozott a viselkedése, és tök hülye lett, és utáltam a közelében lenni, ami azért is volt gázos, mert szinte minden órán mellette ültem. szóval elegem lett belőle, és a viselkedése, jelleme számomra visszataszítóvá vált.
és azért tettem csomó idézőjelbe azt, h "barátnőm", mert ahogyan kezelt, az nem volt olyan igazából, amire én azt mondom, h baráti. úgymond "hivatalosan" barátnők vtunk, de sztem már semmi köze nem volt a barátsághoz. legalábbis ahhoza barátsághoz, amit én annak tartok.
remélem ez most nagyjából érthető volt...
Óó, milyen ismerős... És próbáltad már vele megbeszélni? az nagyon fontos. Ha a megbeszélés közben/után sem érti meg, h neked ez így nem jó, akkor ott kell hagyni a fenébe. Hisz egy barátság két emberből áll.
hát igen, jó esetben 2 emberből.
amúgy vele nem lehetett vna megbeszélni. amikor mondtuk neki, h mennyire más lett, és nem jó irányban, akkor csak azt mondta: "csak ti nem változtok semmit". és ezt olyan lenézően mondta.
és a barátságunk neki már csak egy taknyos zsepi volt, amit eldobott. és én pedig...., csak felszedtem a földről, és elvittem a kukáig.
"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Drizzt
- Nem elérhető
Közös időnk vége felé(persze, akkor még ezt nem tudtam) egyre kevesebbet voltam otthon, hiszen Pestre jártam suliba, de szüleimmel minden hétvégén meglátogattuk. Az igazság az, hogy akkor olyan keveset tudtam pihenni, hogy olyakor vonakodtam átmenni hozzá, és el-elmaradoztam...
Volt már többször is rosszul, de valahogy nem hittem, hogy itthagyhat minket...mindíg velünk volt, velem...Akkor ismertem fel, hogy tulajdonképpen mennyirenagyon...mindenkinél jobban szeretem őt, amikor elvesztettük, az volt életem legszörnyűbb estéje...Ráadásul anyám még azt is a fejemhez vágta, hogy nem is érdekel, pedig csak nem tudtam szólni, amikor berohant azzal hajnalban a szobánkba, hogy bevitték a nagyimat a kórházba, és nem fog már hazajönni (ennél szörnyűbb dolgot azóta sem vágtak a fejemhez, és nem is fognak soha)...hogy az ördögbe tudtam volna megszólalni nem tudtam mást csak sírni...És utólag gondoltam vissza, hogy nem is mondtam meg neki, hogy mennyire szeretem...tudom, hogy tudta, de akkor is...életem legnagyobb hibájának ezt tartom...és azt, hogy nem töltöttem sokkal több időt vele a vége felé...ha visszamehetnék az időben ezt az egy dolgot változtatnám meg...ezt az egyet...
Bocs, de kikívánkozott belőlem...olyan sokáig tartottam ezt magamban...
Suhi, tölts vele minél több időt én azt mondom, de azt meg ő nem akarja majd, hogy mindez a suli rovására menjen...
- Artemisz
- Nem elérhető
Nem vettétek észre, hogy nem csak a filmekben, de az életben is SZINTE MINDIG ezeket az utolsó pillanatokat szalasztjuk el?
Nekem a matektanárbácsim, akihez külön jártam, a legcsodálatosabb matektanár volt, akivel valaha találkoztam (gondolom, ti is tudjátok, ez se kis szó), emellett a világ egyik legnagyszerűbb, legjobb embere...
Mindannyiunknak, akik hozzá jártunk (cirka úgy százvalahányan) olyan volt, mint egy pótnagypapa.
Harmadik gimiben végre ötöst kaptam matekból év végén, jeles lettem.
Anya megtelefonálta neki, megköszönte, hogy segített nekem, mire ő azt válaszolta, én dolgoztam meg érte, én igyekeztem, engem illet a dicsőség!
Most képzeljétek el!
Megígértük neki, hogy évzáró után beugrunk hozzá, megmutatni a bizit.
Mondanom se kell, elfelejtettük, amilyen tumultus volt az évzárón..
Másfél héttel később a Víz-Zene-virág Fesztiválon javában szórakozunk, egyszercsak szembejön egyik csoporttársam.
-Te tudod, hogy meghalt a Gyuri bácsi?
Csak így egyszerűen.. Azt hittem, ott pusztulok el...
Mindig olyan egészséges volt, fiatalos.. aztán egyszer csak szívrohamot kapott, és két napra rá...
