Tolkien Cafe

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34932 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Tolkien Cafe
Nicsak, egy éjjeli lepke! :O)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34931 Írta: Anonymous
Miert lenne ez ellen ellenervem? Hiszen en magam is ilyen tevekenysegeket akartam bevenni a Tolkien Tarsasag tev. korebe, mar akkor is, mikor nyar vegen eloszor felvetettem (l. Tolkien Tanulmanyok topic, ami szep csendesen meghalt, mert senki nem akart hozzaszolni ahhoz a kerdeshez, hogy mit is kene csinalni... es ahogy Olorin, en sem akartam sem egy szemelyben kijelolni, akkor mit is kell csinalni, sem magam lenni A magyar Tolkien Tarsasag). Egy Tolkien tabort pl. en is tamogatnek, sot, tobb iranyban lehetne itt is gondolkodni: lehet fiatalabbaknak es idosebbeknek szolo taborokat csinalni-- vegulis eleg padagogus van koztunk, szerintem, ahhoz, hogy hitelt erdemloen tudjuk a szulok elott bizonyitani, hogy nem rontjuk meg a gyerekeket. En mar nem mondom, hogy 'tamogatom' a Tolkien Tarsasag otletet, mert ezen a forumon eloszor en vetettem fel, es azota is nagyon sokan 'tamogattak', amibol sosem lett semmi; de tovabbra is minden erommel azon vagyok, hogy a magyar irodalomtudomanyos koztudatba Tolkien mint a kanon teljesen komoly es komolyan vett eleme keruljon be (mert hogy most nincs is benne egyaltalan). Minden mas tevekenysegben eromhoz es idomhoz merten nagy-nagy orommel reszt veszek, es hozzateszem, hogy pontosan ezt akartam az eredeti felvetessel nyar vegen: hogy tobben legyunk, es mindenki csinalja azt a temat, azt a teruletet, amit szeret; es mindenki tudjon arrol (vagy lehetosege legyen tudni arrol), mit csinalnak a tobbiek. Es nagyon orulok, ha ez most vegre valora valik.<br> (Bocs az ekezetekert-- Anglia az ekezet nelkuli billentyuzetek hazaja.)<br> (Ui. Mostani utamnak a Tolkien Tanulmanyokra is kihato eredmenye az, tobbek kozott, hogy vegre sikerult vennem egy sajat peldanyt Tom Shippey The Road to Middle-earth c. alapkonyvebol, ami ugyan out of print, de Cambridge-ben meg volt belole egy peldany...)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34930 Írta: Anonymous
Minden előttem szólót támogatok! :D <br> Yavannának már említettem a talin, hogy én nagyon szívesen beszállok egy Babó fordításba, közös erővel megpróbálhatnánk. A Tolkien Társaság ötlete is nagyon-nagyon tetszik, ha tényleg sikerülne egy elismert és minőségi mozgalmat létrehoznunk, az szuper lenne!<br> Kirándulásokban én midig benne vagyok, ugyanis imádom őket- akit ez még érdekel, az nézzen át a Kószák Szövetsége topicba is, mivel az (esetleg többnapos)kirándulások lehetőségét ott vetettük fel. :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34929 Írta: Anonymous
Üdv mindenki! A Tolkien Társaság létrehozása valóban remek ötlet! Az Olórin által felsorolt esetleges célok is abszolút rendben vannak! Lenne még egy esetleges szerény javaslatom: fordítások! Olyan sok nemes, nagytudású és angolul remekül beszélő társunk írogat ezekre az oldalakra! Ha ez a társaság létrejön, ennek keretein belül összedughatnák néhányan a fejüket és lehetne pl egy új 'Babó'- fordítást csinálni! Vagy a nyelvek iránt érdeklődők számára magyarul is elérhetővé tenni a tünde nyelvekkel foglalkozó anyagokat! Szvsz több ember is szívesen foglalkozna az említett nyelvekkel, ha azt magyarul tehetné. Pl én ugyan konyítok valamit az angolhoz (kűzdök a középfokúért), de korántsem annyira, hogy angolul nekiálljak egy harmadik nyelv elsajátításának. Nem tudom menne-e, de erre tuti hogy így nincs elég energiám. Pedig érdekelne. Azt hiszem ebből már sokminden elhangzott a találkozón is, tehát aki már hallotta, az vegye úgy hogy nem szóltam. Ja és még valami! Szvsz a többnapos kirándulások tervezgetése előtt ( Ami egyébként remek ötlet!) talán jobb lenne még néhány 'egyszerű' találkozó megszervezése, esetleg rövidebb 1 napos kirándulások! Pl én a haverokkal Március 15-öt a budaörsi hegyekben ünnepeltem egy egész napos túrával és fergetegesen jól sikerült! Vmi ilyesmit is szervezhetnénk akár! :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34928 Írta: Anonymous
Laegolas Tibet rulez<br> <br> Az egyesülettel kapcsolatban kaptam egy-két jó ötletet most bújom a jogtárat. Ha lesz valami konkrét akkor megírom.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34927 Írta: Anonymous
En nagyon-nagyon idos vagyok :) ))))) Legalabbis reggel ezt lattam a tukorben mikor kikusztam az agybol.<br> Miert kerded?<br> /me 26 eves<br> <br> Majus elejen utazok Tibetbe, Juniusban jovok vissza.<br> <br> Laegolas
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34926 Írta: Anonymous
Laegolas,te fiatal vagy vagy idős???És hova utazol?csak úgy érdeklődöm.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34925 Írta: Anonymous
Egyetertek Battival mindket valaszaban.<br> Baromi nehez tobb napra eljonni otthonrol, meghat amit mondtam en ugysem tudnek elmenni mert az egesz eves szabim ramegy most majusban az utazasomra. De mondjuk en csak egy ember vagyok a sok kozul, masok meg raerhetnek. Csakhat kicsi ra az esely.<br> A fiatalokat a szulok nem nagyon engedik el otthonrool ismeretlen tarsasagba (plane nem videkre), az idosebbeknek meg ott van a csalad ha eppen nem dolgoznak. Nehez ugy.<br> <br> A nyelvek szempontjabol pedig csak annyit hogy akik a nyelveket gyurik, azok nagyon benne vannak am, hiaba nincsenek tol sokan. Eleg stabil bazis lehetnenek egy nyelveszeti aspektushoz.<br> Esetleg lehetne kisebb nyelvtanfolyamokat csinalni ha mar annyira kinovik magukat, bar ez leeht hogy mar megint copyright problemat feszeget. De talan nem.<br> <br> Laegolas
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34924 Írta: Anonymous
A több napos táborral kapcsolatban Amanibhavamhoz csatlakozom 'család,munka'.<br> Szerintem a Tolkieni nyelvek igen is nagy téma, az érdeklődők száma nem mérvadó.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34923 Írta: Anonymous
család, munka, ezek el?bbre valók
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34922 Írta: Anonymous
Amy: miért nem? Most offolok elfele, de holnap megnézem, mit írtál... :-) )<br> <br> Namárie!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34921 Írta: Anonymous
többnapos dolgokban én biztosan nem tudok részt venni...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34920 Írta: Anonymous
Battival teljesen egyetétek!<br> <br> Lamoraknak ugyan (szerintem) lesznek ellenvetései, de csak azt mondhatom: vágjunk bele! Mit veszíthetünk? Legfeljebb néhány órát az életünkből, de legalább ráébredhetünk a hibákra... Szóval? Mi legyen? <br> <br> Ide (is) kapcsolódik, a filmes topicban már felvetettem, de ide is beírom: mi lenne, ha nyár elejére szerveznénk egy többnapos táborozást? Elméletileg (ha hajlandóak vagyunk tenni érte), mehetne a Tolkien Society égisze alatt, de ha nem, hát nem... Vélemény?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34919 Írta: Anonymous
szerintem olyan értelemben kis téma, hogy a Tolkien-kedvel?k közül arányéag keveseket érdekel részletesen a téma
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34918 Írta: Anonymous
h?ha... nagy falat... :-)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34917 Írta: Anonymous
Nem hinném, hogy a Tolken nyelveinek ápolása kicsi téma lenne. Mindemellett valami ilyesmikre gondoltam én is.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34916 Írta: Anonymous
Batti:<br> <br> Lehetnének pl. a célok:<br> (ami eszembe jutott, de NEM én akarnám szervezni az összeset! :) )<br> <br> - Tolkien munkásságáról szóló anyagok gyűjtése, közzététele (weben, tolkien.hu vagy tolksoc.hu)<br> <br> - Tolkiennel kapcsolatos publikációkban, műsorokban stb. való részvétel, hozzászólás, szakértés stb.<br> <br> - Tolkien nyelveinek ápolása (TolkLang), ez ugyan kicsi,de érdekes téma<br> <br> - Tolkien-évfordulókról megemlékezések (cikkek stb.); születése, halála, fő művek kiadása kerekebb évfordulói.<br> <br> Ezeket lehetne pl. jóízű lakomákkal is egybekötni!<br> <br> - Tolkien emléktúrák szervezése (a kalandvágyóbbaknak), idehaza a hegyekbe, esetleg részvétel a brit hasnonló rendezvényeken, delegátus szervezése.<br> <br> Ennyi így hirtelen...<br> <br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34915 Írta: Anonymous
Újfent a társaság elé vinnék valamit ami nem igazán újdonság. Hiszen többen is, többször is felvetették a Tolkien Társaság létrehozását. Tartsuk életben ezt a gondolatot, és próbáljunk valami konkrét formát adni neki! Ti mit gondoltok, mi lehetne a célja a Magyar Tolkien Társaságnak, és mik lehetnének a tervei?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34914 Írta: Anonymous
Habár ez itt és most 'offtopic' volt.<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34913 Írta: Anonymous
Nekem Gandalf.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34912 Írta: Anonymous
jaj, szegény findu!!!!<br> szóval Dani (najó , nem foglak így hívni) neked ki a kedvenc szereplod???
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34911 Írta: Anonymous
Ha nekem is elküldenéd, lehet, hogy én is elmennek!<br> És az olyan jó lenne!<br> :-D <br> (Ezt majd igyekszem ott bebizonyítani, ha lesz, és el tudok menni rá)<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34910 Írta: Anonymous
:) )))))))))<br> köszike!!!!<br> de ha a héten nem is valamikor írj!!<br> de nem feltétlenül ebben az ügyben , hanem csak úgyis írhatsz!!!<br> te szereted LIJ-T??<br> mert ha igen küldök neked képeket róla!!vagy orlando-ról is tudok!!<br> vagy, fiú vagy?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34909 Írta: Anonymous
Szívesen írok. De szerintem nincs rá garancia, hogy a héten lesz időpont. A szervezés mindig nagyon sok időt vesz igénybe. De ha lesz valami, értesítelek.<br> És majd egyszer megkereslek, és kérem a szívességet. :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34908 Írta: Anonymous
éééértem!!!<br> figyi Findu!!<br> tudom, hogy ez nagy kérés, de nekem ezen a héten, alig lesz idom ide feljönni, szóval, ha megvan az idopont írnál nekem egy e-mailt???<br> lécci!!!! :-><br> a címem: naughty.ildi@freemail.hu <br> ha nagyon nem akarod, nem kell, de ha egyszer találkozunk meghálálom!!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34907 Írta: Anonymous
Hát azt én is szeretném tudni. :) <br> Még nincs konkrét időpont, de ha jól emlékszem, azt beszéltük, hogy havonta jó lenne. <br> A múltkori március 8-án volt.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34906 Írta: Anonymous
sziasztok, bocs,hogy bepofátlankodok a kérdéseimmel, de megmondtnátok, hogy mikor lesz legközelebb találkozó???
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 9 hónapja #34905 Írta: Anonymous
topicmentés... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #34904 Írta: Anonymous
Koszonom szepen :) <br> Nem szamitottam ra hogy meglesz, kellemes meglepetes ert :) <br> <br> Laegolas
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #34903 Írta: Anonymous
Laegolas, megy e-mailben az a kép, amin rajta vagy. Nem tudom, hogy maradhatott le. Széth már megint elemében van, és csinálja a káoszt, hogy mágneses vihar tépázná meg rozsdás csontjait. <br> Azért küldjük külön, hogy ne kelljen miatta letöltened újra az egész zip file-t, de azok közé is fel fog kerülni, amint S.Ú.-nak lesz egy kis ideje újra felrakni. <br> Puszi<br> Észi
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.292 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére