- Köszönetek: 0
Gondolatok
- elodyke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mert amugy ha mindenhez tök heppien állsz hozzá az ugyis jól fog elsülni... azt meg mindenki tudja hogy minden rosszban van valami jó szóval mindennek lehet örülni
Én ezt teszem.. és boldog vagyok.. igen ki merem jelenteni és jól érzem magam
(nekem is voltak mutejeim nem is keves..és sajna azt kellett eszrevennem ha nincs halapenz akkor rendesz kezeles sincs ez elszomorit (de én ezt erről most nemmondtam mert inkabb nem kötök bele))
donvörri
bíhepi
... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Orsie
- Nem elérhető
Rabyn írta: Sokan tudjátok (akik nem azok most megtudják), hogy május óta folyton orvostól orvosig járkálok mert ájuldozom, meg amik a táborban történetk, szal ezekmiatt dokitól dokiig járok. Decemberben azt gondoltam, hogy VÉGRE nem kell több fehérköpenyes DR-rrel talákozom. Erre elmentükn most orvoshoz mert valami újból nem stimmelt. És ez is elküd vérvételre, ultrahangra, anyámkinjára. Rohadtul elegem van már ebből az egészből.. Kedzem úgy érezni, hgy nem abba fogok belehalni, hogy valami bajom van, hanem ebbe a rengeteg vizsgálódásba - amik megjegyzem mind negatívak voltk...- Ráaádsul emiatt egy csmot hiányzom is a sulibol amit méginkább gyűlölök mindenki azt hiszi, hogy lógók pedig nem. inkább mennék be dogákat írni minthogy vért vegyenek tőlem..
Rabyn, én 25 leszek márciusban, de már volt 8 operációm, többet voltam orvosnál, mint más 80 év alatt... nagyon együtt tudok érezni Veled. Nagyon sok rossz orvossal volt dolgom, ha nem kezeltek volna félre bizonyos emberek, nem lett volna valószínűleg ennyi bajom. Sokszor voltam én is kivizsgálásokon, és nekem is a legtöbbször negatív volt a leletem. (A sok műtét azért volt, mert kapásból volt 3 fülműtétem egy gyerekkori középfülgyuszi miatt - de ez most nem lényeg, csak azért írtam le, hogy ne legyen logikai bukfenc, hogy ha nem találtak semmit, miért volt annyi operáció...) Szóval én is tutira ideges voltam emiatt, hogy miért kell ezeken nekem átesnem.
Aztán rájöttem egy-két dologra. Ha beteg az ember, akkor legtöbbször azért van, mert a szervezete így akarja jelezni, figyelmeztetni, hogy valamit nem jól tesz, el kéne gondolkodnia az életén. Mert ha beteg vagy, akkor magaddal foglalkozol, és muszáj gondolkodnod. Ez sok dologra rá tud vezetni.
A másik, hogy azért nem találnak valószínűleg konkrét problémát, mert a problémáid pszichoszomatikusak, vagyis lelki eredetűek, és ez hat ki a szervezetedre. Sajnos ezt megszüntetni csak úgy lehet, ha az ember életében kevesebb stressz van, vagy ha ez nem megoldható, akkor legalább meg kell tanulni kezelni a stresszt, a problémákat, és akkor biztos kevesebbszer kell orvoshoz menni!
Ezt én tapasztalatból tudom. Mostanában már sokkal kevesebbet kell nekem is dokihoz járnom. Remélem a családi problémáid meg fognak oldódni és tuti, hogy akkor nem lesz ennyi orvosi problémád sem. Kívánom, hogy legyen elég erőd és kitartásod, hogy átvészeld ezt a nehéz időszakot! El fog múlni, hidd el.
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
Zarándok írta: Rabyn: én ezt kb 7 éves korom óta érzem így. De még mindig nem szoktam meg. mostanában pedig csomószor van olyan érzésem, mintha nem is élnék, csak egy külső figyelő lennék. is olyan, mintha nem tudnék így figyelőként annyira mélyen megbántódni, vagy dühösnek lenni. Tényleg, mintha sodorna valami.. De tök jó!
Csakhogy én ezt utálom. Olyan mintha nem tudnám írányitani azt amit teszek, amitmondok, mert már meg lenne írva! Csak az utobbi fél évben érzem így, hogy nem vagyok ura a helyzetemnek.. (talán a folyamatos orvoshozjárkálás /innen is oda megyek..../ teszi) Régen jobb volt amikor tudtam mi miért történik velem, körülöttem, a saját gondolataimat nem tudom uralni! és ez zavaró nagyon zavaró. Egyik pillanatban még repkedek az örömtől, a másikban már tökre ideges vagyok és szomorú. És ez télleg csak pillanatok alatt történik mert utána már megint vidám leszek. Ha valami jó dolog történik velem, (legyen az egy vidám hangvételű privi vagy egy teleofnbeszélgetés, egy tábal csoki vagy akármi) akkor nem sokkal utána jön valami ami lehangol...
Más:
Sokan tudjátok (akik nem azok most megtudják), hogy május óta folyton orvostól orvosig járkálok mert ájuldozom, meg amik a táborban történetk, szal ezekmiatt dokitól dokiig járok. Decemberben azt gondoltam, hogy VÉGRE nem kell több fehérköpenyes DR-rrel talákozom. Erre elmentükn most orvoshoz mert valami újból nem stimmelt. És ez is elküd vérvételre, ultrahangra, anyámkinjára. Rohadtul elegem van már ebből az egészből.. Kedzem úgy érezni, hgy nem abba fogok belehalni, hogy valami bajom van, hanem ebbe a rengeteg vizsgálódásba - amik megjegyzem mind negatívak voltk...- Ráaádsul emiatt egy csmot hiányzom is a sulibol amit méginkább gyűlölök mindenki azt hiszi, hogy lógók pedig nem. inkább mennék be dogákat írni minthogy vért vegyenek tőlem..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Aralataion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ha bízol a vakok éleslátásában, a némák énekében, akkor kérhetsz másoktól tanácsot az emberiség legfurcsább játékában, a szerelemben.
Valójában egyik vélemény se fogja megnyerni a tetszésedet, és már régóta tudod mit kell tenned. A többi csak önámítás, önbecsapás. Ha ismered egy kicsit is magad, akkor rájössz, hogy mire van szükséged, és tényleg képes vagy-e tenni ezügyben.
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Mindegy, akkor írd át magadra az üzenetet, és csináld úgy, mint Faramir, csak lányban!
Rabyn: én ezt kb 7 éves korom óta érzem így. De még mindig nem szoktam meg. mostanában pedig csomószor van olyan érzésem, mintha nem is élnék, csak egy külső figyelő lennék. is olyan, mintha nem tudnék így figyelőként annyira mélyen megbántódni, vagy dühösnek lenni. Tényleg, mintha sodorna valami.. De tök jó!
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Rabyn
- Nem elérhető
Ti nem szoktátok úgy érezni mintha nem is ti lennétek a testekben hanem mintha egy könyvből olvasnátok a saját életeteket? Én mostanában sokszor érzem így.
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Zarándok írta: )Kincső: szerintem várj egy kicsit, amíg látod, hogy milyen, aztán ... majd lesz valahogy. ( de hülyén hangzik ez így) A lánytól függ, hogy hogyan reagálna erre az egészre. Szerintem ezt te tudod a legjobban, csak nem mered bevallani magadnak. Hajrá! Az pedig nem baj, ha visszahúzódó vagy (én is az vagyok ) legalább nem futsz bele egy három napos kalandba. Hallgass a hatodik érzékedre, és csináld úgy, mint Faramir.
Még mindig lány vagyok, az avatarom ellenére.
Szerintem pozitívan reagálna az illető, de még szükségem van egy kis biztatásra.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
[size=9:iy5wjzkt](Azért írok kicsivel, mert "halkan mondom". )
Hogy is kezdjem el?...
Nem tudom, ti hogy vagytok bele, de az emberek élnek egymás mellett, és még a régi ismerősök, barátok sem tudnak egymásról egy csomó mindent. Én ráadásul olyan típusú emberke vagyok, aki nem is annyira nyitott, barátkozós típus, magyarán nem tudok/merek kérdezni, beszélgetni, bár magamról nagyon sok mindent elmondok, ha van rá módom (talán sokat is ). Beszélni sem tudok, írni inkább, mert össze tudom szedni a gondolataimat (ezért szeretem a fórumot, mert itt leírhatok mindent, és talán valaki el is olvassa ).
(Tegnap este olyan egyszerűnek tűnt, hogy én ezt leírom . Na, in medias res... )
Nem tudom, mi a szerelem, nem tudom, mi az, amit érzek. Szimpatikus (de nem szeretem ezt a szót...), tisztelem és csodálom (bár ezek sem a jó kifejezések) a jó tulajdonságaiért, főleg azokért, amelyek bennem nincsenek meg. De azt tudom, hogy ha lenne egy kapcsolatom, akkor azt csak úgy tudnám elképzelni, hogy ismerem is az illetőt. De hogy közeledjek hozzá? Hogy ismerjem meg?
Egy "barátnőm" - nem nevezném igazi barátnőmnek - megmondta a fiúnak (aki amúgy a legjobb barátnőjének a bátyja), hogy tetszik neki. Három napig jártak, aztán a fiú szakított vele, azzal, hogy korai még, nem ismerik jól egymást.
Szerintetek ha elmondanék - pontosabban leírnék, elmondani nem tudnám - neki mindent ezzel kapcsolatban, mit szólna? Leírnám azt, hogy miért "szimpatikus", de azt is, hogy nem tudom, mit várok, mit érzek, de szeretném megismerni, lehet, hogy semmi nem lesz belőle...
Ha eddig elolvastátok, és még nem nevettetek ki, légyszi mondjátok el, mit tennétek, vagy hogyan reagálnátok egy ilyen levélre...
Köszi:[/size]
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- madiraa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
:arwen2: :faramir1:
Tenger!! A tenger vár!!
- Ungwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Szméagol írta: Mennyi alkalmi hullámvölgy van az ember életében. Úgy tűnik sosem jutunk ki belőle, de ha... kitartunk egyszer mindenképpen vége lesz. Mindenképpen, értitek? Mindenképp.
Köszi Szméagol..most ezek a mondatok tartják bennem az életet..*sóhaj*
'És elhiszem, hogy segít, aki árt;
Mindent meg
- Rayan
- Nem elérhető
Rabyn írta: Apa vele nem üvöltött azért mert ilyen csodás lett a bizije (velem amikor 6.ban megbuktam órákig ordított...) mai napig a szememre veti..
Gondolom, mert tőled sokkal többet vár el.
Az öcséd korszaka(i) meg a húgodé is átmeneti. Tudom, bogaram, hogy apró vigasz, de idővel elmúlik.
Egyébként a szüleid helyében én is mindennel próbálkoznék fegyelmezés céljából.
Jószándékból teszik, előbb-utóbb öcséd is felfogja. 100%, hogy nem fog elkallódni.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Nem hinném, hogy nem maradnának álmok, ha már egyik-másik be is teljesül. Hiszen az ember alapvetően telhetetlen lény: mindig arra vágyik, amt nem érhet el. (És nem tudom, más hogy van ezzel, de pl. az én álmaim nem feltétlenül merülnek ki ott, hogy van valakim, bár mondjuk nem áll éppen az utolsó helyen ) A lényeg az, hogy mindig meg tudd találni az új és új álmaidat az életben, anélkül, hogy átesnél a ló másik oldalára és nyughatatlanul fuss az elérhetetlen után. ([size=9:3ecgzq1p]persze, bagoly mondja…[/size])Artemisz írta: Ha valakinek (itt főképp lányra gondolok, nem tudom, fiúk hogy vannak ezzel) már van egy igazán komoly kapcsolata, akkor már nem sok ismeretlen dolog marad, amiről ábrándozhat. Álmodozni pedig MUSZÁJ, hisz különben minek élni, nem igaz?
Üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Rabyn: Történhetett valami öcséddel, ami miatt ilyen lett. Lehet, hogy maga sem tudja miért. Ő nem rosszindulatú, tehát lehet vele értelmesen beszélni. Szerintem próbáld ki azt a módszert, hogy őszinte kiváncsisággal (ami gondolom nem lesz nehéz ) odamész hozzá egy nyugodt pillanatban és megkérdezed, hogy mi a célja és miért csinálja ezeket a dolgokat? Nálam már bejött ez a módszer (a nővéremnél), de türelem kell hozzá és személyiség függő is, ugyebár. *sóhaj*
Mennyi alkalmi hullámvölgy van az ember életében. Úgy tűnik sosem jutunk ki belőle, de ha... kitartunk egyszer mindenképpen vége lesz. Mindenképpen, értitek? Mindenképp.
- Julcsi_
- Nem elérhető
Külön mogynak: Te ugye most felvételizel? Sorstársként elmondhatom, hogy ilyenkor a sok előkészítő meg mittomémmi miatt alapvetően sötétebbnek látszanak a dolgok, mint amilyenek. Ki kell bírni, Neked biztosan állíthatom, hogy szebb lesz a világ, ha vége ennek a félévnek is!
argh
- mogy
- Nem elérhető
csak amikor nem úgy jönnke össze a dolgok, ahogy elképeli, akkor rajtatok veri le.
ez ellen nehéz tenni sztem..
én is próbáltam, de nem ment...
öcsém most semit nemcsinál, és anyum nagyon ki van bukva miatta, és ő meg eprsze rajtam tölti le.
ez ellen nem tehetek, csak annyit, h többet segítek itthon, mint eddig (ez van, igyexem leküzdeni lustaságom...)
öcsém hihetetlen flegma módon ebszél anyámmal. nekem semmi szavam nincs itthon, ha öcsém rossz, én vagyok letolva. ha anuynak nem jön össze valami, nekme sírja el. és csodálkozik, ha kibukok néha, hogy ő elmondhat mindent százszor, én meg semmitse egyszerse...
mert egyszer ha belekezdek valamibe, egyből eszébe jut valami, és elkezdi mondani, és csak mondja, mondja, mondja...és ha folytatnám, amit elkezdek, akkor megint az van, hogy "Nem igaz, hogy én senkite sem érdeklek, és még te is képtelen vagy végighallgatni...."
ebbe kezdek kicsit belefáradni
egyébként itthon már anulni sem ugazán tudok, mert kezd átjáróház lenni a lakásból. ha anyum itthon van azért, ha nicns itthon azért.
és hozzám nem jön senki, mindenki az öécsmet keresi...egy percem sincs már nyugodtan itthon...
ez iszonyú
bocsi mindenkinek, de ma nem volt valami fényes napom, és a holnapi sem ígérkezik annek, kicsit nagyon ki vagyok bukva. ezer bocs
mogy
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Rabyn
- Nem elérhető
Az öcsémmel már mindent probáltak anyáék. Apa vele nem üvöltött azért mert ilyen csodás lett a bizije (velem amikor 6.ban megbuktam órákig ordított...) mai napig a szememre veti.. Rendesen megrpobálták vele mesgbeszálni.. Előtte próbáltak vele üvölteni is (még év elején, amikor kiderült, hoy nem jár be) az se használt. Büntetést is kapott az se használ..
- Artemisz
- Nem elérhető
Szméagol írta: Artemisz: Ez nagyon szép volt!
Köszi!
Rabyn, ami a családodat illeti, szvsz legalább a húgoddal kéne próbálkoznod, hogy visszahozd vhogy szegényt, Iszonyatosan nehéz lehet neki (persze tudom, hogy Neked is az, de szegény még valszeg nálad is gyengébb és sebezhetőbb).
Az, hogy gonosz veled, az azért van, mert nem tudja kin "leszúrni" a bajait.
Én félig viccesen szoktam mondogatni: tekintsd megtiszteltetésnek, ha 1 közeli barát/rokon bunkóskodik veled, az azt jelenti, hogy biztos benne: te nem fogod ezért megutálni.
Mi a szobatársnőmmel az egyetemi stressz közepette kígyót-békát kiabálunk egymásra, azzal a kellemes érzéssel, hogy utána még bocsánatot se kell kérni, mert pontosan tudjuk, mitől undok a másik. És másnap legkésőbb újra szent a béke!
Egész jól hangzik, nem...
Mindenesetre sok erőt kívánok neked erre a nehéz helyzetre! És MI VELED VAGYUNK!!
Itt egy Well-of-Souls idézet, tessék, külön a kedvedért:
Well-of-Souls írta: "Boldog mindaz, ki összetört a gondban" -
mondá az Úr, s így szólt: "Veled leszek,
Mert bár dicsőség ég a fájdalomban,
a reményen kívül minden elveszett".
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Rabyn: Őszintén megértelek. Tudod, ahogy a hozzászólásodon töprengtem döbbentem rá, hogy minálunk is ez megy, csupán alattomosan kúszik, elrejtőzve. Ugyanis szép lassan anyukám is, meg a nővérem is elhidegültünk egymástól és egyre kevesebbet beszélünk egymással már jósformán túl sem jutunk az "időjárás" témán... Elkeserítő és szánalmas.
Mivel próbálkoztatok már az öcsédnél? Én elég nehezen tudom elképzelni egy ilyen heyzetről, hogy egy hosszú, higgadt, szelíd (nem támadó) beszélgetés nem tudja észhez téríteni az illetőt. Persze, persze tudom. Vannnak ilyenek, de minden az akarattól függ...
Artemisz: Ez nagyon szép volt!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Ladislas írta: Rabyn: nem tudom! Engem például, ma reggel az apám kitagadott. Úgy menekültem el otthonról. Szép... Aztán du-tán, meg vett nekem egy új, drága karórát, és már semmi baja nem volt. Na, ezt fejtse meg valaki! Néha nem értem a szüleimet...az rendben, hogy hangulat emberek! Na, de ennyire?
Hát, érdekes.
Szvsz apukád kezd rájönni, hogy már nem vagy az ő "pici fia", és ez minden szülő életében 1 kemény időszak (csak sajnos ált. rajtad csattan). Nem tudom, hogy vígasztal-e, de szvsz neki legalább olyan nehéz most, mint neked...
Our knees do not bend easily
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Melian... Szép név, csak neki is teszen majd. Tényleg vissza kéne állítani az indián szokást, és a nevek is lehetnének sokkal kifejezőbbek. Bár mostmár bárhogy elnevezheted a gyerekedet, úgyhogy lassan át lehet állni érdekesebb nevekre. De később legyen beleszólása, ha meg akarja változtatni!
- Artemisz
- Nem elérhető
Ha valakinek (itt főképp lányra gondolok, nem tudom, fiúk hogy vannak ezzel) már van egy igazán komoly kapcsolata, akkor már nem sok ismeretlen dolog marad, amiről ábrándozhat. Álmodozni pedig MUSZÁJ, hisz különben minek élni, nem igaz?
Nos, nekem ezeket az álmokat adta vissza Középfölde! A hitemet a tisztaságban, a hősiességben, és a FÉNYBEN! A fény! ez az, amit újra megtanultam látni a lelki szememmel, és átsugározni arra is, amit nap mint nap kell látnom!
A regényem főszereplője (aki tul.képp nem más, mint én) egy csomó jellemváltozáson megy keresztül. Ahogy bontakoztatom az egyéniségét, egyre inkább elgondolkozom dolgokon, amiket könnyebbnek látok így átgondolni és eszerint élni, mint ha a hétköznapi énem példájából merítenék. Középföldén egyszerűbb JÓNAK lenni! Értitek, ugye? Rém gyerekesen hangzik, de így van. És ettől még nem szakadok el a földtől, ellenkezőleg: képes vagyok a való életbe is magammal vinni és kisugározni a "szerepem" ragyogását S ez mindenkinek jó!
A neves témához még annyit: eldöntöttem, hogy fogom hívni a lányomat. Hogy megőrizzem Tolkien örökségét, és mégse legyen túl feltűnő, viszont annál szebb: Melian! Mit szóltok? Jó 5let?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Néztétek az első részt a Hbon? Most lett vége... Megint jöhet egy hónapig az "elegem van a világól és miért kellett ebben a korban születnem?" esete. A könyv nekem egy menedék, egy útmutató, ami megmutatja azt, hogy mit tegyünk a világgal. És ... nem lehet megfogalmazni rendesen, hogy milyen érzés de úgyis tudjátok... Csak megy a fejemben a sok kép, és nem létezik senki körülöttem és semmi nem történik. Mintha kivették volna az énem egy részét. Hajaj. Nehéz lesz a jövő hét.
A Elbereth Giltoniel, Silvíren Penna Míriel...
Megyek holdnézőbe.
- Rabyn
- Nem elérhető
köcc a reagálásokat!
- Aeglos
- Nem elérhető
Nem tudom, hogy mennyi idősek a tesóid, én 16, 13-t tippelek.
Az természetes valamennyire, hogy ebben a korban mindenki a maga útját járja. Vissza fognak térni.
Ladi: Szerintem hirtelenharagú papád van, sajnálta, hogy megbántott, és ki akart engesztelni.
Üdv!
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Orsie
- Nem elérhető
Mióta tart Nálatok ez az állapot? Fontos lenne tudni, hogy mi az, ami idáig vezetett. Öcséd valószínűleg nagyon lázadozik valamiért, valamivel nagyon nincs kibékülve az életében és dacol ezerrel, húgod pedig azt hiszem a fájdalom miatt menekül, mert nem tudja feldolgozni, és ezt másokon - pl Rajtad - vezeti le...
Az a sanda gyanúm, hogy az öcséddel szemben a hangos szó csak az ellenkezőjét váltja ki, mint amit szeretnétek, és itt nagyon nehéz megoldást találni. Talán figyelemfelkeltésből teszi, lehet, hogy segítséget kérne, csak képtelen kimondani.
Emellett már az egész család tele van a konfliktusok miatt keletkezett sebekkel, és így nagyon nehéz toleránsnak lenni a másikkal szemben... Próbáljatok meg leülni az egész családdal és beszélni. Nem vitázni, nem kiabálni (tudom, ez marha nehéz), hanem megtudni, kinek mi a baja tulajdonképpen. Ehhez óriási türelem kell. Olyankor beszéljetek, mikor senki sem rohan sehová és senkinek sincs tele a feje egyéb gondokkal. Ha nincs meg a kellő türelem, csak egymás fejéhez fogtok vágni minden sérelmet és csak mégjobban elmérgesedik a helyzet.
Nehéz kűzdelem lesz, de ha valóban meg akarjátok oldani a problémákat, szeretitek egymást és igazán képesek vagytok odafigyelni egymásra, menni fog. Ehhez önmagatokat is kicsit le kell győzni...
Szívből kívánom, hogy sikerüljön megoldani a helyzetet, és remélem ez a pár sor, amit írtam, segít valamennyit.
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Ladislas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- Rabyn
- Nem elérhető
Egy saját problémával állnék hozzátok amiből részletetket már írtam, de most megint segítséget kérnék.
Természetesen az öcsémről van szó.
Írtam már régebben, hogy nem jár be. Ennek az lett a következménye, hogy jött apának egy szép kis levél, hogy a drága fia mindenből bukásra áll (kivéve számtech) és több mint 200órát hiányzott. Ráaádsul be kellett fizetnünk pénzt is. Kiderült, hogy öcsém azóta is hazudott anyunak rengeteg sokat. MErt egyszer már kiderült, hogy nem jár be, és akkor megígérte, hgy bemegy, és ettől függetlenül azóta összeszedett 12 igazolatlant.. Erre apuék persze elkezdtek vele kiabálni, elkezdték büntetni mert más már télleg nem használ. Most hétvégén lett volna egy buli ahova menni AKART. Amikor anya közölte, hogy Ő nem engedi elkezdett vele olya hangon beszélni, és olyan fejeket vágni, hogy szívem szerint képen ütöttem volna, de sajnos sokkal erősebb nálam. Nem tudok vele mit kezdeni, azt látom, hogy anyukám tönkre megy ebben, apa alig segít neki. A hugom pedig egyre inkább elfordul a családtól. Nem sok mindent csinál amit kérünk . (most mondjuk kompromisszumot kötött apuval, hogyha kitünő lesz a bizije lesz egy kutyánk.. imádkozzatok, hogy ne legyen kitünő..)
Kezdem azt érezni, hogy tényleg csak én maradok anyunak, csak én segítek neki, bármiről van szó csak én vagyok itt neki. És ő is ittvan nekem, de mintha a családom többi része szépen lassan eltávolodna egymástól és már csak emberek lennénk akik élnek egymás mellett...
Mért van ez? Mért nem tudok rajta változtani? Mért nem hat a szép szó az öcsémre? Mért zárkozik el a hugom, és mért bánt folyton? (folyamatosan krizitál ha énekelek itthon pedig nemtom milyen hangom van de biztos nem olyan rossz)
Mért lett ilyen a családom?
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Hát igen, a Könyv csodája... Mikor először olvastam ki nagyon szomorú voltam, mert azt hittem megint elveszítettem egy újabb könyvet. Ahogy A Végtelen Történetben is van, megsirathatom a szereplőket, majd szép lassan elfelejthetem őket. De ezt nem akartam elhinni. És annak a részletességnek, amellyel a Professzor megálmodta és megosztototta velem ezt a világot, annak köszönhetem, hogy elkezdtem hinni benne, hogy létezik. Mégcsak nem is "máshol", ahogy olyan sokan mondják...
Most pedig még valami, ami nem éppem témába vág, de nagyon Gondolat. Idézet egy könyvbőtl, amit most olvasok. Hihetetlenül megfogott. Aki már olvasta annak azért, aki még nem az gondolom fölteszi az elolvasandók polcára;
Chaim Potok: Davita hárfája írta: -A történet egy madárról szól-kezdte.-Egy fekete tollú, rövid szárnyú kismadárról, amelynek kicsi piros pötty volt mindkét nagy, fekete szeme alatt. Nos, kezdhetem, Ilana Davita? A történet a következő.
-A madár egy napon fölébredt hosszú, mély álmából, ás egy különös vidéken találta magát. Hogyan került erre a vidékre? Honnét repült ide? A madárka nem tudott visszaemlékezni. Gyönyörű vidék volt-szépsége, zöld dombok, dús levélzetű fák, a virágokon és a fűszálakon harmatcseppek ültek, hűs szellő fújt, és mindig sütött a nap, de sohasem perzselt, éjszaka pedig a telihold világított, enyhe széllel. Voltak állatok is azon a vidéken, éppen olyanok, mint bárhol másutt, békések, ha békén hagyták őket, csak akkor vadásztak és ejtettek zsákmányt, ha az éhség gyötörte őket. Az emberek errefelé kis csoportokban éltek és gyakran keveredtek háborúba egymással. Voltak közöttük kegyetlenek, voltak kedvesek. Pontosan úgy, mint bárhol másutt. De maga a vidék olyan volt, amilyent a kismadár se nem látott, se elképzelni nem tudott azelőtt. Elbűvölő, varázslatos vidk, tele kristályos tavakkal, búza- és kukoricamezőkkel, napfényben hullámzó rétekkel és sűrű erdőkkel-meg muzsikával. Mindenünnen halk, zsongító muzsika hallatszott. Mintha magából a földből áradna, halkan csilingelt, akárha távoli kék hegyeken túlról érkezne, a zöld réteken túlról, messziről nagyon messziről. Muzsika.
A kismadár megszerette a vidéket, de nem kedvelte az itt élő embereket. Nem értette, miért háborúznak, miért kegyetlenek. Azon töprengett, hogy talán meg kellene próbálnia megváltoztatni őket. De hogyan is vállalkozhatna ilyesmire egy kismadár? Egyik nap egy faágon ült a föléje boruló lombok hűsében, s ekkor támadt egy ötlete. Arra gondolt, hogy valamilyen módon talán a muzsika lehet az oka a sok kegyetlenségnek, amit lát. Az emberek fájdalmat okoznak egymásnak, öldöklik egymást, háborúznak, aztán ahelyett, hogy bánatot és sajnálkozást és sajnálkozást éreznének, folytatják tovább, a muzsika pedig megnyugtatja őket. Talán ha elhallgatna a zene talán ha nem nyugtatná meg a muzsikaszó azt az embert, aki vétett mások ellen-akkor talán megéreznék, hogy nem szabad fájdalmat okozni senkinek, és véget vetnének a háborúskodásnak. Így hát a kismadár útnak eredt, hogy megkeresse a muzsika forrását. Oda-vissza repdesett a vidéken, oda-vissza, oda-vissza.
Jakob Daw elhallgatott. Csend lett.
-Megtalálta a madár a muzsikát?-kérdeztem halkan.
-Még most is keresi.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.