Díjak

Több
21 éve 7 hónapja #112818 Írta: adastra
adastra válaszolt a következő témában: Díjak

Hegyirabló írta: Szerintem Steve Martin ezzel a "letöltés" viccel arra utalt, amit már korábban is írtam, hogy az akadémia azt mondta PJ-nek, azért nem jelölték a rendezőnek, mert bár a film zseniális túl sok benne a számítógépes trükk! De lehet, hogy tévedek! :oops:

És attól még nem kell hozzá rendező, magátók megrendeződik a film, mi?! Hát ezek az Oscarosok tényleg nagy hülyék vagy nagy sznobok. Szerintem nem a divatfilmeket (pl. musicalek) kéne díjazni hanem a korszakalkotó alkotásokat. Mint pl. a Csillagok háborúja 1. is volt a maga idején. Mert a LOTR szintén korszakalkotó, ez már most látszik, ezt az elkövetkező 20-30 vagy 50 évben sem nagyon tudják Jackson után csinálni. Na és amit ő rááldozott az életéből erre a filmre - mostanáig már lassan majd 10 évet! Ezt nem kéne elismerni? Meg amit hajtott azalatt a másfél év alatt! Na meg még most is, olvastam, hogy most máj-jún.-ban mennek vissza még utófelvételeket csinálni...szokás szerint (Orlando Bloom mondta, hogy eddig minden évben visszamentek finomítani még dolgokat) :)

Ja, nem tudja valaki honnan lehetne megszerezni a tavalyi Oscar kiosztást videón v. valahogy, nem láttam, szeretném megnézni, azért akkor legalább több díjat is kaptak!

"Home is behind
the world ahead..."
www.tar.hu/captainofgondor
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112724 Írta: Géza
Géza válaszolt a következő témában: Díjak

Cerebrum írta:

Hegyirabló írta:

Cerebrum írta: Nem értem, hogy attól, hogy egy filmben sok a speciális effektus, miért ne lenne jobb, mint a hülye Chicago?

Cerebrum Engem nem kell meggyőznöd! csak azt írtam, amit olvastam egy külföldi címen.

Nem neked szántam felhánytorgatásul! :wink:

Tudom, csak a biztonság kedvéért mentegetőztem egy sort! :roll:

"Az nevet igazán, aki utoljára nevet." - közmondás
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112710 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Díjak

Hegyirabló írta:

Cerebrum írta: Nem értem, hogy attól, hogy egy filmben sok a speciális effektus, miért ne lenne jobb, mint a hülye Chicago?

Cerebrum Engem nem kell meggyőznöd! csak azt írtam, amit olvastam egy külföldi címen.

Nem neked szántam felhánytorgatásul! :wink:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112709 Írta: Géza

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112689 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Díjak
Igen, az effektusok nem rontják el a filmeket, pont azért vannak, hogy hihteöbbé, szemléletesebbé tegyék azokat. Ezt az Akadémia valószínüleg nem vette észre. Andy Serkis színészi játéka sokkal hatásosabb Gollam elképesztö külsejével. Persze a fantasyt talán épp ezért tekintik alantas müfajnak, mert merépíteni a látványra, nemcsak a belsö történésekre.
:idea: Ha már a látványnál tartunk, ezt a musicaleknél is elég fontosnak tartják, pl. a nagy színpadi jeleneteknél. Ugyan miért volna rosszabb az, amit számítógéppel csinálnak :?:

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112685 Írta: Cerebrum

Hegyirabló írta: Szerintem Steve Martin ezzel a "letöltés" viccel arra utalt, amit már korábban is írtam, hogy az akadémia azt mondta PJ-nek, azért nem jelölték a rendezőnek, mert bár a film zseniális túl sok benne a számítógépes trükk! De lehet, hogy tévedek! :oops:

Nem értem, hogy attól, hogy egy filmben sok a speciális effektus, miért ne lenne jobb, mint a hülye Chicago?

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112673 Írta: Géza
Szerintem Steve Martin ezzel a "letöltés" viccel arra utalt, amit már korábban is írtam, hogy az akadémia azt mondta PJ-nek, azért nem jelölték a rendezőnek, mert bár a film zseniális túl sok benne a számítógépes trükk! De lehet, hogy tévedek! :oops:

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112586 Írta: Ringil
Ringil válaszolt a következő témában: Díjak
Ne rémítsetek meg!!
Én holnap nézem meg először,de már le se merek elé ülni..180 fokos fordulatot vett a véleményem az Oscarról :evil:

"Minden ember a Holdhoz hasonló;túlsó homályos oldalát senkinek sem mutatja meg"
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112575 Írta: Cerebrum

...nemcsak a TTT-bejátszás volt rövid, hanem az összes többi jelölt filmé is....

Viszont a kedvenc részemet (Gollam vs. Szméagol) pont benyomatták.
Ennek örültem.

