A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 7 hónapja #118268 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sziasztok!

Emberek, ez a "Nazgul a Szürkerévnél" kezd olyan lenni, mint a TTT "szerelmi háromszöge". El kellene felejteni :roll:

ezzel én is teljesen egyetértek,külömben is Szauron bukásánál muszály bennelenie ahogy a nazgúlok elpusztúlnak.nem tudnám elképzelni hogy Szauronnak vége nekik meg nem :eek4:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118242 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ha már a Függeléknél tartunk, akkor még naon sok mást is bele lehetett volna rakni...
És akkor se az legyen a lényeg, hogy Arwen bánkódik Aragorn miatt! Aragorn király lesz, jó, szerepeljen annyit, amennyit kell - de a filmben mostmár inkább Rohan meg Gondor háborúja a fontos, meg Aragorn, meg hogy Aragorn szakít Arwennel, nem a Gyűrű küldetés!

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 7 hónapja #118117 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Dez: tudod jól, hogy mit gondolok, hogy kik a kedvenc szereplőim, stb, de sztem ezt akkor is eltúlzod egy kicsit. Sztem is a Gollam+Samu+Frodó szál a legfontosabb, de nem szabad elfelejtkezni azokról a szereplőkről sem, akik Helm-szurdokban, vagy Minas Tirith-ben harcoltak. Meg ha a Gyűrű megsemmisítése előtt elfoglalják ezeket a helyszíneket, akkor az azért elég gázos lett volna. Szóval sztem őket sem kell leírni!!

Szerelmi szál: engem igazából nem is az dühít, hogy ennyi szerelmes jelenet van benn. Én csak azt nem bírom, hogy Arwennek olyan szerepeket adnak a filmben, ami a könyvben még csak utalás szintjén sincs. Hogy ő ment Frodóért a Gázlóhoz, Helm szurdokban harcolt (?), ő fogja elvinni a Narsilt, stb...
Egyszer olvastam egy nagyon lehúzós cikket a filmekől, ahol sok mindennel nem értettem egyet, de pont ott le volt írva, hogy az egyik nagy hibája a filmeknek, hogy az az Arwen, akit Tolkien "alkototott" soha nem harcolt volna. Nem, ő egy tünde hercegnő, akinek kvázi az a dolga, hogy otthon üljön, és várja a szerelmesét (és persze a zászlóvarrás). Akit az apja minden bajtól óv, és csak akkor lép újra színre, amikor a háborúnak vége, és jöhet a házasság, a happy end.

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118089 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Mondjuk úgy, h mindenki fontos! Kihagyni senkit sem lehetne! De sajnos kénytelenek voltak kihagyni pár szereplőt! Bár azért jól hangazan: Darabonként több mint 4 órás film! :lol:

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118070 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nem értek egyet, Bersel.
Samu+Frodó+Gollam és Gandalf a legfontosabb szereplők. Ők tették a legtöbbet Középfölde megmentéséért. Nem akarok személyeskedni, de Aragornban benne van, hogy király lesz. Neki a nehéz élet, a csaták árán megszerzett trón a sorsa. (És az elődeié is, mert ha nem került volna elő a Gyűrű, Aragorn is kószaként hal meg...) Kardozik, és kész. Ennyi.

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118066 Írta: bersel
bersel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Őszintén megmondom, h szerintem Frodó, Aragorn és FŐLEG Gandalf szerintem a legfontosabb szereplők! A szerelmi szálakról meg annyit, h már ott vannak kivenni nem lehet őket! ( a filmből) És különben is, ez film ezt máshogy kell kezelni! PJ A könyvet akarta megfilmesíteni! A könyvben ott vannak a függelékek is!!!!!!! Így ott figyel Aragorn és Arwen kapcsolata is! Ha meg nem rakta volna bele, akkor lehet, h az lenne a baj! Maradjunk annyiban, h a mű a legfontosabb dologról szól: barátság, hűség és a szeretet!!!!
Na ennyit mára

Death! Ride, ride to ruin and the world's ending!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118062 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Lehet, hogy ez a legkarakteresebb érzelmi szál, csak az a baj, hogy sokkal fontosabbnak állítják be, mint a többit, míg a könyvben nem volt ien nagy jelentősége...

Lehet, hogy nem esett róla sok szó a könyvben, de attól még jelen volt. Nehéz elképzelni Tolkientől egy olyan megjegyzést, hogy pl. " és akkor Aragorn hanyatt feküdt a fűben, nézte a csillagokat, és Arwenre gondolt..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118058 Írta: Sesy

Sorel írta: Szerintem Aragorn legalább olyan fontos szereplő a harmadik részben, mint Frodóék.
Miért utáljátok szegény Arwent annyira? Ti panaszkodtok, hogy az érzelmekkel szemben a csatajeleneteken van a filmben a hangsúly!
A barátságon és hűségen kívül ez az egyik legkarakteresebb érzelemi szál, ami megjeleníthető a filmben.

Jó, én nem azt mondom, hogy Aragorn ne szereljen, de a TTT-ben nagyrészt róla van szó!
Lehet, hogy ez a legkarakteresebb érzelmi szál, csak az a baj, hogy sokkal fontosabbnak állítják be, mint a többit, míg a könyvben nem volt ien nagy jelentősége...

Ulmo: igen, tudom, de annyira dühít...

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118056 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Ugye ezt nem gondolják komolyan?!!!
Már nem azért, de a Narsil összekovácsolását a film elejére tenni??? Mi értelme van?? És mi lesz, azzal fog kezdődni, hogy Arwenecske, a szegény, szenvedő amazon elviszi a kardot hősszerelmes Aragornnak?? Eddig úgy volt, hogy Frodóékkal kezdődött a prológus után, de most...?

Frodéknak alig van szerepük a RotK-ban??

Viszont miért Aragorn és Arwen halálról fog beszélni Galadriel?????
Hát Samu? Trufáék? Ha már mindenképp beszélni kell, akkor a
főszereplőkről legyen szó, és ne arról a nyafka, nyávogós tünde hercegkisasszonyról, akinek 3 percnyi szerep miatt a stáblistán a harmadik helyet adták!!!
Hogy lehet így elrontani a végét? Könyörgöm, a kedvenc részem, minek oda ez??? Ott nem Aragorn és Arwen a fontosak, ott Frodó és Samu fontos, a barátságuk, meg, hogy Frodó végre nyugalmat talál... Naon köszönöm, ez csak azt eredményezi, hogy a vége előtt ki kell majd menni a filmről :cry: :cry: :cry: :cry:
Ennyit a könyvhűségről!!! :evil: :evil: :x :cry:
(bocs a kifakadásomért...)

:evil:

Szerintem Aragorn legalább olyan fontos szereplő a harmadik részben, mint Frodóék.

Miért utáljátok szegény Arwent annyira? Ti panaszkodtok, hogy az érzelmekkel szemben a csatajeleneteken van a filmben a hangsúly!

A barátságon és hűségen kívül ez az egyik legkarakteresebb érzelemi szál, ami megjeleníthető a filmben.
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118044 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta:

Elanor írta: Azt hogy kell érteni, hogy Szauron szolgájának csak az orrát és száját látjuk majd? Szauronnak jut a szem, neki meg a többi, 8) vagy hogy? (Esetleg olyan felszerelésben lesz, amiből csak az látszik ki...?)

Aha, sztem csuklyában lesz.. máshogy furcsa lenne :?
A Fekete Lovasok a Szürkerévben sztem is hülyeség.

[size=9:ag2cjhc4]Kéne egy TROTK-os topic. [/size]:roll:

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118035 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Cerebrum írta:

Nilraen írta: Vagy P.J. remekelt megint ,de azt nagyon nem ajánlom neki :nono:

Vagy ezt úgy kell érteni, hogy: a film utolsó jeleneteiben Szürkerévet láthatjuk majd. Stop. A Fekete Lovasok elhagyják Középföldét. Stop.

Emberek, ez a "Nazgul a Szürkerévnél" kezd olyan lenni, mint a TTT "szerelmi háromszöge". El kellene felejteni :roll:

Sesy: kicsit eltúlzod a dolgot. Még 8 hónap van a bemutatóig, ne hordjuk le előre a filmet!
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118011 Írta: Sesy

Gandalf írta: Eddig sem Frodóval kezdődött....

Jó, pontosítok: hobbitokkal.
Nem közvetlenül, hanem az alcímet mindig akkor irták ki, mikor hobbitok voltak. És a hobbitokkal (itt már tényleg Frodóval és Samuval) zárult le a két film! :evil:

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #118010 Írta: Dez
Hát én csak abban reménykedem, hogy a tesztközönség sikoltozva rohan majd ki a mozi ajtaján, és megdobálják PJ-t záptojással...
Mert ha ez tényleg ilyen formában lesz megcsinálva, akkor... :evil: :evil:
...hát akkor szerintem majdnem minden rajongójának csalódást okoz vele PJ.

Téma zárolva.
Több
Több
21 éve 8 hónapja #118006 Írta: Sesy
Ugye ezt nem gondolják komolyan?!!!
Már nem azért, de a Narsil összekovácsolását a film elejére tenni??? Mi értelme van?? És mi lesz, azzal fog kezdődni, hogy Arwenecske, a szegény, szenvedő amazon elviszi a kardot hősszerelmes Aragornnak?? Eddig úgy volt, hogy Frodóékkal kezdődött a prológus után, de most...?

Frodéknak alig van szerepük a RotK-ban?? Ugyan, kit izgat az a pár száz oldal, ami róluk szól? Így viszont biztos csak átszaladnak majd Mordoron, Samu nem fog énekelni, Cirith Ungol tornya pár perc lesz, és lehet, hogy a Végzet-hegyés részt is lerövidítik, hogy a néző-csalogató csata kellőképp beleférjen! És miért az a leglátványosabb rész???

Szauront láthatjuk, remek! Elveszti minden titokzatosságát és félelmetességét. Miért kell belerakni, miért nem lehet csak beszélni róla? Úgy sokkal félelmetesebb!

Ez a FL Szürkerévben kis elírás, gondolom... (mert ha nem 8O :D )
Viszont miért Aragorn és Arwen halálról fog beszélni Galadriel?????
Hát Samu? Trufáék? Ha már mindenképp beszélni kell, akkor a
főszereplőkről legyen szó, és ne arról a nyafka, nyávogós tünde hercegkisasszonyról, akinek 3 percnyi szerep miatt a stáblistán a harmadik helyet adták!!!
Hogy lehet így elrontani a végét? Könyörgöm, a kedvenc részem, minek oda ez??? Ott nem Aragorn és Arwen a fontosak, ott Frodó és Samu fontos, a barátságuk, meg, hogy Frodó végre nyugalmat talál... Naon köszönöm, ez csak azt eredményezi, hogy a vége előtt ki kell majd menni a filmről :cry: :cry: :cry: :cry:
Ennyit a könyvhűségről!!! :evil: :evil: :x :cry:
(bocs a kifakadásomért...)

Ja, és a Megye megtisztítása az lesz, mint amit Frodó lát a Tükörben... az is persze jól lerövidítve, hogy a csatákra meg a tünde-mellékszereplőkre jusson idő! :evil:

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117995 Írta: Dez

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117972 Írta: Nilraen

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117970 Írta: Nilraen

Legolin írta: :eek2:

Egyébként, Nilraen honnan van a cikk?

. 8)

nem tudom ,már nem emlékszem...

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117969 Írta: Nilraen

Arden Borough írta: de e szerint a cikk szerint meghal Szarumán még mielőtt elfoglalná a megyét!
akkor hogy és mit fognak felszabadítani? :?

lehet hogy Szarumán helyett csak egy bandita a sok közül lesz a Főnök...

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117964 Írta: Legolin
Legolin válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
:eek2: Fekete Lovasok Szürkerévben? Ez enyhén szólva meglepő lenne.

Egyébként, Nilraen honnan van a cikk?

Ezek után még jobban várom a 3. részt. 8)

... - very mátalo...

- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117963 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
de e szerint a cikk szerint meghal Szarumán még mielőtt elfoglalná a megyét!
akkor hogy és mit fognak felszabadítani? :?

Örökké nem eshet...
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117962 Írta: Nilraen
a Megye megtisztitása benne lesz ezt v.melyik Tolkien fórumon olvastam,csak lehet hogy rövid lesz :bawling:

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117960 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
még Ulmo ápr.1-jei tréfája volt,hogy a film végén a Fekete Lovasok hajoznak el Szürkerévből!
nem hiszem hogy ez a része a cikknek igaz lenne!

Örökké nem eshet...
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117958 Írta: Nilraen
Elanor\n

Azt hogy kell érteni, hogy Szauron szolgájának csak az orrát és száját látjuk majd? Szauronnak jut a szem, neki meg a többi, 8) vagy hogy? (Esetleg olyan felszerelésben lesz, amiből csak az látszik ki...?)

Az is lehet,hogy úgy mutatják majd mint Szauron szemét,csak kicsit kisebb lesz(na meg nem a szeme hanem az orra és a szája)lehet hogy hülyeség amit mondok... :oops: és elég furán is nézne ki :hein: (DE LEHET)

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117957 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nilraen nagyon jó ez cikk amit találtál. Nagyon remélem sokminden csak tévedés benne. Nem tudom elképzelni, hogy a feketelovasok nem csak elírás. ÉS a megye megtisztítása? Vele mi lesz ? Mennyire fektet rá hangsúlyt. A legjobban attól félek (a cikk is hangsúlyozza) hogy a Pelennori csatát annyira kihangsúlyozzák, hogy az a többi jelentős jelenet rovására megy majd. Mi van ha a csata lesz hangsúlyozva és nem a film vagyis a könyv érzelmi része?

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117956 Írta: Legolin
Legolin válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Mae govannen!
Érdekes lenne, ha Déagol megfojtásával kezdődne a ROTK, én arra
lennék kíváncsi, hogy nézne ki Szméagol és Déagol hobbitként :o ?
Azt viszont nem értem, ha a Narsil összekovácsolása lesz, akkor miért
ilyen későn mutatnák? 8O
Augusztus 26., nov. 18., az nagyon soká lesz!% :?

... - very mátalo...

- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117955 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta: Vagy P.J. remekelt megint ,de azt nagyon nem ajánlom neki :nono:

Vagy ezt úgy kell érteni, hogy: a film utolsó jeleneteiben Szürkerévet láthatjuk majd. Stop. A Fekete Lovasok elhagyják Középföldét. Stop.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117954 Írta: Nilraen
Vagy P.J. remekelt megint ,de azt nagyon nem ajánlom neki :nono:

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117950 Írta: Nilraen
A Fekete Lovasokat én sem értem...lehet hogy elnyomtattak v.mit

Téma zárolva.
Több
21 éve 8 hónapja #117949 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nilraen írta: A film utolsó jeleneteiben Szürkerévet láthatjuk majd, ahol a Fekete Lovasok elhagyják Középföldét.

Micsoda? :eek4:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.271 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére