Tolkien Cafe

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34962 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Tolkien Cafe
Meglehet tényleg nem használhatjuk a Tolkien nevet, de akár meg is kérdezhetjük. A tolien.hu (vagyis Svindler) vajon meg kérdezte?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34961 Írta: Anonymous
valószinüleg - már gépelni sem tudok, bocs
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34960 Írta: Anonymous
lószínűleg minden ilyenfajta dologhoz (névhasználat, Tolkien művek fordítása, feldolgozása előzetesen engedélyt kell kérni a Tolkien Estate-től, amely a tolkieni hagyatékot gondozza és a jogokka rendelkezik
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34959 Írta: Anonymous
Kicsit demoralizáló leszek. Biztosak vagytok benne, hogy felhasználhatjuk Tolkien nevét egy társasághoz? (én kétlem) A Tolkien Society 'baráti kapcsolatot tart fenn Tolkien családtagjaival', ezért nekik megengedték. Szivesen csatlakoznék én is (hová is megyünk?). Hasonló tipusú társaság <a href=http://www.ujakropolisz.hu/ target=_blank>ŐK is, alakuláshoz lehetne tanácsot kérni tőlük.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34958 Írta: Anonymous
Oh bocsánat, azt hiszem Society!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34957 Írta: Anonymous
Emberek! Aki áttanulmányozta a Tolkien society-t az -az angolul kevésbé tudók számára- please írja be ide hogy mire jutott! Konkrétabban miket is csinálnak, tartalmilag mivel is foglalkoznak! (Jó tudom Tolkiennel, de ugye azon belül... :) ) Aztán ha mindenkihez eljutnak az infók, akkor lehet csemegézni belőlük!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34956 Írta: Anonymous
Elolvastam amit a Tolkien Society magáról vagyis a müködéséről ír. Az egész egy kedélyes baráti társaság benyomását kelthetné, amenyiben eltekintenék a rendszeresen és rendszertelenül megjelenő kiadványoktól, a társaság valószínüsíthető méretétől és súlyától és olyan 'apróságoktól', hogy szerte Britanniában szervezik az éves összejöveteleiket(és időnként a tengeren túlra is átruccannak). Azt sem hagyhatom figyelmen kívül, hogy szoros és baráti kapcsolatot tartanak Tolkien családjának élő tagjaival. Nehéz és könnyed témákkal is foglalkoznak. <br> Vehetjük példaként őket de nem hinném, hogy lemásolhatnák teljes egészében. Ezért inkább azt mondanám:nem a mestert kell követni hanem amit a mester követ.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34955 Írta: Anonymous
Hogy mit is csinálna az MTT? Ez természetesen még nem pontosított dolog. De nézzük csak meg mit csinálunk most! Van aki kutatja a Tolkieni korpuszt van aki a nyelvekkel foglalkozikvan aki mást. Van néhány weblap amelyik több kevesebb anyagot tartalmaz különféle témákban. Vannak kívánságok, hogy mi lenne jó magyarul. Ezeket valami szervezett formában összefogni és jó összejöveteleket szervezni sem kevés. És milyen kellemes érzés tolkient kedvelők körében elmondani, hogy az MTT rendes tagja vagy. :-D Ráadásul az egyesület az jogi személy. Ennek megfelelően bizonos esetekben nagyobb sulya van mint a tagok összességének együtt. A Tolkien Society is valami hasonlót tesz, persze kicsit nagyobb volumenben. Megemlékezések, összejövetelek, előadások, tudományos és oktató anyagok. Midez bizonyára kissé kusza, de biztosan sikerül tiszta képpé formálnunk. Ötlete biztosan van mindenkinek és észben sincs hiány, ami ismeret kell azt megszerezzük. Bevallom kicsit én is félek a hivatalos formától de ez mit sem jelent. Még valami csak úgy mellékesen, nem szeretnék abba a helyzetbe kerülni, hogy valakik mások csinálják meg, holott mi is, én is ott lehettem volna.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34954 Írta: Anonymous
bevallom nektek, én még mindig nem látom át, hogy <i>gyakorlatilag</i> mit is csinálna az MTT, miután szépen megalakult és lefektette a maga okmányait (gondolom, sima egyesületnek kéne lennie). TIT-el?adásokat tartunk? fenntartunk egy honlapot? vagy mi? több infót, please