És én nem vittem el neki megmutatni a bizonyítványom, nem köszöntem meg, hogy annyit segített, nem csak a matekban, hanem hogy jobban el tudjak igazodni a világban..
Ez míg élek, nyomni fogja a lelkemet!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Nimashilin
- Nem elérhető
A nagymamám azt hiszem, 10 éve költözött fel vidékről Pestre, egy utcára tőlünk. Amíg kicsi voltam, mindig jött értem a suliba, utána is hozzá mentem haza, ő csinált kaját, stb. Hiába voltam náluk egészen kicsi koromban heteket, nyarakat vidéken, mégis csak itt kezdtem el hozzá igazán kötődni.
Aztán jött a kamaszkor. Nimácska inkább itthon TV-zett, minthogy átment volna hozzá délután akár csak negyedórára is. Egyre betegesebb lett, de mivel néha napokkal előbb hazaengedték a kórházból, olyan jól volt, nem aggódtam. De ebben az időszakban már szinte kötelezően minden nap jártam át hozzá. Emlékszem, egy szerdai nap nem mentem, mert tudtam, h apu úgyis megy, nekem meg valami nagyon sürgős dolgom volt, gondolom. Másnap én mentem, egyedül. Bementem, nem köszönt vissza, nem tudtam, hol van. Aztán megláttam ülni az egyik ágyon. Megpróbáltam felébreszteni, de nem ébredt fel. Telefonáltam anyunak, közben úgy hallottam, felsóhajt. Anyu átjött, kijöttek a mentők: akkor már két órája halott volt. Anyu azt mondja, erős vagyok, mert jól bírtam azt a napot, nem borultam ki, számíthatott rám. Ez két éve februárban volt. Azóta sem tudtam teljesen megsiratni, talán azért, mert számomra ő még nem ment el. Vagy talán így büntetem magam azért, amiért nem mentem el hozzá utoljára.
Lehet, hogy nem illik ilyen tanácsot adni, de ha rajtad múlik, legyen fontosabb a nagypapád, mint a suli. Egy dogára lehet tanulni a vonaton is, vagy ki lehet javítani. Ez viszont nem igaz arra, amit elszalasztottál.
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- (i) ramba elenion
- Nem elérhető
Suhifarok:Nekem pár éve halt meg a kedvenc nagymamám,,most meg a papám mondja,hogy érzi nemsokára itthagy minket!Szóval azt hiszem értem mit érzel!Nem tehetünk ezek ellen a dolgok ellen csak elfogadhatjuk őket,hogy ne legyen annyira nehéz,persze attól még mi is majd belerokkanunk annyira fáj!Azt hiszem most az a legjobb,ha nem feltűnően e meglátogatod amennyiszer tudod!És lehet,hogy a te papád is meg az enyém is még éveket(sokat)fog együtt lenni velünk,de ez mindenféleképpen jó!Csak ne éreztesd vele,hogy félsz,inkább azt,hogy szereted!!!!!!!!
Csak ennyit tudtam írni neked most,de remélem segít valamennyit!
Fel a fejjel!!!!!!Majd gondolok rád meg a papádra!!!!!!!
(i) ramba elenion
Arcunkon régmúlt évek árnyékai...
- Suhifarok
- Nem elérhető
Arra gondoltam, talán könnyebb úgy, ha leírom ide a következőket. Tudom, hogy ehhez nehéz lenne hozzászólni, de nagyon jól esne most egyetlen szó is Tőletek, bármi legyen is az!
Egy-két napja rosszul lett a nagypapám, elájult és be is vitték a kórházba. Anyukám nem tudta hogy elmondani nekünk, csak egy nappal később. Állítólag nincs komoly baj, néhány nap múlva haza engedik. De azóta nem hagy szabadulni egy olyan gondolat, amitől talán mindig féltem, de nem akartam, nem is mertem magamnak beismerni. Meg vagyok ijedve, mert bár úgy látszik nincs komoly baj, mostmár tudom -és nem tagadhatom- hogy egyszer...úgyis eljön a nap, amitől most úgy félek. Valami babonás félelem tart vissza attól, hogy nyíltan leírjam, de talán tudjátok mire gondolok...Hogy úgyis elveszítem, majd vmikor...[size=9:rqgpuxs8]Őt is[/size] és azt, amit Ő jelent számomra. Tudom, tudom, hogy nem lenne szabad ilyenre gondolni, de nem tehetek róla.
Mindig annyira szerettem lemenni Hozzá vidékre. Olyan, mintha ott újra kicsi lennék. Olyan boldog vagyok ott mindig, nála nekem olyan mint...Nyugat egy kis szeglete. Ha Ő már nem lesz...nem lesz vidék sem. Ami a legjobban bánt az az, hogy mostanában a gimi miatt, már hétvégenként sincs időm lemenni hozzá hosszabb időre, pedig régen nagyon sokat voltam ott! Mindig hív, hogy menjek le hozzá, de bármennyire is fáj, nemet kell mondanom. Azzal nyugtatgatom magam, hogy majd nyáron. De most megrohant a gondolat, hogy mi van, ha nem lesz legközelebb? Mi van, ha ezek a napok az utolsó lehetőségek? Ilyenkor elviselhetetlen ez az egész!
Hát jó hosszú panasz lett, ne haragudjatok, de kicsit megkönnyebbültem! Annyira boldog és hálás lennék, ha kapnék tőletek egy vígasztaló szót. Vagy egy privit... Lehet, hogy azért sok ilyet kérni, de annyira jól esne, annyira szükségem lenne most Rátok! Ha tudnátok...
Suhi
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Brisa
- Nem elérhető
Kincső, tisztellek, amiért képes vagy szembesülni a hibáiddal. Tudnod kell, hogy a személyiség csak nagyon lassan tud változni, formálódni. (Ill. tud gyorsan is, de azok általában traumatikus élmények hatására következik be, rendszerint negatív irányba.) Tehát nagyon fontos, hogy türelmes légy magdhoz. A legnehezebb mindig az, hogy ne adjuk fel idő előtt az elhatározásunkat. [size=9:dq12e504](Emlékszel, amikor beszélgettünk a kommunikáció finomságairól? )[/size]
A barátnőddel kapcsolatban: valószínű, hogy ő is épp úgy szeretne veled beszélgetni a szerelemről, mint te. Csak ő sem mer kezdeményezni, ahogy te sem. Ilyen patt helyzetekre szoktam mondani: "valaki legyen már okosabb és tegye meg az első lépést!"
Rabyn, az osztálytársaidnak is elmondtad mindazt, amit nekünk leírtál?
Brisa
- Nimashilin
- Nem elérhető
Az ilyen osztálytársak le vannak fossantva. Ha nem az a lényeg, h beteg vagy, Rabyn, akkor ne is foglalkozz velük! Ilyenkor csak arra kell felfigyelni, ha fizikailag bántanak, akkor meg elég egy-két atyai pofon vagy az osztályfőnök áldásos tevékenysége.
Ha segíteni kell vmiben vagy korrepetálni, szólj nyugodtan. /nem vagyok egy tanártípus, de magyar-angol-francia részlegen tudok segíteni. Kémiából pedig tételeim vannak. /
Én szerencsére olyan osztályba kerültem, ahol együtt formáltuk egymást olyanokká, amilyenek vagyunk. Kincső drága, amennyire én láttam, tündéri lány vagy és ne foglalkozz azokkal, akik ezt nem veszik észre.
Zsófival szvsz nyugodtan elkezdhetnél beszélgetni a szerelmi témákról, hiszen valószínűleg őt is érdeklik az efféle dolgok, és ha ő is olyan, mint te, ahogy mondtad, hát várhatsz még pár évet, hogy erre terelődjön a szó... Támadd le, h "Tetszik a Béla meg a Gazsi, melyiket válasszam?" és nem valószínű, hogy faképnél hagy. Ha másért nem, már csak azért is beszélni fog veled ilyenekről, mert neki sincs sok barátja.
Az pedig, h neki nagyobb problémái vannak, hüleség! Szerintem egy kicsit még örülne is neki, ha nem mindig csak sajnálnád, hanem látná, h neked is vannak bajaid. / legszebb öröm a káröröm... / Nekem is van egy nagyon kedves barátnőm, akinek sokkal nagyobb fajsúlyú problémái vannak, mint nekem, /3 helyen lakik -vagyis sehol - egyszerre/ mégis mindig meghallgat. Mindenkinek van és lesz valami keresztje, amit sokkal könnyebb megosztani másokkal, mint mindenkiét cipelni.
Én is baromi zárkózott voltam, nálam az jelenti a feloldódást, ha már cseszegetni merek valakit. Ismerem a problémádat, de ha én kinőttem belőle, te is ki fogsz!
Senki sincs "útban", mindenkiben lehet pozitív és negatív dolgokat találni! Aki ezt még csak nem is keresi másokban, az arra sem érdemes, hogy meghalld, amit mond!
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
de tudjátok mit? Mi kirekesztettek tartsunk össze! Hisz sokmindenben egyezünk, ahogy nézem...
'Is there anybody out there?'
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Mindkettőtöknek: fel a fejjel. Az egyszerű pici napi bajokkal nem kell annyira törődni, Pl. Rabyn: azok a csajok, ahogy mondtad menőcsajok, akkor nem is lenne jó neked, ha jóban lennétek. Vagy ha rádakadnának. A rosszulléteidben pedig nem vagy egyedül ( hűűűűűűűű micsoda komoly vigasz...) nekem is fűzőm van és mostanában sokat ájuldozok. Meg kell látni az élet egyensúlyát. Lendületet. Ahogy Thoreau mondta, az életünket szétaprózzák a részletek. Egyszerűség, egyszerűség! Annyira behódolunk az életmódunknak, hogy tagadjuk a változás lehetőségét.
Kincső: a szerelmi témát sztem szépen óvatosan kezdd el mondani, és ne lányos szemsögből. Magyarán nea dehejesezafiú szöveggel indíts. Bár nem hiszem, h azzal indítanál... szóval csak finoman. Ha igazi barát, akkor meg fogja érteni. Hajrá!
Ja és mindketten olvassátok Alyr kalandját! A depi elszáll a röhögés megmarad.
A Harci muscátlic léegyenek veletek!
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Rabyn
- Nem elérhető
Láttam Kincső írt az osztályáról, nos én is írok egy kicsit az enyimről.
Ma reggel jöttem előszőr suliba azóta, hogy kiengedtek a korházbol(vagyis tegnap engedtek ki szal rögtön jöttem is)
Nem vártamv alami nagy fogadtatást mert tudom, hogy nincsenek velem kibékülve mivel én más vagyok mint ők. De azt azért nem vátam, hogy a hátam mögött elmondjanakmindenfélének. Van ugyanis egy lány aki egész jóban vanvelem ő nagyon örült annak, hogy visszajöttem). Rengeteg rosszat mondtak, rolam, pl, hogy más betegen is bemegy én meg otthon maradok. Hát.. inkább mentem volna be a suliba de ez van. Majdnem elkezdem nekik mondani, hogy ccs*** meg ők nemtudják milyen az amikor az ember attol fél, hogy mikor lesz rosszul és mikor nem, hogy arra kell figyelnie, hogy mennyit alszik, hogy hajtsa tul magát, hogy többször is vért vesznek tőle amikor retteg a tűktől, hogy halálosn unnia kell magát mert az orvosok nem engedik haza hétvégére sem. Nem tudják milyen ez és sose fogják megtudni. Mertők olyan menőcsajok. Persze nem mindenki ilyen az osztályból, de azért a nagyrésze igen. Eddig ugy hittem valamilyen szinten siekrült beilleszkednem közéjük, hogy legalább elfogadnak vagy nemistuom. Hát sajnos tévednem kellett.. Most teljesen idegennek érezm magam. Nem tom mért. Nem én tehetek rola, hogy folyton tetves vizsgálatokra kell járnom, de ezt nekikhiába mondom, atzzal, jönnek, hogy nekik is van mindenféle bajuk mégsem lógnak sose. Mért hiszik, hogy én lógók? Semmi kedvem lógni, örülök ha bejöhetek mert nagyon csehül állokmindenből. (lehet, hogy majd kellvizsgáznom is de azt ne adja az ég)
Ja és ráaádsul visszajön a régi kémiatanár.. Szóval szinte biztos a bukás kémiából...
Bocs, hogy ezt így most mind leírtam de nem bírtam már magamban tartani..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Alsóban nem volt igazi barátom, mert tulajdonképpen csak azért volt az barátnőm aki, mert egy oviba jártunk csak mi ketten az osztályból, és nagyon közel laktunk egymáshoz, ezért együtt jártunk suliba (főleg amikor még kicsik voltunk, a szülők felváltva vittek minket). Mindenkivel jóban voltam az osztályomból, fiúkkal is, lányokkal is, de nem volt olyan barátom/barátnőm, akire mindig számíthattam, akiben mindig megbízhattam. Egyébként elég kiállhatatlan lehettem néha, mert maximalista és makacs voltam (állítólag elsőben sehogy sem akartam beleegyezni abba, hogy 9x5 az 45, ahogy a tanító néni mondta, mert én kiszámoltam hogy az 50 8O de erre én nem emlékszem, csak mesélték ). Ráadásul mindenen sírtam... de 3-4.-re nagyjából kinőttem. Valószínűleg bennem is van a hiba, mert nem vagyok az a közvetlen-nyitott-barátkozós típus... Azután 4.-ben jött egy tőrdöfés az osztályomtól - nem volt szándékos, de fájt. (Halvány emlékeim vannak, hogy erről már írtam ide, de nem biztos. Ha igen bocsi.) 3.-ban én voltam az egyik osztálymegbízott (nálunk 3.-tól voltak DÖK-tagok), de 4.-ben a szavazáson (titkos volt) egyetlen szavazatot sem kaptam! Pedig nem volt semmi bajuk a munkámmal, és azt is megértem, hogy másnak is adnak lehetőséget, de hogy 0, az nagyon fájt. Ráadásul a fentebb említett barátnőm is undok lett, amikor 5.-ben elmentem még velük osztálykirándulásra - mert amúgy jó közösség volt, szerettem őket - és ott ő volt a legundokabb velem, akik pedig nem is voltak olyan jó barátnőim, tök rendesek voltak. Mert ugye közben én elmentem 8osztályos gimibe, úgy hogy senkit sem ismertem az új osztályomból. Viszont itt meg pont most kezdett eluralkodni az a helyzet, hogy ha egy lány pár szót vált egy fiúval akkor már összecsúfolják őket, és én a magam bátortalan természetével persze hogy nem közeledtem hozzájuk, hiszen még lányokhoz is alig mertem. Ezt ne úgy értsétek, hogy ha már pár hét után tudtam, ki kicsoda, nem tudtam haver-szinten eldumálni bármelyik lánnyal, de egyszerűen fogalmam sincs hogyan kellene barátkozni, azaz barátot szerezni... persze a barátság magától kialakul, de hogyan kezdjek el beszélgetni valakivel komolyabb dolgokról? Egyszerűen nem tudok beszélgetést kezdeményezni... (erre majd még visszatérek.) De szerencsére már az első nap rám talált egy lány, Szilvi, aki azóta is az egyik legjobb barátnőm. Ha ő nincs, nem tudom mi lett volna velem, mert hogy én nem merek senkihez sem odamenni beszélgetni, az biztos. Vele 5.-ben elég jól összebarátkoztunk, de ez sem az a nagyon mély barátság, sokmindent elmondunk egymásnak, és nagyon sok dologról tudunk vitázni (főleg azt szoktunk, csak mindig jön a busz ), de nem osztom meg vele minden titkomat, nem ismerem igazán jól őt és ő sem engem. Megint le kell vonjam a konklúziót, hogy bennem van a hiba, pedig mostanában igyekszem nyitottnak lenni... A legjobb barátnőm Zsófi, őt eleinte nem találtam szimpinek (ez nem azt jelenti hogy ellenszenves volt, hanem hogy az első 1-2 hónapban nem láttam meg benne semmit), de aztán egymás mellé ültettek bennünket, azóta nem vagyunk hajlandók elülni egymás mellől... Kiderült ugyanis, hogy mi vagyunk az osztály könyvmolyai, majd 6.-ban egymástól teljesen függetlenül (nem is tudtuk egymásról)körülbelül egyszerre olvastuk el a GyU-t, és mi ketten vagyunk csak Tolkien-rajongók az osztályban (rajtunk kívül max. 2-en olvasták, és néhányan most olvassák). Azonban ő sem egy nyitott típus, így sok időbe telt, amíg egyáltalán megtudtam a családjáról, azt amit (az apukája és a család többi tagja közti viszony nem túl rózsás )... Az a nehéz, hogy emiatt én a magam teljesen más problémáit (szerelem stb.) megemlíteni sem merem neki, mert neki sokkal nagyobb bajai vannak, és egyáltalán meg sem merem említeni neki a témát... ő egy elég fiús lány, rövid haj, öltözködésben sem ad sokat magára (igaz én se nagyon, bár attól függ kik közé megyek...), egyáltalán gőzöm sincs mit gondol a témáról. Viszont melyik az a 15 éves lány akit ne érdekelnének a fiúk legalább titokban, de akkor sem tudom hogy hozzam fel pl. ezt a témát... Az osztályból itt kimerül azok száma, akiket a barátaimnak mondok, bár mindenkivel elég jóban vagyok, persze nálunk is klikkesedés van. A néptánc-csoportomban sincs barátom, volt kettő akik közelítettek a baráthoz, de inkább csak a régi ismeretség miatt voltak jobb "haverok" mint a többiek, de mindketten elmentek. Most van egy lány, aki engem biztosan a barátnőjének mondana, a régi sulimba jár, de hárommal alattam. Ő mindenfélét elmond nekem, a szerelmeiről meg a suliról, én is mesélek neki, de nem tudom így kiadni magam, meg nincs is mit meséljek... De a csoportban ő az egyetlen akivel jóban vagyok, mert megvannak a kialakult baráti társaságok, és az én barátaim pedig mint mondtam elmentek, a legtöbb lánnyal nem vagyok rosszba, de van egy klikk aki jelenleg az én kiutálásomra nyomul, folyamatosan piszkálnak, de azok ezt csinálják mindenkivel, csak valakit sikerül valakit nem...
Ezen kívül marad az MTT.
Ti itt vagytok nekem, és a fórumon mindent el tudok mondani [size=9:vkf9xr8x](max. senki nem olvassa el)[/size]. Ha veletek vagyok, az fantasztikus, mert fantasztikus tartozni egy ilyen közösséghez, ahol annyi fantasztikus ember van[size=9:vkf9xr8x] (bár mint Várgesztesen tisztáztuk a megállóban ugyanannyi valószínűséggel van hozzánk hasonló csodálatos ember, csak nincs mi összehozzon vele)[/size] akik tényleg mindenkit befogadnak, és nincsenek ilyen kiutálósok [size=9:vkf9xr8x](legalábbis az alapmagban)[/size]. És fantasztikus tartozni valahová, amit én választottam, és veletek alkotni, együtt lenni vagy akár csak hülyülni. De a várgesztesi kérdőív döbbentett rá, hogy itt vagyok közöttetek lassan két éve, és olyan kevés ember van akivel beszélgettem húsz percet úgy, hogy nem huszonnyolcan együtt, hanem ketten-hárman-négyen... Olyan rossz, figyelem magamat, és próbálok rajta változtatni, de egyszerűen elhatározom hogy mondani fogok valamit, elkezdek vele beszélgetni, és nem merem, bennem is ez van, hogy félek hogy terhére leszek vagy főképp hogy leégetem magam, ettől félek igazán, ezért volt kicsi koromban a konokságom, hogy csak nekem lehet igazam, ezen próbáltam változtatni és változtattam is, de annyira utálom magam ezért, hogy ilyen... beképzelt vagy nem is tudom milyen vagyok, mert nem tudom elviselni ha valami nem sikerül, ráadásul kétbalkezes is vagyok, és félek is attól hogy leégetem magam a bénaságommal vagy azzal hogy hülyeséget mondok... és már annyira utálom, hogy ilyen vagyok, és annyira hiányzik valaki, akivel mindent megbeszélhetnék, de nem vagyok képes barátkozni, hiába határozom el, egy csomót agyalok hogy mit mondjak, hogy mondjam, miről beszéljek, és nem merek megszólalni. De ebből ti szerintem semmit sem láttok, mert a felszínen, a felszínes társalgásban, viselkdésben, pont emiatt, magamhoz képest nagyhangú, ráadásul sokszor okoskodó, kioktató vagyok, ráadásul mostanában kitört rajtam a lánybetegség: folyton vihogok is, főleg ha nem tudok mit mondani, és ezekért annyira utálom magam, próbálok változtatni de nem tudok és ez ennyira de annyira rossz...
Segítsetek légyszíves, ha idáig elolvastátok ezt a regényt amivel untattalak titeket és ami senkit sem érdekel, légyszi adjatok tanácsot, mit tegyek, vagy legalább mondjátok el őszíntén, de tényleg őszíntén, és nem vigasztalóan, akár priviben is, hogy milyennek láttok, mert annyira jó volt Várgesztesen hallani annak a pár embernek a véleményét a csapatomból, és szeretném tudni hogy milyennek látszom kívülről, és adjatok tanácsot, hogy hogyan változtassak, mert annyi jó példát látok magam előtt, akik kedvesek, közvetlenek, szerények, de olyan nehéz változtatni egyedül. Ezzel befejeztem utolsó végtelen körmondatomat is.... Segítsetek légyszi!
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Esgal
- Nem elérhető
Gondolom, veletek is előfordult már, hogy úgy érzitek tök feleslegesen
éltek..stb. Valahogy nem hagy békén engem a gondolat, hogy
mindig akinek elmesélem, hogy mi történt velem, az mindig tudja, hogy
mit érzek. Vagyis, átélte már a szitut. Szóval, minek élni, ha
mindig csak azt mondják neked, hogy aha, ismerem ezt az érzést.
Hihetetlenül idegesítő, ha más megéli azt amit én, akkor nekem
miért kell végigjárni más útját?
