BESZÉLGETŐS topic
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ízisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Remzy_mama/Eldawen írta: 22-én MTV1 18 óra GYU-1984 Nagy Könyv
Köszi!!! Már keresgéltem az újságokban, h mikor lesz!
Csinálnak a GyU-ból is olyat, mint a Micimackóból? (filmecske szerűt)
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
ha a gyakorlat is érdekel kérdezd meg ladist!Jacopo Belbo írta:
Rabyn írta: Lenne egy fontos kérdésem!
Mi a feltétele annak, hogy valaki magántanuló legyen?
(nem nem én akarok az lenni)
www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/oktat/tankot/magantan
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Rabyn írta: Lenne egy fontos kérdésem!
www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/oktat/tankot/magantan
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- Rabyn
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Egyik sem lehetetlen! Drukkolni fogok mindegyikhez!Phaedra/Namarie írta: Most már csak a nyelvizsga és egy jó állás, valamint egy szép szerelem kell a teljes boldogságomhoz.
- Namarie
- Nem elérhető
Toma gazda írta: Tyűha grat! és pontosan az miből áll?
Hasonszőrű mint az ECDL?
Köszönöm, igazán kedvesek vagytok, és ezúttal kérnék elnézést, hogy egy időre eltűntem.
Toma gazda: ez a magyar változat az ECDL a nemzetközi, és jóval keményebb. Abból sajnos még csak egy modul van meg, de igyekszem a többit is letenni.
Jelenleg tehát tudok szöveget szerkeszteni, prezentációt készíteni, internetezni, táblázatokat és adatbázist kezelni- mindezt felhasználói szinten.
Mindenkinek minden jót, és még egyzser köszönöm a gratulációkat.
Most már csak a a nyelvizsga és egy jó állás, valamint egy szép szerelem kell a teljes boldogságomhoz. (Jah, meg a csillagok is az égből, nem, Namarie? 8O )
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Gandalf
- Nem elérhető
- Toma gazda
- Nem elérhető
Hasonszőrű mint az ECDL?
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Ery
- Nem elérhető
Remek! Gratula!Phaedra/Namarie írta: Tegnaptól okleveles user vagyok. Sikerült az OKJ-s számítógépkezelői-felhasználói vizsgám. Köszönet érte Bódis Károly tanár úrnak!
:cheers:
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Léli
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Tegnaptól okleveles user vagyok. Sikerült az OKJ-s számítógépkezelői-felhasználói vizsgám. Köszönet érte Bódis Károly tanár úrnak!
Gratulálok! Ügyes vagy
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Ulmo
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Tegnaptól okleveles user vagyok. Sikerült az OKJ-s számítógépkezelői-felhasználói vizsgám. Köszönet érte Bódis Károly tanár úrnak!
Gratula!!! :hello:
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Drizzt
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Az egyházi adó pedig nem kötelező... már. De sokáig az volt. És a Vatikánban van a világ második legnagyobb aranytartaléka... Mindemellett inkább csináljanak belőle ereklyetartót, építsenek templomot, (mégha én nem is hiszem el az egyház tanításait) semhogy atombombát gyártsanak...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
Bögyös Fredegár írta: Amerika rothad. Ennek hatása a nagy számú pedofil pap. Az egész USA társadalma kezd ugyanúgy belülről elrohadni, mint Róma. Lazul az erkölcs, sok pap pedofil. Ez a végromlás velejárója.
Nem csak Amerikában tartóztattak le, Dániában is, és Mo.-n is. Nagyon zárt közösség, nagy hatalommal.
Az előzőekkel sem értek egyet, de kevés a hely kifejteni a véleményemet, meg sok kicsi tapasztalat rakódott az évek során össze és én abból alakítottam ki a véleményemet. Úgy gondolom, hogy a papok is ugyanolyan emberek, mint mi: ott is vannak jók és rosszak, csak ők jobban szem előtt vannak, ezért hamarabb feltűnik, ha nem úgy cselekednek, ahogy kellene. No és pont ezért, mert ők a példamutatók, illetve azok kellene, hogy legyenek, feltűnőbb ha nem úgy viselkednek, mint ahogy hirdetik.
Remélem nem voltam zavaros...