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34953 Írta: Anonymous
A társaság létrehozásának gondolata nagyon lelkesít, szívesen segítenék én is amiben csak tudok.<br> Egyetértek Yavannával, egy újabb találkozás, akár egy szimpla rajongói találkozó is elkelne már...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34952 Írta: Anonymous
off:<br> <br> Batti:<br> <br> Én ugyan nem adok az államnak egy fityinget sem, az állam ELVESZI tőlem...<br> <br> De hogy klasszikusokat idézzek:<br> ''Mindegy, az ember legyen hálás, ha a tolvaj egy morzsányit visszajuttat abból, ami az övé volt...''<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34951 Írta: Anonymous
O.K. gyüjtsünk mintákat és fogalmazzuk meg őket a lehetőségeinkhez mérten.<br> Az egyesület alapszabályzatában le lehetírni, hogy az egyesület nem folytathat semmiféle politikai tevékenységet és politikai pártok érdekeit nem szolgálhatja.<br> Tudom a legjobb szándék is a visszájára fordul ha az _egy-et_ használjuk. De az államnak mi adjuk a pénzt miért ne kérhetnénk vissza belőle. Ettől függetlenül nem álmodom állami pénzekről.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34950 Írta: Anonymous
<br> Batti:<br> <br> Oké, én sem full adaptációra gondoltam, csak mintákat érdemes gyűjteni, mert a célkitűzések valószínűleg hasonlóak.<br> <br> ELLENBEN:<br> Az állami támogatás mindenféle formáját el kéne utasítani, mert ilyesmi (pl. kultuszminisztériumi alapokból támogatás stb. stb.) a politikai színezéktől nem mentes, és ha valamit, akkor a politikát távol kellene tartani ettől az egész ügytől.<br> Inkább legyen szerényebb a Társaság, de ne keveredjen állami ügyekbe.<br> <br> Alamizsnát nyújt néha az állami kéz, de én Mordor karmait látom rajta...<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34949 Írta: Anonymous
Teljes mértékben egyet értek veled. Először a tevékenységi körünket és céljainkat kell megfogalmazni. Mivel nem igen számíthatunk bevételi forrásokra, legalábbis az első időkben, a non profit társasági forma lehet a megfelelő számunkra. A céljaink pedig véleményem szerint bőven beleférnek ebbe a formába. Sőt akár közhasznú társaság is lehetünk, ami akár állami támogatással is járhat. De azért ne nagyon álmodjunk ilyesmiről legalábbis egyelőre ne.<br> Az, hogy Angolhonban mit csinál az ottani society az fontos és tanulságos lehet számunkra de nem biztos, hogy egy az egyben alkalmazni tudjuk a magyar viszonyokra.<br> Mostmár mindenképpen megyek és megnézem mi van ott.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34948 Írta: Anonymous
Batti:<br> <br> arra gondoltam, hogy több ötlettel, agyviharokkal :) esetleg körvonalazni kéne, mi a manót (na jó: mi az orkot) akar csinálni a Társaság tulajdonképpen.<br> <br> Én felvetettem pár ötletet, de ez azért kevés ahhoz, hogy alakuló közgyűlés legyen belőle.<br> <br> Attól pedig óva intenék minden lelkes kollégát, hogy ELŐBB a formális keretek, AZTÁN a a tevékenység-tartalom kimunkálása stílusban alapítson bármit, mert láttam ilyen dolgokat és a befulladás garantált.<br> <br> A TolkSoc oldalainak kivonatolásába leghamarabb a jövő héten tudnék bekapcsolódni, most nagyon sok a munkám, de azért akadnak itt angoltudósok kívülem is.<br> <br> Vegyük pl. Lamorakot, aki ráadásul ott, Brithonban csücsül, mondhatni egészen közel a tűzhöz. :) <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34947 Írta: Anonymous
Valószínüleg egyet értek veled Olórin, de megvilágítanád nekem mire gondoltál a _tartalmi_ vonatkozásokat illetően? Angol tudásom hiányosságait tekintve tovább tartana ezt kideríteni a Tolkien Society oldalon, mintha segítesz. Természetesen meg fogom nézni az említett homepage-et is.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34946 Írta: Anonymous
Batti<br> <br> ez mind nagyon remek, de a TARTALMI vonatkozásokat se kéne elhanyagolni! Vegyünk példákat, ne találjuk fel újra a meleg vizet, ha nem muszáj...<br> <br> Javaslom tanulmányozni az alábbi linken lelhető oldalt:<br> <a href=http://www.tolkiensociety.org/> www.tolkiensociety.org/ <br> <br> Ez a brit Tolkien Society otthona.<br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34945 Írta: Anonymous
Tistelt elő társaság, hozzájutottam egy már létező közhaszú társaság számunkra fontos iratanyagához (alpítóokirat jegyzőkönyvek etc.) amelyet felhasználhatunk a Tolkien társaság megalakításához. Ezeken kívül kaptam még egy magyarázatokkal teletűzdelt jogszabály kivonatot is amely az egyesület működéséhez szükséges. Mivel kb. kétperce kaptam átnézés után közzéteszem valamilyen formában. Azt gondolom az alapok megvannak Az egyesület létrehozásához. Április eleje-közepe megfelelő lehetne a Tolkien társaság alakuló közgyűlésére. Addig mindenki alaposan átnézheti a rendelkezésére álló anyagot. A témát át tehetjük a másik topikba is de akár itt is maradhat, hiszen sok információ már itt van.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34944 Írta: Anonymous
En is nagyon szivesen reszt vennek a Tarsasag mukodeseben.<br> Nekem majdnem mindegy mikorra rakjatok a talalkozokat, csak egy keres: Majus 6-Juni 10 kozott vagyok kulfoldon, akkor nem tudok jelen lenni.<br> <br> Laegolas
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34943 Írta: Anonymous
Még egy dolog: Lamorak! Én megértem, hogy ennyire foglalkoztat ez a 'Társaság-ügy' végülis már régen szóba került. Szvsz azonban kellene még egy kis időt hagyni az előkészületekre! Akkor lenne érdemes alakulóülésben és hasonlókban gondolkodni, ha már több infó van a birtokunkban. Amíg nem tudjuk, hogy milyen jogszabályok milyen lehetőségeket biztosítanak, miket követelnek meg, hogy melyek és hogyan szabályozzák pl az egyesületek, alapítványok, társaságok...stb. működését, van-e ezeknek anyagi vonzata, és ha igen mekkora? Esetleg számolhatnánk-e kedvezményekkel, támogatásokkal? bla-bla-bla... Szóval ha már valamilyen szinten utánajártunk ezeknek, akkor kellene szerintem 'alakulóülés-ügyben' találkozót szervezni! Mert akkor már van miről dönteni, ha a háttérinfók alapján ismerjük az alternatívákat és elvárásokat. Én pl szívesen utánanézek azoknak a dolgoknak amiknek képes vagyok utánakutatni (Nagyon szeretnék részt venni ebben! :) ), de ehhez azért idő kell! Ha van rá igény, majd közkinccsé teszem, hogy mire is jutottam! (De ha esetleg már minden infó megvan akkor vegyétek úgy hogy nem szóltam! Ezesetben potyára gépeltem ennyit! :( ) Mindenki! Addigis azért amíg ide is eljutunk, szervezhetnénk valamikor még egy szimpla rajongói találkozót is! Nos? Vélemények?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34942 Írta: Anonymous
Szerintem ez az un. Aldeon-MTT topic tökéletes lenne ilyen célok szolgálatára!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34941 Írta: Anonymous
OK, akkor elkezdhetunk osszedobni egy napirendet meg egy idopontot, olyat, amin MINDENKI ott tud lenni, aki a Tarsasagban erdekelt kivan lenni (legalabbis annyiban, hogy az alakulo okirat vitajaban meg akar szolalni). Milyen modszerhez folyamodunk-- megkerjuk Svindlert, hogy nyithassunk egy uj topicot, vagy hasznaljuk a Skarlat James/Dinchamion altal nehany honapja nyitottat (mindjart felhozom vhonnan a melybol)?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34940 Írta: Anonymous
Morgana helyesel, bólogat, egyetért és felajánlja szolgálatait. És megpróbál egyre beljebb araszolni az érdeklődésből.<br> <br> Úgyhogy amit csak tudok, segítek, kezdetnek nagyon sok jogász barátom van. Profik és rájuk mindig számíthatok. Úgyhogy tanácsot pl. tőlük általam bármikor kérhetünk.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34939 Írta: Anonymous
Igy van, Batti, pontosan ezt kellene tennunk-- csinalni egy olyan osszejovetelt, ami kimondottan Tolkien Tarsasag temaju, es ott valami hatarozott napirend szerint megtargyalni az alapokat. Szerintem az oktatas es a kutatas nagyon fontos tevekenysegek kell legyenek a nepszerusites mellett; ha meg meg tamogatasokat is megnyit, akkor plane. Szerintem gondolkodhatunk abban, hogy az egyik kovetkezo talalkozot ne egy kocsmaban kezdjuk, hanem valami nyugodt es targyalasra alkalmas helyen, konkret, kidolgozott napirenddel, es essunk tul a formalitasokon. En nagyon szeretnem, ha tenyleg meglenne a hivatalos alakulas, akkor maris tobbfele tudunk menni.<br> Nagy szerencse, hogy vagytok, akik a jogi oldalahoz is ertetek a dolognak, es elore is koszonok nektek (minden resztevevo neveben) minden segitseget.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34938 Írta: Anonymous
Hogy a pénzügyek tekintetében megnyugtassam a kedéleket. Az egyesület céljának megfelelő bevételek korlátlanul adómentesek, tehát a tagdij és a céltámogatások után nem kell adózni. Viszont minden bevételt könyvelni kell, de azt elég az egyszeres kövvitel szabályai szerit. Erről ugyan halvány gőzöm sincs, de már megvan az információ forrásom. A tagdíj ne ijesszen meg senkit mert az lehet 1 forint is egy évre.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34937 Írta: Anonymous
Rég jártam köztetek. A társaság ötlete jó, és már sokszor megfogalmazódott. Mint mindig egyetértek vele és támogatom már amennyire tudom. Én is marginális vagyok mint ÉSzAH, de vegyétek hasznomat. <br> Valamit a szervezeti formáról, bármilyem szervezeti forma kiadásokkal jár, tehát csak akkor látom értelmét, ha bevételeket is hoz, pl. pályázatok, csak nehogy a pénz rontsa meg ezt az egyébként nagyon pozitív kezdeményezés.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34936 Írta: Anonymous
Öröm látni a nagy aktivitást. Az első lépés amit meg kell tennünk az az, hogy el kell döntenunk mijen egyesületi formát választunk. Sok válaszásunk ugyan nincs de bizonyos dolgokat nem kell szem elől tévesztenünk. Valószínüleg valami nonprofit és akár közhaszú társaság lehetnénk. ennek eldöntése után kell egy alakúló közgyűlés amelyről jegyzőkönyv készül valamint egy alapító okirat amelyben az társaság céljai és működési szabályzata van lefektetve. Ugyanott meg kell választani egy ügyvivő testületet is majd az egészet aláírni és egy ügyvéddel ellenjegyeztetni.<br> Közhasznu társaság három éves működés után lehetünk amenyiben az egyesület céljai között olyan dolgok szerepelnek mint az ifjúság nevelése oktatás etc. Amenyiben azok leszünk akkor akár állami támogatásért is folyamodhatunk. Alapító okirat és jegyzőkönyv mintát tudok vinni és akár ügyvédet is tudok szerezni. A következő összejövetelünk akár alakúló közgyűlés is lehetne.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34935 Írta: Anonymous
Basszus, ha csak rajtunk múlna... :-( (
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34934 Írta: Anonymous
Szia Gandalf-- csinalni kell vmit a Volgyzugolyra felrakott bibliografiaval, mert nem tudtam elerni a British Library-bol, es ez problema.<br> (Megint csak beugrottam, mindjart megyek pubba-- itt meg csak fel 10 mult)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34933 Írta: Anonymous
Én itt csak kapkodom a fejemet. Először Sötét Úrtól hallottam, hogy terveztek valamiféle Tolkien társaságot de én eddig azt hitten, hogy ez olyan emberek köre lesz, akik szakmai szinten foglalkoznak Tolkiennel vagy azokkal a tudományágakkal, melyekre ő a művein keresztül valamiféleképpen hatott. Én magam ... hát hogy is mondjam ... igencsak marginális diszciplinál képviselek Tolkien-ügyben, viszont nagyon szívesen részt vennék bármiben, amihen hasznomat lehet venni. Nagyon szívesen foglalkozom bármivel, ami Tolkien - ha nekem valaki fél éve azt mondja, hogy én ezt fogom írni, hát körbe röhögöm - és még annál is szívesebben hallgatom azokat, akik nálam régebben (ez nem nehéz) és sokkal mélyebben (ez még annyira sem nehéz) foglalkoznak vele és a munkásságával. <br> Olórin, nagyon tetszik a program, amit összeírtál. :-) <br> Egy kérdésem van. Ha ilyen nagy az egyetértés, akkor mire várunk? Persze ez a kérdés egy újabbat generál: Mi lehet ezügyben az a bizonyos első lépés? Vagy azt már megtettük?<br> ÉSzAH
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.279 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére