A 3. rész - A király visszatér
- Olorin.papa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Láttam a mozi verziót, a bővítettet meg az extrákat is többször…
A kezdése mindkettőnek jó, a bővítettbe betett Szméagol harapás még elkeseredettebbé tette a küzdelmet :up:
Vasudvard ban nekem a bővített a jobb, tűz gömböstül együtt, Gríma szereplése a csúcs benne, :up: :up: amit hiányoltam, hogy Theoden király túl hamar kiszabadult Szarumán hatása alól, tétovázhatott volna egy kicsit többet :down:
Az Edorasi mulatozáson sokat dobott a szinkron, meg az ivó verseny is :up:
Eowin álmát meg nem engedem bántani! :mad2: Az úgy jó ahogy van, :up: és a könyvben is bennt volt, csak ott Faramir álmodta
Minas-tiritben Gandalf monológja nagyon jó, sokat megmagyaráz a dolgokból :up: :up:
A keresztúti jelenet meg egyszerűen gyönyörű a virággal koronázott király fejjel :dance: :up:
Osgiliat lerohanása is jól lett megoldva, itt is a bővített a jobb
Niéla Alondriel írta, hogy Denetor hülyének látszik ott amikor megjelenik Boromír, de hát Denetor komplett őrült, a könyvben is, akkor a filmben miért ne? :itscool:
Ami viszont a mozi verzióban jobban tetszett a Lidérckirály válasza Gothmog kérdésére: A mágussal mi legyen? A „majd én megtöröm” szvsz sokkal jobb mint az „ő az én gondom” :down: :down:
Samu elküldése továbbra is a bögyömben van, nem tudom megemészteni, és megnézni továbbra sem… :down: :down: :down: :down: :down: :down: :down:
A holtak ösvényén a bővítettben Legolas verselése nagyon jó :itscool:
Gothmog bevonulása a farkason viszont nagyon eltalált jelenet, :itscool: úgy ment ott mint Napóleon a seregei előtt, mert ő valóban hadvezér volt, egy óriási hadsereg vezére :up: :up:
Nagyon az orkok harcmodorára vall, ahogy a nagykaput akarták egy kossal betörni, hiába :itscool:
A kalózhajók elfoglalása elmegy (egyetlen színész nem volt a kalózok között, mindenki a stábból került ki)
Trufa monológja a barátságról sem volt felesleges, mert így Eowin biztatása:”légy bátor a barátaidért” mindjárt értelmet nyert :itscool: :itscool:
Denetor monológja amikor viszik a fiát a máglyára egyszerűen hátborzongató, és nagyon őrült, :itscool: és amikor emelkedett a kamera majdnem leültem a meglepetéstől: a Halott Fán kinyílt EGY VIRÁG!!! :up: :up: :up:
Gandalf összecsapása a Lidérc királlyal remek, és igazán két varázsló küzdelme, tele mágiával (Keselyüstök azért ott táncolt a szörny előtt,) Gandalf botjának eltörése azért egy kicsit túlzás, de lehet hogy nem volt ideje felkészülni a küzdelemre (utána már nem láttam a kezében botot) :itscool:
A bővített Pelennori csata is tetszett, főleg, mert jobban kijött belőle a küzdelem kétségbeesettsége, Eowin küzdelme a király mellett, meg aszinkronban tett változtatás, Eowin mondata a „nem vagyok fia senkinek” örökre a kedvencem marad :dance: :dance: :up: :up:
viszont nagyon hiányoltam egy kétségbeesett nazgúl sikolyt :down:
Gothmog szétszabdalása (csak úgy futtában) kicsit méltatlan egy vezérhez, de méltó egy orkhoz :up:
Legolas „mumakolása” zavart mindkét filmben, de nagyon látványos :down: :down:
Tetszett, hogy megtudtuk azt is, hogyan került Frodó inge oda ahova (lehet, hogy azt az orkot kínozták halálra?) 8O :up:
Palantíros jelenet rövid volt, és Aragorn nem is törte meg benne Sauron akaratát a kövön :down:
Ispotályos jelenetek nagyon jók, éppen olyan hosszúak, amilyennek lenniük kell :itscool: :itscool:
Az ork menet bent volt a könyvben, itt is bent kellett lennie, :itscool: csak kár hogy Samu és Frodó kezdett el verekedni, és nem egy másik ork csapat, mint a könyvben :down:
Szauron Szájával nincsen semmi gondom, elég hátborzongató, :up: gondoljunk bele csak, Szauron Szája csak száj, akkor Szauron szeme csak Szem, Füle csak Fül, Lába csak lábból áll! egyszerűen zseniális :dance: :up: :up:
Én a film befejezéséből kissé hiányoltam Amman partjait, :down: de a becsukódó ajtó sem volt rossz, Galadriel meg végleg nem hiányzott :itscool: :up:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Estelio
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Hát most jól összetörtél. Én azt hittem ez PJ gondolta ki, pedig milyen remek ötlet volt. Mondjuk igaz, hogy A Gyűrűk Ura könyv vége egyenlő azzal hogy: Hát haza értem.A FotR elejére azért kellett Galadriel monológja, mert kellett egy bevezető a filmhez, nem lehetett csak úgy belecsapni Bilbó születésnapjába. Ez speciel a stúdió kérése volt, nem PJ saját ötlete. A lezáráshoz SZVSZ tök felesleges lett volna még egy monológ, a sztorinak itt VÉGE van.
