- Köszönetek: 0
Kószák Szövetsége
- Telumehtar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Brisa
- Nem elérhető
Yavi, Elanor: Egy héttel utána valóban az MTT közgyűlése lesz. Így ha a kósza talira nem tudtok jönni, semi baj: 7 nap múlva láthattok minket. :hello:
Evenstar: Nekem tetszik az a teaház! Van valakinek kifogása ellene, hogy eső esetén beüljünk oda?
Evenstar, Telu: Az MTT a Magyar Tolkien Társaság rövidítése. Júniusban alakult meg, és ez egy kultúrális egyesület. Ha be szeretnél lépni, akkor Battinak (az MTT elnöke) kell írnod egy levelet, aki küld neked egy belépési nyilatkozatot. Ezt ki kell tölteni és visszaküldeni neki. S ha emellett fizeted a havi 500Ft (nem-diákoknak havi 1000Ft), akkor máris tagja vagy az MTT-nek. Ez az egyesület végülis hivetelosan foglalkozik Tolkien világának tudományos kutatásával, népszerűsítésével, valamint egyéb kreatív tevékenységek támogatásával (pl. a Kreatív Szekció elvileg az MTT egyik szekciója). A Kószák nagy többsége igen lelkes MTT-s.
Szeptember 21-én tehát az MTT közgyűlése lesz, ahol tengernyi dolog vár megbeszélésre és megszavazásra. (Bővebben tolkien.hu főlapjának alján olvashattok valahol /az egyik hír a sok közül/, valamit a Közösség/Magyar Tolkien Társaság nevű topikban.)
Ring, zsóffija: Úgy látszik akkor szept. 15-én lesz. A hol, az időjárástól függ. Egy találozási pontot mindenképp ki fogunk jelölni (mondjuk a Nyugati? - most már mindenki ismeri... ). Addigis megyek és meghírdetem a Találkozásokban is a talit.
Brisa
- zsoffija
- Nem elérhető
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Telumehtar
- Nem elérhető
Evenstar írta: "Remek! Hová is megyünk?"
Esgal: Az MTT gyűlés a táborozók találkozója lenne? Van valami havonkénti összejövés-féleség (mert gondolom tábor nem lesz megint egyhamar)? És ez is egy nyitott társaság, be lehet "tagozódni"?
1.:Menni hamindenigaz akkor az Egri Vár diszletei közelébe mennénk (Teve szikla nem?).....
2.:Nem,nem az MTT-s táborozók talija lenne hanem hogyismondjam a fórumozóké....
3.:Hogy érted azt hogy tagozódni?Mármint tagnak lenni?De hol?MTT?Oda be lehet lépni...DE ha csak egyszerüen a fórumosok társaságára gondolsz akkor ott nincs tagság....
U.i.:Minden ami ebben a hozzászólásban szerepel az csakis az én szerény véleményem...szóval ha valami nem igaz akkor asz ehhez jobban értők ugyis kijavitanak....!!!!!
- Ringbearer
- Nem elérhető
Csak 2 kérdésem van:
Mikor? és Hová?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Az élet után jön a halál!Vagy a halál után jön az élet?"
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Csatlakoztam is, és remélve, hogy a moderátor sem fog kidobni, mondanám, hogy időpontilag nekem mindegy, akár a jövő hét vasárnap is jó. Esős idő esetére pedig helyszínjavaslat: ismeritek a CD-fű elnevezésű teaházat (Pest, a Kálvin tér és a Ferenciek tere között)? Elég nagy ahhoz, hogy elférjünk, viszont nem az a fehérabroszos, komolyságot követelő hely. Alkalmas mind beszélgetésre, mind társasozásra - már csak azért is, mert maga a teaház is tart társasjátékokat, így ráadásul megszokhatták már a kissé hevesebb zajokat, ami általában az ilyen játékokat kíséri. Nem a legexkluzívabb teázó a földön, de szerintem a célnak pont megfelelne. Amúgy Gy.U. társasjátékként az van említve, aminek Gandalf van az elején?
Esgal: Az MTT gyűlés a táborozók találkozója lenne? Van valami havonkénti összejövés-féleség (mert gondolom tábor nem lesz megint egyhamar)? És ez is egy nyitott társaság, be lehet "tagozódni"?
