- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ez már pingpongozás, és inkább csetre illene, de igaz, ami igaz, Léli mesélt rólad egyet-mást, nekem meg csak a szemem forgott, hogy ja, igen, a szerencsések....Lamorak írta: Kérdezd meg Fát, meg Rouge/Arwent, meg Lélit, mennyire vagyok komoly
Én néha Lélit is messze különbnek vélem magamnál, ennek tudtam be, hogy jóban vagytok.
Hát igen, keservesen kiütközik rajtam a nagytestvér (meg úgy egyáltalán a testvér) hiánya: ha szimpatikus nekem vki (főleg ha idősebb nálam), és elsőre nem tudom, milyen hangot üssek meg vele, vhogy elbátortalanodom..
Ez az a túlmisztifikálás, amiről előbb beszéltem!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lamorak
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Szóval, te olyan összeszedett, komoly, meg.. olyan helyénvaló tudsz lenni, belőlem meg sokszor előbújik a kis vadállat, és olyankor szertelen vagyok és gyerekes. Szégyellem, de nem tudok mit csinálni vele. Ilyen vagyok.
Kérdezd meg Fát, meg Rouge/Arwent, meg Lélit, mennyire vagyok komoly
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Artemisz
- Nem elérhető
Hé, hé, meg ne sértődj!!Lamorak írta: MIEIMNEK?????
Miből gondolod, h nekem vannak olyanok, és h azokat (még ha vannak is) alkalmazom mindenkire csak úgy??
Nekem van egy ilyen kiskori hülye szokásom, hogy ISZONYATOSAN fel tudok nézni azokra, akiket magamnál különbnek vélek.
Rémesen túlmisztifikálom az embereket! Sajna, ez van.
Szóval, te olyan összeszedett, komoly, meg.. olyan helyénvaló tudsz lenni, belőlem meg sokszor előbújik a kis vadállat, és olyankor szertelen vagyok és gyerekes. Szégyellem, de nem tudok mit csinálni vele. Ilyen vagyok.
Aztán ilyenkor megszeppenten azzal vigasztalom magam: "Hát igen, azt szokták mondani: fő a jószándék..." Azzal meg szerencsére bőven el vagyok látva.. Csak sokszor balul sül el.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Lamorak
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Ami azt illeti, hozzád is azért nem merészkedek oda nagyon, mert nem tudom, megfelelek-e a viselkedési normáidnak
MIEIMNEK?????
Miből gondolod, h nekem vannak olyanok, és h azokat (még ha vannak is) alkalmazom mindenkire csak úgy??
Felhívok mindenkit, akit csak ilyesmik tartanak vissza, h ne tartsák vissza magukat
Lamorak
(Aristotelés)
- Artemisz
- Nem elérhető
8O 8OTimona írta: Amióta leérettségiztam és kikerültem a gimiből MINDEN megváltozott! Mindennek már 2. éve és egyre jobban érzem magam a saját bőrömben hála a fősulinak, a csoportomnak, a barátaimnak akikre mindenben számithatok.
A gimiben én voltam a stréber, a tanárok kedvence, plusz súlyfelesleggel küszködtem (amit már sikeresen leadtam)- tökéletes céltáblája voltam a gonosz tréfáknak és gúnyolódásoknak. (29en voltunk és ebből 19 fiú, a lányok pedig klikkeket alkotta- persze egyikbe se tartoztam).
Nos, a konkrét számadatokat leszámítva
VELEM HAJSZÁLPONTOSAN UGYANEZ VOLT!!!!
Komolyan!
Én nem voltam ugyan se öngyűlölő, se zárkózott, de ennek zálogaképp volt plusz negatívum gyanánt egy halál idegesítő egyéniségem, ami miatt még rosszabb volt az egész. A gimi túl zárt volt az én túláradó lényemhez. Az egyetemen ez teljesen megváltozott, a csoporttársaim agyonkényeztetnek, érzem, hogy szükségük van rám, éppúgy, mint nekem őrájuk.
A gimiben egyetlen - de nem csekély - pozitívum az énekkar volt, ezt most is visszasírom.
Lamorak , te az ALAPVETŐ érzést fogalmaztad meg, amit én is szeretnék "elérni": ugyanis ha befutok egy MTT-talira, általában aggályosan kémlelek körbe, vajon örülnek-e nekem egy kicsit, még mindig figyelem, nem villan -e meg valakinek az arcán egy pillanatra egy lenéző fintor vagy "jaj, ne már megint, elegem van, csak ezt ne"-féle szemforgatás, amelytől annyit szenvedtem...
Könnybe tud lábadni a szemem, ha az Élménybeszámolók topicban esetleg valaki megemlíti, hogy jó volt velem beszélgetni, vagy efféle...
Ami azt illeti, hozzád is azért nem merészkedek oda nagyon, mert nem tudom, megfelelek-e a viselkedési normáidnak, ha meg megutálnál, az rémesen fájna! [size=9:cy7qvfx7](miket be mer vallani az ember Fórumon keresztül )[/size]
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Lamorak
- Nem elérhető
Mogyi: te csak ne érezz ilyeneket, nincs veled az égvilágon semmi baj... ez mostn hülyén néz ki, de pillanatnyilag nem tudom jobban mondani. Nekem pl. a tavalyi farsang óta teljesen hozzátartozol a társasághoz; tökmindegy, h beszélünk v nem (majd egyszer elkezdünk), a lényeg, h legyél ott. És sokszor szerintem az embereknek így tartoznak hozzá a többiek: ott vannak, és még akkor is kellenek oda, ha ritkán is beszélünk velük. Bármikor kiléphetnek a háttérből, bármikor odamehetek hozzájuk. Ebben a társaságban az az érdekes, h minél jobban megnézem, annál több érdekes embert találok. Úgyhogy én is szeretlek titeket, ha nem tudnátok (és hozzám is oda lehet ám jönni)
Léli: ezt tényleg én mondtam? biztos?
Brisa: neked szerintem is sokan lehetnek hálásak, én pl. biztos (meg a világ összes pszichológusa hálás lehet neked, h most már nem szarkasztikus és megvető Elvis-mosollyal tekintek rájuk... ). Ez a közösség nagyon sokak munkája (alapvetően mindenkinek a munkája), de neked azért különösen fontos részed van benne.
Tehetség meg ilyenek: csatlakozom, a lényeg nem az, h mindenki világhírű legyen. A lényeg, h jól érezd magad, h azt csináld, amit szeretsz, és h a teljesítményedet mint ilyet ítéljék meg. A 'művészeti' vagy 'tudományos' világ már eleve versenyszellemű, kicsit piac, kicsit lobbik határozzák meg; az már egy másik keret, amibe belépve az embernek fel kell készülnie sok mindenre. De szerintem a Tolkien Társaság kezdettől fogva határozottan nem ilyen versenyszellemű keretet akar létrehozni, hanem elsősorban baráti közösséget, és én személyesen nagyon boldog vagyok mindig, mikor találkozom veletek, mert azt látom, h mennyire előreláthatatlanul jól sikerült egy ilyet csinálni.
Lamorak
(Aristotelés)
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Még egy picit visszatérnék a tehetség témára. Ez most jó, hogy mindenki leírja, hogy "ó, igen mindenki "különleges" valamiben és kiváló", de hogy így gondolja-e az már egy egészen más dolog. Pontosan most vagyok egy olyan helyzetben, ahol az őszinteség borzasztóan fontos. Én abszolút maximalista vagyok, amint látom, nem egyedül. De sajnos, akárhogy igyekszek, akármit teszek visszajelzést nem kapok. És miért? Mert a világ nem őszinte. Hazug. Pedig még hazudnia sem kéne, mindössze megmondania az igazat: Ez szép volt! De neeem! Hagy tengődni a bizonytalanságban..., ami mindennél rosszabb legalábbis nekem. Legyetek őszinték mindenkivel. Mindenhol az a legjobb, a legfájdalmasabb helyzetben is. No, ez nem egészen volt témába vágó, de szerettem volna elmondani.
Az osztályokról én is tudnék mesélni. De azt hiszem, erre most jöttem rá a félévben, egy kicsit én is válogatós voltam. De azért meg kell hagyni, hogy túl messze mentek bizonyos dolgokban. Például az általánosításban (amit rühellek, gyűlölök) és a diszkriminációban. A tanulás bűn, aki beszélget a tanárokkal az nem normális bizonyára a jegyért csinálja. Tipikus rossz osztály, semmi különlegeset, újat nem tudok róluk mondani, amit a tieitekről nem mondtatok volna el. Engem csupán azért nem gúnyolnak olyan nyíltan, mert meg tudom védeni magam...
A mostani osztályomban szerencsére akadt pár barátom és egy igazi is.
Alyr: Nem tudom most ezt azért mondod, hogy dícsérjünk? Hát jó. Nem tudom, de ha abbahagynád a Kalandod én nagyon szomorú lennék. Vannak napok, amikor igazán rossz kedvűen jövök haza és ez vidít fel, ezt olvasgatom. Bármilyen rosszkedvű vagyok képes megnevetettni . Szerintem vannak így még vele páran.
- Léli
- Nem elérhető
Timona írta: Teljesen le vagyok döbbenve, hogy nem csak én vagyok/voltam ilyen maximalista, pesszimsta, kicsit "öngyűlölő", kicsit zárkózott, egy szóval nem olyan aki bele illik az osztályába.
Azért mondom, hogy voltam, mert próbálok mindebből kigyógyulni, s talán jó úton haladok.
Hadd mondjak valamit: Biztosan jó úton haladsz Ha az ember képes felismerni, hogy olyan helyzetben van, ami neki ennyire nem jó, és képes azt mondani, hogy változtatni akar rajta, akkor az már fél siker. És igazából itt szvsz teljes siker, mert itt egy csomó olyan ember van, aki tud segíteni (és akar is) a másikon, csak kérni kell (ha nem is szóban, lélekben)
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Timona
- Nem elérhető
Azért mondom, hogy voltam, mert próbálok mindebből kigyógyulni, s talán jó úton haladok. Amióta leérettségiztam és kikerültem a gimiből MINDEN megváltozott! Mindennek már 2. éve és egyre jobban érzem magam a saját bőrömben hála a fősulinak, a csoportomnak, a barátaimnak akikre mindenben számithatok.
A gimiben én voltam a stréber, a tanárok kedvence, plusz súlyfelesleggel küszködtem (amit már sikeresen leadtam)- tökéletes céltáblája voltam a gonosz tréfáknak és gúnyolódásoknak. (29en voltunk és ebből 19 fiú, a lányok pedig klikkeket alkotta- persze egyikbe se tartoztam).
A változást Bp legnehezebb fősulija -nem kamu- okozta ahol még az ismeretlenek is segitik egymást a vizsgák alkalmával, de tényleg! Rengeteg barátra tettem szert bár sajna néhányan feladták a sulit nem birták idegileg a szivatásokat, igazságtalanságokat és hogy a tanárok, tanulmányi osztályok tojnak a fejünkre . Viszont azóta sokkal magabiztosabb, határozottabb vagyok Ez meg is látszik hiszen a saját volt osztálytársaim, ha összefutunk meg se ismernek, és én ezt pozitivan fogom fel, mert nem csak a külsőm változott meg, de a személyiségem is totál átalakult, szerintem pozitiv irányban!
Mindenkinek aki hasonló cipőben jár azt mondom, hogy ha megtalálod a saját érdeklődési körödet, barátokat és kibékülsz magaddal akkor minen jóra fordul!
Ami meg a tehetség kérdését illeti mindenki másban jó, ezt pedig csak meg kell taláni. Amit én sajnálok, hogy kiskoromtól grafikusnak v művésznek készültem, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem megy, mert nincs hozzá elég tehetségem, de a mai napig imádok rajzol! Viszont megtaláltam ami érdekel és megy is az a informatika,számitógép, internet... nagyon szeretem ezzel tölteni az időmet, mert mindig tanulhat vmi újat az ember.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, de ezt most olyan jól esett kiirni magamból!!!
