- Köszönetek: 0
Díjak
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
kriszana írta: Hogy manapság 24 karátos arannyal futtatja be a szobrot az Akadémia, de a II. világháború idején arannyal befutattatott műanyag szobrokat kaptak a díjazottak?
Most is arannyal futatott műanyagszobrokat kapnak, tudtommal.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kincső
- Nem elérhető
És attól, hogy az Akadémia mindezt nem tudja, mi tudjuk. És akik tudják, azok nem azon fogják lemérni, hogy kap-e Oscar-t vagy sem. Akik pedig nem tudják, de szeretik a filmet, azokat sem fogja érdekelni. Akik meg nem szeretik, nem szeretnék meg attól, hogy Oscar-t kap.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Géza
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Elanor
- Nem elérhető
Vki azt kérdezte, hogy miért nem lehet az Oscariokat a közönség szavazata alapján kiosztani. Ennek a díjnak pont ez a lényege, hogy az Akadémia osztja ki. Van ezernyi másféle díj, közönség-szavazásos is, és meg lehet nézni, hogy ott milyen helyen áll a GYU (megjegyzem eléggé kedvező helyen ). Csak éppen ez a filmes díj, ami a legnépszerűbb, ami a legnagyobb felhajtással jár, ezért ezt követi a legnagyobb figyelem. Ez van...
Ez a PJ-s dolog..erre csak annyit tudok mondani, hogy NEM TUDNAK EZEK SEMMIT. Pont most olvasom a film trilógia készítéséről szóló könyvet, és abban is világosan látszik, hogy PJ rendezése nem abból állt, hogy megmondta, melyik kamera mit vegyen éppen. Nem, ő mindenhol ott volt, mindent felügyelt, a legapróbb díszlettől kezdve az utolsó filmtrükkig.
Ez elsősorban az ő filmje. Persze, rengeteg ember vett még részt benne, és nélkülük nem sikerült volna, de ze PJ nagy álma, ő volt a fő mozgatórugója.
És erre mondom azt, hogy nem tudnak semmit... nem tudják, hogy ennek a filmnek a születése kb. hat évbe került, és mennyi energia befektetésbe, mennyi lelkesedésbe került.
És igen, még rengeteg díjat megérdemelt volna. De talán az Akadémia azt sem tudja, hogy Edorast felépítették, hogy Gollam életrekeltéséhez nagyban hozzájárult Andy Serkis színészi játéka, nem tudja, hogy a színészek mennyi és mennyi órát töltöttek azzal, hogy megkapák a sminkjüket, füleiket, lábaikat, stb.
És talán még nagyon sok dolgot nem tud, amiket pedig tudnia kéne ahhoz, hogy reálisan tudja értékelni ezt a filmet (bár félő, hogy akkor minden díjat a GYU vinne el )
Huh, azt hiszem kissé hosszúra nyúlt ez a vélemény, de remélem, azért elolvassátok
I feel complete when I feel sick inside
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Én azért nem bíznék a "tarolásban". Mint már mondtam én megelégedem a két legértékesebb Oscarral, a legjobb filmmel és a rendezőivel. De mégis van egy olyan érzésem, hogy csak egyet fog kapni.
Ez a PJ-s dolog nagyon feldühít! :emotikumnemfejeziki:
- Lora
- Nem elérhető
- hódica
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Az első képek a TheOneRing.net partiról:
www.iansmith.co.uk/lotr/weblogs/ ... rd2003.htm
itt is vannak képek a TORN-partyról
www.bagendinn.com/torn03.htm
amúgy láttátok, azt RTL-klub híradójában látható volt egy pillanatra Andy Serkis a vörös szőnyegen, kezében egy háború-ellenes plakáttal (legalábbis 98%, hogy ő volt )
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- hódica
- Nem elérhető
inkább csináljon PJ ilyen filmet Oscarok nélkül, mint olyat, ami tetszik az Akadémiának, de köze sincs Tolkienhez
Niph:veled is egyetértek
Az Oscart nagyon feljújják Valójában már nem is a filmekről, a színészi teljesítményről,a vágásról, rendezésről stb. szól, hanem a sztárokról, politikáról ésmindenek előtt a pénzről (hány és hány millió dollárt költenek az FYC Oscar-plakátokra, a stúdiók direkt úgy időzítik a filmjeik premierjét, hogy Oscar szempontból előnyös legye stb...)
