- Köszönetek: 0
Díjak
- Supersonica
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Legjobb film
Cold Mountain
Elveszett jelentés (Lost in Translation)
A Gyűrűk Ura – A király visszatár
Kapitány és katona
Nagy hal
Legjobb brit film
Cold Mountain
Girl with a Pearl Earring
Igazából szerelem
In This World
Touching the Void
Legjobb rendező
Tim Burton – Big Fish
Sofia Coppola – Elveszett jelentés
Peter Jackson – A Gyűrűk Ura – A király visszatér
Anthony Minghella – Cold Mountain
Peter Weir – Kapitány és katona
Legjobb férfi főszereplő
Benicio Del Toro – 21 gramm
Johnny Depp – A Karib-tenger kalózai
Bill Murray – Elveszett jelentés
Jude Law – Cold Mountain
Sean Penn – Titokzatos folyó/21 gramm
Legjobb női főszereplő
Scarlett Johansson – Girl with a Pearl Earring/Elveszett jelentés
Anne Reid – The Mother
Uma Thurman – Kill Bill Vol. 1
Naomi Watts – 21 gramm
Legjobb férfi mellékszereplő
Paul Bettany – Kapitány és katona
Albert Finney – Nagy hal
Ian McKellen – A Gyűrűk Ura – A király visszatér
Bill Nighy – Igazából szerelem
Tim Robbins – Titokzatos folyó
Legjobb női mellékszereplő
Holly Hunter – Tizenhárom
Laura Linney – Titokzatos folyó
Judy Parfitt – Girl with a Pearl Earring
Emma Thompson – Igazából szerelem
Renée Zellweger – Cold Mountain
Legjobb idegen nyelvű film
The Barbarian Invasions
Belleville Rendez-vous
Chihiro Szellemországban
Etre et Avoir
Good Bye, Lenin!
In This World
Legjobb eredeti forgatókönyv
21 gramm
The Barbarian Invasions
Elveszett jelentés
Némó nyomában
The Station Agent
Legjobb adaptált forgatókönyv
Cold Mountain
A Gyűrűk Ura – A király visszatér
Nagy hal
Titokzatos folyó
Legjobb elsőfilmes teljesítmény
Sergio Casci – American Cousins
Jenny Mayhew – To Kill A King
Peter Webber – Girl with a Pearl Earring
Emily Young – Kiss of Life
Legjobb rövidfilm
Brown Paper Bag
Bye Child
Nits
Sea Monsters
Talking with Angels
Legjobb animációs rövidfilm
Dads Dead
Dear Sweet Emma
Jojo in the Stars
Nibbles
Plumber
Legjobb smink
Cold Mountain
A Karib-tenger kalózai
Nagy hal
Legjobb vizuális effektusok
Nagy hal
Kill Bill
Kapitány és katona
A Karib-tenger kalózai
Legjobb hang
Cold Mountain
Kill Bill
Kapitány és katona
A Karib-tenger kalózai
Legjobb vágás
21 gramm
Cold Mountain
Kill Bill
Elveszett jelentés
Legjobb jelmez
Cold Mountain
Kapitány és katona
A Karib-tenger kalózai
Legjobb látványterv
Nagy hal
Cold Mountain
Kapitány és katona
Legjobb fényképezés
Cold Mountain
Elveszett jelentés
Kapitány és katona
Legjobb zene
Cold Mountain
Elveszett jelentés
Kill Bill
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Lehet drukkolni és reménykedni, hogy minél többen besöpörjön.kovacstimi írta: A KIRÁLY VISSZATÉRT 12 KATEGÓRIÁBAN JELÖLTÉK BAFTA-DÍJRA!!!!!! :bounce:
Hanks, ha jól emlékszem az Apolló 13-ért is kapott jelölést.angelina írta: Igen, halálbiztos ;Philadelphia (1993), és Forrest Gump (1994) Nomeg a Számkivetettért jelölték!
- Ilweran
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
- angelina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Rabyn írta: angie: biztos vagy benne, hogy Tom Hanks nem három oscaros? (amugy honnan van az adat?)
Igen, halálbiztos ;Philadelphia (1993), és Forrest Gump (1994)
Nomeg a Számkivetettért jelölték!
www.filmsite.org/oscars.html
'a prayer for the wild heart,kept in cage'
- Géza
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Rabyn írta: Ez naghyon jó ötlet csak tavay is úgy volt az oscarátadás, hogy másnap iskola volt.. (az osztálytársnőm el is aludt az órákon)
Sajnos ez attól tartok elkerülhetetlen. Az Oscar-díj átadás ugyanis mindíg vasárnap van. Ehhez hozzájön az időeltolódás, ami miatt nálunk hétfőn éjjel úgy 2 körül szokott kezdődni.
Eddig minden március utolsó vasárnapján volt, de idéntől áttették február utolsó vasárnapjára.
H.
"Az nevet igazán, aki utoljára nevet." - közmondás
- Rabyn
- Nem elérhető
- Géza
- Nem elérhető
Rabyn írta: És valaki fel is veszi az Oscarátadást? (az egészet) cskamert nekem nincsen HBOm..
Rabyn Én mást tervezek.
Ha tényleg sok díjra jelölik a filmet, és fő kategóriákban jelölik, akkor szervezek egy MTT Oscar-partyt, ahol is összejönnénk jó sokan, kaja-pia + egy TV készülék, és élőben megnézzük a díjátadást szurkolva PJ-nek, meg a többieknek.
H.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Rabyn
- Nem elérhető
- fehér Aredhel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
"I amar prestar aen...
han mathon ne nen...
han mathon ne chae...
a han noston ned gwilith."
- angelina
- Nem elérhető
Rabyn írta: Tudom ez nem teljesen ide tartozik de be tudná nekem valaki írni 8vayg elkődeni priviben) a két illetve három oscaros színészeket?
4 oscaros Katherine Hepburn,
3 Jack Nicholson, Walter Brennan,
2 Spencer Tracy, Marlon Brando, Gary Cooper, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Fredric March, Robert DeNiro,Anthony Quinn, Peter Ustinov, Melvyn Douglas, Jason Robards, Michael Caine, Jack Lemmon, Gene Hackman, Kevin Spacey, Denzel Washington,
Ingrid Bergman, Helen Hayes, Jessica Lange, Maggie Smith, Dianne Wiest, Shelley Winters,Luise Rainer,Meryl Streep, Bette Davis, Ingrid Bergman, Vivien Leigh, Olivia de Havilland, Elizabeth Taylor, Glenda Jackson, Jane Fonda, Sally Field, Jodie Foster.
Lehet, hogy kihagytam valakit, de asszem ennyien vannak
- Rabyn
- Nem elérhető
- angelina
- Nem elérhető
Undómiel írta: TESSÉK??? LÁTTAM!!! Nagyon jó film volt, megindító, minden igaz rá, amit elmondtál, Brody jót játszott, ami a maga nemében felejthetetlen, de a SA szerintem legalább olyan jó volt, ha nem jobb. Mert nem volt egyértelmű. Jó, ez nem a jó szó, és nincs időm részletesen kifejteni, de aki látta mindkét filmet, az érti, mire gondolok, bár nekem nehéz összehasonlítani a két filmet, csak a rám tett hatás alapján tudok úgymond osztályozni. Azt mondod, DW-nak járt a díj. és hogy ez politika. A méltányosságról, mint másik mozgatórugóról nem írsz. Pedig az alapján Caine-nek is járt volna. És Nicholsonnak is. Akiknek a színészi képességei (ha már itt lekispályásozzák Crowe-t) százszor nagyobbak, mint Adrian Brody-é valaha is lehet.
