A 2. rész - A Két Torony
- Ragoran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- ipszilon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.
- Narië
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
- hódica
- Nem elérhető
Lehet hogy hüle vagyokk de én úgy emlékszem, hogy Fullánk mindig "világított", mikor "kellett neki".
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- ipszilon
- Nem elérhető
Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.
- Ragoran
- Nem elérhető
Csak a piros túl hivalkodó szín.....
Mondjuk eléggé eltértünk a topiktól...
- ipszilon
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
1:Sztem Gollam...(mármint az avatarod.../
2:a véres dolgot +értettem! Hüle vadok, sorry!
ipszilon írta:
A végén sztem egyszer mutatják és akkor világít! Ha nem sorry...Frodó kardja a végén se mindig világít.
Gandalf:
/A könyvbeli/ Gandalf botja mien színen világít??? Az is kéken???
- ipszilon
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
- ipszilon
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Csak azok a kardok fénylenek az orkok közelségétől, melyek Gondolinban készültek a nagy ork-háborúkra. Ilyen pl. a Fullánk, mely a filmben -helyesen világított is. Glamdring, Gandalf kardja zonban sajnos nem világított, pedig kellett volna neki. Glamdring párja Orcrist, Tölgyfapajzsos Thorin kardja, melyet eltemette vele.
- ipszilon
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
Hmm...bár ez már nagyon OFF
- ipszilon
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
- ipszilon
- Nem elérhető
Én is aszontam, hogy az nme hiba, hogy kihagytak részeket.
Frodó kardja a végén se mindig világít.
- Ragoran
- Nem elérhető
Ha yól tudom, akkor Aragorn kardja nem világít semmilyen szinen, de lehet, hogy csak nekem esett ki a dolog...
Frodó kardját Móriában nem figyeltem csak a legvégén, de ott világít...
ipszilon írta: 1:remélem a 2. részbne nem lesznek akkora hibák, int az elsőben, és most itt nem arra gondolok, hogy kihagyttak részeket, hanem rendes hibákra, pl.:
2:Az orkok vére nem fekete, hanem natúr piros. Nézzétek meg, amikor a film végén az a fő ork kihúzza a lábából a kést, hogy piros!
1:Az, hogy kihagytak részeket még nem hiba, mert sok jelenetet leforgattak csak már nem fért bele a mozi-film kereteibe...
2:Ezt nem egészen értem, mert azt írod, hogy piros a vérük, akkor mért baj, hogy a végén piros a kés... :hein:
- ipszilon
- Nem elérhető
Frodó kardja nem kék! nézzétek meg móriában, amikor kifutnak Balin sírjának szobájából, és ott azon a nagy téren körülveszi őket pár millió ork, na az nagyon idegesített, hogy nem volt kék a kardja, pedig királyul nézett volna ki.
Régen olvastam már, de úgy emléxem, hogy Aragorn barátunk kardja is pirosan világít, ha orkok vannak a közelben, de én egyszer sem láttam, hogy világított volna.
Az orkok vére nem fekete, hanem natúr piros. Nézzétek meg, amikor a film végén az a fő ork kihúzza a lábából a kést, hogy piros!
Az uccsó csatánál Legolas céloz mondjuk előre, de a neki jóval jobbrább lévő orkot lövi le, nem azt, amelyikre célzott.
Volt még jópár hiba, de azokat már hosszú leírni, nézzétek meg, a hibákat!
- Ragoran
- Nem elérhető
"A fegyverek
A legnagyobb feladatot a csatajelenetekben felvonultatott fegyverarzenál elkészítése jelentette. A fegyvereknek ugyanis nemcsak funkcionálisnak, de biztonságosnak és kényelmesnek is kellett lenniük. Fontos volt, hogy a harci eszközök középkori hangulatot árasszanak, ezért a kardok, pallosok és páncélok mind-mind kézi munkával készültek.
A WETA felépítette saját öntödéjét, ahol két fegyverkovács, Stu Johnston és Warren Green hosszú heteken át saját kezűleg öntötte ki a filmben látható fegyverek acél prototípusait; ezek alapján készült el azután az a 48 ezer harceszköz, melyet Tolkien középföldi népei, a törpök, az orkok, az uruk-hai-ok, a rohaniak és a gondori emberek viselnek a vásznon.
Taylor és John Howe tervező sajátos hangulatú, de az ötszáz évvel ezelőtti haditechnika szintjén álló fegyverarzenálját gumiból öntött és fémszínű festékkel kezelt, speciális szerszámok és kellékek egészítették ki..."
- Ragoran
- Nem elérhető
Elanor:Naon yó oldal!!!! És tök yó szövegeket írtál hozzá!!
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Elanor
- Nem elérhető
www.premierpark.hu/cikk.php?cikk=1004590
egy kis ismertető a TTT-ről... aki írta vlsz. nagyon-nagyon jól simeri a történetet: erről árulkodnak a következő mondatok:
rögtön az első:
Az első rész végén, Boromir hősi halála után felbomlik a Gyűrű Szövetsége: Frodó és Csavardi Samu elmenekül, a többieket pedig szétszórja egy ork banda váratlan támadása.
Bizony, bizony, fáj az igazság... Frodó és Samu olyan gyáva, hogy elmenekülnek, de sajnos a rossz utat választják és éppen Mordor felé, pont a Végzet-hegyéhez menekülnek... a kis tudatlanok...
Aragorn (Viggo Mortensen), Legolas, a tünde íjász (Orlando Bloom) és Gimli, a törp (John-Rhys Davies) időközben Középföldén át megérkezik az ostromlott Rohan királysághoz
Ők hárman pedig olyan képességekkel rendelkeznek, hogy egész Középföldét átszelik viszonylag kevés idő alatt...nem semmi, mi?
Gandalf (Ian McKellen), aki Balroggal vívott küzdelme után Fehér Gandalfként születik újjá
Gandalf pedig már-már krisztusi tulajdonságokkal felruházva a halálból visszatérve újjászületik... (jó, ez nem olyan vészes, így is lehet értelmezni, de én nem ezt a szót használtam volna...)
a két torony felől érkezik: az egyik az Orthanc Erőd, ahol az áruló Szarumán az orkok mintájára megteremtette tízezer fős uruk-hai seregét, a másik pedig Barad-dur (más néven Sötét Torony), Szauron Mordor földjén magasodó fellegvára…
Ez meg csak annyi, hogyha a címebeli két toronyra utalnak, akkor Barad-dúr helyett Minas Morgult kellett volna írni, de mindegy...
I feel complete when I feel sick inside
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Ragoran
- Nem elérhető
OFF:Nekem a videot letöltötte, de utána kiírja, hogy nem tudja +nyitni...
- Ulmo
- Nem elérhető
A video-probléma: kell egy quicktime lejátszó, a filmecske kb 4 mega, néha lassan töltődik le.
- Ragoran
- Nem elérhető
Gandalf írta: Én mindhárom cselekményszálról tudom, hol fejeződik be, de nem akarom itt mindenkinek ellőni... nem mindegyiknek örülök, de hát ez van..
Tudod? Mármint a Filmbeli szálak végét? Honnan??? 8O
Ulmo:Nekem nem hajlandó behozni...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.