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Esgal
- Nem elérhető
Tali:Nekem jó a vasárnap...de könyörgök ne legyen egy héttel később!!Akkor lesz az MTT közgyűlés meg talán a színjátszós tali is,egy harmadik már igazán nem férne be a programba--pláne,hogy asszem rajtam kívül érintettek még páran az ügyben.De ezen kívül bármely időpont jó,rossz idő meg szerintem nem lesz,úgyhogy lehetne az a bizonyos egrivár-díszlet,egyébként én már jártam egyszer arra,kószás talira ideális.Viszont eső esetén nincs ötletem:az éttermekben komolynak kell maradni,magánlakásba nem férünk el(nálam legalábbis nem,max.15 ember,de ennél tuti többen leszünk),szal...ötletek?
GYU-T:sztem rúlz,nem feltétlenül csapatbomlasztó,kivéve,ha a megbeszélnivalók helyett csináljuk.
Evenstar:örömmel látunk!
Namárië!
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Érdekes, az enyém is Elanor lesz. De ehhez majd be kell szerezni egy szakvéleményt az Akadémiától, vagy nemzetiséginek kell lenni. (A romák közt van Radiátor nevű is állítólag.) Vagy elég egy külföldi férj is. Ha meg fiú lesz, akkor egyszerűbb a dolog, mert akkor Andor lesz.Narië írta: Hi!De régen nem írta már ide....
Különben én már régen elhatároztam,hogy ha lesz egy lányom akkor Elanornak fogom elnevezni.Az egész család hülyének néz miatta,d enm baj.Bárcsak engem is Elanornak hívnának!... *sóhajt*
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Evenstar
- Nem elérhető
Eddig egyedül jártam a vadont. Tisztelettel kérdezném, hogy ezután kószálhatnék e veletek? Ha igen, szívesen részt vennék a legközelebbi találkozón, ha ki tudtok egyezni az időpontban.
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- Yavanna
- Nem elérhető
"Aure entuluva!"
- Elanor
- Nem elérhető
Ha tényleg mindenkinek jobb a vasárnap, akkor azt hiszem, meg tudom oldani, mert egy talit se hagynék ki szívesen
I feel complete when I feel sick inside
- Nuwanda
- Nem elérhető
Társasjátékok...tényleg bontó jllegű, de ha
úgy nézzük így vagy úgy úgyis bomolni fogunk...
Nehezen gépelek, mert fél tubus pillanatragasztó ömlött a kezemre, és kesztyűként ragadt rám...
Nekem az is tökéleteen megfelelne esőben, ha simán leülnénk dumálni, ezesetben a fehérabroszos dolog sem akadály.Szerintem ha más nem télen nagyon hanguatos lesz.
Lehet, hogy én vagyok az egyetlen ilyen idióta, de má örülök, hogy suli lesz...teljesen elpunnyadtam, ha így folytatom, sorvadni kezdek mint Gollam:-)az évi 4-5-el szemben napi 11 óra alvás elég éles váltás volt...lassan el kéne gondolkoznom azon, hogy átmenetet találjak:-) nem baj, númenori vérem majd a helyes terel
"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
- Brisa
- Nem elérhető
Szerintem nem lesz gond a társasjátékkal. Ha nem viszem, akkor más játék lenne. Most nem tök mindegy mivel játszik a csapat? És ha a GyU-T-val* szeretnének... akkor miért ne? (Én is akarok azzal játszani! :cooljump: Úgy látom, Ancalimontól el kell kérnem a másik doboz GyU-T-t is... )
*GyU-T = A Gyűrűk Ura Társasjáték
Brisa
- Rayan
- Nem elérhető
Én jobb szeretek veletek értelmesen beszélgetni vagy hülyéskedni. Ha csak fél napra lát titeket az ember, akkor már legyünk egészen együtt. Nem?
Nekem tökmindegy, jó a vasárnap.
És találjunk egy klassz helyet, az a lényeg. (Városliget? V. Túra a hegyekben? Esetleg termálfüdő? )
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Léli
- Nem elérhető
Nekem egyelőre még bármelyik nap jó, csak döntsétek el minél előbb, mert a színdarab-próbáinkat (az iskolait) úgy kell majd szerveznünk, hogy ne ütközzön ezzel - és ugyebár hétfőn már iskola :crap: :crying: :crazy: h: :rmad2: :shake: :embarassed: :eek2: :bawling:
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
A társasjátékot vinni fogom, nem kell aggódni.
Yao: Igen, Pesten lesz. Milyen versenyed lesz? Ha zuhog az eső, megyünk szurkolni neked. (Lehetőleg az új BS-be legyen a versenyed, jó?)
Brisa
- Nuwanda
- Nem elérhető
Szal remélem az említett időpont stimmel.
De szerintem a Fekete Lovasok elnevezés csak azután "kerül használatba", hogy hallják, hogy fekete lovasoknak vannak álcázva, hiszen korábban erre aligha volt szükségük.
