A 3. rész - A király visszatér

Több
21 éve 5 hónapja #124428 Írta: Eldafinde
Eldafinde válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Nefadar írta: Egyetértek Alyr kérdéseivel, teljesen jogosak.
De én úgy tudom, hogy amikor Arwen visszafordul akkor rögtön Rohanba megy...
A kezdésről :arrow: én is úgy tudom, hogy a Narsil kovácsolásával fog kezdődni...

Ez nem is lenne rossz kezdés :arrow: miközben kovácsolják a "Broken Sword"-ot (inkább így kéne hívni, mint Kettétört Kardnak...), közben lehetne egy kis narráció, ezzel be lehet vezetni a dolgokat, bármivel is kezdődjön.

"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124361 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Egyetértek Alyr kérdéseivel, teljesen jogosak.
De én úgy tudom, hogy amikor Arwen visszafordul akkor rögtön Rohanba megy...
A kezdésről :arrow: én is úgy tudom, hogy a Narsil kovácsolásával fog kezdődni...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124343 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Hát igen, vannak apró problémák... De szerintem nem utálná mindenki annyira szegény Arwent, ha a Filmen nem "sztárolták" volna annyira. Ez meg mongdjuk nem csak az ő hibája. Bár tény, hogy a Film esetében elég fura lett volna, ha pár perccel a befejezés előtt megjelenik "valami tünde", Aragorn meg "csak úgy" elveszi feleségül. :?
Azon viszont én is sokat dühöngök, hogy miért kell annyi mindent megváltoztatni a Könyvhöz képest. Nem tudom elégszer mondani, hogy minden úgy jó, ahogy Tolkien leírta! :!: Remélem a harmadik részben már nem lesz több extra haláleset és oda nem illő szereplő. És értékelném, ha inkább úgy fejeznék be, ahogy az a Könyvben meg van írva. :shake:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124328 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Szméagol írta: Sziasztok!

Az Álmos völgy legendája tényleg nagyon jó volt... :wink:

Már kétszer vetődött fel a probléma, mármint a sotétség. A Banyapók Odujában és a Holtak Ösvényén is teljes sötétség van... A Holtak Ösvénye még elviselhető lesz, mert ugye lesz fáklyájuk, de Banyapóknál. :roll: Pedig ott a nehéz bűz, a "fogható" sötétség... Ezt hogy ábrázolják, úgy, hogy azért mégis lássuk a szereplőket??? Gondolom sehogy :? :(
Szürkerév nem rideg, csak hűvös. És szerintem a kékes szürke szín illik hozzá legjobban. A kék a béke, a szürke az elmúlás. :cry:

A Narsil összekovácsolásával fog kezdődni, tehát Arwennel :evil: . De hogyan jönnek hozzá a hobbitok? Márpedig, ha Aragornékkal kezdik... Grrr. :rmad2:

Móriában is teljes sötétség van, mégis megoldották.
A Banyapóknál ott lesz Galadriel üvegcséje, a Holtak Ösvényén pedig fáklya. (meg a holtak pirosan világító szeme, és ugye PJ horrorfilmes...)

Arwen visszafordul Szürkerévtől hogy Galadrielhez menjen a Andúrilért? (mért pont hozzá? elvileg Elrondék kovácsolják össze a (huszon)Kettétört Kardot)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124289 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Én nekem van egy ötletem, hogyan lehetne átváltani Andúril és Arwen fonaláról Fordóékhoz, vagy Aragornékhoz...
Arwen elmegy egyes képek tanulsága szerint Galadrielhez. Ott ücsörög a Tükör mellett. Lehet, hogy a tükörben láthatjuk a Szövetség tagjait, mert Arwennel és Galadriellel együtt sasoljuk őket.. :roll:
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124280 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sergethion :

De azt mondják azzal fog kezdődni de szerintem már semmiféle találgatásba nem kéne bízni.

Egyetértek Sorel szvsz teljesen logikátlan lenne befejezni a Arwen halálával. Arwen sorse nem hiszem hogy túl sok embert ragadott volna magával eddig a két film során, úgyhogy nem lenne túl bölcs megoldás vele befejezni. Aki meg olvasta a könyvet annak már így is elege van belőle.
Úgyse fogjuk megtudni még jó ideig mi lesz a vége...

