- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- zsoffija
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Amúgy én emléxem a Gandalf-topikos véleményedre.(nem akarom itten leírni helyetted,ezzel személyi jogaidat sérteném...)
Érthető,bár én nem értek egyet! De télleg érthető.
(szerintem Frodó igenis nagyon értékelhetően sírdogált!!! )
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Fíriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nos, Elhez visszatérve egyszer leírtam a véleményemet Gandalf (Sir Ian McKellen) című topicban. Ha tudjátok, olvassátok el. Ha nem, nem baj, majd leírom, csak most már nagyon késő van, és fáradt vagyok. De van még egy tippem: gyere el szerdán a moziba, és ott elmondom.
Mya Leeroy: Amit a könyvről és filmről írtál, az teljes mértékben igaz.
Zsoffija: Nem untatsz. És én értelek! Érdekes, amit írsz!
Na, jóéjt!
Fíriel
- Mya Leeroy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Hát sosem fogjuk már megtudni, de szvsz nem tetszett volna Tolkiennek a film, mert nagyban eltér a könyvtöl...bár nekem így is teccet!
Ezenkívül, még mindig annak a pártján vagyok, hogy a könyvek miindig több élményt nyújtanak, mint a filmek!
...Much that once was is lost, for none now live who remember it...
- Narië
- Nem elérhető
- zsoffija
- Nem elérhető
Najó,biztos nem vagy egyedül...
Szerintem jóóóóóóóóóó(!!!) a film!
De a könyv jobb!!!(a maga nemében,természetesen!)
És,ha belegondolok,hogy ha nincs a film,el sem olvasom,vagy sokkal később olvasom el a könyvet...na,még hálás is lehetek PJnek!meg,az öcsém is hála a GyU-cécónak kezdett el olvasni!!! (szóljatok,ha unalmas vagyok... )
Visszatérve !
Tolkiennak hááát...igazándiból nem tudom mit gondolna a filmről...
Na,persze,ennél szebb,igényesebb filmet egyszerűen nem kívánhatna!!!
De a film egész más szemszgből láttatja(tta velem...)az egész történetet!
Illetve,hülyén írtam...de szerintem egész más dolgokat hangsúlyoz ki...
Nem!(((jajajaj )))
Szóval az egésznek teljesen más jellege van!
Nekem még a film hangulata is elütött a könyvétől...
Tolkiennek szerintem nem tetszene,na!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pedig igazán nagyon jó film!
De pl szíve csücskét,Bombadil Tomát kihagyni... beperelné PJ-t
szerintem ragaszkodna a saját elképzeléseihez...viszont,így nem feltétlenül lehetne jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó filmet csinálni...
bocs,ha idiótán,szétszórtan és érthetetlenül fogalmaztam...
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- naughty
- Nem elérhető
mért ???? mondd el és megdumálhatjuk!!!! ( )
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- Fíriel
- Nem elérhető
A Film meg jó volt, akárki akármit mond. Mondjuk, a főszereplő abszolúte nem tetszik benne, de jól van megcsinálva. Főleg a trollos rész. A látvány egyszerűen fantasztikus!
Remélem, érthető voltam!
Fíriel
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Narië
- Nem elérhető
- Elanor
- Nem elérhető
Szóval én olyasmiket hallottam, hogy Christopher Tolkien a saját fiának nem engedte meg, hogy megnézze a filmet, annyira nem tetszett neki!!
Azt is hallottam, amit már említett vki, hogy maga Tolkien sem volt oda az ötletért, hogy valaha megfilmesítsék a könyvét.
I feel complete when I feel sick inside
- Narië
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- hódica
- Nem elérhető
pipike írta: Szerintem végülis tetszene neki,de akkor lenne MÉG jobb a Film,ha Tolkien is segíthetett volna PJ-nek.Mert igazából csak ő tudta,hogy mivel mire akart céloni,miről mit gondolt stb.
Szerintem is!!Sokkal jobban sikerült volna a filmnek visszaadnia a könyv hangulatát, ha Tolkien beszélt volna a szereplőkkel, PJ-vel stb.-vel.Persze azért így is jó a film(de még mennyire...), de úgy még tökéletesebb lett volna.
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Narië
- Nem elérhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Lara
- Nem elérhető
I make my own luck.
- Ulmo
- Nem elérhető
De ez nem jelenti azt, hogy PJ filmje ne tetszene neki.
- naughty
- Nem elérhető
hát nem tom, mert nem ismerem igazán az ő személyiségét, biztos vannak itt néhányan, akik jobban "ismerik" őt.
de Göncz Árpádnak tetszett nagyon, és végül is ő a fordító, és mint tudjuk egy fordító valamilyen szinten magáénak érzi a művet!!!
REMÉLEM TETSZENE NEKI A FILM, ÉS A SZÍNÉSZEK MUNKÁJA IS!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- hódica
- Nem elérhető
EZ mindenkihez szól!
Én nagyon bízom PJ szakértelmében és tudásában.Eddig még nem csalódtam....
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- zsoffija
- Nem elérhető
de nagyon a nehezemre esik!!!
valahogy idegesít!
pedig tuti nektek van igazatok!végülis,kismillióan úgy nézik meg a filmet,hogy nem olvasták a könyvet...és ők biztos nem tudnák értékelni a teljesen hű változatot...más igényeik vannak,mint azoknak,akik egy betegesen imádott történetet szeretnének viszontlátni.
Pl a kihagyások gondolom elkerülhetetlenek voltak,nélkülük a film(mindegyik...) még plusz 1 óra!
De vannak olyan változtatások(lásd:Elanor"enyhe célzásai" ),amiket képtelen vagyok megérteni!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Brisa, Pipike!
Teljesen igazatok van , én is pontosan így gondolom.
Engem az, hogy eseményeket megváltoztatják amiatt, mert a könyv túl hosszú és nem jó filmnek. No, de az, hogy olyan szereplőket "mozgatnak" a filmben, akik a könyvben nem "mozdulnak" az már azért túlzás! Nem lehetne ott hagyni őket ahol van?
Szerintem ugyanannyit csalódunk, mint amennyit nagyon élvezünk és nem lesz ez olyan rossz. Mikor előszőr meghallottam, ezeket a változásokat teljesen kétségbe estem, de átgondoltam és tulajdonképpen már "nyugodt" vagyok. Szerintem jó lesz A két Torony! (vagy Az iker Tornyok )
Most pedig elbúcsúzom nyárra.
Mindenkinek szép nyarat kívánok!!
Namarie!
- naughty
- Nem elérhető
egy filmbe több cselekmény kell, tettek kellenek amelyek a cselekményt előreviszik, a jellemábrázolást a színi játékkal kell megoldani........
mindegy , az a lényeg,hogy próbáljuk úgy tekinteni,hogy van a GYŰRŰK URA KÖNYV, ÉS A GYŰRŰK URA FILM!!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- Dimdaliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A Elbereth Gilthoniel / o menel palan-díriel, / le nallon sí dí' nguruthos! / A tíro, nin, Fanuilos!
- Narië
- Nem elérhető
Mert lehet hogy szerintünk,rajongók szerint baj az,ha átírnak/kihagynak néhány részt,de ő filmrendező,és lehet hogy jobban látja,hogy milyen lenne a film,ha azok a részek az eredeti formájukban maradnának.És azért sztem a FOTR senkinek sem okozott csalódást,max.pozitív meglepetést(Mint nekem)...És ez remélem a TTT-vel is így lesz
- Ulmo
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Kíváncsi lennék, hogy ti milyen forgatókönyvet írnátok ebből az 1500 oldalból.
Brisa
- naughty
- Nem elérhető
megpróbálok bízni PJ-ben!!!!
nekem a Fotr nagyon tetszett, de lehet,hogy nem tetszett volna ennyire,ha előbb a könyvet olvasom?????
PRÓBÁLJUNK MEGBÍZNI PJ-BEN,HISZ Ő IS RAJONGÓ, ÉS AHOGYAN A VOX IS ÍRTA: "A FORGATÁSON AZ EGYETLEN CÉL AZ VOLT,HOGY MEGŐRIZZÉK A GYŰRŰ EREDETI CSILLOGÁSÁT"!!!!!!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- xany
- Nem elérhető
"Elmúlt, mint száz más pillanat,
De tudjuk mégis, hogy múlhatatlan,
Mert szívek őrzik, nem szavak."
- Undómiel
- Nem elérhető
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.