Kószák Szövetsége
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Léli
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ai na vennui
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- zsoffija
- Nem elérhető
Nem mintha lenne rá időm...
meg gyakorlatom...
nyiff.
De azért esetleg,ha lehet én is összeírnék walamit...
:
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Léli
- Nem elérhető
Tehát akkor nem lesz mesterem? Kénytelen leszek kreálni 1-2-t. De akkor nem számnítsatok rá, hogy gyorsan kész leszek vele. Így is annyi mindent csinálok már.... (2 énekkar, iskolaújság, szídarab-rendezés, tanulás, tablókészítés). Kellet nekem mindezt bevállalni Légyszi, legyen valaki tanárom. Olyan jó lenne. (bővebb infó lejjebb)
Ai na vennui
- Arwen
- Látogató
Bocsássátok meg nekem, hogy nem tudok egyszerre egy heti irományt elolvasni, de ez van! Majd igyekszem.
Szóval:
Először is Svindlernek köszike mindent a Kószás dolgokkal kapcsolatban!
Egyéb:
Én úgy gondolom, hogy a kószás történeteinket nem kellene egybe füzni, (egy történetté) elég lenne, ha mindegyik alá odaírnánk, hogí ki írta, aztán ezt egy könyvbe szerkesztenénk.
Egyenlőre nem jut eszembe más!
- svindler
- Nem elérhető
Szuksegem lenne a Koszak Szovetsege-nek logojara bescannelt allapotban! Illetve a Konyv logojara is.
Nem tudom ki rajzolta oket (talan Afonya?). De legyszives szoljatok neki, hogy jutassa el hozzam!
Tunde-lany, illetve Brisa: Egy altalanos leirast tudnatok kesziteni a tarsasagrol es celjairol?
Megkoszonnem a segitsegeket!
- Brisa
- Nem elérhető
De ha valakinek kész a remekműve, akkor fel lehet tenni a Kószás oldalra (amit reméljük, addig elkészít Svin mesterünk )
Brisa
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Mindenestre lenyűgöző ötleteket írtatok eddig. Csak így tovább.
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Yavanna
- Nem elérhető
Nos amíg ezt megteszem, a történetet megkreálom és végül megírom az nálam kb fél év lesz! (Magamat és az időbeosztásomat ismerve!)
No meg az ihlet ugye....na az sem jön mindig parancsszóra!
"Aure entuluva!"
- Fereste
- Nem elérhető
szóval majd meglátjátok:)
egyébként most jelenleg gödörbe kerültem írás terén... elbasztam az egészet, hogy enyhén kifejezzem magam... szzóval nemtom mi lesz az én történetemből..
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Hijjazannyát!!!
Júúúú...
Na szóval elborult az agyam
Hogy ti már hol tartotok!!! Affene! Én még nagyon csuszikálok csak a tudatalattimban
Nincs se név, se semmi de abszolúte.......
Na jó. Annyit már tudok, hogy az én kószám északi lesz, de annyira, hogy egyenesen arnori. A környezetet már nagyon jól elképzeltem (illusztráltam is)... például a kedvencem Annúminas. Az egész Északi Királyság nálam abszolút kihalt, enyészet, futónövények, romba dőlt szobrok, minden ami kell...
És Annúminas nálam város az Esthajnal-tó partján, lépcsők vezetnek a várba, és a lépcső két partján ott áll a két király, ugyanúgy, mint az Argonathnál.. merthogy ez volt az Északi Királyság határa, ugyanúgy, mint az Argonath Gondoré. na, eddig megvagyok, de nincs sztori
Arra gondoltam, hoögy Angmarban újra gyülekeznek a gonoszok (hogy pontosan milyen gonoszok, az kérdéses, de vmi érdekeset akarok - nem orkokat, az uncsi), és a kószám legfőbb feladata Völgyzugoly és a Megye É-i határának védelme lenne. Ha mégis női kósza lesz, akkor talán Aien lesz a neve (saját nevemből indultam ki )... A Megyében asszem Északinak fogják hívni... vagy vmi hasonló...
Kérdés: miért van északon? Micsinál egyáltalán? Milyen a jelleme? Rokonok? Ismerősök? satöbbisatöbbisatöbbi.. szóval, nekem ez még eltart egy darabig
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Brisa
- Nem elérhető
Tel: Sajna én nem lehetek a mestered, mert én korábban fogok tevékenykedni. Viszont, ha nem akad jelentkező, akkor találd ki te a tanáraidat.
Az ötleted amúgy nem rossz, csak mindenki biztos, hogy nem tudmajd csatlakozni Aragornhoz. (Én az enyémet még nem tudom.)
Brisa
- Léli
- Nem elérhető
Tehát, akkor a csoportos ötletemet elvetem.
Viszont a kószámat egy picit fejlesztettem. Szóval ennek a 14 éves fiúnak az apja vak , aki nagyon jó harcos. (természetesen a fülére hagyatkozva) Ezért a fiát is erre tanítja (beköti a szemét), így neki egyedüli erénye a redkívül kifejlett hallása és mozgása. Ugyanakkor másra nem igen tudják a szülei tanítani. A csillagok ismeretét és a belőlük való tájékozódást még megtanulta az édesanyjától, de mást nem.
Ezért is van szüksége tanárokra . Még mindig szükségem lenne olyan válalkozó szellemű kószákra, akik vállalnák hosszabb-rövidebb ideig a tanítását. Ja igen. A Gyűrű-háború idején él, és a végén majd harcolni is fog (remélem).
Ai na vennui
- Cicaful
- Nem elérhető
Sesy: nekem tetszik, én szeretem az ilyen szipogós, kicsit romantikus storykat! *szip* Én csak bíztatni tudlak!!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Elendil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nin o Chithaeglir, lasto beth daer, Rimmo nin Bruinen dan in Ulaer!
- Sesy
- Nem elérhető
és nagyvonalakban már az megvan, hogy a lány elfog menni nemtudomhova, és a kósza utána megy, bejárja egész Középföldét, míg végül valakitől megtudja hogy a lány meghalt, és akkor öngyilkos lesz és beleveti magát a tengerbe egy sziklárol..
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Círdan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Meg nagyon keves korvonalazodott a koszambol, de ami mar igen azt leirom
Neve Ernarmo lesz, ami ha jol sikerult osszeraknom, annyit tesz "maganyos farkas".
Par evtizeddel a Gyuru Haboru elott fog koszalni a Megyetol, Bri-tol es Volgyzugolytol eszakra eso teruleteken. Tobbnyire maganyosan. Nem fogja semmi tragedia bearnyekolni a multjat. De mar fiatal kora ota a maganyt valasztotta. Mindig csendes volt, magaba zarkozo. De egyszer sikerult valami nagy hostettet vegbevinni (meg nem tudom mit), aminek a hirneve azota is kiserti Mert valojaban se nem bator, se nem ratermett (vagy legalabbis o nem igy latja magat), es fel a tovabbi megmerettetesektol. Csak keves baratja van. A tobbiek alig ismerik, de a hiresse valt tette miatt tisztelik.
Egyik baratja egy korosodo, megrokkant kosza lesz, aki egy kisebb fogado szeruseget vezet valahol az eszaki teruleten, egy kosza telepules kozeleben (mert hat valahol csak elnek a koszak csaladai is ). Ez amolyan kozponti gyulekezo hely a videket jaro koszak szamara. Azt hiszem a neve "Iker Tolgy" lesz (nem a kosza neve, hanem a fogadoe ). Mas persze nem latogatja, csak koszak, tan nem is tud rola mas.
Illetve egy maganyos, megkeseredett tunde, akinek a multjat egy sotet cselekedet arnyekolja be. (Talan gyilkossag)
De most tobbet nem akarok elarulni
Círdan, a Hajóács
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Cicaful
- Nem elérhető
Tel: szerintem aki akar az csatlakozhat Aragornékhoz. De mivel úgy beszéltük meg, hogy nem muszály a Gyűrű-háború alatt játszódnia, ezért lehet, hogy nem mindenki tud csatlakozni Én pl. Gyűrű-háború előtti időkben gondolkodom...
Darkman: írjál!!! Úgy vettem észre, hogy elég jól bánsz a szavakkal, úgyhogy kíváncsian várom a történetedet...
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Sesy
- Nem elérhető
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Robin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Most sajnso mennem kell,jó éjt Kedves Kószák,álmodjatok szépeket!
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Brisa
- Nem elérhető
Ha jól tudom, Aragornhoz 30 kósza csatlakozik, és ezek közül ugye egy sem nő vagy gyerek...
Mivel ez a kezdeményezés a Kószák Könyve címet viseli (és mi ugye kószák vagyunk), én nem tartom szerencsésnek, hogy egy-egy történetben tünde (vagy más nem-kósza) legyen a főszereplő. Túlságosan kilógna a sorból... De ez csak az én véleményem. Ti mit gondoltok?
Az összes többi javaslatot és ötletet támogatom! (Fereste: Rajtad múlik egyedül, hogy a kószád találkozik-e más kószákkal, vagy sem! )
Tel.: Akkor bocsi. (De azért nem ábrándultam ki. )
Brisa
- Fereste
- Nem elérhető
- Robin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Fereste
- Nem elérhető
asszem ebből a sok különböző ötletből is látszik, hogy ezekből lehetetlen egyet kovácsolni.. szóval szentem ok lenne, ha a Kószák künyve csak elbeszélések gyűjteménye lenne ..
- Dez
- Nem elérhető
Azt hiszem az én kószám Arwent fogja elkísérni Völgyzugolyba Lórienből. És onnan fogja ismerni őt, hogy ő meg a testvére már találkozott Arwen bátyjaival északon.
Fereste: nagyon köszönöm!
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Léli
- Nem elérhető
Tényleg. Az nagyon ellenkezne az ötlettel, ha az lenne a végkicsengése, hogy mindenki (vagy m,ajdnem mindenki) Aragorn mellett köt ki a háborúban? Lehet akár Mordorban is csatlakozni hozzá. Tudom, most nagyon "ráhajtok" erre a kérdésre, de még nem válaszolt rá senki.
Ai na vennui
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
(Mások meg más neveken, de törp-nevet még nem találtam ki neki, és azt sem tudom, hogy van sindául a "lelenc",ill."talált"...) Ahogy Tolkien mondta: "nálam első a név, és utána következik minden más..."
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.