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124266 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Arwen halálával legyen vége a filmnek. Egyrészt mert már láttuk, másrészt borzasztó szomorú, és egyébként sem olyan érdekes a szövetség többi tagjának sorsához képest.
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124245 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok!

Az Álmos völgy legendája tényleg nagyon jó volt... :wink:

Már kétszer vetődött fel a probléma, mármint a sotétség. A Banyapók Odujában és a Holtak Ösvényén is teljes sötétség van... A Holtak Ösvénye még elviselhető lesz, mert ugye lesz fáklyájuk, de Banyapóknál. :roll: Pedig ott a nehéz bűz, a "fogható" sötétség... Ezt hogy ábrázolják, úgy, hogy azért mégis lássuk a szereplőket??? Gondolom sehogy :? :(
Szürkerév nem rideg, csak hűvös. És szerintem a kékes szürke szín illik hozzá legjobban. A kék a béke, a szürke az elmúlás. :cry:

A Narsil összekovácsolásával fog kezdődni, tehát Arwennel :evil: . De hogyan jönnek hozzá a hobbitok? Márpedig, ha Aragornékkal kezdik... Grrr. :rmad2:
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124242 Írta: Sergethrion
Sergethrion válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem úgy volt, hogy a Kettétört Kard összekovácsolásával kezdődik?
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124229 Írta: Ghargoqurk
Talán Szarumánnal és Orthanccal, mintha valahol így olvastam volna, de szerintem ez is csak olyan bevezető lehet mint a TTT-ben Gandalf és Balrog. Szerintem ezenkívül biztos Frodóékkal kezdenek, hisz ők adják a film keretét velük kezdődik és velük végződik...eddig mindkét rész így volt, persze Fotr-ban a csak a prológus után de akkor is hobbitokkal.

Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124201 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Már a Két Torony előtt is sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mivel fog kezdődni a Film. Bár azt sem volt egyszerű kitalálni, hiszen már több szálon futott a történet. Én mondjuk azt hittem, hogy Frodóékkal indítanak. És kicsit meg is lepődtem, amikor ennyire hirtelen belevágtak egy vadabb jelenetbe.
De vajon mivel fog kezdődni a Király visszatér? Tippem sincs. Ti mit gondoltok erről?

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124159 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok!

Aranymag írta: Rabyn: Egyetértek.....
A holtak ösvényére vagyok nagyon kiváncsi, remélem jól lesz megcsinálva! Tényleg a szürkerév lenne a legjobb befejezés, olyan lenne, mintha elbúcsúznának a szereplők, és másrészt az egy nagyon emelkedett hangulatú rész. Már szinte látom magam előtt..

A Holtak ösvénye engem is érdekel-az is hogy ott hogy csinálják meg,hogy sötét és félelmetes legyen és lássuk hogy Gimli valóban nagyon fél-meg a fanyűvők is nagyon érdekeltek volna de azt hallottam hogy nem lesznek benne :crying:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124141 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Rabyn: Egyetértek.....
A holtak ösvényére vagyok nagyon kiváncsi, remélem jól lesz megcsinálva! Tényleg a szürkerév lenne a legjobb befejezés, olyan lenne, mintha elbúcsúznának a szereplők, és másrészt az egy nagyon emelkedett hangulatú rész. Már szinte látom magam előtt..

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124083 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Pedig én is igy tudom. :cry:

Mééért kell ARWEENEL befeejezni azta a filmet??
-(

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124082 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Emlékeztek még a hivatalos oldalon található új RotK képekre?
Most mindegyik letölthető nagy felbontásban (akár több megás méretben is), mindenféle rárakott szöveg nélkül.

Klikk ide

Színek: kíváncsi leszek rá, hogyan mutatja be PJ a Homályt, amit Szauron bocsát Minas Tirith fölé. Meg arra is, egyáltalán milyen lesz Mordor színvilága. Minas Morgul hullafényétől meg már előre is borzongok :eek2:
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124073 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Szerintem nem Arwen halála lesz a vége, mivel ezt már egyszer bemutatták a TTT-ben, és kétszer nemjó ellőni ugyanazt a "poént". Az elhajózásos befejezést valószínűbbnek tartom.

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124071 Írta: Ghargoqurk
Az ÁLmosvölgy legendája tényleg marha jó lmeg van oldva. Szerintem alapvetőleg nagyon jó film bár nem túl emelkedett.

Talán PJ úgy oldja meg "színügyileg a végét, hogy ugyan szines lesz meg minden látván az örmöt a győzelmet, de utolsó jelenetekbe mégis valami visszafogottabb dolgot tesz be, ami hűvösebb hangulatu (Pl egyes hírek szerint Arwen halála).
De ha mondjuk valami fatális véletlen folytán úgy lenne vége hogy Frodóék elhajóznak akkor a tenger színe és hangulata is tökéletesen megfelelne a ridegebb és szomorkásabb befejezésnek.

Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #124031 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Most eszembe jutott Az Álmosvölgy legendája c. film. A film nagy részében ködös, homályos színek uralják a vásznat, hátborzongató az egész, de a legvégső jelenetekben, amikor a fej nélküli lovas is "nyugovóra tér", elmúlik a veszély, ugyanaz az a táj, de gyönyörű zöld mezőkkel, eltűnt a köd, minden vidám. Annyira jól meg van csinálva. Gondolom, a RotK végén is vmi ilyesmire számíthatunk.

Még vmi: Sil: az a pók vmi iszonytató!!!! :o

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123973 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok!

Tény, hogy a FotR nagyon "színes" volt, de a TTT egyhangú színeinek is meg volt a maga oka. Én végig úgy éreztem, hogy ez csupán egy átmenet, hogy csak megállunk körülnézni egy kicsit. Teljesen befejezetlen volt, minden zárómondat, minden. Ellenben a FotR annyira befejezetlen volt, hogy sokan nem értették mi történt. (Becsszó!) :roll:
A RotK színeihez még annyit tennék hozzá, hogy remélem, hogy nem csak Minas Morgul lesz tele hullafénnyel azzal a bizonyos hulla-zölddel. Banyapók oduja sem lesz teljesen fekete, mint a könyvben (ez ugye megoldhatatlan :wink: ), így remélem, hogy valami a kék és a zöld közötti árnyalat derengése lesz. Hogy szinte érezzük ezáltal a bűzt... (Futkározik a hátamon a hideg. :? )

"Ettől eltekintve a cselekmény állítólag nagyon könyvhű lesz. " Piha! :P :?
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123969 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok!

Ghargoqurk írta:

Nefadar írta: Legolas is öregszik ez tény.
Igen szvsz is a háború után már megint sok szinű lesz minden...

Minden bizonnyal igazad lesz. Minden lehetséges módszerrel érzékeltetni akarják majd a győzelem örömét.
De ki tudja lehet hogy PJ inkább a szomorúbb hangulatú befejezért választja amihez nem kell túl nagy színskála. Mert mindkét féle képpen be lehet szerintem fejezeni a Rotk-ot

Hát ha igazak a hírek,miszerint Arwen halálával lesz vége a tört.nek akkor szomorú vége lesz a filmnek és akkor nem lesz túl gazdag a szinvilága.....

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123886 Írta: Nefadar
Igen, de jó kérdés, hogy melyikkel fogja megcsinálni.... :roll:

Nefi

Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123882 Írta: Ghargoqurk

Nefadar írta: Legolas is öregszik ez tény.

Minden bizonnyal igazad lesz. Minden lehetséges módszerrel érzékeltetni akarják majd a győzelem örömét.
De ki tudja lehet hogy PJ inkább a szomorúbb hangulatú befejezért választja amihez nem kell túl nagy színskála. Mert mindkét féle képpen be lehet szerintem fejezeni a Rotk-ot

Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123844 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Sil írta: Meg ami még feltűnő a filmek között, hogy eltűnnek a színek... :? Emlékeztek, a FotR teli van színekkel (persze a legnagyobb élmény ebből a szempontból a Megye az elején... csupa zöld...), a TTT-ből viszont elég feltűnően hiányoznak a színek. :cry: Minden csupa szürke, főleg a film felétől, szinte fekete-fehér...

No, ez nekem is feltűnt. Kimondottan fakó az egész, nincsenek benne határozott színek. Viszont érdekes, hogy a trailerben pl. Rohan mezei sokkal zöldebbnek látszottak, mint a filmen.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123806 Írta: Nefadar
Legolas is öregszik ez tény.

Nefi

Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123805 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Szerintem a film elején sötét színek lesznek... dominál a fekete (Banyapók odúja...) a csatában a vörös fog nagy hangsúlyt kapni, talán egy kis fehérrel kontrasztnak (füst, köd...) és a film végére, ahogy közleledik a béke, visszatérnek a lágyabb színek. Szürkerév pedig egyenesen csodás lesz szerintem, lágy ezüstös-aranyos, hasonló Lórienhez.

Legolas meg az öregedés.... na ezt megnézném... :twisted: De tény, hogy tényleg elhibázta azt a rohanó orkot, pedig az még egy "fáklyát" is vitt magával... még csak sötét sem volt tehát... persze biztosan a hirtelen fény zavarta meg a célzásban. :wink:

A falakon berepülő fejeket és a hatásukat pedig PJ-nél jobban senki nem tudná megcsinálni... az ilyesfajta hatáskeltés a vérében van és mellesleg némi nem elhanyagolható gyakorlattal is rendelkezik e téren ... 8)

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123801 Írta: Nefadar
Sil szerintem a RotK-ban már csak fekete és vörös színekkel fogunk találkozni... :roll:

Nefi

Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123780 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Megjelentek az első hivatalos részletek a játékból:
Katt ide (a RotK játék hivatalos honlapja)

Új RotK infók a hivatalos Fan Club újságjából (saját fordítás a német honlapról, spoiler!):

- A két legfontosabb változtatás a harmadik részben: az utolsó fejezet rövidebb lesz (a Megye megtisztítása kimarad), és benne lesznek a 2. részből még hátralévő részek. A RotK Vasudvarddal (Szarumán hangja) fog kezdődni, aztán Minas Morgult és Cirith Ungolt láthatjuk majd.

- Ghán-buri-Ghán a jelenlegi elképzelések alapján nem szerepel.

- Ettől eltekintve a cselekmény állítólag nagyon könyvhű lesz.

- A Banyapók szörnyűséges és ijesztő lesz. Egy új-zélandi pókfajta ( katt ide a képért ) alapján tervezték.

- A múmakoknak és a nazgúloknak még látványosabb jeleneteik lesznek, mint a TTT-ben.

- Az utómunkálatok október végén - november elején fejeződnek be.

- Mint ismert, új karakter lesz Denethor, akit viszont addigra a legtöbb rajongó már ismerni fog a TTT Bővített Változatból.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123746 Írta: Sil
Meg ami még feltűnő a filmek között, hogy eltűnnek a színek... :? Emlékeztek, a FotR teli van színekkel (persze a legnagyobb élmény ebből a szempontból a Megye az elején... csupa zöld...), a TTT-ből viszont elég feltűnően hiányoznak a színek. :cry: Minden csupa szürke, főleg a film felétől, szinte fekete-fehér... A vége felé pedig valami aranyszínű ragyogás jellemző a képekre (pl. amikor megjön Gandalf és a rohírok), ami olyan emelkedetté, földöntúlivá teszi... :roll: Kíváncsi leszek, hogyan viszik tovább a RotK-ban...

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123741 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Elanor:ez tényleg így van, engem a Star Wars-ra emlékeztet a filmek hangulata közti különbség.
Azért a Fotr-ben is volt pár jó poén: Gandalf érkezése, Gimli szakálla, Trufa és Pippin tűzijátéka... :)

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
Téma zárolva.
Több
21 éve 5 hónapja #123740 Írta: Sil

Elanor írta: (Amit sajnálok: Boromirt sem láthattuk mosolyogni, és nagy valószínűség szerint már nem is fogjuk... :? )

Esetleg ha megnézed azt a jelenetet, amikor a hobbitokat tanítja kardozni... :wink:

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.097 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére