- Köszönetek: 0
Kószák Szövetsége
- Gollam
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Fereste szivem! Én nemleszek soha igazi kósza, a fajtámat nagyon szeretem és a származásomat pedig tisztelem, de szívesen leszek a sztúr, aki kószák társaságában keres barátokat Megfelel? Nekem tetszik...Nah, akkor majd asszem a legközelebbi talira se tudok menni...ez igen gonoszság!!! Nah mind1 majd valahogy kivárom az utána levő talit...sebaj...nah, most megyek el..sziasztok, puszi mindnekinek, A Sztúrocska!!
"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"
- Brisa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Szendi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ai lintulinda Lasselanta
- Yavanna
- Nem elérhető
Brisa, te meg a térképet légyszi'! (De megírom mailben is!)
Mindenkinek előre is köszi!
"Aure entuluva!"
- Brisa
- Nem elérhető
A kószák pontos létszámát létszámát senki nem tudja. De az tuti, hogy több, mint 40-en vagyunk.
Rayan: Megtennéd, hogy nekem is elküldöd? A reakciók érdekesek. És tanulságosak is...
Azt szeretném kérni, hogy aki igényt tart a Megye-térképre, küldjön nekem egy e-mail-t (elhagytam a papírt, amire felírtam a neveket ).
Brisa
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- deagol
- Nem elérhető
oké, akkor én is lehetek, ugye? annak ellenére, hogy vimpár is vagyok? addig is kezdek gondolkodni a történetemen...Brisa írta: Egyszerűen úgy, hogy közlöd velünk, te is szeretnél beszállni.
A kószák rendszeres találkozókon vesznek részt (a legközelebbi jún. 1-én lesz), a Kószák Könyvébe írnak a saját kószájukól egy történetet, tagja lesz az MTT-nek és jól érzik magukat.
Ki hagytam valamit?
Ja, igen, és pátyolgatják a Szövetség egyetlen gyermekét, az Almafát.
"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Rayan
- Nem elérhető
Múlt szerdán ugye felolvastam a sztorit. Tökre örültem, hogy tetszett nektek , de úgy tűnik, nem csak a kószáknak...A barátaim nyaggattak, hogy mutassam már meg, mi a fenét írtam, szóval ők is elolvasták. Az hagyján, de az egyik ilyen véleménnyel volt a történetről: "Nagyon jó, csak azt nem értem, ez a nő miért állt át a rossz oldalra." Erre én: "Képzeld magad a helyébe: megölték a szüleidet, a néped megtagad, nem találod a helyed a világban, nincsenek szeretteid, álmaid, céljaid...Milyen életed lehet? Magányos és üres. És egy lehetőséget látsz, egy életcélt: a bosszút, ami újra értelmet ad a létezésnek." "Jó, jó, de miért állt át a rossz oldalra? Én sosem tennék ilyet..." Na itt lehaltam Mondta ezt egy lány, aki örökösen mártírt játszik, és azt hiszi, a világnak csak napos oldala van.
A másik barátnőm Elóndráról: "Fúúú, ez egy brutális csaj. Hogy lehet má' ilyen agresszív, hogy nőket akar gyilkolni meg minden..." Szintén lefáradtam A történetről ezt mondta: "Nem értem az egészet!" (Szerintem elég logikus és érthető volt, főleg, hogy írtam a tolkieni Középföldét nem ismerőknek egy jegyzetet is hozzá.)
A lényeg: a harmadik ezt jegyezte meg: "Baromi jó! De...Nem is tudom, hogy mondjam, olyan ciki..." "Mondd nyugodtan." "Ááá...nem, szóval...írtál bele egy adagot..." "Önmagamból?" "Nem, inkább...Úgy éreztem, hogy ez a történet tele volt...erotikával. Ahogy az a nő odaáll Szauron elé, azzal a hevességgel...Vagy rosszul gondolom?" Na, itt volt az a pillanat, hogy vörös lettem, mint a lemenő nap Még azt a két szegény Ady-verset sem tudtam ma normálisan előadni, mert egyfolytában belezavarodtam...
[/size]
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Rogue
- Nem elérhető
Üdv
- Undómiel
- Nem elérhető
És úgy cirka hányan vagytok (vagyunk)?
Szeretem az almát...
- Brisa
- Nem elérhető
A kószák rendszeres találkozókon vesznek részt (a legközelebbi jún. 1-én lesz), a Kószák Könyvébe írnak a saját kószájukól egy történetet, tagja lesz az MTT-nek és jól érzik magukat.
Ki hagytam valamit?
Ja, igen, és pátyolgatják a Szövetség egyetlen gyermekét, az Almafát.
Brisa
- Undómiel
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Az ötleted tetszik, és zseniálisnak tartom. De csak akkor, ha nem viszed túlzásba Aragorn tanítását (értsd: a kószád ne akarjon nevelőapja helyett nevelőapja lenni , és az érzelmi kötődés sem festeném túl erősre, szorosra). Amúgy semmi más kifogásom sincs ellene. (A Tolkien-menetrendhez azért szigorúan tartanám magamat. )
Brisa
- Léli
- Nem elérhető
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Arwen
- Látogató
- Fereste
- Nem elérhető
- Gollam
- Nem elérhető
"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"
- Fereste
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Lehetek én a bátyja? Nekem sincs egy géntársam sem...Yavanna írta: Én pl szívesen lennék egy alma fa testvére! (Ilyet még nem csinéltam!) Úgy sincs testvérem....
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Rogue
- Nem elérhető
üdv
- Esgal
- Nem elérhető
Egyébként a múltkor írtam ide egy sztorit,és csak most jutott eszembe-mivel a háború után játszódna-:a númenoriak a háború után is kószákként működtek,igaz?
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Dez
- Nem elérhető
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Dez
- Nem elérhető
Ha mindenkinél lesz egy darabig, akkor igazi kósz-enting lesz belőle.
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Szendi
- Nem elérhető
Cicafül: Úgy nézem, hogy kószám 2957 táján találkozik Aragornnal, kóborlásai idején, és elkiséri egy rövid időre Rohanba és gondorba is.
Ai lintulinda Lasselanta
- Brisa
- Nem elérhető
(Lásd, a máj. 3. pm 9:52-es bejegyzésemet:
"Emberek!
Bizonyos vélemények szerint túl merevek a szabályok, és túlságosan eluraltam a terepet. És mivel én szeretem belátni a hibáimat (mégha ehhez mindig kell egy kis segítség ), ezért most belátom. Szóval a szabályok ezentúl sokkal rugalmasabbak. (Dae különösen neked!!!) (Hogy később mi lesz ebből, azt majd megtárgyalom a tanácsadóimmal. ) ")
Brisa
- Cicaful
- Nem elérhető
Szerintem az ötlet nagyon jó! De akkor jóval a Gyűrű háború előtt kell tanítgatnod az ifjú Aragornt, ill. lehet, hogy még Esteit. Azt viszont nem tudom, hogy ütközik-e Toliennel? A Függelékben sokszor írja, hogy elég sokat volt egyedül, de azt se zárja ki, hogy nem tanulhatott-e volna egy kószától. Szvsz, ha igen, akkor Te is legyél jóban Gandalffal! Sok sikert az íráshoz!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Szendi
- Nem elérhető
Brisa: Úgy gondoltam, hogy az én kószám egy " tanító kósza " lesz. Elképzelésem szerint sokmindenre megtanítaná Aragornt kóborlásai idején. Mit szólsz ? Nem ütközik ez Tolkien elképzeléseibe szerinted?
Ai lintulinda Lasselanta
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.