Még mindig azt mondom, a szerény, nem hivalkodó papokkal, akik segíteni próbálnak embertársaikon: semmi bajom. Pl. Szenczy
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Magyarország legfontosabb, és a legjobban tisztelt ereklyéje a Szent Jobb!
Nekem volt alkalmam résztvenni egy rendezvényen, ahol a Szent Jobbot mutatták, be, és a saját bőrömön tapasztaltam a belőle sugárzó misztikumot, még a bőröm is beeborsódzott.
És így lehettek vele a régi vallásos enberek is, őket is megérintette a dolog, úgy mint engem, pedig nem vagyok vallásos ember, de abban a pillanatban úgy éreztem, hogy ez a megfeketedett ököl köt össze ezer évet, és köti össze az akkor élt magyarokat a maiakkal, mintegy áthidalva a számunkra megfoghatatlan időt.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Vatikán valószínűleg azért olyan gazdag, mert törpeállam. Mennyi mindennel nem kell törődnie egy törpeállamnak? Nehéz lenne felsorolni... De tény, hogy Vatikánban van pénz rendesen. Dehát az Egyház sem tud élni vagyon nélkül. Az adományokból nem tudnak minden templomot felújítani, karbantartani, és oly sokminden van még, amihez pénz kell. Ezért érthető, hogy az Egyház központjában gyűlik össze pénz. Senkinek nem kötelező az egyházi adó. Feltehetjük a kérdést, hogy mire a nagy fényűzés? Nos, mivel az Egyház feladata a pásztorkodás a lelkileg gyönge emberek fölött, ezért bizony eszközeinek is hatékonyaknak kell lenniök. Pl. azzal, hogy építenek egy tündöklő házat Isten szolgálatára, abban a híveknek is úgy kell érezniük, mintha Isten házában vendégeskednének. A fényűzés, vagy csak simán a díszes szépség az impressziókon alapul, ami azért sokban befolyásolja az embereket.
A múltat nem tudjuk megváltoztatni, ezért ne is a jelenben keressük a bűnösöket a múlt bűneiért. Múlt korok bűnei elvesztek a múlt bűnöseivel. Ma nincsen búcsúcédula, eretnekégetés, inkvizíció, ilyen-olyan csalás. Ezekért nem hibáztathatjuk a mai papokat, sőt, a mai Egyházat sem, mivel mára teljesen átalakult, már nem kérhető rajta számon ez a sok bűn. A felszínesebb emberek még mindig a múlt dolgok alapján ítélik el a mai papokat, Egyházat, holott a maiaknak már közük sincs ehhez. "Azis pap volt, ez is pap, az inkvizítor volt, akkor ez is inkvizítor..."-ez hülyeség, de mégis sokan így gondolkodnak. Ha valaki még mindig a Középkorban érzi magát, akkor azon nem tudok segíteni...
Amerika rothad. Ennek hatása a nagy számú pedofil pap. Az egész USA társadalma kezd ugyanúgy belülről elrohadni, mint Róma. Lazul az erkölcs, sok pap pedofil. Ez a végromlás velejárója.
- Tünde
- Nem elérhető
Beleg írta:
Én azért sokmindent kinézek a Római Katolikus Egyházból. ("szent" háború indítása, gyerekek toborzása, "eretnekek" kivégzése... stb.) Még ha hinnék is Istenben, akkor sem lenne szükségem ilyen Egyházra (sem a többire), hogy "közvetítsen".Bögyös Fredegár írta: Egyébként meg nem hinném, hogy titkos egyházi parancsra titokban néhány pap az éj leple alatt az üvegcsében található vas-kloridhoz konyhasóoldatot fecskendezne egy injekciós tűvel... Lehet, hogy én vagyok túl naiv, de ilyesmit igazából nem feltételznék a Római Katolikus Egyházról.
Max. egyetértek. Mindenkinek joga, hogy abban higgyen amiben akar. Csak ha lehetséges ezt senki ne használja ki. Én nem szeretem a papokat (általában), mert az egyház nevében az évezredek során rengeteg vagyont halmoztak fel, főleg szegényektől, pedig pont nekik kellene visszajutattniuk. De nem teszik, és ebből kifolyólag ki a világ leggazdagabb állama? A Vatikán. Hát ehhez hozzá sem kell semmit fűzni.
Most a gyerekeket a mai napig kihasználó pedofil papokról ne is beszéljünk. Lehetőségük és hatalmuk is van sajnos hozzá.
A ferences rendi barátokat szeretem, ők nem csak papolnak a szegénységről és a szerénységről, hanem ők is úgy élnek. Szerintem ez a tiszta hit.
- Beleg
- Nem elérhető
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
És azt nem nevezném csalásnak, ha megőrzik egy ereklye, egy szent tárgy, egy szent testrészének kultuszát, mégha biztosan tudják is róla pl. ott Vatikánban, hogy nem igaz. Ha az embereknek hitet, és ezáltal erőt ad az az ereklye, amiben hisznek, akkor (mégha nem is igazi) ne romboljuk le ezt a hitet, ne szüntessük meg a tudománnyal és a ratio-val a kultuszát, mivel az nagyon sokat jelent bizonyos embereknek. Mondhatnám úgy is: ha a kisfiú hiszi, hogy dec. 6-án a Mikulás hozza neki az édességet, akkor az ő érdekében ne mondjuk el neki, hogy márpedig a Mikulás nem létezik. A kisgyereknek nyilvánvalóan sokkal érdekesebb, sokkal élvezetesebb, és több örömöt is lel abban, hogy egy ismeretlen szakállas öregúr lopakodik be hozzájuk éjszaka, nem pedig a szülei töltik meg a csizmáját. Egy kicsit hülye példa, dehát jobb nem jutott eszembe...
Alyr: Ha jól emlékszem, valahol azt olvastam, hogy az a bizonyos lándzsát Hitler bunkerének pincéjében megtalálták a szövetségesek, miután vége lett a háborúnak. Nem tudok sokat a dologról, de mintha kapcsolódott volna valamilyen kultusz a lándzsához, miszerint a birtokosa győzelemre jut a harcban. Azért nem vagyok olyan biztos ebben, mivel ezt a sztorit asszem a frigyládánál is emlegetik...
Egyébként nem tudom, hogy mi lett azóta a lándzsával. Biztos valahol a British Museum-ban csücsül...
Beleg: Elsősorban a mai korokra gondoltam, amimkor vélekedtem az Egyházról, nem a kersztes háborúk, nem az eretnekégetések, és nem a búcsúcédulák korára.
Persze, senkinek sincs szüksége az Egyház közvetítésére... Pl. a dulciniánusoknak sem volt szüksége a közvetítésre. Bizonyára tisztán látták Isten és Krisztus Urunk akaratát, amikor gazdag papokat gyilkolásztak (ha már említve lett a Rózsa Neve...). Persze azok a gazdag papok a végtelenségig romlottak voltak, hasznot húztak helyzetükből, visszaéltek hatalmukkal, Krisztus nevére hivatkozva loptak és eretneket égettek. Ez mind nagyon elítélendő, belátom. De biztosan az volt a helyes reakció, hogy megölik ezeket az embereket? Ezt tanította Krisztus? Aligha valószínű...
Ennyit arról, hogy szükség van-e a közvetítésre, a helyes magyarázatra, és az igaz ösvényen való vezetésre.
- Beleg
- Nem elérhető
Én azért sokmindent kinézek a Római Katolikus Egyházból. ("szent" háború indítása, gyerekek toborzása, "eretnekek" kivégzése... stb.) Még ha hinnék is Istenben, akkor sem lenne szükségem ilyen Egyházra (sem a többire), hogy "közvetítsen".Bögyös Fredegár írta: Egyébként meg nem hinném, hogy titkos egyházi parancsra titokban néhány pap az éj leple alatt az üvegcsében található vas-kloridhoz konyhasóoldatot fecskendezne egy injekciós tűvel... Lehet, hogy én vagyok túl naiv, de ilyesmit igazából nem feltételznék a Római Katolikus Egyházról.
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Szvsz teljesen szükségtelen megvizsgálni egészen addig amíg nem csalnak vele szándékosan.
A Rózsa Nevében is felsorolják, hányféle hihetetlenül átlátszó ereklyét mutogatnak szerte a világon (kedvencem Keresztelő Szent János 12 éves kori koponyája) mindennek ellenére nem omlik rájuk a tető.
Azokat a csalásokat amik egy hely anyagi gazdagodását segítik elő, én is elítélem, (állítólag Glastonbury különösen ügyesen gazdagodott meg ilyesmiből) de a többi éppenúgy a történelem része mint a templomok vagy más tárgyi emlékek.
(A Német-Római Császároknak egyik fő hatalmi jelvénye volt a Szent Lándzsa ami egyrészt állítólag az a lándzsa volt amivel Krisztust leszúrták, másrészt benne volt 4 szög a Keresztről, amit aztán osztogattak is (pl Szent Istvánnak és a lengyel fejedelemnek (asszem Vitéz Boleszlávnak, de ebben nem vagyok biztos) is adtak olyan lándzsát amibe ebből tették át az egyik szöget, a lengyelek szt Adalbert fél karját adták érte), én valószínűsítem, hogy nem igazi (egyébként ha jól tudom máig megvan) de ha akkor ezt kétségbevonja valaki akkor azzal tönkreteszi a császárságot. Mert az emberek hittek benne)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Annis
- Nem elérhető
És ne hidd, hogy nem voltak ilyen csalások. (és most nemcsak a búcsúcédulákra gondolok) Például volt olyan templom ahol megfelelő összeg befizetése után beszélhettél Istennel. A régészek később találtak egy járatot az oltár alatt, ahol pont egy pap fért el, aki valószínüleg elbújt, és Isten nevében válaszolgatott. A hang pedig tényleg olyannak hatott mintha Isten hangja volna.
De közvetlenebb példa, hogy amikor a nagypapám meghalt a pap csak annyit kérdezett, hogy az egyházi adó be van-e fizetve. Mindegy volt neki, hogy ki volt az illető, csak a pénz kellett. Ez nekem elég illúzióromboló volt.
A hit valóban a bizalomra épül és ezt tartsák tiszteletben. De ne használják ki. Hála égnek sok még a tisztességes és becsületes pap, aki valóban Isten szolgájának mondhatja magát, és aki kiérdemli hoghy hirdethesse Isten igéjét.
Én a rossz papokat ítélem el, nem mást!
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Bögyös Fredegár
- Nem elérhető
Ami meg a szenteket illeti: manapság a szentek darabjai alig nagyobbak mint egy rottringhegy 2-3 mm hosszúságú darabja. Feldarabolták őket már azelőtt, mielőtt még nyilvántartásba vették volna. Erre a sok templom épülése miatt volt szükség.
Egyébként meg nem hinném, hogy titkos egyházi parancsra titokban néhány pap az éj leple alatt az üvegcsében található vas-kloridhoz konyhasóoldatot fecskendezne egy injekciós tűvel... Lehet, hogy én vagyok túl naiv, de ilyesmit igazából nem feltételznék a Római Katolikus Egyházról.
És mutánsokat nem avattak szentté... Ne csúfoljuk a szent embereket, ha nem muszály, ok?
- Annis
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta:
De találtam még valamit, ez érdekesebb:
www.mult-kor.hu/cikk.php?article=11030
Nem vagyok meglepve, hogy az egyház nem engedi felnyitni. Még a végén kiderülne egy újabb ereklyeprobléma. Voltak akik összeszámolták az erekjéket, és kiderült, hogy némely szentnek 4 lába 32 ujja, 5 karja 8 szeme, 3 koponyája stb. van. De a legnépszerőbb még mindig Jézus keresztfájának darabaja, amelyből annyi van, hogy egy komplett templomot fel lehetne építeni belőle.
Ezek után lehet, hogy csak a mutánsokat avatták szentté?
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Ben
- Nem elérhető
Igen, például a pingvin székletürítéséről szóló dolog érdekes,mégha gusztustalan is kicsit. [size=9:u8h5689u](ennyit az emberekről, még a pingvin is jobbat sz*rik nálunk! sorry )[/size] A szöcskés meg kifejezetten hülyeség, de viccnek nem rossz.Panniii írta: Egyébként ezek között vannak éerdekes kutatások is. És megvan az a nagyszerű előnye, hogy mindig találhatsz olyan témát amit előtted senki nem dolgozott fel, és egészen biztosan tudsz valami újat mondani
De találtam még valamit, ez érdekesebb:
www.mult-kor.hu/cikk.php?article=11030
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.