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Esgal írta: Nekem se voltak egyszerű osztályaim...általánosban az összes gyökér engem szivatott, minden különösebb ok nélkül, a gimiben pedig nem volt osztályközösség, így volt talán összvissz 3 haverom, a többieket vagy nem ismertem, vagy kölcsönösen utáltuk egymást. A mostaniakkal jól megvagyok, mondjuk ez egy érettségi utáni képzés, és mivel mindenki elég felnőtt agyilag a feladathoz, nincs különösebb széthúzás.
Régen néha engem is elrángattak bulizni, dumálni satöbbi, még az általánosban, némi leereszkedő célzattal. Ilyenkor ültünk a MekDumászban, ők beszéltek, és mikor néha én is véleményt kívántam nyílvánítani, úgy néztek rám, mintha a szomszéd asztaltól szóltam volna be. Asszem, valahogy túl előkelőnek érezhették magukat ahhoz, hogy közvetlenül megszólítsam őket--de hogy akkor mi az ördögnek hívtak, az nem fért a fejembe soha.
Hogy ne mondhasd hogy kirekesztenek... bennük is van emberség...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Esgal
- Nem elérhető
Régen néha engem is elrángattak bulizni, dumálni satöbbi, még az általánosban, némi leereszkedő célzattal. Ilyenkor ültünk a MekDumászban, ők beszéltek, és mikor néha én is véleményt kívántam nyílvánítani, úgy néztek rám, mintha a szomszéd asztaltól szóltam volna be. Asszem, valahogy túl előkelőnek érezhették magukat ahhoz, hogy közvetlenül megszólítsam őket--de hogy akkor mi az ördögnek hívtak, az nem fért a fejembe soha.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Rayan
- Nem elérhető
mogy írta: miért beszéltünk olyan keveset a 7 év alatt???-)))
Annyira azért nem volt kevés =)))
Talán mert nem egy osztályba jártunk. Meg nem egy évfolyamra. Ismered a zárt közösségek átkát... :dead:
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Silmeniel írta: Én nagy bajban vagyok az oszályommal... Alapvetöen toleráns embernek tartom magam, még ha meg is bánt valaki, akkor is kap második, harmadik, stb. esélyt. És ez az osztályomban is így van. Vannak bizonyos emberek, akikkel különösen jóban vagyok, évek óta. Söt, van akivel szinte 5 éve barátinak mondható a viszony. Mégis vannak, akikkel nem találom a hangot, bármennyire szeretném. Van egy srác pl. akit most - elöször az 5 év során - tudtunk elrángatni bulizni. [size=9:2vok4acx]Kicsit kusza lett, bocsi érte....[/size]
Hmmm...
Engem egyszer rángattak el bulizni (pontosabban rávettek h miután a banketten 11kor kidobtak minket, menjek velük egy kocsmába (igen, az osztály értelmesebbik felének (mármint akikkel Krisz Rudin vagy tanuláson kívül másról is lehetett beszélni) ez jelentette a bulit.)
Az este hátralévő része abból állt, hogy lökdöstek, hogy menjek már táncolni, és különféle elkoholos italokat próbáltak belém tölteni...
Sose szerettem buliba járni...
Kincső, Nodleee, kösz hogy ezt mondjátok, de nincs igazatok
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
Csak az elmúlt fél évben rengeteget változott.
Év eleje óta 21en vagyunk (kész csoda) egyetlen egy fiuval aki nemsokat ér de legalább jófej és lehet ugráltatni. (Terjéki hozz ezt, Terjéki hozz azt, Te vagy a fiu te neked kéne erősnek lenni hozdmá ide az írásvetítőt. stbstb) Aztán van 20 lány. Van a Rocker/punk/alter szekcio, de ezen belül is vannak külön kicsike csoporotok. ők kb 10en vannak. aztán vannak az Andiék ők a nyafogosak köztük vannak ketten akik nagyon nagyra vannak azzal, hogy ők romák (ja és megj. hogy a rockerpunk szekcioban van egy pár darab rasszista is). És van a maradék. Na ebbe tartozom én. De átfedések is vannak a társaságokon belül és tulképpen mindenki szobaáll mindenkinek, csak a rockerek lenáézik az andiékat ők lenézik a rocekerek és lenéznek mindenki mást. Ebből áll az én osztályom. És még két évig kell őket elvilseni. Rémes egy banda, most éppen azon vitázunk, hogy hova menjünk el kirándulni. Ami nekünk jó lenne az az ofőnek nem tetszik. És állandó ellentétek vannak. Ami viszont meglepő, hogy Árulások nincsenek! Ha valaki művelt valamit akkor a többiek fedezik. És elvisszük a balhét eggyüt. Talán egyszer jó kis banda válik majd belőlünk.
Ja és az az osztálytársnőm akiről írtam nektek. Szal az ofőnk mst elküdte őt picomokushoz.. a csaj pesze felvan háborodva..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- keshu
- Nem elérhető
de azért 6 év sok idő, és rossz lesz nélkülük, mindegyikük nélkül
Zarándok: nadjon megértelek. Én is így vagyok csak az egyetemmel
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Silcucc
- Nem elérhető
[size=9:3ijrthdl]Kicsit kusza lett, bocsi érte....[/size]
"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Más: engem most nem kiutálnak a suliból, egyserűen lehet, hogy az én egóm az oka, de senkivel sem tudok mélyebb dolgoról beszélni. Nem feltétlenül lelki, hanem egyébként is, a tananyagon kívül semmi nem izgat senkit. Szóval tök nihil... Mondjuk hála az égnek ballagok.
És most jön a lelkizés: anyuékkal lehetetlen beszélni a gimiválasztásról, egyet kinéztek, és nem igazán érdekli őket, hogy mit szeretnék. Volt hatalmas cirkusz, aztán halk beszélgetés, mindez jó sokszor, úgyhogy meglátjuk mi lesz belőle.
Mindegy, nem rontom a hangulatot, most nekem is tökjó kedvem van!
És úgyis az lesz, amit én akarok, mert ilyenkor jó a maximalizmus!
Szeressétek magatokat!
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Rabyn
- Nem elérhető
Mitől is tud az ember Boldog lenni, ha csak kicsit is.
Én nekem elég egykedves szó, egy mosoly, egy ölelés, elég ha kapok egy ruhát, vagy ha egy csokit, elég egy egészen apró dolog is amitől boldog tudok lenni. szomorú is éppen ilyen dolgotkol leszek. De mos téppen boldog vagyok.
felprobáltam ma a farsangi ruhámat és nagyon tetszettem benne magamnak. Talán azért mert sose hordok RUHÁT mindig csak nadrágban meg pulcsiban járok. És attól is jókedvem lett, hogy ma találkoztam olyan emberekkel akikkel amugy nem szoktam sűrűn. Meg összefutottam egy régirégi ismerősmmel is. Szóval ilyen apró dolgoknak kell örülni és akkor sokkal szebben, színesebben és boldogabban láthatjuk a világot.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- brokkoli
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: És -talán meglepő, talán csak előbújt az egoizmusom hogy meglepőnek találom - én is erősen azt érzem hogy mindenki ért valamihez, csak én nem. Persze alkotok a humor topicba, de nem hiszem hogy komolyan neheztelne érte valaki ha abbahagynám...
Szvsz kicsinálnánk, ha abbahagynád
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Persze alkotok a humor topicba, de nem hiszem hogy komolyan neheztelne érte valaki ha abbahagynám...
Azt próbáld meg! :nono: :shake: Az nem kifejezés hogy komolyan neheztelnék!... :cross:
Alyr Arkhon írta: Ez egy jó társaság, de annyira jó, hogy sokkal jobb annál mint aminek én rendes tagja lehetnék...
Ne mondj ilyeneket! Sokkal szegényebbek lennénk a Kaland nélkül, hogy Szauron naplójáról ne beszéljek! Te igenis nagyon fontos és értékes ember vagy!
Többiek: mindenki másban jó. Mindenkiben van valami, ami a másik emberben nincs meg. Lehet, hogy valaki ebben vagy abban tehetségesebb nálad, de másban Te vagy a jobb, és én a képességekhez hozzávenném a tulajdonságokat is: türelem, kedvesség, segítőkészség, ilyenek!... Lehet hogy az a másik pl. jobban rajzol mint te, de ha ő egy goromba fráter, de meg egy kedves, segítőkész, szeretetre méltó emberke vagy, az sokkal jobb! "Minden sivatag egy kutat rejt valahol, S ha a lelked mélyén rátalálsz, már nem csodálkozol." Mindenkiben van valami érték, de az is nagyon fontos, hogy szeresd, amit csinálsz. Ne mindenkihez viszonyíts, hiszen nagyon keveseknek adatik meg, hogy valamiből mindenki felett álljon képességben/tudásban. Nem baj, ha akad nálad tehetségesebb is. Fontos az önkritika a rossz tulajdonságaink megtalálásában és kijavításában, de nem szabad túlzásba vinni, tudatosítani kell a jó tulajdonságokat is.
Most ennyi tellett tőlem, bocsi ha kicsit zavaros.
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Elanor írta:
Esgal írta: Tulajdonképpen tényleg az a fontos, hogy te magad örülj annak, amit csinálsz. Ugyanakkor én mindig frusztrálva érzem magam, ha egy adott területen nem sikerül a maximumot nyújtanom, mert enélkül eluralkodik rajtam a fölösleges ember-érzés. Hogy nem rossz, nem rossz, de bezzeg a nemtomki, az aztán a csúcs, és a többi. És ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy fontos-e ez az egész egyáltalán bárkinek is, vagy ne erőlködjek, és húzzak el a vérbe. Az a baj, hogy az elismerés utáni vágy az emberek nagyobbik felében ott van, és mondhatok akármit egy adott szituban eshet rosszul, ha észre sem veszik, hogy alkottam valamit.
basszus, olyan érdekes valaki más által leírva látni az én gondolataimat is
szóval igen, teljesen egyetértek.
És még tovább is mennék. Ahhoz kapcsolódik, amit Esgal leírt, hogy mindenben szeretné a maximumot nyújtani. Én ezt más oldalról közelítem most meg: nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de bennem van egy olyan hülye kényszer, hogy azt szeretném, h mindenki szeressen. De közben tudom, h ez nem lehetséges, lesznek olyan emberek az életem során, akikkel össze fogok különbözni, nem ugyanaz lesz a véleményünk, vagy az életszemléletünk, és emiatt ellentétek lesznek köztünk. De én ezt nagyon sokáig nem tudtam elfogadni.
És rájöttem, hogy pontosan ez az, ami miatt nagyon sokáig nem voltam képes feloldódni egy társagában, Féltem, hogy olyat mondok, vagy teszek, ami akárcsak egy valakinek nem fog tetszeni, és emiatt az a vki nem fog engem szeretni, nem leszek neki szimpatikus. És emiatt inkább nem is mondtam el a véleményen, passzív kivülálló maradtam. De arra nem jöttem rá, hogyha nem vállalom fel magamat, akkor attól a lehetőségtől fosztom meg önmagam, hogy a hozzám hasonló emberek rájöjjenek, hogy hozzám hasonlóak, pedig, ha felvállalnám magam, akkor több esélyem lenne megtalálni ezeket az embereket.
Ez egy iszonyatos ördögi kör, aminek a felismerése nagyon meglepett, mert rájöttem, hol rontottam el. Csak az a baj, h lehet h rájöttem, de változtatni nem olyan könnyű......
(bocsi, hosszú voltam, és zavaros, de nagyon fontos volt nekem, h ezt leírhattam)
Olyan érdekes más által leírva látni az én gondolataimat...
Nekem máig nagyon fontos, hogy mások elismerjék, hogy amit csináltam az jó ( vagy legalábbis vannak olyan kedvesek és azt mondják, hogy jó), sőt, nagyon valószínű, hogy túlságosan is fontos...
mogy: a suliban velem is így viselkedtek, pedig én is hímnemű emberke vagyok, és mind az a 10 hímnemű emberke aki a negyedik évfolyamba járt, ahelyett hogy összetartott volna, kiszemelt magának egy áldozatot akivel kedves dolgokat művelt. ( én csak másodrendű áldozat voltam, csak akkor nem hagytak békén ha az elsőrendű nem volt a közelben)
És -talán meglepő, talán csak előbújt az egoizmusom hogy meglepőnek találom - én is erősen azt érzem hogy mindenki ért valamihez, csak én nem. Persze alkotok a humor topicba, de nem hiszem hogy komolyan neheztelne érte valaki ha abbahagynám...
Ez egy jó társaság, de annyira jó, hogy sokkal jobb annál mint aminek én rendes tagja lehetnék... ezért aztán időről időre kiújul a kisebbrendűségi érzésem, aminek eredményeként roppantul hülye dolgokat vagyok képes művelni...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- mogy
- Nem elérhető
Rayannak még: ezt nem is tudtam..de akkor miért beszéltünk olyan keveset a 7 év alatt???-)))
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Luna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Engem sokszor azért szóltak le mert olyat mondtam ami nem tetszett nekik v jól tanultam.. igazi okuk sose volt, egyszerüen csak nem kedveltek... és kiutáltak...
"Ennyi csak mi tudható,
szeretni kell,
s szeretve lenni jó!"
Moulin Rouge
- Rayan
- Nem elérhető
Ugye tudod, hogy én is ugyanabba az iskolába jártam?
Ugye tudod, hogy velem, mint eminenssel kábé ugyanezt művelték?
Csak mert érdekelt a tanulás annyira, hogy megszerezzem azt a minimum műveltséget, amire később alapozhatok...
Én azzal védtem ki az egészet, hogy keresztülnéztem rajtuk. Nem voltam sem kedves, sem tahó paraszt. (Olykor azért leordítottam a hajukat rendesen.)
Bírd ki, kislány, már csak pár hónap.
És ugye azt is tudod, hogy nagyon szeretlek? És mindig csíptem az arcodat =)
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Brisa
- Nem elérhető
Esgal írta: Tulajdonképpen tényleg az a fontos, hogy te magad örülj annak, amit csinálsz. Ugyanakkor én mindig frusztrálva érzem magam, ha egy adott területen nem sikerül a maximumot nyújtanom, mert enélkül eluralkodik rajtam a fölösleges ember-érzés. Hogy nem rossz, nem rossz, de bezzeg a nemtomki, az aztán a csúcs, és a többi. És ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy fontos-e ez az egész egyáltalán bárkinek is, vagy ne erőlködjek, és húzzak el a vérbe. Az a baj, hogy az elismerés utáni vágy az emberek nagyobbik felében ott van, és mondhatok akármit egy adott szituban eshet rosszul, ha észre sem veszik, hogy alkottam valamit.
Az elismerés utáni vágy természetes dolog. Legalábbis egy bizonyos szintig. De ha már valakinek ezen múlik a boldogsága, azaz mások megítélésétől függ az önbecsülése, az önértékelés, a lelki egyensúlya, akkor már érdemes elgondolkodni a fontossági sorrenden és az élet értelmén.
Elanor, mások csak akkor tudnak szeretni téged, ha te is képes vagy szeretni önmagadat. (Ld. Erich Fromm: A szeretet művészete c. könyvét. Nagyon igaza van a pasinak...) És ha te szereted önmagadat, akkor már nem okoz gondot felvállalni a személyiségedet a mások előtt. És így már ki is törtél az ördögi körből.
Brisa
- Elanor
- Nem elérhető
basszus, olyan érdekes valaki más által leírva látni az én gondolataimat is
szóval igen, teljesen egyetértek.
És még tovább is mennék. Ahhoz kapcsolódik, amit Esgal leírt, hogy mindenben szeretné a maximumot nyújtani. Én ezt más oldalról közelítem most meg: nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de bennem van egy olyan hülye kényszer, hogy azt szeretném, h mindenki szeressen. De közben tudom, h ez nem lehetséges, lesznek olyan emberek az életem során, akikkel össze fogok különbözni, nem ugyanaz lesz a véleményünk, vagy az életszemléletünk, és emiatt ellentétek lesznek köztünk. De én ezt nagyon sokáig nem tudtam elfogadni.
És rájöttem, hogy pontosan ez az, ami miatt nagyon sokáig nem voltam képes feloldódni egy társagában, Féltem, hogy olyat mondok, vagy teszek, ami akárcsak egy valakinek nem fog tetszeni, és emiatt az a vki nem fog engem szeretni, nem leszek neki szimpatikus. És emiatt inkább nem is mondtam el a véleményen, passzív kivülálló maradtam. De arra nem jöttem rá, hogyha nem vállalom fel magamat, akkor attól a lehetőségtől fosztom meg önmagam, hogy a hozzám hasonló emberek rájöjjenek, hogy hozzám hasonlóak, pedig, ha felvállalnám magam, akkor több esélyem lenne megtalálni ezeket az embereket.
Ez egy iszonyatos ördögi kör, aminek a felismerése nagyon meglepett, mert rájöttem, hol rontottam el. Csak az a baj, h lehet h rájöttem, de változtatni nem olyan könnyű......
(bocsi, hosszú voltam, és zavaros, de nagyon fontos volt nekem, h ezt leírhattam)
I feel complete when I feel sick inside
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Elanor
- Nem elérhető
Brisa írta: Szerintem nem az a fontos, hogy ki miben, és másokhoz mérten mennyiben tehetséges az adott területen.
Sokkal inkább az a lényeg, hogy bármiben is tevékenykedsz, kiteljesedj benne és örömet okozzon számodra.
Én elég tehetségtelen vagyok a rajzolásban és az írásban, de azt az örömet, amit akkor érzek, amikor ezeken a területeken tevékenykedek, nem adnám semmiért. Ez az az érzés - többek között -, ami boldoggá tesz. És abszolúte nem zavar, hogy a rajzaim soha nem lesznek kiállítva a Nemzeti Galériában, és az írásaim nem jelennek meg a nyomtatásban. Mert egyszerűen nem ez a lényeg, nem ezért csinálom...
Ezt nagyon jól megfogalmaztad, Brisa. A barátaim közül többen is rajzolnak, csak úgy, hobbiból, és én is megpróbálkoztam, de vhogy éreztem, h nem az igazi, ők mind sokkal jobbak nálam. De nem ez a lényeg, mert mindig megnézték a rajzaim, és megdícsérték, és ez jólesett. Mégha tudtam is, hogy nem rajzolok olyan jól, öröm volt az alkotás maga. Aztán a végeredménnyel lehet, h nem voltam olyan elégedett, de a folyamat nagyon jó (azért múlt időben írom, mert mostanában már nem nagyon rajzolok, időm sincs, meg hát az ihlet.... )
I feel complete when I feel sick inside
- Brisa
- Nem elérhető
Sokkal inkább az a lényeg, hogy bármiben is tevékenykedsz, kiteljesedj benne és örömet okozzon számodra.
Én elég tehetségtelen vagyok a rajzolásban és az írásban, de azt az örömet, amit akkor érzek, amikor ezeken a területeken tevékenykedek, nem adnám semmiért. Ez az az érzés - többek között -, ami boldoggá tesz. És abszolúte nem zavar, hogy a rajzaim soha nem lesznek kiállítva a Nemzeti Galériában, és az írásaim nem jelennek meg a nyomtatásban. Mert egyszerűen nem ez a lényeg, nem ezért csinálom...
Brisa
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.