- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- SJ
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Alyr Arkhon írta: Egy ismerősöm a héten felhívta a Nyugatvég Városcentrumban lévő MédiPiac áruházat (vagy melyiket) és ott azt mondták neki hogy csak keddre lesz dvd mert késik a szállítmány...
Igaz ez, vagy csak rémhírkeltés?
Most hívtam őket, szombat du. lesz, 10 rugó. ok. :cheers:
- SJ
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Alyr Arkhon írta: Egy ismerősöm a héten felhívta a Nyugatvég Városcentrumban lévő MédiPiac áruházat (vagy melyiket) és ott azt mondták neki hogy csak keddre lesz dvd mert késik a szállítmány...
Aztán még Ulmónak lesz igaza, miszerint a DVD-k keddenként jelennek meg...
- Lin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Azt mondják, mára várják, de nem tudni mikor kapják meg ténylegesen.
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Lara
- Nem elérhető
I make my own luck.
- Isilcala
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Barahir
- Nem elérhető
Gandalf írta: Barahir: Ha csak egy picit visszaolvastál volna, láthattad volna, hogy nincs Galadriel-monológ a végén... ezt már tisztáztam. Szarumán azért lő tűzgolyót Gandalfra, hogy megölje, Gríma azért van a földön, mert Szarumán pofáncsapja előtte, Szarumán halálának oka meg az, hogy Gríma ezek után hátbaszúrja többször is a tőrrel (s utána lezuhan a toronyból...)
Sirgon: xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=3132&VID=7750376776762293
Kösz. Egyébként visszaolvastam (4-et is), és láttam, h írják, h nincs monológ, csak biztos akartam lenni.
Sosem hagyom ki a visszaolvasgatást.
- Barahir
- Nem elérhető
Ahogy elszabadulok a suliból, már irány is a bolt! De ha az ígéretek ellenére még nem jött meg a DVD csomag, kiverem a balhét!
Sajnos én nem lehettem ott a Marathonon, és már naon kíváncsi vagyok!
Remélem, fenn lesz az exták között Szarumán jalálának többszöri változata! Végülis ez az egyik legérdekesebb.
Bár nem tudom, még milyen új extrával tudnak előállni...
- tindomiel
- Nem elérhető
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Robert B
- Nem elérhető
Tindomiel írta: Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni,de ezen nagyon kiakadtam,és szerintem nem csak rám hat így az EXIT magazin e heti számában megjelent cikkecske pár megjegyzése:
A Gyűrűk Ura-A Király visszatér (Rendezői változat)
"Tolkien regényét,ezt a közhelyes, és néhol elrettentően terjengős fantasy szöveget..."
"túlírt, és (...) nyögvenyelősen unalmas operettfantasy"
Én nem tudom, szerintetek olvasott ez az ember bármit is Tolkientől?Mert én nem hinném.És szívesen ráküldenék egy-két fanatikus THK-tagot... :rmad2:
Ja,a Cinema-cikk se semmi...A Szilmarilok filmváltozata... A sírba lehetne vinni egy kellékest azzal a feladattal,hogy készítsen egy szilmarilt...vagy egy filmzeneszerzőt az ainuk muzsikájával...
Ne pazarold feleslegesen az energiádat az ilyen kaliberű magazinok kritikáinak olvasására! Pláne ne háborodj fel rajtuk! Ugyanis ezeket a magazinokat köztudottan az "utca emberének" szánják. És milyen az áltatlános kép az utca emberéről? Primitív, csőlátású, érdektelen. A magazin és az azt szerkesztők, írók színvonala pedig általában a célközönség szintjének felel meg. Így nincs min meglepődni, ha ilyen primitív kritikát olvas az ember egy ilyen magazinban. Ahhoz, hogy valaki normális, hozzáértő kritikát tudjon írni egy dologról, még nem feltétlenül kell, hogy szakértője legyen az adott témának. A gyűrűk ura filmek kritikái nem az egész tolkieni életmű, hanem szigorúan csak a filmek kritikái. Ezt jobb szem előtt tartani kritikaolvasás közben, és akkor nem háborodik fel az ember feleslegesen.
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Robert B
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
olorin.papa írta:
Alyr Arkhon írta: Szvsz a Szilmarilt nem egy kellékes fogja megcsinálni hanem egy számítógépes-tervező-csoport.
Szvsz a Szilmarilokat nehezebb megcsinálni mint a Gyűrűk urát.
Ha megcsinálják akkor nagyon fel kell kiötni a gatyát
Szvsz lehetetlen megcsinálni.