Azért, mert ha csak mondják, az nem olyan. Láthatod, hallhatod, megpróbálhatod megérteni a történéseket, de azok csak akkor fognak benned igazán nyomot hagyni, és csak akkor fogod őket igazán érteni, ha te is átélted. És nem mindig tudják, mit érzel. Azt te tudhatod--más legfeljebb hasonló helyzetben lehetett, de mivel egy teljesen más ember, másként is rendezte el magában. Még akkor is igaz ez, ha tényleg hasoló a szitu...
És nem hiszem, hogy mindez fölösleges volna. Én hiszem, hogy mindennek, ami az életben történik, oka van, nem feltétlenül valami felsőbbrendű, felfoghatatlan, isteni akarat. Azt hiszem, minden eseménnyel tanulsz valamit, fejlődsz valahová, és esetleg évekkel később átlátod, hogy ez vagy az a helyzet megtanított/rászoktatott/megmutatott neked valamit, aminek akkor és ott hasznát veszed.
Huhh, sikerült batár nagy közhelyeket leírnom, de azért kábé fedik a véleményemet.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
Igazi barátság? Háát... Nem vagyok benne teljesen biztos hogy volt e részem benne.. most talán úgy érzem hogy találtam 1-2 IGAZI barátot, de még ez sem teljesen biztos.. még nem érzem teljesen úgy...
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
- Rabyn
- Nem elérhető
Már nem emlékszem. Mindig találtam valami ami miatt érdemes volt élni Mindig volt valami aminek értelme volt, ha az egy pillanatnyi dolog is volt akkor is.
Az a kis különbség? Igen is sokat számít szerintem. Mindenkinek meg kell élnie a saját életét. És mindenki csak a saját élete keresztjét képes elvilesni.
Ne akarjatok görcssen több barátot! A barátok jönnek maguktol csak sokat kell mosolyogni)
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Szóval most vannak barátaim de még többet akarok,hisz a barátság és a szeretet az élet legfontosabb dolgai közé tartoznak!!!!
Ebben egyet értek! Csak az a baj, hogy nagyon nehéz igazi barátokat szerezni... Persz nagyon sokan vannak, akik hozzácsapódnak az ebmerhez, mert jó a gatyája, vagy mert ért a számítógépekhez, de ebből mindig csak kihasználás lesz...
Nekem van egy oszt.társam, aki tavaly mint egy kullancs rám volt akadva, és már rühetem. A végén beolvastam neki, és nem a sors fintora, hogy idén mellé ültettek? Egy ideig nem beszélgettünk, aztán a szükség (a dolgozatok) rákényszerítettek minket a kapcsolatteremtésre. Azóta jobban megismertem, és rájöttem, hogy valójában egész jófej, csak végletekig szereti a Forma-1 -et... (én meg a GyU-t, így jól kiegészítjük egymást). Néha még mindig a falra tudnék mászni tőle, de asszem benne találtam egy igazabb barátot, mert ő is tudja milyen az, ha ki van rekesztve...
'Is there anybody out there?'
- Ringbearer
- Nem elérhető
Hogyan jöttél rá?Rabyn írta: hűű gyűrűcske érdekes kérdéts vetettél fel.
sokszor éreztem már én is, hogy tök fölölselegesen vagyok éppen a földön, hogy egy másik világban, vagy egy másik korban kellenne élnem. Aztán mindig rájöttem, hogy nem!
Rabyn írta: Hogy milért kell ujra végigjárni az utat?
szvsz senki se úgy érzi a dolgokat mint te magad. Persze mindenki találkozott már pl.: a viszonzatlan barátsággal (cskahogy témánál legyünk) de mégsemugyanaz a viszonzatlan barátság volt. Csupán egy nagyon nagyon hasonlo érzés. És azért is kell, mert így tapasztaltabb leszel és tudod mire számíthatsz még. (úristen látsziik, hogy egy hétig korházban voltam tök hülye szövegeket nyomok)
És mit számít az kis különbség? semmit...
"Be the change you want to see." Gandhi
- Rabyn
- Nem elérhető
sokszor éreztem már én is, hogy tök fölölselegesen vagyok éppen a földön, hogy egy másik világban, vagy egy másik korban kellenne élnem. Aztán mindig rájöttem, hogy nem!
Annyi éhezőt s beteget úgysem tudnál meggyógítani, hogy ne maradjon még. Ha pedig esetleg nem maradna akkor kirobbanna egy háboru és akkor megint lenne mit csináni az orvosoknak.
Hogy milért kell ujra végigjárni az utat?
szvsz senki se úgy érzi a dolgokat mint te magad. Persze mindenki találkozott már pl.: a viszonzatlan barátsággal (cskahogy témánál legyünk) de mégsemugyanaz a viszonzatlan barátság volt. Csupán egy nagyon nagyon hasonlo érzés. És azért is kell, mert így tapasztaltabb leszel és tudod mire számíthatsz még. (úristen látsziik, hogy egy hétig korházban voltam tök hülye szövegeket nyomok)
- Ringbearer
- Nem elérhető
Én is, pedig abszolút nrm voltam ilyen, csak a hülye gimnázium meg aSzméagol írta: szinte betegesen félek attól, hogy valakinek a terhére vagyok, ilyen téren.
hülye íratlan szabályai a giminek.
Leírnék nektek egy gondolatsort, ami mostanában sokszor gondolok:
Gondolom, veletek is előfordult már, hogy úgy érzitek tök feleslegesen
éltek..stb. Valahogy nem hagy békén engem a gondolat, hogy
mindig akinek elmesélem, hogy mi történt velem, az mindig tudja, hogy
mit érzek. Vagyis, átélte már a szitut. Szóval, minek élni, ha
mindig csak azt mondják neked, hogy aha, ismerem ezt az érzést.
Hihetetlenül idegesítő, ha más megéli azt amit én, akkor nekem
miért kell végigjárni más útját?
Idáig volt egy célom: ha nagy leszek segítek az éhezőkön, és ilyen
közösségi munkákat fogok csinálni. De rájöttem, ha segítünk az éhezőkön,
akkor másoknak vesszük el a pénzét, pl. orvosoknak.
És ha belegondolunk azért vannak betegek és éhezők, hogy az orvosok
is éljenek valamiből. (de van ezer más példa is erre)
akkor meg a szentek, és mesterek miért segítenek a pl. éhezőkön?
ha ez a világ rendje, és Isten nem véletlen rendelte, hogy így legyen?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Bizony, az egyoldalú barátságok nagyon veszélyesek. Volt már benne részem, de nem sokszor, mert szinte betegesen félek attól, hogy valakinek a terhére vagyok, ilyen téren. Ennek ellenére előfordult már. Most viszont az ellenkezője következett be, mert van egy olyan felkarolós hajlamom, és egyébként is kedves vagyok az emberekhez. Úgyhogy most erősen rámakaszkodott egy (de lehet, hogy több) ember. És ez bizony aszimmmetrikus kapcsolat a javából, ami nagyon sokat kivesz belőlem...
Júúúj, Alyr köszönöm ezt a mondatot!
Ha magadban megtalálod a fényt kívül is meglátod.
- (i) ramba elenion
- Nem elérhető
Mostmár megvagyok,bár a gondok még erőteljesen ostromolnak már + an állok az élethez!Pont az történt velem amit az egyik versemben írtam(elővettem sötét rejtekéről a fénylő reményt)és máris jobban vagyok!!!!
Nekem sem volt túl jó az ált iskola,nem voltak barátaim,mindíg csak szekáltak,igazából nem tudom miért de ez volt! aztán gimiben sem volt olyan jó a helyzetem,bár ott már haverjaim voltak,de ott is csak hozzácsapódtam közösségekhez,aztán 2.-ban megleltem az 1. igaz barátomat egy lány személyében,azóta is nagyon jóban vagyunk,a családjában már mint családtag vagyok számon tartva!!!Aztán a fősulin is lettek barátaim és itt találtam még egy igaz barátot(a változatosság kedvéért ő is lány )!Szóval most vannak barátaim de még többet akarok,hisz a barátság és a szeretet az élet legfontosabb dolgai közé tartoznak!!!!Ezért is vagyok itt és akarlak megismerni titeket!És talán be is fogadtok!!!!!!!!!?
(i) ramba elenion
Arcunkon régmúlt évek árnyékai...
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
Natalee írta: köszi, olyan jó h. meghallgattatok
Ez csak természetes, nem? :haldir1:
- Álmos
- Nem elérhető
(i) ramba elenion írta: Sziasztok!
Énmost nem gondolkodom túl nagy dolgokon,csak nem értem,hogy az ember miért nem tudja az érzéseit befolyásolni!Nem tudom miért nem lehet azt érezni szívből amit tudom,hogy kellene,és az eszemmel akarom!!!!
Most számomra a világ olyan mint egy sötét alagút,csak épp ennek még fénypont sincs a végén!!!!!!!
Ahhoz hogy leugorj a hegyről, fel is kell mászni rá. Adj időt magadnak
Huhú
- Nati
- Nem elérhető
"Százszorszép jóéjszakát"
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
És ha nem tudod szét választani az érzelmeidet a gondolataidtól,talán próbád meg együtt használni őket!Szerintem néha jobb,ha a szív irányít!
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.