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112570 Írta: Eldafinde
Eldafinde válaszolt a következő témában: Díjak
Majd otthon újra megnézem, és kielemzem.
Különben eléggé be voltak az amcsik rezelve, mert nemcsak a TTT-bejátszás volt rövid, hanem az összes többi jelölt filmé is....
Az egész gála rövidebb volt, mert eddig amikor reggel kb. 6-kor felkeltem, még menni szokott. Mindig elkaptam a lényeget: a legjobb ffi, női, ill. film kategóriát. Most meg már rég ment vmi hülye rövidfilm, mire bekapcsoltam a TV-t.

"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112550 Írta: Andragorn
Andragorn válaszolt a következő témában: Díjak

hódica írta: Én pro7-en nézetem, de mivel nem volt német-tolmácsolás nem mindent értettem, köztük ezt a mickey egeres poént sem :? bár azt olvastam, hogy Steve Martin elég béna poénokat nyomott :x

A magyar tolmács iszonyatos volt (szertintem). Ő jól elszórakozott, mert nevetgélt sokat, csak éppen fordítani felejtett el. :twisted:
Pipa is voltam, mert az angol nyelvtudásom még nem az igazi és így túl sokat nem értettem belőle, de Steve Martin poénjai tényleg elég gyengék voltak, bár a közönség (és a tolmácsunk) igen jól szórakoztak.
Az egerest, lehet, hogy tényleg poénnak szánták, de én nem igazán tudtam rajta nevetni. Lehet, hogy én értettem félre, de nekem egy kicsit gúnyosnak tűnt. De az is lehet, hogy csak a "csodálatos" fordításnak volt mindez köszönhető. :evil:
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112534 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Díjak
Én pro7-en nézetem, de mivel nem volt német-tolmácsolás nem mindent értettem, köztük ezt a mickey egeres poént sem :? bár azt olvastam, hogy Steve Martin elég béna poénokat nyomott :x

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112514 Írta: Eldafinde
Szó ami szó, Sean eléggé meglepődött, de aztán korán elkapták róla a kamerát, így nem láthattuk, hogy a következő pillanatban elnevette-e magát...mert gyanítom, hogy így történt ... :D

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112513 Írta: Eldafinde
Szerintem nem volt sértő a Mickey egeres dolog, inkább poén(nak szánták).

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112507 Írta: Eldafinde
Asszem azt mondta, hogy nagyon jó film volt a Gyűrűk Ura, illetve egy jó letöltés.... mivel sokan a neten nézték a kalóz-változatot, és nem moziban látták először...

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112497 Írta: Andragorn
Niphredil/Szméagol:"Egyébként Steve Martin mit mondott még a legeleje felé a TTT-röl? Én is a Pro7-en néztem, de azt nem értettem."

Hülyéskedett és valami olyasmit mondott, hogy ebben az évben sok jó film volt. Pl. a Gyűrűk Ura is jó kis "letöltés", akarom mondani jó film volt.
(ez nem szószerint volt)

Egyébként a Mickey egeres bejátszásban én is éreztem egy kis rosszindulatot, nem tudom miért :?
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112489 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Díjak
Hegyirabló: én is gondoltam, hogy a Síkágó fog nyerni, hasonló okok miatt. És jónéhány filmmel viccelödött pl. Steve Martin (Az Órákkal stb.), de a Síkágóra soha semmit nem mondtak, mert az szent és sérthetetlen és nagyon amerikai. Egyébként Steve Martin mit mondott még a legeleje felé a TTT-röl? Én is a Pro7-en néztem, de azt nem értettem.
Jennifer Lopez mondta egy müsorban, hogy ö a GyU-nak szurkol, ehhez képest pont egy olyan díjat adott át, amire a TTT is volt jelölve, és asszem a Síkágó kapta. :?
Elanor: tökéletesen egyetértek! :wink:

Hegyirabló írta: A Csodálatos elme(beteg)

:twisted: :lol:

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112487 Írta: Andragorn
Hegyirabló: Éppen ezt szerettem volna írni. Ugyanis szegény M.J.Fox igen komolyan beteg, úgyhogy nem valószínű, hogy majd ő fogja átadni a díjat.
Esetleg másik jelölted van, mivel Kate sem jöhet szóba?
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112465 Írta: Géza

hódica írta:
De azt hiszem v.miről lemaradtam, mi köze Michael J. Foxnak a GYU-hoz???? 8O 8O 8O

Semmi. Viszont főszereplője volt Peter Jackson egy korábbi filmjének, a The Frightenersnek (Törjön ki a frász!). Elijah Woodot, vagy más GYU szereplőt bizosan nem fognak megkérni, hogy adja át a legjobb film díját annak a filmnek, amelyikben szerepelt. Ilyen nincs, és nem is volna ildomos. Tehát maradt két lehetőség, mint híres színész, Michael J. Fox és Kate Winslet(Szintén PJ film szereplő). Nos, mivel nőket sosem kérnek fel legjobb film díj átadásra maradt szegény Michael. Nagyon sajnálom, hogy beteg, állítólag a magyar microchipes módszer sem segített rajta.

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112399 Írta: Augustíne
Augustíne válaszolt a következő témában: Díjak
Szméagol: miért? sztem nemvolt anynira sértő... inkább poén. :wink:

ORLANDO 4ever!!!! :mrgreen:
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112391 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Díjak
Sziasztok!

Gandalf írta: Láttátok, amikor Mickey egér átadta a legjobb animációnak járó díjjat? A borítékból először egy Gyűrűt húzott ki: "Egy Gyűrű?! Nagyon vicces, Frodó...." És egy grimaszt vágott hozzá. A kamera ekkor Sean Astin csodálkozó fejét mutatta a közönségből.... LOL!

Most néztem meg ezt a részt...
Nem gondoljátok, hogy ez elég sértő volt? Rendkívül gúnyos. :rmad2: Nem csodálkoztam Sean Astin fején (bár szó, ami szó nagyon vicces volt :lol: ).
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112386 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Díjak

Hegyirabló írta: Egyébként Én kb. két percel hamarabb tudtam, hogy ki lesz a győztes a legjobb filmben, mint hogy felolvasták volna a nevet! No nem a jövőbe látok, egyszerű logika. Tavaly Mel Gibson adta át a legjobb rendezés díját, aki történetesen jó barátja Ron Howardnak! Na és mi lett a győztes? A Csodálatos elme(beteg), ami Ron Howard filmje! A legjobb film díját Hom Thanks... ill. Tom Hanks adta át, aki véletlenül ugyancsak jó barátja Ron Howarsnak! A győztes pedig! CSE ugye!?! Idén jött a két Douglas(az öreget valószínüleg távirányították már a kulissza mögül). na most kinek a férje Michael Douglas? És a hölgy melyik filmben szerepelt? A választ tudjuk!
Tehát ha jövőre a legjobb film átadásakor Michael J. Fox jön be a színpadra, akkor elkezdhetünk üvölteni(Örömünkben!)

én is sejtettem, hogy a Chicago fog nyerni :roll: Kirk Douglas pedig már elég idős, de azért még pörgött a nyelve :lol: :wink:

De azt hiszem v.miről lemaradtam, mi köze Michael J. Foxnak a GYU-hoz???? 8O 8O 8O

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112374 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Díjak

Hegyirabló írta: Kellene szervezni jövőre egy Oscar-drukk partit! Beülnénk valami krimóba, ahol van HBO, és együtt izgulnánk végig élőben a műsort!

Én a Pro7-ről vettem fel a műsort, és meglepett, hogy szinkrontolmácsolás nélkül, csak angolul adták. Ami persze nagyon jó volt, mert németül egy kukkot se, és így legalább az HBO-s szinkrontolmácsok nyökögését sem kellett hallgatnom :D
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112355 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Díjak
Részemről mehet.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112347 Írta: Géza
Kellene szervezni jövőre egy Oscar-drukk partit! Beülnénk valami krimóba, ahol van HBO, és együtt izgulnánk végig élőben a műsort!

Mit szóltok hozzá?

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja - 21 éve 7 hónapja #112346 Írta: Géza
Egyébként Én kb. két percel hamarabb tudtam, hogy ki lesz a győztes a legjobb filmben, mint hogy felolvasták volna a nevet! No nem a jövőbe látok, egyszerű logika. Tavaly Mel Gibson adta át a legjobb rendezés díját, aki történetesen jó barátja Ron Howardnak! Na és mi lett a győztes? A Csodálatos elme(beteg), ami Ron Howard filmje! A legjobb film díját Hom Thanks... ill. Tom Hanks adta át, aki véletlenül ugyancsak jó barátja Ron Howarsnak! A győztes pedig! CSE ugye!?! Idén jött a két Douglas(az öreget valószínüleg távirányították már a kulissza mögül). na most kinek a férje Michael Douglas? És a hölgy melyik filmben szerepelt? A választ tudjuk!
Tehát ha jövőre a legjobb film átadásakor Michael J. Fox jön be a színpadra, akkor elkezdhetünk üvölteni(Örömünkben!)

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112295 Írta: Ery
Szerintem csak a RotK-t lesz díjazva, de a trilógia tükrében.

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112290 Írta: Cerebrum

Ery írta: Szerintem tartsák meg jövőre ezt a jó szokást a RotK-al kapcsolatban :!: :wink:

Tényleg, jövőre csak a ROTK-t fogják díjazni, vagy az egész trilógiát?

Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112285 Írta: Ery
Szerintem tartsák meg jövőre ezt a jó szokást a RotK-al kapcsolatban :!: :wink:

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #112277 Írta: Cerebrum
Hú, én nagyon felhúztam magam a díjkiosztáson, így hamar el is kapcsoltam, pont mikor a legjobb jelmezért járó díjat IS a Chicago kapta. Nem igaz, hogy minden évben ki kell pécézniük egy filmet, hogy aztán minden díjat az söpörjön be! Ez így nem fer!

Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.638 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére