- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Galmir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Félek, h csak soká lesz, de jó lenne ha lenne.
Szerintetek ki lesz Bilbó? sztem biztos nem Ian Holm.
De bírnám, ha Elijah lenne, és a törpék meg Viggo, Orlando, Ian McKellen, sb.
És Gollam maradna-e Andy Serkis? szegény elég sokat szenvedett.
Hallgatni arany.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Ille Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Van egyébként némi történelmi alapja is.
Szerintem is, minta hogy a csoda szarvasnak is van...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Thereon
- Nem elérhető
de Középfölde akkor is régebbi
Thereon, a vándorló varázsló
- Feanor Füle
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Thereon írta: Tetszik a zenéje, de szerintem semmi köze a LotR-hez. Tuti valami koppintás.
ez a legállatabb hozzászólás legalább egy éve... csak így tovább
- Mornambar
- Nem elérhető
Atillát meg talán Krümi... :bawling:
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Thereon írta: Tetszik a zenéje, de szerintem semmi köze a LotR-hez. Tuti valami koppintás.
Azt ugye tudod mekkora balgaságot mondtál most?
A Nibelung-sztori sokkal régebbi mint a GyU. (szvsz van is valami ihletés-jellege a dolognak)
Van egyébként némi történelmi alapja is.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ulmo
- Nem elérhető
Este törlök minden hozzászólást, ami erre vonatkozik.
Szolgálati közlemény vége.
- Nelossel
- Nem elérhető
cortez71 írta: Sziasztok!
Lenne kedvetek kitölteni egy Gyűrűk Urás tesztet? DiákNap lesz a sulinkban, és ott lesz a Tolkien-terem, aminek én leszek az előadója és lebonyolítója. Csak tudni akarom, h mennyire lett nehéz a teszt. Kérem jelezzen az, aki ki kívánja tölteni. Küldtök egy privit, én meg elküldöm e-mailben. PLZ help
Nekem is elküldheted.
nelossel02@freemail.hu
- Olorin.papa
- Nem elérhető
cortez71 írta: Sziasztok!
Lenne kedvetek kitölteni egy Gyűrűk Urás tesztet? DiákNap lesz a sulinkban, és ott lesz a Tolkien-terem, aminek én leszek az előadója és lebonyolítója. Csak tudni akarom, h mennyire lett nehéz a teszt. Kérem jelezzen az, aki ki kívánja tölteni. Küldtök egy privit, én meg elküldöm e-mailben. PLZ help
Jöhet
papaiolorin@freemail.hu
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- cortez71
- Nem elérhető
- Beren Erchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Ilweran írta: Hah! Még egy másik film: a fantasztikus RTL Klub a következő szöveggel reklámoz egy filmet: .....a germán mondavilág, amelyből a Gyűrűk Ura is született...... A film címe a Gyűrű Átka, hamarosan jön, igazából semmit nem tudok róla, vannak képei, amelyek arra engednek következtetni, hogy tényleg hasonló sztori, mint a LOTR. Az Oscar alatt csomószor ment ez a reklám. Tudjátok miről beszélek????? Hallott már valaki erről a filmről?
Nem tudjátok, mikor fogják a Gyűrű Átkát leadni? Nem láttam A reklámját, de végignéztem a meglévő TV-újságokat, és egyikben sem találtam. Csak később jön?
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- cortez71
- Nem elérhető
- Thereon
- Nem elérhető
Thereon, a vándorló varázsló
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Így aztán sikerült megtalálnom a a film hivatalos oldalát képekkel, trailerrel (!), a történettel - Mornambar és talán mások örömére is... Enjoy!
There is no reality. Only perception.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Wagner? Nyiss ki egy operakalauzt, keresd meg szépen a Nibelung Gyűrűjét (mi, bennfentesek csak Ringnek hívjuk)...
Ó, ha én azt egyszer láthatnám Bayreuthban... *olvad*
Nah egen.
Majd ha eccer lesz türelmem, akkor végigülöm. (Wagner nem tartozik kedvenc operaszerzőim közé...)
Egyébként ha már valami kapcsolatot keresünk a Nibelung és más hasonlók között: Az Excalibur film főcímzenéje az Istenek Alkonyából való.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilweran
- Nem elérhető
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Noredhel
- Nem elérhető
Ó, ha én azt egyszer láthatnám Bayreuthban... *olvad*
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Mornambar írta: Vki tudna linket ehhez a Gyűrűk Átkához?
Képet vagy vmi hasonlót?
Hát, én ennyit bírtam szerezni így nagy hirtelen: leírás
képecske .
There is no reality. Only perception.
- Ilweran
- Nem elérhető
Most lehet hogy tök műveletlennek fogok tűnni, de már csomót hallottam emlegetni Wagner Gyűrű-ciklusát (így) de gőzöm sincs mi ez
Felhomályosítanátok?????? Esetleg van valami köze ehhez a Gyűrű Átkához????
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Mornambar
- Nem elérhető
Képet vagy vmi hasonlót?
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Gandalf
- Nem elérhető
Beowulfhoz legyorsabban könyvtárakban jutsz! Pl. Fővárosi Szabó Ervin Főkönyvtár...Alyr Arkhon írta:
Beleg írta: Értem Alyr! Kösz!
Akkor ezzel a Gyűrű Átkával ugyanott vagyunk, mint a Beowulffal?
(Az ilyen könyveket hol lehet beszerezni? Könyvesboltokban nem igazán hirdetik!)
Nem, ez a Gyűrű Átka azér jobbnak tűnik. Az a Beowulf egyébként is egy ööö... scifi vagymi volt.
A Beowulf nemigen elérhető könyvesboltban magyarul. Angolul inkább.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Beleg írta: Értem Alyr! Kösz!
(Az ilyen könyveket hol lehet beszerezni? Könyvesboltokban nem igazán hirdetik!)
Nem, ez a Gyűrű Átka azér jobbnak tűnik. Az a Beowulf egyébként is egy ööö... scifi vagymi volt.
A Beowulf nemigen elérhető könyvesboltban magyarul. Angolul inkább.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Beleg
- Nem elérhető
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Siegfried NŐ??? :eek2: :quasi: :down:
Hát a legfőbb főszereplőként Kristanna Lokent mutogatták (meg is lepődtem, a germán eposzok mintha nem kifejezett feminista darabok lennének...) és őt mondták be először...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Beleg írta: Szóval, ha jól értem a filmbe a könyv alapján kezdtek bele, csak éppen vagy a forgatókönyv, vagy a rendezés egy csöppet megkérdőjelezi a színvonalat?
Alyr: hogy érted, hogy nem szó szoros értelmében könyv? (Az eposz gondolom a műfaja) Szóval ez a Beowulf óangol versek vagy történetek gyűjteménye lenne (mint pl. A szilmarilok vagy a Kalevala - persze csak a szerkesztésére céloztam)?
Nem.
Nem.
Nem.
Mint lentebb említettem vala, a Beowulf egy darab hőseposz. És csak pontosan abban az értelemben könyv, mint pl az Odüsszeia.
A Gyűrű Átka hirdetést én is láttam. Sztem is a Nibelungos cucc. Bár akkor ketresztkérdés, hogy Sigfried miért lett nő?
(Kristanna Lokent egyébként mint iron maident láthattuk a terminátor3ban)
Mindenesetre fantasyszerű kardozós film. Éjjen éjjen.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.