De akkor is, olyan sokan számítottunk rá, hogy Galadriel beszélni fog.
- Ulmo
- Nem elérhető
Barahir írta: A befejezéssel nincs semmi baj- a könyvben.
De a könyv sem Galadriel szavaival keződik ám, ezért nem is nagy gond. A regény is az egyszerű hobbit-világban indul, és ott is ér véget-
A filmben se lenne rossz (főleg, ha sokáig ezzel hetegették a népeket). Ja és sztem az se kifogás, hogy azért nincs monológ, mert Tolkien máshogy fejezte be- elég SOK mindent sem így írt, mégis volt képük megmásítani.
A FotR elejére azért kellett Galadriel monológja, mert kellett egy bevezető a filmhez, nem lehetett csak úgy belecsapni Bilbó születésnapjába. Ez speciel a stúdió kérése volt, nem PJ saját ötlete. A lezáráshoz SZVSZ tök felesleges lett volna még egy monológ, a sztorinak itt VÉGE van.
Barahir írta: Szauron Szája pedig nem lett elég méltóságos, elég sötét. Ha a lidércek megjelentek, én azért éreztem a borzongást. De itt... mint egy ostoba csicskás, aki ide-oda kapkodja a fejét. Ahogy a feje repül, az is komikus. És hozzáteszem, hogy Aragorn senkit nem ölne meg így, ez abszolút nem az ő stílusa. De ez mind csak az én véleményem.
Szauron Szájának nem kell "méltóságosnak" lennie. Már a saját nevére sem emlékszik, annyira Szauron rabja, pontosan az ő csicskása. Én akkor éreztem vele kapcsolatban a borzongást, amikor megszólalt. Szvsz a hangját nagyon jól eltalálták, és nála pont ez a lényeg!
Abban viszont teljesen igazad van, hogy Aragornhoz teljesen méltatlan az, amit a követtel tesz.
- Barahir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ulmo írta:
Barahir írta: Emellett hiányolom azt a Galadriel- monológot. Ő kezdte az első filmet, jobb lett volna, ha egy szép kis zenével társított jelentben be is fejezné, és nem egy ajtóval érne véget ez a nagyszerű történet.
Ezt esetleg mondd az írónak Szvsz pont ez a jó befejezés a filmhez, tökmindegy, hogy mozis vagy bővített verzió.
Egyébként nem igazán értem, mi a baj Szauron Szájával Jó, azt elismerem, Aragon kissé "nem-diplomatikus" módon rendezi le, de ezen kívül nem látok benne más hibát.
A befejezéssel nincs semmi baj- a könyvben.
De a könyv sem Galadriel szavaival keződik ám, ezért nem is nagy gond. A regény is az egyszerű hobbit-világban indul, és ott is ér véget-
A filmben se lenne rossz (főleg, ha sokáig ezzel hetegették a népeket). Ja és sztem az se kifogás, hogy azért nincs monológ, mert Tolkien máshogy fejezte be- elég SOK mindent sem így írt, mégis volt képük megmásítani.
Szauron Szája pedig nem lett elég méltóságos, elég sötét. Ha a lidércek megjelentek, én azért éreztem a borzongást. De itt... mint egy ostoba csicskás, aki ide-oda kapkodja a fejét. Ahogy a feje repül, az is komikus. És hozzáteszem, hogy Aragorn senkit nem ölne meg így, ez abszolút nem az ő stílusa. De ez mind csak az én véleményem.
- tindomiel
- Nem elérhető
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Ulmo
- Nem elérhető
Barahir írta: Emellett hiányolom azt a Galadriel- monológot. Ő kezdte az első filmet, jobb lett volna, ha egy szép kis zenével társított jelentben be is fejezné, és nem egy ajtóval érne véget ez a nagyszerű történet.
Ezt esetleg mondd az írónak Szvsz pont ez a jó befejezés a filmhez, tökmindegy, hogy mozis vagy bővített verzió.
Egyébként nem igazán értem, mi a baj Szauron Szájával Jó, azt elismerem, Aragon kissé "nem-diplomatikus" módon rendezi le, de ezen kívül nem látok benne más hibát.
- Noredhel
- Nem elérhető
Sophia írta: Nekem összességéban tetszett a film, csak egy dolog van ami nem: Szauron szája. Többen írták már, hogy elég nevetségesre sikerült. Szerintem még a röhejes is enyhe kifejezés!!!
ENNYIRE ROSSZ? Ezt most már látnom kell...
Röhejesebb, mint pl. Pilátus? /ez most nagy OFF volt/
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Barahir
- Nem elérhető
Bevallom, úgy vártam már, mint a Messiást, és még csak a filmet láttam az extrákat nem (a rejtetteket igen, és valami ESZMÉLETLEN JÓK), de véleményem azért már van, amit most ki is fejtenék.
A doboz most is gyönyörű, és jó, hogy a korongok felirata magyar. MÉgis van egy nagy hiba a kis füzetben: Extrák, fotógaléria, az ellenség: Szarumán szája (??) Nem ártott volna erre jobban odafigyelni.
Na és akkor a film. Öszességében a szinkront kár volt a legtöbb helyen kijavítani, sokkal jobb volt eredetileg.
- Szarumán: nagyon tetszett, leszámítva a tűzgolyót (pedig pont PJ mondta hogy nem fogja ilyen hatalommal felruházni a mágusokat, erre tessék). Ez a kedvenc jelenetem egyébként
-Éowyn álma: szép, de felesleges
- Gondor hanyatlása: ez jó, szépek az új képek a városról
- A keresztút: nagyon szép, főleg ahogy kisüt a nap
- Mágusnövendék: hát ez is tetszett, de kár volt Boromirt megjeleníteni, mert így Denethor végképp hülyének tűnik
-Peregrin az őr: tök jó!
_holtak ösvénye: az a koponyaomlásnevetséges, és egy nagy marhaság úgy ahogy van.
-kalózok: megfelelő, jó hogy nem mutatták az egész győzelemt, ennyi is elég
-Trufa bátorsága: felesleges, időhúzás
- Boszorkányúr. nem tetszett, kár volt a botot kettétörni, és emellett Gandalf is ahogy leesik... szörnyű.
- Ispotály: nagyon rövid és nem is jó. Úgy tűnik, mintha Aragorn tevékenysége ki is merülne abban, hogy Éowyn homlokát törölgeti, aki aztán hirtelen magához tér. Pedig nagyon reméltem, hogy elhangzik "a király keze gyógyító kéz", de mindegy...
-Éowyn és Faramir: édeskevés, KI SEM DERÜL ebből, hogy egymásba szerettek. Nagyon nagy kár érte.
-Aragorn és a palantír: ez elmegy, bár hosszabb is lehetne
-Orkok társaságában: felesleges, a kamera ide-oda ugrál. Kár érte.
-Szauron szája: RÖHEJES!!!
Vigyorog idétlenül, mint egy hülye, és ahogy Aragorn elintézi... az az egésznek a csúcsa.
Emellett hiányolom azt a Galadriel- monológot. Ő kezdte az első filmet, jobb lett volna, ha egy szép kis zenével társított jelentben be is fejezné, és nem egy ajtóval érne véget ez a nagyszerű történet.
Tehát: bár tetszik a bőv vált, én szerinzem mégis ez a leggyengébb bővített változat a 3 kötül. Az elkapkodottság jellemzi, mintha ennél már nem gondoltak volna a rajongókra. Sajnálom, mert most már tényleg nincs több remény, nincs több változat. Leszögezhetjük: az élmény közel sem teljes a filmekkel, a könyv az igazi még most is.
- Sophia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Csak a tudatlan gerjed haragra. A bölcs megértő.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Sophia
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
Túléltünk mindent ami volt
Hej hej hej
Túléljük majd a holnapot
(Hej hej hej
A régi mondás változatlan
A rock örök és elpusztíthatalan!)"
Egy kis Ossian... a lényeg benne va!
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Sophia
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
Mondjuk én megpróbálok védekezni a spoilerek ellen, úgyhogy be se szoktam ebbe a topicba tenni a lábam...
(opsz)
Na jó, de nem olvasom az izéket!
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Noredhel
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Megnéztem a ROTK extráit, és nagyon meg fogott Grant Major mondata: „számtalan házasság, kapcsolat és egészség ment tönkre ezért a filmért”
Valamikor olvastam Ken Follet-től A katedrális című regényt, ott a főhős Tamás kőműves katedrálist akart építeni, és erre ráment a felesége, majd az ő élete is. A felesége halála előtt –bár addig tiltakozott ellene- azt mondta neki: „menjél, és építsd fel a katedrálisodat”.
Itt most visszatérek Grant Major-hoz, meg Tamás mesterhez: igaz hogy az embernek rámennek a kapcsolatai, egészsége, de mindent lehet újra csinálni, csak három dolgot nem: Születni, Meghalni és Katedrálist építeni!
Mert Peter Jakson és Csapata is egy katedrálist épített, egy film katedrálist!!!
:up: :up: :hello:
Te is olvastad? Az egyik kedvenc regényem!!! És nagyon igaz...
OFF vége
Jajj, már nem tudom, hogy bírom ki, míg megveszem...
Toujours pur
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Valamikor olvastam Ken Follet-től A katedrális című regényt, ott a főhős Tamás kőműves katedrálist akart építeni, és erre ráment a felesége, majd az ő élete is. A felesége halála előtt –bár addig tiltakozott ellene- azt mondta neki: „menjél, és építsd fel a katedrálisodat”.
Itt most visszatérek Grant Major-hoz, meg Tamás mesterhez: igaz hogy az embernek rámennek a kapcsolatai, egészsége, de mindent lehet újra csinálni, csak három dolgot nem: Születni, Meghalni és Katedrálist építeni!
Mert Peter Jakson és Csapata is egy katedrálist épített, egy film katedrálist!!!
:up: :up: :hello:
- Isilcala
- Nem elérhető
Ja két kazi van! Én ennek nem örülök, bár az ára ugyanannyi! Az például rosszabb lenne, ha a szalag lenne rossz, de mindegy! Aztán, lehet, hogy a Tesco tényleg kinyomja az "egykazettás" verziót! Na jó, most már ne piszkáljuk szegény Tescot!
"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/
- Tinfang Gelion
- Nem elérhető
Estelio írta: Csatlakozom az előttem szólóhoz, de ha mégsem poént akart lenni az illető kap tőlem egy szegénységi bizonyítványt, no meg egy spéci Hang Szórót.
Nem poén. Az audiokommentában tényleg mindhárman szerepelnek )) Nagyon beteg, de így van.
Ami lehetetlen, nem szállhat el
mint egy álomkép
ami hihetetlen, nem múlhat el
mint az ébrenlét
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Gandalf írta:
koma106 írta:
Dún, a dán írta:
Ringbearer írta: aztaaa 50 perc? de jó!
Sajnos az 50 percből legalább 20 a stáblista bővítése...
A hivatalos rajongói oldal tagjainak nevét sorolják fel.
A dobozon rajta is van, hogy a játékidő 240 perc, azaz 4 óra.
Nem úgy volt ez beharangozva, hogy 50 perc soha nem látott JELENETTEL lesz hoszabb a film? Aki látta mondja már meg hogy mennyi bővített jelenettel lett gazdagabb a film!
Nos, nem egészen. Azt kell figyelembe venni, hogy a mozigép egy másodperc alatt 24 képkockát vetít le, míg a videó/DVD lejátszó 25 képkockát. Ez azt jelenti, hogy otthon a film eleve gyorsabb (és emiatt rövidebb), mint a mozikban. Korábban márt leírtam a számítgatásaimat:
"Az eredeti mozis verzió DVD-n és VHS-en 192 perces (mozigépen levetítve volt 200 perc), ehhez hozzáadtak még plussz 48 percet (ez mozigépen levetítve 50 lenne), tehát: 192+48=240 perc videón és dévédén (ami mozigépen 200+50=250 perces lenne)."
A stáblista és a köszönetnyilvánítás kb. még fél óra, ezért nem fért rá az egész egy db. VHS-re.
Mégis két kazettán lesz/van?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estelio
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Old Hawk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Tegnap a MM-ban (mert hülye azért nem vagyok), megvettem a bővítettett, otthon elővettem a két előző bővített részeket és kiteregettem az ágyra a 12 DVD-t. Hát mit mondjak, pazar látvány volt...