Megcsinálni meg lehetne, csak éppen jóval költségesebb lenne, mint bármi eddig a mozi történetében, és egyszerűen élvezhetetlen, helyenként unalmas film készülne belőle. Ha megpróbálnák hűen átültetni filmre a könyvet, akkor a hossza és a történet komplexítása miatt lenne nézhetetlen, ha viszont lefaragnák a mítoszt, akkor érthetetlen, követhetetlen és összecsapott film lenne a végeredmény.
Konklúzió: a Szilmarilokat meg lehet filmesíteni, csak nem érdemes. De azt hiszem, hogy ettől nem is kell tartanunk, hiszen nincs az az épeszű forgatókönyvíró, rendező és produkciós iroda, aki/ami belevágna egy ilyen mű fimre való átültetésébe.
Már A gyűrűk ura könyvek megfilmesítése is egy elég rizikós vállalkozás volt. És habár a filmek - a maguk módján - nagyszerűre sikerültek, mégis csak félsikernek nevezhetők, hiszen nem tudták tökéletesen vászonra varázsolni a tolkieni hangulatot (ahhoz talán a három film közül a legelső állt a legközelebb).
Ne is ábrándozzunk a Szilmarilokról! Az egyetlen dolog, amiben bízhatunk, hogy P.J.-nak a King Kong megrendezése után lesz lehetősége újra összehívni a stábot és a színészek egy részét (a Holm-páros, Weaving, Serkis), hogy megfilmesítsék A hobbitot. Abból szerintem P.J. még jobb filmet tudna csinálni, mint A gyűrűk urából. Valahogy az olyan kaliberű mesei világ közelebb áll az ő lelki és rendezői világához, mint A gyűrűk ura féle mitikus mese univerzum. Abból lehetne egy látványos, kedves, 3-4 óra hosszás filmet készíteni. Reménykedjünk!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
5 éve ezt mondták a Gyűrűk Uráról is.Alyr Arkhon írta:
olorin.papa írta:
Alyr Arkhon írta: Szvsz a Szilmarilt nem egy kellékes fogja megcsinálni hanem egy számítógépes-tervező-csoport.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Tindomiel írta: Ja,a Cinema-cikk se semmi...A Szilmarilok filmváltozata... A sírba lehetne vinni egy kellékest azzal a feladattal,hogy készítsen egy szilmarilt...vagy egy filmzeneszerzőt az ainuk muzsikájával...
Én azért pl. a két fára kíváncsi lennék....
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Tindomiel írta: Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni,de ezen nagyon kiakadtam,és szerintem nem csak rám hat így az EXIT magazin e heti számában megjelent cikkecske pár megjegyzése:
"Tolkien regényét,ezt a közhelyes, és néhol elrettentően terjengős fantasy szöveget..."
Én nem tudom, szerintetek olvasott ez az ember bármit is Tolkientől?Mert én nem hinném.És szívesen ráküldenék egy-két fanatikus THK-tagot... :rmad2:
Ja,a Cinema-cikk se semmi...A Szilmarilok filmváltozata... A sírba lehetne vinni egy kellékest azzal a feladattal,hogy készítsen egy szilmarilt...vagy egy filmzeneszerzőt az ainuk muzsikájával...
Igen, olvastam ezt az Exit-cikket.
Kíváncsi vagyok mit alkotott az a két fantasy szerző akiket pár sorral lejjebb említ mint jókat. (ha valaki tudja, árulja mán el)
Másrészről ha valaki nem tud olvasni csak írni (hogy Karinthyt idézzem) annak minden könyv nyögvenyelős és minden betűkkel teli dolog túlírt.
(Vajon a Robert Jordan féle Világ kereke sorozatot ami túl van a 12. kötetén minek nevezi ha a 3 kötetes GyU túl hosszas?)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- tindomiel
- Nem elérhető
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Robert B
- Nem elérhető
Estelio írta: Mélységesen együtt érzek. Szerintem Tolkien forogna a sírjában ha hallaná ezt a sok badarságot amit összehordanak. Most gondolj bele, nem sajnálom senkitől, de attól hogy a hülye kis cicababák tündéül vallanak szerelmet felfordul a gyomrom. Ez egy számomra szent dolog megszentségtelenítése. Nyílvánosan kéne ez ellen tüntetni.
Nem kell ezen annyira felfortyanni. Szokj hozzá, hogy hülye világban élünk, ahol sok a hülye ember, aki hülyeségeket mond. Sad but true...
- Estelio
- Nem elérhető
- Ilweran
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: Elég gáz, hgy olyanok írnak cikket mellesleg, akiknek lövésük sincs az egészről... de hát ugye meg kell élniük valamiből... az újságíró külön állatfajta (tisztelet a kivételnek).
Hát igen..... :shake:
A decemberi DVD extrában is van Király visszatér cikk. Kivételesen durva baromságok nélkül! :cool2: Klassz hogy manapság annak örülünk, ha valaki nem ír hülyeségeket.....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Estelio írta: Hát még a Bravóban mennyi badraságot írnak a képekhez.
Tavaly láttad volna a "tanulj tündéül" című veretes cikküket... ráakadtak arra a honlapra, amire nagyon nem kellett volna!!! _Neo le is cseszte őket,
Elég gáz, hgy olyanok írnak cikket mellesleg, akiknek lövésük sincs az egészről... de hát ugye meg kell élniük valamiből... az újságíró külön állatfajta (tisztelet a kivételnek).
- Gandalf
- Nem elérhető
Sirgon: xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=3132&VID=7750376776762293
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Gandalf írta:
A második kérdéssel kezdem, mert az rövidebb választ igényel: Nem. A film vége olyan hosszú volt sokak szerint, hogy PJ már nem rakott hozzá semmit. Az utolsó bővített jelenet a Végzet Hegyénél van (Frodó és Gollam szóváltása a bunyó közben).Nimrodel (Melklerien) írta:
Azt hiszem, én élnék is a lehetőséggel (főleg, mivel nem sok esélyem van, hogy én a bővítettet egy éven belül látni is fogom... ):Gandalf írta: Ha valakinek van kérdése a filmről, kérdezzen nyugodtan!
Mit is takar Éowyn álma?
És Szürkeréven változtattak?
Az első kérdésre a válasz: Nos, az álmot Éowyn néhány mondata ihlette, amit a könyvben mondott: "Szörnyű meredély szegélyén állok, lábam előtt feneketlen sötétség, de hogy mögöttem világosabb van-e, nem tudnám megmondani. Mert most még képtelen vagyok megfordulni." (A király visszatér, VI. könyv, 5. fejezet: A Helytartó és a Király). Nos, a filmben ezt a gondolatot alakították álommá, egy picikét módosítva (nem tudom, nem a magyar fordítás miatt más egy picit). Az álmot Éowyn még Edorasban látja, az örömünnep estéjén, s Aragornnak meséli el (nem mutatják, csak Éowyn elbeszéléséből ismerjük, ami kb. megegyezik az előbb a könyvből idézett ispotályban elhangzott gondolatával).
Hozzátenném, hogy van egy életrajzi vonatkozása Tolkien felé: állítólag Númenor bukását egy ehhez igen hasonló álom ihlette ami többször visszatért.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estelio
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Ilweran írta: Ja, a decemberi Cinemában van egy 5 oldalas cikk a Király Visszatérről. Új nincs benne (mi lehetne...?) de van egy Andy Serkis-interjú, meg szép képek....
Csak ne olvassátok el a képaláírásokat! :shake:
Hogy lehet egyetlen cikkben ennyi marhaságot összehordani? Még hogy "rosszul felszerelt és képzetlen gondori seregek..."
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Drowse
- Nem elérhető
aki nekem nagyon bejött mint szinkron, az Szarumán hangja ( ) volt, azaz Reviczky Gábor [size=9:2mz4e0fg](már ha jól tudom, hogy ő az, de má' csak)[/size]. megkockáztatom, hogy az eredetinél is jobb volt.
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Ilweran
- Nem elérhető
Csak ne olvassátok el a képaláírásokat! :shake:
- Ilweran
- Nem elérhető
Összességében az egész úgy ahogy van, khirály!!!!! :itscool: Nem tett hozzá annyit szvsz mint az első két részhez, de ennek tényleg az lehetett az oka, hogy már a mozifilm is sokkal jobb volt. A hangulatán sem változtatott lényegesen, de felerősösött a lírai szál, ami a sok csatajelenet között nem ártott.
Ami nagyon-nagyon-nagyon tetszett:
- a fehér fa virága (itt majdnem szívrohamot kaptam a gyönyörűségtől, de tényleg!)
- amikor Eomer megtalálja Eowynt a harctéren, és Aragorn kellőképpen megrendül (ott látszik, hogy szereti a csajt, ha nem is szerelmes belé.....)
- utána az ispotály, bár tényleg lehetett volna hosszabb és részletesebb, de ne legyünk telhetetlenek....., Faramir olyan szeretettel nézett Eowynra, hogy öröm volt nézni.... és Arwen éneke továbbra is :itscool:
- Szarumán hangja és főleg amit Theodennek mond, azt szinte szó szerint átvették a könyvből, nagggggyon helyesen!
- szegény Gandalfot rendesen osztják: először Szarumán szembesíti azzal, hogy halálba küldte Frodót, aztán Szauron szája mikor kihozza a mithril-inget...... nem mondom, hogy megérdemelte :crying: de azért szvsz sokat tett hozzá a filmhez, hogy még erősebben látjuk, Gandalf mennyit vívódik a döntése helyességén
- Denethor hosszabb szövege a máglya előtt
- amikor Gandalf elmeséli Pippinnek Gondor hanyatlását
- Pippin és Faramir beszélgetése
- Eowyn és Trufa beszélgetése a táborban
- van egy jelenet amikor a végén Frodó nyűglődik hogy milyen nehéz a Gyűrű és már nem bírja, akkor Samu elég hosszan vívódik, hogy felajánlja-e a segítségét, vagy egyáltalán hogy segítsen, az nagyon jó.... Samu arca nagyon kifejező, átjön, hogy segítene, de nem tud, mert a Gyűrű Frodó küldetése..... :crying:
- a keresztút nagyon szép lett!
Ami jó volt, de azért lehetett volna jobb is:
- a palantír....nem értem, miért kellett megmutatni Arwent, azért is dühítő, mert a gagyerák bosszúfilmek sémájára hajaz: a hős azért áll bosszút, mert a szeretett nőt megölték....brrr... :shake:
- Trufa esküje Theodennek kicsit elnagyolt lett
- Szarumán halála....... tetszik, hogy végül Gríma öli meg, ez legalább hű a könyvhöz, de nem értem, minek kellett felnyársalni...... nem volt rossz, ahogy a palantír kicsúszott a ruhájából, de jobb megoldást is találhattak volna.....
- Gandalf és a Boszorkányúr jelenete elég erős lett, de valahogy nem az igazi
- az ivóverseny elég vicces volt, de tök felesleges + Legolas csak még röhejesebb lett tőle :biggrin2:
Ami nem tetszett:
- Holtak Ösvénye...... szvsz a mozis változat jó volt úgy, ahogy volt, a koponyák tök röhejesek voltak :rmad2: és felesleges volt még egy kis szívatás bele a holtak részéről (akkor már inkább belerakhatták volna Erech kövét, úgy legalább lett volna értelme a jelenetnek) + iszonyú röhej, hogy egyenesen a kalózhajók szájába érkeznek :mad2: :down:
- Szauron Szája tök jó lett volna, ha nem vicsorog ennyire idétlenül....így viszont inkább röhejes lett mint félelmetes + rövid volt, és elég elnagyolt az a gyors fejlecsapás.... viszont amit Gandalfnak mond az jó!!!!!!
- Frodó és Samu az orkok közt szerintem nem kellett volna..... (tudom, hogy benne van a könyvben, de csomó fontosabb dolgot kihagytak.....)
- Denethor őrült jelenete, amikor látomása van Boromirról (szegény helytartóból így is eléggé hülyét csináltak, nem kellett volna még fokozni....
- Pippin: Milyen felhős az ég!
Gandalf: De nem az időjárástól! :eek2: ekkora marhaságot!
Elég sok helyen átírták a szinkront, ez néhol kellett is, de volt egy pár rész, ahol nem értettem, pl. "Majd én megtöröm" jobb volt, mint az új változat.... Viszont nagyon jó volt az Eomer szövegéhez (A háború az emberek fiaira tartozik) igazított Eowyn: Nem vagyok fia senkinek! Egyébként elismerésem a szinkron készítőinek, mert a mai magyar átlagból messze kiemelkedő teljesítményt nyújtottak! OK, tudom, hogy eredeti hanggal minden jobb, de ez a szinkron akkor sem rossz!!!!!
És itt szeretném elmondani, hogy Újréti László egyszerűen fantasztikus Theodenként, számomra ő volt az egyetlen, akinél abszolút nem éreztem, hogy szinkront hallok, totálisan átlényegült Theodenné, teljesen eggyé vált a színésszel!
Hát most ennyi jutott eszembe.... csomó hiányérzet maradt bennem, pl. Theoden temetése, Eomer koronázása, Galadriel zárószövege...., lehetett volna hosszabb Szürkerév, több Elrond-Arwen jelenet, kicsit megmagyarázhatták volna a "mágusnövendék"-et, mert így eléggé a levegőben lógott, pedig szvsz fontos adalék a történethez.....
De tényleg le a kalappal PJ és az egész stáb előtt, fantasztikus trilógiát hoztak össze, és így, a három bővítettet látva már majdnem teljes az élmény!!!!! :cheers: :dance: :hello: :bounce: :cooljump:
Csak az a szomorú, hogy most már tényleg vége..... :bawling: csak reménykedhetünk, hogy néhány év múlva láthatunk egy még extrább változatot + Hobbitot!!!!!!!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.