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Lili
- Nem elérhető
Most lehet,hogy hülyeséget fogok mondani,de nekem teljesen az jött le,hogy a technikai díjak a közönség 3/4-ét nem is érdekelték.Egymás után szépen kiosztották aztán kész.Mintha az nem lehetne elég jó film,amiben esetleg speciális effektusok vannak...
Egyébként nagyon szeretném,ha jövőre végre megkapná,de azt olvastam vhol,hogy a Chicago készítői újabb musicalt terveznek...
Amúgy meg tök érdekes,hogy tavaly még a Moulin Rouge példáján azt mondták,hogy egy musicalnek semmi esélye nincs.Most meg...Ennyivel jobb film a Chicago??? :
És nem bírom fölfogni,hogy egy fantasyt miért nem bírnak díjazni?
Vki megmondja nekem,hogy Billyt meg Craiget hol keressem a díjkiosztón?
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Próbálkozz... nálam ok.Augustíne írta: Pennie: nem jönnek be a képek!
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Más kérdés viszont, hogyha a többi díj el bírta ismerni a FOTR-t és a TTT-t (ami szerintem legalább olyan jó, mint az 1. rész), valamint PJ zsenialitását, akkor a marha amcsi kritikusok miét nem tudják megenni ugyanezt :
Én egy kicsit kezdek félni, hogty mi lesz a ROTK-gel, mert lhet, hogy majd úgy gondolkodnak, hogy azokat a díjakat, amiket az elözö filmek már elvittek, miért kapjon meg még egyszer? (Lásd idén a szégyenletes dolgot a sminkkel és a fényképezéssel.)
Ha PJ nem kap jövöre Oszkárt, akkor én... :rmad2: :crap: :crying:
Pedig mi lehetünk az elsö Trilógia, akit jelölnek, és el is viszi a díjat!
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Augustíne
- Nem elérhető
Gandalf írta: Láttátok, amikor Mickey egér átadta a legjobb animációnak járó díjjat? A borítékból először egy Gyűrűt húzott ki: "Egy Gyűrű?! Nagyon vicces, Frodó...." És egy grimaszt vágott hozzá. A kamera ekkor Sean Astin csodálkozó fejét mutatta a közönségből.... LOL!
Jaj, azt én is akartam mondani, h olyan édes volt!! Akkorát röhögtem!
Pennie: nem jönnek be a képek!
ORLANDO 4ever!!!!
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Nem akarok kötözködni, de az akadémia jelenleg 5700 tagot számlál. Ennyi ember szavazata dönti el, ki legyen az adott év Oscar-várományosa.Dez írta: Ne feleddjétek, ez csak a tagok véleménye! Kb. 2000 emberé, ha jól tudom! Az igazi elismerést tőlünk kapják majd meg, bármennyire is jó lenne, ha a szakma is elismerné őket. Elvégre nem nekik csinálták a filmeket, hanem nekünk!
És itt van némi adalék az Oscarról:
Tudtátok, hogy az első Oscar-díj átadóra 10 $-ért jegyet vehetett bárki?
Hogy manapság 24 karátos arannyal futtatja be a szobrot az Akadémia, de a II. világháború idején arannyal befutattatott műanyag szobrokat kaptak a díjazottak?
Utoljára 1968-ban nyert musical (Oliver) a legjobb film kategóriában. (Most a Chicago kitöltheti ezt az űrt...bár szánalmas másolata csak egy színházi produkciónak)
Idén 40 Usa-beli városban rendezett az Akadémia hivatalos Oscar-Night Partykat.
Eddig a Keresztapa az egyetlen olyan trillógia, melynek mindhárom részét jelölték a legjobb film kategóriájában(Az első kettő meg is kapta azt). A Gyűrűk Ura lehetne az a film A TRILLÓGIA, amely behozná ezt az előnyt!
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Dez
- Nem elérhető
Szóval ez már nem azon múlik, ki az igazán jó, hanem ki nem kapott, kinek kellene kapnia, kit utálnak... - Gondolom közrejátszott a tavalyi díjelmaradásokban az is, hogy PJ kritizálta Hollywoodot. Ha pedig ez tényleg így van, akkor nem fogja érdekelni, hogy kap-e Oscart. (Bár ki ne szeretne kapni? )
De persze ez kizárólag az én véleményem!
Nem tegnapi volt az, hanem mai... jajjaj... még most is nyögöm az éjjeli fennmaradást!
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Kincső
- Nem elérhető
Nagyon kevés GyU volt benne...
Egyszer volt egy Gollam/Szméagolos bevágás + 5 mp a legjobb film jelölésnél + a végén elmondták a "többi" díjat, ott is volt vagy 10 mp. Gondolom van, aki felvette a tegnapit... Nem akarjuk együtt megnézni?...
Egyébként nem hiszem, hogy akár a Chicago, akár A zongorista olyan "rossz" film lenne... Nem értem, miért szidjátok az "összes többi" filmet... Pláne ha nem is láttátok [size=9:21fhhw8q](ha igen, az más)[/size]. Én részemről akkor fogok ítélni, ha láttam [size=9:21fhhw8q](ha valaha látni fogom... ) [/size]a film(ek)et. Mit szólnátok, ha vki csak azért szidná a GyU-t, mert másnak szurkolt, és mégis a GyU nyert el vmilyen díjat? De én már olyat is hallottam, hogy csak a filmet látta vki, és olvasás nélkül szidta a könyvet...
Miután láttátok a többit, és lehiggadtatok, és elfogulatlanul tudtok ítélni, akkor mondjátok. [size=9:21fhhw8q](Tisztelet azoknak a kivételeknek, akik ezt már megtették.)[/size]
- Géza
- Nem elérhető
A jelölések nyilvánosságra hozatala után PJ levelet írt az akadémiának, hogy lehet, hogy Ő az egyetlen rendező, akinek filmjét jelölték a legjobb film kategóriában, de rendezőnek nem jelölték? A válasz az volt: Bár a film zseniális, de sajnos túl sok benne a speciális effektus. Nincs akkora hangsúly az élő szereplős rendezésen.
Úgyhogy lehet, hogy PJ távol maradása nem teljesen politikai ok volt, lehet, hogy volt benne egy kis sértődöttség is. :
"Az nevet igazán, aki utoljára nevet." - közmondás
- Augustíne
- Nem elérhető
Tényleg! Nem tud vk. betenni olyan képet, amin Seant és Edward Nortont 1szerre lehet látni?! Annyira édesek voltak (Ed-et is naon bírom!)
Amúgy ha vk. lemaradt volna, akkor szólok, h az HBO-n 9-1/2 11-ig a vágott Oscar-átadást még 1x levetítik!
ORLANDO 4ever!!!!
- Géza
- Nem elérhető
Ne feleddjétek, ez csak a tagok véleménye! Kb. 2000 emberé, ha jól tudom! Az igazi elismerést tőlünk kapják majd meg, bármennyire is jó lenne, ha a szakma is elismerné őket. Elvégre nem nekik csinálták a filmeket, hanem nekünk!
Erre mondják nemzetközi nyelven, hogy "sovány vigasz"! Képzeld magad PJ helyébe! Tavaly három kategóriában volt jelölve, de egyet sem nyert, még a forgatókönyvet sem!!! Pedig évtizedek óta dolgozik a műn!!!
"Az nevet igazán, aki utoljára nevet." - közmondás
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Igen, így van ez Dez.
De azt hiszem nagyon sok minden függ a felhozataltól...
Mert ugye mi lesz, ha megint berobban egy ilyen favorit? Mindenesetre én a rendezőiben és a legjobb filmben (egyszerre ) mindenképpen bízok. Ha akkor nem kapja meg..., akkor tényleg el kéne küldeni azt a szobrocskát .
- Dez
- Nem elérhető
Most keltem nemrég.
Hát mélységesen csalódtam, de az az igazság, hogy szívem mélyén sejtettem is. Mit várjon az ember az akadémiától?
Már tavaly is megbeszéltük, hogy is van ez. A tagok megkapják az összes filmet dvd-n, és aztán akkor megnézik, amikor idejük van. Sokszor egymás után többet is. Így ha egy film 3 órás, unják a végén, és lehet, végig sem nézik. Persze, hogy nem szavaznak rá. Ne feleddjétek, ez csak a tagok véleménye! Kb. 2000 emberé, ha jól tudom! Az igazi elismerést tőlünk kapják majd meg, bármennyire is jó lenne, ha a szakma is elismerné őket. Elvégre nem nekik csinálták a filmeket, hanem nekünk!
És ha van egy realista film, netán egy háborús, akkor egy fantasynek nincs esélye. Ha nem a Chicago lett volna, a Zongorista kapja a legjobb filmet. Remélem jövőre nem lesz efféle vetélytárs!
És én még arra is gondoltam, hogy mindenki tudja, hogy lesz még egy rész, és nem akarják egy "középső részre" ellövöldözni a díjakat. Ezért gondolom, hogy jövőre többet fog kapni. Hacsak nem jön ki egy, az akadémia szerint csúcsszuper film...
A díszletet nagyon sajnálom, mert szreintem a chicagoban nagy nulla volt. Annak, hogy a betétdalt nem kapta meg, viszont kajánul örülök.
És ha jól látta, ott ült Christopher Lee is, Sean Astin mögött.
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Sesy
- Nem elérhető
Könyörgöm, Edorast tényleg megépítették!!! Hát ez nekik semmi??? :rmad2:
[size=9:37jskz8h](hálistennek a betétdalt nem a Chicago nyerte, hanem olyan, aki meg is érdemelte >( [/size]
Jövőre sem vaószínű, hogy megnyeri. Miért nyerné? Még a végén jelölni sem fogják ezek a cukormáz-nyálas-heppienden kérődző finnyás amerikaiak!!!
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Arden Borough
- Nem elérhető
a ROTK-ről viszont az a véleményem hogy az Oscar-zsűri (vagy nem tudom hogy kell mondani) részéről NAGY gonoszság lenne ha jövőre nem tarolna a film,értsd:Legjobb film,aztán amiket most kapott meg a legjobb hang díját (pl) még minimum illik megadni
aztán ugye jó lenne az említett külön kis borítékban külön kis díj is
ezek a díjak ugyanis a film-trilógia előtti vmilyen szintű tisztelgés lenne
bár már nem tudom milyen bánást várjak el ettől a ZSŰRITŐL
na majd jövőre meglátjuk
azért reménykedjünk!!
Örökké nem eshet...
- Lora
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Mindenki (úgy látom) mondogatta magában, hogy "úgyis kevesebbet kapunk, miért is kapnánk többet...", de ettőől függetlenül úgy látom mindenki csalódott egy kicsit. Én is. Pedig én se számítottam többre.
A RotK-kal kapcsolatban: Hmmm, hmmm. Én a rendezőivel és a legjobb filmmel is megelégednék...
Viszont: Szerintem a FotR vitathatatlanul jobb volt, mint a TTT... Sokkal jobban átadta a Könyv hangulatát, sokkal több volt benne az a misztikum, ami a Könyvbe oly annyira magával ragadott.
Lili írta: Azt pedig tökre sajnáltam,hogy csak Sean meg Andy volt ott a színészek közül.De legalább Sean-t sokszor lehetett látni mikor ráközelítettek Salma Hayekre.
Hehe
Ezen röhögnöm kellett.......
Azt annyira sajnálom h csak két Oscart kapott, de sztem a viz. effektusoknál tuti volt a győzelem, a Pókember, meg a Star Wars mellett.....
Gyöngycem (voltam valaha)
- Kincső
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Mindenki (úgy látom) mondogatta magában, hogy "úgyis kevesebbet kapunk, miért is kapnánk többet...", de ettőől függetlenül úgy látom mindenki csalódott egy kicsit. Én is. Pedig én se számítottam többre.
A RotK-kal kapcsolatban: Hmmm, hmmm. Én a rendezőivel és a legjobb filmmel is megelégednék...
Viszont: Szerintem a FotR vitathatatlanul jobb volt, mint a TTT... Sokkal jobban átadta a Könyv hangulatát, sokkal több volt benne az a misztikum, ami a Könyvbe oly annyira magával ragadott.
Lili írta: Azt pedig tökre sajnáltam,hogy csak Sean meg Andy volt ott a színészek közül.De legalább Sean-t sokszor lehetett látni mikor ráközelítettek Salma Hayekre.
Hehe
- Géza
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.