Na de: A ROTK bővített dobozán a fólia alatt van egy ki termékbemutató papírocska, amin a következőt olvastam:
"...továbbá olyan szereplők mint Andy Serkins és Szméagol, no meg Gollam."
Aki ezt írta, az szerintem nincs tisztában azzal, hogy Szméagol és Gollam az ua. ...
Oldhawk
Old Hawk
Aki szinte már Ent.
- koma106
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Gandalf írta:
koma106 írta:
Dún, a dán írta:
Nem úgy volt ez beharangozva, hogy 50 perc soha nem látott JELENETTEL lesz hoszabb a film? Aki látta mondja már meg hogy mennyi bővített jelenettel lett gazdagabb a film!
Nos, nem egészen. Azt kell figyelembe venni, hogy a mozigép egy másodperc alatt 24 képkockát vetít le, míg a videó/DVD lejátszó 25 képkockát. Ez azt jelenti, hogy otthon a film eleve gyorsabb (és emiatt rövidebb), mint a mozikban. Korábban márt leírtam a számítgatásaimat:
"Az eredeti mozis verzió DVD-n és VHS-en 192 perces (mozigépen levetítve volt 200 perc), ehhez hozzáadtak még plussz 48 percet (ez mozigépen levetítve 50 lenne), tehát: 192+48=240 perc videón és dévédén (ami mozigépen 200+50=250 perces lenne)."
A stáblista és a köszönetnyilvánítás kb. még fél óra, ezért nem fért rá az egész egy db. VHS-re.
Köszönöm a profi és kimerítő magyarázatot.
- Noredhel
- Nem elérhető
Kicsit berekedtek volna.
Toujours pur
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Nekem a következő tűnt fel: amikor az orkvezér kiadja a parancsot: "hozzátok a farkasfejet"- egy nagy csomó ork elkezd feltartott kézzel szurkolni. Ez még nem volna baj, de: míg szurkolnak vagy beesteledik, vagy a sötétség jön közelebb, de valami miatt az volt az érzésem, hogy elég sokáig drukkoltak a Grondnak ahhoz feltartott kézzel, hogy ezalatt simán lelődözhették volna őket a várból...
Azért még szurkolhattak, mert ők már tudták mi vár a szegény kapura
A sötétség meg kellett, mert az idővel nem jöttek volna ki:
Amikor Samuék felmásztak a lépcsőn, akkor adták ki a jelet.
Akkor nap reggel gyújtotta meg Pippin a jelzőtüzet, este lerohanták Osgiliatot
ez a T+1nap
ekkor indultak Theodenék Dunhargba
T+2:reggel Faramír visszavonul, délután megtámadja az orkokat
T+3: Theodenék még Dunhargban vannak, Faramírt összeszedik a kapu előtt, délutánra felvonulnak az orkok a város előtt, és jön a kapu betörésének a kísérlete, ekkor Gothmog ekkor adja ki a parancsot Grond bevetésére
Ekkor még Theoden Dunhargban van!!!
T+3:reggel indul Theoden, az utra ami 3 napig tart
A kaput Theoden érkezése előtti estén törték be, vagyis itt két nap telt el, mire Grond megérkezett, gondolom a hidakat is meg kellett erősíteni, meg az utat is meg kellett teni vele.
Addig a feltartott kezű ujjongók vissza tudtak a kapu elől vonulni, és volt idejük egy kis nyílpárbajra a városiakkal
- Gandalf
- Nem elérhető
koma106 írta:
Dún, a dán írta:
- Sophia
- Nem elérhető
A drága nővérkém mesélte, hogy ők a barátjával csak azért veszik meg majd a Gyűrűk Ura trilógia bővitettjét mert az mindig is érték lesz(pénzbeli ), de a történet szellemi mondanivalójáról gőzük sincs!... ...és még sorolhatnám!
Az ilyeneknek vétek egy ilyen művet eladni!!!(még akkor is ha a saját testvéremről van szó!)
- Sophia
- Nem elérhető
Ti azt akarjátok, hogy halálra röhögjem magam itt a gép elött?
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sophia írta:
Isilcala írta: Lehet, hogy majd a Tesco kinyomja a Tesco Gazdaságos Gyűrűk Ura 3 bővíettet! A szalag pár nap múlva tönkremegy, a tok szakadt, de olcsó! Ki tudja?
Ez nagyon tetszik!!!
Tegyük hozzá hogy a három rész együtt kb 24 perc és csakis kék-piros-fehér színek vannak benne.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.