Ja, és ha kap Poitiers, akkor kapjon Denzel és ha ő kap, akkor kapjon Berry is? Na ezzel engem nem etetesz meg!!!
De hála Istennek nem a régi díjazottakkal versenyez (az más kérdés, hogy szerintem idővel közöttük is megállná a helyét, minden szerepajánlat kérdése), és Tom Cruise-t és Sean Pennt szerintem alapból veri.angelina írta: [Viszont azt azért én nem gondolom, hogy Viggo Mortensen szinészi képességei egy kategóriába esnének a díjjazottakéval...
Nem akarlak megetetni én semmivel sem, ne félj; és ezt a hangnemet nem is veszem fel, ha megbocsájtasz; nem akarok itt veszekedni, sem felháborítani senkit, csak leírtam a véleményemet, ennyi.Jesszus !
A méltányosság, igen; persze, hogy fontos; de a "legjobb színésznek" járó szobrocskát ugyan már ne az kapja, aki az eddigi teljesítményét tekintve megérdemelné, hogy végre kapjon egy díjat, mert eddig mellőzték; hanem az, aki valóban a "legjobb színészi alakítást" nyújtotta abban az évben, abban a filmben, azon a kategórián belül a többi színészhez képest; vagy különben ne ez legyen a kategória neve!
És ha méltányosségból osztanának díjat (amiről írtam is, csak nem neveztem meg); akkor Nicholsonnak meg Cainnek szinte minden évben, minden filmjük után hozzávághatnának egy díjat !Sőt; akkor már miért nem kap valamennyi jelölt?Hiszen mindenki megérdemelné!
Ahogy minden, de minden szubjektív; főleg a művészet; így a filmművészet terén; természetes, hogy máshogy látjuk a dolgokat; ki érdemelné meg, ki pedig nem.Azzal, hogy én nem tartottam jónak Crowe-t a Gladiátorbann, még nem kell vérszemet kapni; ez az én szuverén jogom, hogy így lássam, már megbocsáss !
És az is, hogy Viggo Mortensent bár kedvelem, és tökéletes Aragornnak tartom; nem tartom kimagasló tehetségű szinésznek; és itt nem összekeverendő a színész rátermettsége és fizikai adottságai egy szerepre az alakítása értékével.Persze nem zárom ki, hogy más oldalát is majd megmutatja, olyan szerepben, amiben sokkal inkább kibontakozhat a tehetsége!
Egyszerűen csak annyira sok nála sokkal jobb színészt láttam már; főleg európai filmekben, hogy a mostani vélményem ez.Ennyi.És tolerálom a Te véleményedet is, ahogy mindenkiét.
És ez a fő bajom az oszkárral; hogy sokan túl nagy jelentőséget nyilvánítanak neki...
Kicsit több tolerancia kéne!
sziasztok
- Undómiel
- Nem elérhető
De hála Istennek nem a régi díjazottakkal versenyez (az más kérdés, hogy szerintem idővel közöttük is megállná a helyét, minden szerepajánlat kérdése), és Tom Cruise-t és Sean Pennt szerintem alapból veri.angelina írta:
Undómiel írta:
kovacstimi írta: Timi, nekem úgy tűnik, nem az kapja a díjat, aki a legnagyobbat alakította, ha csak ez aggaszt. Lásd Washington vs. Crowe, ill. Brody vs. Caine vagy Nicholson. Én még nem láttam a MR-t, de aztán ki tudja. Szeretném, ha kivételesen nem lenne igazad!!! Bár én azt is kizártnak tarom, hogy Viggót egyáltalán jelölik.
TESSÉK??? LÁTTAM!!! Nagyon jó film volt, megindító, minden igaz rá, amit elmondtál, Brody jót játszott, ami a maga nemében felejthetetlen, de a SA szerintem legalább olyan jó volt, ha nem jobb. Mert nem volt egyértelmű. Jó, ez nem a jó szó, és nincs időm részletesen kifejteni, de aki látta mindkét filmet, az érti, mire gondolok, bár nekem nehéz összehasonlítani a két filmet, csak a rám tett hatás alapján tudok úgymond osztályozni. Azt mondod, DW-nak járt a díj. és hogy ez politika. A méltányosságról, mint másik mozgatórugóról nem írsz. Pedig az alapján Caine-nek is járt volna. És Nicholsonnak is. Akiknek a színészi képességei (ha már itt lekispályásozzák Crowe-t) százszor nagyobbak, mint Adrian Brody-é valaha is lehet.TESSÉK?!?!??!?!
Már ne is haragudj; de láttad Te a Zongoristát?!?!??!Én láttam, és sohasem fogom elfelejteni; egy olyan erejű és húsbavágóan szép film; melyet EZ a színész tett felejthetetlenné!
És láttam a Schmidt történetét is Nicholsonnal és a Csendes amerikait is Cainnel (mellesleg mindkettőjüket imádom); valóban nagyot alakítottak; de hogy úgy mondjam;hozták a papírformát; nem volt bennük az a bizonyos plussz, ami pl. a Szálla a kakukk fészkére c. filmben megvolt; ami sziven üti az embert. A másik esetben pedig persze a politika; Denzelnek már nagyon kijárt még egy díj, plááne, hogy Poitiers is abban ez évben kapott életműdíjat; és Crowe pedig lássuk be; nem egy Spencer Tracy vagy Tom Hanks(akik ugye 2-szer kapták egymás után); és amennyire nemérdemelte meg a Gladiátorért, annyira megérdemelte volna a Csodálatos elméért...Dehát így megy ez; a politika nagy úr:)!
Ja, és ha kap Poitiers, akkor kapjon Denzel és ha ő kap, akkor kapjon Berry is? Na ezzel engem nem etetesz meg!!!
angelina írta: [Viszont azt azért én nem gondolom, hogy Viggo Mortensen szinészi képességei egy kategóriába esnének a díjjazottakéval...
- angelina
- Nem elérhető
kovacstimi\n
Timi, nekem úgy tűnik, nem az kapja a díjat, aki a legnagyobbat alakította, ha csak ez aggaszt. Lásd Washington vs. Crowe, ill. Brody vs. Caine vagy Nicholson. Én még nem láttam a MR-t, de aztán ki tudja. Szeretném, ha kivételesen nem lenne igazad!!! Bár én azt is kizártnak tarom, hogy Viggót egyáltalán jelölik.
TESSÉK?!?!??!?!
Már ne is haragudj; de láttad Te a Zongoristát?!?!??!Én láttam, és sohasem fogom elfelejteni; egy olyan erejű és húsbavágóan szép film; melyet EZ a színész tett felejthetetlenné!
És láttam a Schmidt történetét is Nicholsonnal és a Csendes amerikait is Cainnel (mellesleg mindkettőjüket imádom); valóban nagyot alakítottak; de hogy úgy mondjam;hozták a papírformát; nem volt bennük az a bizonyos plussz, ami pl. a Szálla a kakukk fészkére c. filmben megvolt; ami sziven üti az embert. És lehet Meryl Streep minden szerepében tökéletes; ha eszerint díjaznának, minden évben ő kapná az oszkárt...
A másik esetben pedig persze a politika; Denzelnek már nagyon kijárt még egy díj, plááne, hogy Poitiers is abban ez évben kapott életműdíjat; és Crowe pedig lássuk be; nem egy Spencer Tracy vagy Tom Hanks(akik ugye 2-szer kapták egymás után); és amennyire nemérdemelte meg a Gladiátorért, annyira megérdemelte volna a Csodálatos elméért...Dehát így megy ez; a politika nagy úr:)!
Én kedvelem az oszkárt, mindig virrasztok; persze vele örülök, ha megkapja az, akinek drukkolok, de ha nem, hát legyintek; mert nem szabad túl komolyan venni!Az európai filmfesztiválokat mindigis sokkal rangosabbnak és szakmailag sokkal de sokkal értékesebbnek tartottam!
