- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Estelio
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Idril: Naná, hogy rosszul. Mi már annyira szertjük a filmet hogyha nem lennének hibái nem is érne semmit. Na jó ez így nem igaz, mert jó a tökéletes. Te ha szeretsz valamit nem a hibáibal együtt szereted? Mert én igen.Sziasztok!
Szvsz azért egy pici igazságtartalma van a "fikázásnak". Inkább kritizáltok, mint dícsértek. De lehet, hogy rosszul látom.
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Sophia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Phaedra/Namarie írta: Azért ne essünk áta ló túlsó oldalára se: nem jó, ha kritikátlanul, elvakultan jónak tartunk valamit.
Erre lehet mondani, hogy nem vagyunk igazi rajongók, mert a rajongás pont arról szó, hogy feltétlen...
De szvsz nem baj, sőt, ha nem rajongunk ily módon.. ez bizonyos érettséget tükröz.
Én se azt mondom, hogy tökéletes a film, igenis vannak hibái; de szerintem ami ezen a fórumon történik az nem fikázás!!!
Csak a tudatlan gerjed haragra. A bölcs megértő.
- Namarie
- Nem elérhető
Erre lehet mondani, hogy nem vagyunk igazi rajongók, mert a rajongás pont arról szó, hogy feltétlen...
De szvsz nem baj, sőt, ha nem rajongunk ily módon.. ez bizonyos érettséget tükröz.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Sophia
- Nem elérhető
Csak a tudatlan gerjed haragra. A bölcs megértő.
- Isilcala
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Meg ha itt mindenki úgy utálná a filmet, ahogy te mondod, akkor mit keresett a fél banda a Lotr maratonon? Meg miért akarná mindenki megvenni a 3-at bővítve több ezerét!??
"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/
- Ilweran
- Nem elérhető
[size=9:ltkhtynq]Hovatovább: attól, hogy imádod a párod, még nagyon tud bosszantani, ha horkol, büdös a lába, nem hajtja le a WC-deszkát, stb.... de attól, hogy kritizálod, még szereted! [/size]
Szvsz a rajongás és a feltételnélküliszájtátvacsodálás nem ugyanaz.....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Idril írta: Sziasztok!
Szvsz azért egy pici igazságtartalma van a "fikázásnak". Inkább kritizáltok, mint dícsértek. De lehet, hogy rosszul látom. Nekem nagyon tetszenek a bővített részek. Szerintem is javítottak egy kicsit a gondori katonák "bénaságán". Igaz, hogy az Ispotály meg Faramir-Éowyn nagyon rövid, de szerintem ezt a verziót úgyis többnyire a rajongók veszik meg, akik tudják miről van szó és a jelenetek hangulata nagyon szuper. Amikor Faramir meg Éowyn egymásra mosolyog... Nagyon klassz. Szauron szájában csak az nem tetszik, hogy vicsorog, amikor nem beszél, egyébként nekem bejött. A keresztút is jó nagyon jó lett. Egy csomó változtatás továbbra sem tetszik, de elfogadom, hogy ez PJ verziója meg, hogy nem lehetett mindent a könyv szerint megoldani. Az extrák szuperek, szinte hihetetlen, hogy ennyire egy csapat lett az egész stáb, és mindent alárendeltek az életükben ennek a filmnek és igy megkönnyezték a búcsút. Amikor Elijah beszél arról, hogy hazautazása után nem tudott magával mit kezdeni, az tisztára olyan, mint amikor Frodó visszatért a Megyébe.
Na szóval baromi klassz az egész és baromi rossz érzés, hogy nincs tovább.
Mint alább jeleztem:
Könnyebb egy jó filmről a rossz dolgokat felsorolni, és könnyebb egy rossz filmről a jókat felemlíteni.
Gondolkodj el ezen.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
MOUTH OF SAURON írta: Komolyan mondom, nem hiszek a szememnek. Ha nem tudnám, hogy ez a Tolkien.hu, akkor a hozzászólásokból nem jönnék rá, hogy ez egy rajongói fórum.
A legtöbben csak fikáztok, szőrszálhasogattok, hibákat kerestek, holott inkább örülnetek kellene, hogy ez a fantasztikus stáb ilyen fantasztikus trilógiát készített kedvenc könyvetekből. Nem?
Hol a köszönet? Hol a hála a rengeteg munkáért? Mindhárom bővített változat remekmű lett, és amikor összeáll a trilógia, egyesek még mindig csak hibakereséssel vannak elfoglalva. Egy rajongói fórumon nem ezt várná az ember. Nincs igazam?
Semmi sem lehet hibátlan, de a hibáit figyelembe véve is mestermű lett a bővített ROTK. Mi annyira nevetséges Szauron Szájában? Alantasnak kell lennie, nem félelmetesnek, és ennek a célnak megfelel. Miért rossz a Gandalf-Boszorkányúr összecsapás? Gandalf ugyan földre kerül, de hiába mondja neki a Boszorkányúr, hogy veszített, mert amikor megszólalnak Rohan kürtjei, egyértelmű, hogy nem veszített, hiszen hitét az emberekbe vetette... Stb, stb... Értelmezni kellene a jeleneteket, nem ész nélkül fikázni, ha nem pont ugyanúgy történnek a dolgok, mint a könyvben.
Na, további jó fikázást.
Kritizálás nem azonos az általad leírt tevékenységgel. Azt hiszem, a pozitívumok is kellőképpen kiemeltettek, viszont mivel sokan olvasták a regényt, alapvetően, ha figyelemsen olvasod, a könyv és a film közötti eltéréseket kifogásolják sokan. Ezen eltéréseket sok esetben semmivel nem lehet kimagyarázni, mivel jellembe nyúl bele. Pl: Gandalf, Faramir, illetve "odakeni az egészet"- pl. Ispotály.
Azt senki nem mondja, hogy a film pocsék és senki nem hálátlan.
Gandalf-Boszorkányúr: számomra valahogy eltér a regény szellemétől. Arról nem is beszélve, hogy a könyvben a kakas szólal meg- és ez még mágikusabbá, ternszcendesebbé teszi az egészet. Itt a filmen, lehet, hogy ez alapvetően komikusnak hatna persze, de akkor is: szerintem nem szeerncsé megoldás, hogy eltörik Gandalf botja. Így azt lehet érezni, hogy Fehér Gandalf gyengébb, mint a Boszorkányúr, holott, a regény alapján, minimum egyenlőek.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Barahir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Miriam
- Nem elérhető
"A világ teli van veszedelemmel, és a szeretet most mindenfelé mély bánattal keveredik."
- Idril
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Szvsz azért egy pici igazságtartalma van a "fikázásnak". Inkább kritizáltok, mint dícsértek. De lehet, hogy rosszul látom. Nekem nagyon tetszenek a bővített részek. Szerintem is javítottak egy kicsit a gondori katonák "bénaságán". Igaz, hogy az Ispotály meg Faramir-Éowyn nagyon rövid, de szerintem ezt a verziót úgyis többnyire a rajongók veszik meg, akik tudják miről van szó és a jelenetek hangulata nagyon szuper. Amikor Faramir meg Éowyn egymásra mosolyog... Nagyon klassz. Szauron szájában csak az nem tetszik, hogy vicsorog, amikor nem beszél, egyébként nekem bejött. A keresztút is jó nagyon jó lett. Egy csomó változtatás továbbra sem tetszik, de elfogadom, hogy ez PJ verziója meg, hogy nem lehetett mindent a könyv szerint megoldani. Az extrák szuperek, szinte hihetetlen, hogy ennyire egy csapat lett az egész stáb, és mindent alárendeltek az életükben ennek a filmnek és igy megkönnyezték a búcsút. Amikor Elijah beszél arról, hogy hazautazása után nem tudott magával mit kezdeni, az tisztára olyan, mint amikor Frodó visszatért a Megyébe.
Na szóval baromi klassz az egész és baromi rossz érzés, hogy nincs tovább.
Nap fénye világosságot,
Hold fénye teljességet,
Víz színe tisztaságot,
Csillagok fényességet
Adjatok!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ilweran írta: Négy szobor= 1 Gollam+ 1 Minas Tirith + 2 Argonath-szobor :itscool:
Hö! Nem írom ám meg a címemet..... :shake: Vagy játsszak én is "na ki vagyok én?" játékot?
Örülök és kész! Örüljetek velem!!!!! :dance:
:hello: :dance: :dance: :dance: :up:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Estelio
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ilweran írta: Négy szobor= 1 Gollam+ 1 Minas Tirith + 2 Argonath-szobor :itscool:
Hö! Nem írom ám meg a címemet..... :shake: Vagy játsszak én is "na ki vagyok én?" játékot?
Jól teszed, hogy nem írod meg
Örülünk mink is. (asszem)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilweran
- Nem elérhető
- Estelio
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estelio
- Nem elérhető
Milyen négy szobrot, mirről van szó? Jezusom csak nem?Egyszerűen fantasztikusak, gyönyörűek, lélegzetellállítóak, szóhoz sem jutok a gyönyörűségtől hogy ott van a polcomon a 14 DVD, meg a négy szobor!!!!!!!!!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
MOUTH OF SAURON írta: Komolyan mondom, nem hiszek a szememnek. Ha nem tudnám, hogy ez a Tolkien.hu, akkor a hozzászólásokból nem jönnék rá, hogy ez egy rajongói fórum.
A legtöbben csak fikáztok, szőrszálhasogattok, hibákat kerestek, holott inkább örülnetek kellene, hogy ez a fantasztikus stáb ilyen fantasztikus trilógiát készített kedvenc könyvetekből. Nem?
Hol a köszönet? Hol a hála a rengeteg munkáért? Mindhárom bővített változat remekmű lett, és amikor összeáll a trilógia, egyesek még mindig csak hibakereséssel vannak elfoglalva. Egy rajongói fórumon nem ezt várná az ember. Nincs igazam?
Semmi sem lehet hibátlan, de a hibáit figyelembe véve is mestermű lett a bővített ROTK. Mi annyira nevetséges Szauron Szájában? Alantasnak kell lennie, nem félelmetesnek, és ennek a célnak megfelel. Miért rossz a Gandalf-Boszorkányúr összecsapás? Gandalf ugyan földre kerül, de hiába mondja neki a Boszorkányúr, hogy veszített, mert amikor megszólalnak Rohan kürtjei, egyértelmű, hogy nem veszített, hiszen hitét az emberekbe vetette... Stb, stb... Értelmezni kellene a jeleneteket, nem ész nélkül fikázni, ha nem pont ugyanúgy történnek a dolgok, mint a könyvben.
Na, további jó fikázást.
Tudod, mivel ez egy rajongói fórum, (persze tkp nem az, főleg nem filmrajongói) mindenki alapból szereti a filmet és köszöni hogy megcsinálták.
Továbbá ha egy film jó, könnyebb kiemelni azt ami rossz benne, és ha rossz, könnyebb kiemelni azt ami jó.
Gondolkodj el ezen.
További jó nemtommicsinálást.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilweran
- Nem elérhető
A tegnapi nap piros betűkkel fog bevonulni kis családunk (értsd: párom+én) történetébe, ugyanis elmentünk és vettünk egy házimozirendszert + MEGVETTÜK A HÁROM DÍSZDOBOZT!!!!!!!!!!!!
Egyszerűen fantasztikusak, gyönyörűek, lélegzetellállítóak, szóhoz sem jutok a gyönyörűségtől hogy ott van a polcomon a 14 DVD, meg a négy szobor!!!!!!!!! :dance: Három éve erre várok, és most végre megvan!!!!!!!
Mouth of Sauron: tényleg olvass vissza jó pár oldalt, mielőtt TE fikázol minket.... :shake:
- SJ
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta:
SJ írta:
olorin.papa írta: Eowin küzdelme a király mellett, meg aszinkronban tett változtatás, Eowin mondata a „nem vagyok fia senkinek” örökre a kedvencem marad :dance: :dance: :up: :up:
viszont nagyon hiányoltam egy kétségbeesett nazgúl sikolyt
Hát, úgy tűnik, még egy Nazgul sem tud sikoltani karddal a szájában..
Érdekes, a könyvben, lefejezve tudott... pedig ollan szépen tud visítani különben...
Hát ezt meg kell néznem, és hazáig nem bírom ki. Tudja valaki hol lehet ingyé e-bookot letölteni? Nem kell aggódni jogvédelem miatt, otthon megvan négy példányban, három különböző nyelven....
- Noredhel
- Nem elérhető
SJ írta:
olorin.papa írta: Eowin küzdelme a király mellett, meg aszinkronban tett változtatás, Eowin mondata a „nem vagyok fia senkinek” örökre a kedvencem marad :dance: :dance: :up: :up:
Érdekes, a könyvben, lefejezve tudott... pedig ollan szépen tud visítani különben...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- MOUTH OF SAURON
- Nem elérhető
Na, további jó fikázást.
- SJ
- Nem elérhető
- Panda
- Nem elérhető
Ezzel nem értek egyet... Szenvedtek, persze, de ha nem szenvedtek volna, akkor nem lett volna olyan súlyos teher a Gyűrű és Mordor hangulata se lett volna olyan félelmetes (?). Aki nem olvasta a könyvet (márpedig szerintem ők vannak többen), az csak Mordor határain kívül érzékelte volna a fenyegetést, és talán fel se fogta volna, milyen belülről az, ami ellen Középfölde szabad népei harcolnak.Tindomiel írta: Szerintem időnként az is felesleges,hogy Frodót mutatják,általában a tevékenysége kimerült a szenvelgésben,ami bőven elég lett volna rövidebb változatban.A könyvben azért ennél több (és jobb) jelenete is volt.Meg Samunak is.
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Niéla Alondriel írta: Nem én írtam, mivel még nem láttam.
Viszont ő az egyik kedvenc szereplőm... :denethor1:
És illik helyesen leírni a nevét... khm. Szerintem.
Bocsánat!!!
Tényleg nem te írtad hanem Barahir
hejesírásból meg egyess vótam
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Noredhel
- Nem elérhető
Viszont ő az egyik kedvenc szereplőm... :denethor1:
És illik helyesen leírni a nevét... khm. Szerintem.
Toujours pur
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.