Tehát ez csak abban a körben használt elnevezés, akiket érintett az ügy.
Ennyi erővel ha Szméagol "Halacska" Gollam öltözött volna be először fekete lovasnak, ő lett volna egy idő után...szal szerintem is lehet ez a kósza neve mint a Vándor.
és "meglátod milyen mély a nyúl ürege"
"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Hol is lenne az a tali? Mármint pontosan...Ugyanis versenyem Pesten lesz...Szóval minden lehetséges!
Cica:nem árulhatom el,ezek szigorúan titkos információk .De majd konzultálok az informátorommal !
"Egy életforma azért jön létre,hogy egy másikat elpusztítson"
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Telumehtar
- Nem elérhető
1.:Akkor thanks mindenkinek megnézem Halbarad életét.....
Mert én ugy gondoltam hogy az én kószám családját legyilkolják kivétel a testvérét aki jóval idősebb (statiszta 1) nála de nem tud mit kezdenni szegény kölökkel és ezért valakihet kerül (idősebb kósza stb.) mint Aragorn hehe.....
2.:Akkor vannak kisbetüs fekete lovasok...jó akkor az én kószám fekete szerkóban megy ide-oda és akkor álltalában fekete lovasnak nevezik.....
3.:Kószás tali:Nekem assze mind1 csak ne szeptember 6........
Fedett hely...na ez nehéz helyzet ugyanis étteremben....(bármilyen jónak tünik Brisa ötlete a fehér asztalos gyilkosozásnál) egyszerüen kitessékelnek hogy ez egy étterem és nem vidámpark.....szóval......
Ja arról jutott eszembe hogy :-Né má ott egy fekete lovas!
Ez off lesz:Reggel hajnali 6kor kimegyek a Balatonhoz kicsit üldögélni erre jönnek vissza a horgászok a kis halakkal....Jön az egyik gyereke és elkezd toporzékolni(a gyerek 3-4 éves) :Né má halackák halackák....!!!!!
Na erre behaltam...rögtön Gollam jutott az eszembe....
- Brisa
- Nem elérhető
Azt, hogy hol legyen, nem tom még. Mindenesetre szerintem két helyszínre kell gondolnunk:
1) amikor is jó idő lesz ekkor elmehetnénk kirándulni (esetleg a július eleji Cica-féle útvonalat követhetnénk az Egri vár díszleteihez, ahol lehet számháborúzni)
2) amikor viszont rossz idő lesz, valami fedett hely szükségeltetik (az étterem és más vendéglátó helyek nagyon behatárolják a lehetőségeinket: elképzeltem, hogy a fehér abrosz mellett a fél társaság gyilkosozik, a másik fele meg Activityzik... :up: )
Ja, és a Kószák Könyvét valamint a kószás oldalt mindenképp meg kell majd beszélnünk!
Brisa
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Kószád tali ügye: van már terv, mikor lesz a köv.?(mert végre 'kiverekedtem' egy engedélyt)
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
- Cicaful
- Nem elérhető
Különben sok sokert!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Brisa
- Nem elérhető
Telumehtar írta: 1.:Halbarad (az a kósza aki a 30 dúnadánnak a vezetője volt akik segiteni jöttek...Holtak Ösvénye) kb.. hány áves kell hogy legíen?
Erről Annával kell, hogy beszélj. Ugyanis ő írja meg Halbarad életét
Telumehtar írta: 2.:A könyv szerint a Fekete Lovas nem = a nazgúlal mert a nazgúlok Fekete Lovasoknak álcázzák magukat....de akkor vannnak olyan Fekete Lovasok is akik nem nazgúlok....Nem??????
A nagy betűs Fekete Lovasok a nazgúlok, de ha a te kószád épp fekete ruhában nyargal fekete lovon, akkor aki látja őt, biztos ezt fogja mondani:
- Né má, ott van egy fekete lovas!
De persze az is elképzelhető, hogy a kószád sokat jár mondjuk Gondorban, és mindig fekete szerelés van rajta, s ezért a gondori nép egyszerűen csak "Fekete Lovasnak" emlegeti a titokzatos embert.
Brisa
- Narië
- Nem elérhető
Különben én már régen elhatároztam,hogy ha lesz egy lányom akkor Elanornak fogom elnevezni.Az egész család hülyének néz miatta,d enm baj.Bárcsak engem is Elanornak hívnának!... *sóhajt*
- Rayan
- Nem elérhető
1. Fontos ez? Komolyan kérdezem, mert szerintem nagyon részletkérdés
2. FL-ok=nazgúlok, egy és ugyanaz a kettő.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.