Az oszkárnál a művészet mellett mindigis voltak komolyabb érvek a díjak odaítélésére ugye...
És nem csak a politikára gondolok; hanem a filmek társadalom-formáló erejéről; és az oszkár az emberek tudatában mint a "legfontosabb filmes díj" van jelen; ezért nagy a felelősség; lehet bármennyire korszakalkotó és zseniális egy film; olyannyira, hogy évtizedek múltán is vezeti a 'minden idők legjobb filmjei' toplistákat (az Aranypolgárra gondolok); mégis; 1941-ben úgy vélték, hogy jobb, ha egy háborús családitörténeti eposznak adják a legjobb film díját; a második világháborúban ezzel hangsúlyozandó a családi értékek és az összetartás fontosságát.Mára a film nézhetetlen, ragadósan giccses(a címe; Hová lettél, drága völgyünk?); és nem érdekel az ég világon senkit; az Aranypolgár ezzel szemben örökérvényű klasszikus.
Noshát ennyire veszem én komolyan ezt az egészet !Csak egy show; persze az alkotóknak sokat jelent ez a fajta elismerés; hiszen kinek nem?
Olvasta valaki Návai Anikó Oscar?Oscar! c. könyvét?Nagyon szórakoztató, és bevezet az oszkárgépezet kulisszái möge; interjúk, hihetetlen sztorik; nekem nagyon teccett !De így már főleg csak legyintek az egészre:)))
Az idei verseny is biztos izgi lesz; őszintén bevallom; hogy tavaly a Zongoristának drukkoltam, tavalyelőtt pedig a MoulinRouge!-nak, de idén, hacsak nem látok valami észbontót, a GyU-nak fogok !
Vannak persze vetélytársak; talán a leghúzósabb a Cold Mountain lesz, vagy a Nagy Hal; meg van még egy rakat jó film; dehát minden évben van jó sok !Őszintén szólva én a Kapitány és katonától nem félek, benne a dagadt RusselCrowe-tól meg plánenem , a Vágtától sem, pedig az nagyon jó; talán még jöhet Sofia Coppola új filmje is, a Lost in translation...
hát, majd kiderül:))!
Viszont azt azért én nem gondolom, hogy Viggo Mortensen szinészi képességei egy kategóriába esnének a díjjazottakéval...
És ezennel be is fejezem ezt a kis monológot;szép délutánt Nektek!
- Rabyn
- Nem elérhető
- Géza
- Nem elérhető
Az oscar.com-on a broadcast partners (műsórszórási társak) között ott van magyarország és az HBO neve is, tehát idén ismét élőben van lehetőség a díjátadás végignézésére.
www.oscar.com/oscarnight/broadcast_partners.html
H.
- Gwaleriol
- Nem elérhető
- Coralie
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
(de azért a lelkemnek jól fog esni egykis elismerés a világtól is )
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Gwaleriol
- Nem elérhető
Tavaly módosították a szabályokat, és a TTT tényleg ezért nem volt jelölve. De nem tudom, most mi a helyzet. Az összes Oscar-spekulációs oldalon esélyesként szerepel Shore a legjobb filmzene kategóriában, és a New Line is kampányol érte.Hegyirabló írta:
kovacstimi írta: Elvileg van egy olyan szabály, hogy folytatás eredeti filmzenéjét nem jelölhetik, mert az alap ua. mint az első résznél, ezért nem jelölték a TTT zenét sem
Szerintem nem így van.
Lásd például a Keresztapát.
1972-ben az első rész nem nyerte el a zenei díjat, míg a második 1974-ben már igen, pedig szinte nem is volt különbség a két film zenéje között.
Pedig ott is gyakorlatilag egy műről van szó.
Vagy pl. a Star Wars eredeti trilógiájának mindhárom filmjének jelölve volt a zenéje, az első meg is kapta, pedig a téma nagyjából maradt.
H.
Nem hiszem, hogy ennyire tudatlanok lennének; lehet, hogy azóta megint volt egy újabb módosítás?
A közeledő vihar elől a bátorság a legjobb menedék, meg a remény.
- Géza
- Nem elérhető
kovacstimi írta: Elvileg van egy olyan szabály, hogy folytatás eredeti filmzenéjét nem jelölhetik, mert az alap ua. mint az első résznél, ezért nem jelölték a TTT zenét sem
Szerintem nem így van.
Lásd például a Keresztapát.
1972-ben az első rész nem nyerte el a zenei díjat, míg a második 1974-ben már igen, pedig szinte nem is volt különbség a két film zenéje között.
Pedig ott is gyakorlatilag egy műről van szó.
Vagy pl. a Star Wars eredeti trilógiájának mindhárom filmjének jelölve volt a zenéje, az első meg is kapta, pedig a téma nagyjából maradt.
H.
- Ilweran
- Nem elérhető
Undómiel írta:
Ezt most nem igazán értem. Azt hiszem, le vagyok maradva.kovacstimi írta: szvsz kijárna még a legjobb dal,zene sajna nem lehet...
Elvileg van egy olyan szabály, hogy folytatás eredeti filmzenéjét nem jelölhetik, mert az alap ua. mint az első résznél, ezért nem jelölték a TTT zenét sem
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Géza
- Nem elérhető
Undómiel írta:
Bocsánat a pesszimizmusért, de nem sok ez egy kicsit? A Golden Globe-ok minimális száma után meg főleg??? De én szeretném, ha neked igazad lenne.Hegyirabló írta: Véleményem szerint 13 Oscar-díjra fogják jelölni a filmet, ebből kilencet fog elnyerni.
Csak matekozom. Az első filmet is 13 díjra jelölték, végül csak 4-et nyert el, ami kevesebb, mint a jelölések harmada. A második filmet már jelölés szempontjából is lehúzták, mindössze hatot kapott. Következtetem, hogy most a harmadikat legalább 13 díjra kell, hogy jelöljék. Legoptimistább álmom, hogy 9-et el is nyer, de már 7-el is elégedett lennék.
Egyébként a Golden Globeon nincsenek un. technikai kategóriák, csak irodalmiak, ezért a kevés jelölés ebben az esetben nem is annyira kevés!
H.
- Undómiel
- Nem elérhető
Timi, nekem úgy tűnik, nem az kapja a díjat, aki a legnagyobbat alakította, ha csak ez aggaszt. Lásd Washington vs. Crowe, ill. Brody vs. Caine vagy Nicholson. Én még nem láttam a MR-t, de aztán ki tudja. Szeretném, ha kivételesen nem lenne igazad!!! Bár én azt is kizártnak tarom, hogy Viggót egyáltalán jelölik. Azt meg főleg, hogy a pacifistaszeressükakisebbségeketésváltsukmegavilágot típusú lelkével egyáltalán elmenne az átadásra. Én Sean Pennről is ezt hallottam... Megkapja, ha elmegy, ill. ha jelölik.kovacstimi írta: Viszont egy kategóriáért előre vérzik a szívem: bár nagyon szeretném, és tényleg megérdemelné, de nem tartom valszínűnek, hogy Viggo megkapja a főszereplőit, mert Sean Penn akkorát alakított a Mistic Riverben, hogy...
Ezt most nem igazán értem. Azt hiszem, le vagyok maradva.kovacstimi írta: szvsz kijárna még a legjobb dal,zene sajna nem lehet...
Bocsánat a pesszimizmusért, de nem sok ez egy kicsit? A Golden Globe-ok minimális száma után meg főleg??? De én szeretném, ha neked igazad lenne.Hegyirabló írta: Véleményem szerint 13 Oscar-díjra fogják jelölni a filmet, ebből kilencet fog elnyerni.
- Géza
- Nem elérhető
- A legjobb film*
- A legjobb rendezés*
- A legjobb átírt forgatókönyv
- A legjobb fényképezés
- A legjobb díszlet*
- A legjobb jelmezek
- A legjobb hang*
- A legjobb vágás*
- A legjobb hang hatás vágás*
- A legjobb képi hatásk*
- A legjobb smink*
- A legjobb eredeti zene*
- A legjobb eredeti dal
- Ilweran
- Nem elérhető
Szvsz az Oscar-gyakorlatba beleillik, hogy a LOTR első két részét nem díjazták agyon, mert ha már az elsőnek odaadják a legjobb film díját, akkor a másik kettőt is díjazni kell, mert már akkor tudni lehetett hogy trilógia lesz, és a csúcspont a végén várható. Szóval szvsz idén a trilógiát egyben fogják értékelni.
Én biztosra veszem, hogy mind a film,mint PJ díjat kap, a film azért, mert fantasztikus, messze veri a Master and Commandert, ami a legnagyobb vetélytársa, PJ pedig azért, mert példátlan az a gondosság, fanatizmus, amivel ezt a trilógiát készítette, elképesztő mennyiségű munkát fektetett bele, rááldozott nyolc évet az életéből, és még a legvégén is volt ereje figyelni az apróságokra, a szereplőkre, és arra, hogy hű maradjon Tolkien szelleméhez. Ezt így csak a legnagyobb rendezők képesek megcsinálni!!!
Viszont egy kategóriáért előre vérzik a szívem: bár nagyon szeretném, és tényleg megérdemelné, de nem tartom valszínűnek, hogy Viggo megkapja a főszereplőit, mert Sean Penn akkorát alakított a Mistic Riverben, hogy még kedvenc királyunk se rúghat labdába mellette..... Fáj ezt leírnom, de így van. Aztán persze ne legyen igazam!!!
Ja és a technikai díjakat idén is elvisszük (a Mátrix három elsunnyoghat üres kézzel....) szvsz kijárna még a legjobb dal,zene sajna nem lehet
egy operatőri díj, és Gandalfnak végre a mellék-Oscar!!!!
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Gwaleriol
- Nem elérhető
Cinematrix.hu írta: A People’s Choice díjakkal egy napon, azaz szombaton osztották a Critics’ Choice (Kritikusok választása) nevű díjakat is, melyek jelentőségét az adja, hogy pontos Oscar-barométereknek tekinthetők: az elmúlt négy évben a legjobb film Oscar-díját is az az alkotás kapta, amelynek a Critics’ Choice-díjat ítélték, továbbá az utóbbi nyolc évben hétszer a legjobb rendezőnek is mindkét ceremónián ugyanazt a személyt választották. Ha idén is egyezni fog a Critcs’ Choice-ról ítélkező Broadcast Film Critics Associaton és az Oscarokat osztó Amerikai Filmakadémia véleménye, akkor a legjobb film aranyszobrocskáját A Gyűrűk Ura – A király visszatér kapja majd, a legjobb rendezés Oscarjáért pedig Peter Jacksont szólítják a Kodak Theater színpadára. A Critics’ Choice-on A király visszatér zenéje is díjat nyert, és a szereplőgárdája egésze is elismerésben részesült. A király visszatért az elmúlt hetekben a legjobb filmnek választották a New York-i kritikusok, tizenegy jelölésből tizet díjra váltott az online kritikusoknál, és kedvence a dallasi ítészeknek is.
A közeledő vihar elől a bátorság a legjobb menedék, meg a remény.
- Supersonica
- Nem elérhető
4 kategóriában hirdették győztesnek A Gyűrűk Ura 3. részét a Los Angeles-i Kritikusok Díja átadóján. A díjeső a készítők Oscar-reményeit erősíti.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.